Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כשבועיים (29.2 לפני הלעת מחירי הדלק) הלכתי לתדלק, והמתדלק השתמש בכפתור ריקון אוויר או איך שלא קוראים לזה, על מנת למלא כמה שיותר. כשנסעתי לתדלק במד דלק היו חסרים 2 קווים מהמלא, באותו התדלוק המתדלק הצליח להכניס 31 ליטר, ככה שיצאתי מהתחנה עם כ55+ ליטר.

מאז עברתי 285 ק"מ עם קצת פקקים, עירוני, טיפה איילון וכבישים של 70 קמ"ש (נסיעות רגילות כמו תמיד) והמד דלק עדיין מראה מלא (לא ירדו קווים). זה נראה לי קצת מוזר, כי בכל מילוי רגיל שאני עושה (עד קפיצת האקדח) עם אותו דפוס נהיגה, הקו הראשון יורד ב130 ק"מ.

אז לאן אני מכוון בכל הסיפור ?

1. כמה ליטר מציין כל קו במד הדלק (הקווים אינם זההים בגודלם, ככה שהקו האמצעי לא באמת מראה על חצי מיכל)
  2. וזאת השאלה החשובה, האם יש מצב שהמצוף/חיישן או כל דרך אחרת בה עובדת המערכת נתקע ובגלל זה לא יורדים הקווים (שוב, קצת מוזר שעברתי 285 ק"מ, ואני עדיין על מלא...)

תודה לעונים

פורסם
מציעה לך לפנות למכון ספידומטרים "אוו" בתל אביב, הם אנשים ישרים ואמינים והם גם לא ייקחו לך כסף על הבדיקה.

בשביל לראות אם המצוף או התקן אחר שמודד את הכמות נתקע ?

והאם זה בכלל אפשרי שזה יקרה ?

פורסם
שלום,

לפני כשבועיים (29.2 לפני הלעת מחירי הדלק) הלכתי לתדלק, והמתדלק השתמש בכפתור ריקון אוויר או איך שלא קוראים לזה, על מנת למלא כמה שיותר. כשנסעתי לתדלק במד דלק היו חסרים 2 קווים מהמלא, באותו התדלוק המתדלק הצליח להכניס 31 ליטר, ככה שיצאתי מהתחנה עם כ55+ ליטר.

מאז עברתי 285 ק"מ עם קצת פקקים, עירוני, טיפה איילון וכבישים של 70 קמ"ש (נסיעות רגילות כמו תמיד) והמד דלק עדיין מראה מלא (לא ירדו קווים). זה נראה לי קצת מוזר, כי בכל מילוי רגיל שאני עושה (עד קפיצת האקדח) עם אותו דפוס נהיגה, הקו הראשון יורד ב130 ק"מ.

אז לאן אני מכוון בכל הסיפור ?

1. כמה ליטר מציין כל קו במד הדלק (הקווים אינם זההים בגודלם, ככה שהקו האמצעי לא באמת מראה על חצי מיכל)
  2. וזאת השאלה החשובה, האם יש מצב שהמצוף/חיישן או כל דרך אחרת בה עובדת המערכת נתקע ובגלל זה לא יורדים הקווים (שוב, קצת מוזר שעברתי 285 ק"מ, ואני עדיין על מלא...)

תודה לעונים

טוב, את הבעיה השנייה פתרנו (אחרי 292 ק"מ הקו ירד)

נשארה השאלה הראשונה...

פורסם

יגאל, כפי שנאמר - לא לינארי בעליל. בחצי העליון אתה תעשה ק"מ גדול יותר משמעותית מאשר על החצי התחתון הצונח במהרה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
יגאל, כפי שנאמר - לא לינארי בעליל. בחצי העליון אתה תעשה ק"מ גדול יותר משמעותית מאשר על החצי התחתון הצונח במהרה.

סבבה, אבל איך אפשר לדעת כמה ליטר מציין כל קו בפאביה ?

כמו כן, ברכבים בהם אין תצוגה של שנתות, אלא מד דלק רגיל, ואם המחוג עומד באמצע ומראה חצי, אז בעצם זה בלוף אחד גדול?

פורסם

לא החוון הדלק ולא הדרך בה אתה בודק את הצריכה הם מדעיים ויש שינויים מתדלוק לתדלוק. אל תסתמך על זה ועם הזמן אתה תרגל להתחשב בספידומטר . בסופו של דבר הממוצע נשאר פחות או יותר זה בכל מיכל אלא במקרים יוצאי דופן אם פרקת אחד בנסיעה רצופה לאילת. הקווים לא מבטאים כמות שווה ואין לך מה להתייחס אליהם כאינדיקציה.

פורסם
לא החוון הדלק ולא הדרך בה אתה בודק את הצריכה הם מדעיים ויש שינויים מתדלוק לתדלוק. אל תסתמך על זה ועם הזמן אתה תרגל להתחשב בספידומטר . בסופו של דבר הממוצע נשאר פחות או יותר זה בכל מיכל אלא במקרים יוצאי דופן אם פרקת אחד בנסיעה רצופה לאילת. הקווים לא מבטאים כמות שווה ואין לך מה להתייחס אליהם כאינדיקציה.

קצת קשה לי להבין את התאוריה הזאת...

אם יש לי בקבוק מים של ליטר וחצי, ואני מסמן בחצי שלו (750 מ"ל) קו שחור

לא משנה כמה מהר אני אשתה וכמה מים היו לי בהתחלה, כאשר הגעתי לקו השחור נשאר לי בבקבוק 750 מ"ל...

עכשיו בעזרת אינדוקציה פשוטה אפשר להוכיח את זה לגבי כל קו שנסמן על הבקבוק :)

אז למה במיכל דלק של רכב צריך להתחשב גם בפונקצ' של איך אני נוהג וכו' ?

פורסם

בהחלט שרשור שרלבנטי אליי. הנסיעה עירונית עם האצות ובלימות - נסיעות קצרות - הקו הראשון יותר אצלי אחר 80-100 ק"מ.

באופן כללי, אני מגיע למנורה (כשהיא כבר נדלקת) עם 450 ק"מ פחות או יותר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ברשותי פולו שהיא המקבילה לפאביה. אמנם מנוע אחר, אבל התנהגות דומה במד הדלק.

בפולו, קו האמצע יגיע אחרי 380-400 ק"מ בנהיגה רגועה, ובזמן הידלקות הנורה אחרי עוד כ- 300 ק"מ (סה"כ בין 680 ל-710 ק"מ למיכל של 36-37 ליטרים).

בפולו קלאסיק זה היה יותר קיצוני- קודם היית עובר 350 ק"מ מבלי שהמחוג יזוז מילימטר מהקו העליון, ואז המחוג היה צונח מהקו העליון עד לתחתון ומדליק את הנורה בסביבות 800 ק"מ.

מה שנאמר כאן לגבי סגנון הנהיגה- לא מדובר פה על ההשפעה בכמות הליטרים במיכל אלא במספר הקילומטרים שיעבור עד להגעה לקו האמצע (בנהיגה אגרסיבית- צריכה מוגברת= המד יזוז יותר מהר פר קילומטראז').

לגבי כמה ליטר כל קו- נסה לבדוק כך:

תמלא מיכל מלא עד שהפיית התדלוק תפסיק למלא, סע עד שירד קו אחד, ותמלא מחדש. הכמות שנכנסה- זה פחות או יותר הכמות של קו. אח"כ תעשה את זה עד הקו השני, ותמלא שוב. וכן הלאה. כמובן למלא כל פעם באותה התחנה והמשאבה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...