Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומדות לפני מספר אפשרויות לרכישת רכב מיני חדש

אלה שקשה לי לשפוט לפי הנתונים של החברות השונות.

אני לא נוסע הרבה, כ-12000 ק"מ בשנה

בדרך כלל לבד, לעיתים עם שני ילדים

עד היום נסעתי ברכב עם מנוע 1600, ולא ברור לי עד כמה יהיה קשה (אולי לא) למכונית בעלת מנוע של 1000 או 1200 סמ"ק

לעלות את הכרמל, אני מניח שאם אני נוהג לבד לא תהיה לה בעיה, אבל מה קורה כשהילדים איתי?

האופציות שמצאתי עד עתה הן:

קיה פיקנטו 1200 אוטו' רמת בטיחות 5/5 - 74900 ש"ח

שברולט ספארק 1200 ידנית, בטיחות 4/5 - 67500 ש"ח

יונדאי i10, מנוע 1100, ידנית, בטיחות 4/5 - 60900 ש"ח

סוזוקי אלטו 1000, אוטומטי, בטיחות 3/5 - 71900 ש"ח

פיג'ו 107 1000, ידני, בטיחות 4/5 - 60000 ש"ח (מבצע עד סוף החודש)

פיאט פנדה, 1200 ידני - 70000 ש"ח

סיטרואן C1 1000 ידני, בטיחות 4/5 - 64990 ש"ח

(ציוני הבטיחות והמחירים נאספו מאתר אינפורמטיבי העוסק ברכב)

חשוב לציין שבכל החברות המצויינות כאן האחריות היא ל-3 שנים, מלבד קיה פיקנטו שם האחריות היא ל-7 שנים

המחיר מאוד חשוב, משום שבכל מקרה אאלץ לגייס הלוואה לצורך הקניה

יחד עם זה חשובה לי במיוחד הבטיחות (בגלל הילדים בעיקר)

ועלות הביטוח והאחזקה בעתיד.

אשמח לקבל המלצות

הודעת שירות:

לקבלת ייעוץ מקצועי חינם בנושא קניית רכב חדש

פורסם

אני חושב שכדאי לך לעלות לקטגוריית הסופר-מיני, גם כי יהיה להם קל יותר בנסיעות בינעירוניות ועליות וגם כי מבחינה בטיחותית הגודל כן קובע (אפשר לראות ביוטיוב סרטוני מבחן ריסוק של רכב קטן ברכב גדול)

יש מבצעים שונים על פאביה,איביזה,וכנראה גם על עוד רכבים, המחירים הם 70+-. מכל הבחינות חוץ מחסכון בדלק (שגם גם ההבדל יהיה קטן) הן עדיפות על הספארקים למינהם.

V5

פורסם

לדעתי אם אתה קונה מיני אז להתמקד באלו שעולות באזור ה 60,כמו היונדאי,107, מיני כמו הפנדה שעולה 67 וכמו הספארק לדעתי כבר לא משתלם כאשר ב 69 יש קליאו ואיביזה שהם מרווחות יותר ובטוחות יותר וב 72 יש פאביה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני חושב שכדאי לך לעלות לקטגוריית הסופר-מיני, גם כי יהיה להם קל יותר בנסיעות בינעירוניות ועליות וגם כי מבחינה בטיחותית הגודל כן קובע (אפשר לראות ביוטיוב סרטוני מבחן ריסוק של רכב קטן ברכב גדול)

יש מבצעים שונים על פאביה,איביזה,וכנראה גם על עוד רכבים, המחירים הם 70+-. מכל הבחינות חוץ מחסכון בדלק (שגם גם ההבדל יהיה קטן) הן עדיפות על הספארקים למינהם.

תודה רבה על התגובה

חייב להודות שבכלל לא הכרתי את המונח סופר מיני, ויותר מצחיק הוא שחשבתי בחשיפה ראשונה שאלה מכוניות קטנות יותר....

זה בכלל שינה לי כיוון, מה גם שלא ידעתי על המבצעים האלה.

יש לי הרגשה שהסקודה שנחשבה פעם למכונית זולה וגרועה עברה שינוי משמעותי

גם מבחינת איכות המכוניות שלה וגם בתודעה של חלק מהציבור.

אני מקווה שאם אבחר בה בסופו של דבר, לא אמצא את עצמי בעוד מספר שנים עם רכב שיהיה לי קשה למכור אותו.

האם יש אתר או פורום שמרכז את כל המבצעים העדכניים? ניסיתי למצוא דרך גוגל, ולא מצאתי מבצעים נוספים.

והאם יש הבדלים משמעותיים מבחינת הוצאות שוטפות בין הרכבים המוזכרים?

תודה ושבת שלום

פורסם
לדעתי אם אתה קונה מיני אז להתמקד באלו שעולות באזור ה 60,כמו היונדאי,107, מיני כמו הפנדה שעולה 67 וכמו הספארק לדעתי כבר לא משתלם כאשר ב 69 יש קליאו ואיביזה שהם מרווחות יותר ובטוחות יותר וב 72 יש פאביה.

תודה רבה גם לך

אני בוחן גם את הדברים שכתבת, ושוקל אותם

האם אין יתרון גדול ב-7 שנות אחריות שנותנת חברת קיה על הפיקנטו?

פורסם

http://www.wheel.co.il/

זה אתר שמרכז את כול המבצעים על מגוון יצרנים.

סקודה של אמצע שנות ה 90 ושל היום זה עולם אחר לגמרי,סקודה היום משתפת מכלולים עם פוולסוגן.ואם תהיה לך פאביה שמורה לא תהיה בעיה למכור.

לקיה בוודאי שיש יתרון,אך ה7 שנים זה לא לכול הרכב,3 שנים זה לכול הרכב ו4 נותרים למנוע וגיר,השאלה אם הם באמת לא יתחילו בתירוצים אם לרכב תהיה בעיה במנוע לאחר 5-6 שנים של שימוש.

יש פה פוסט של בחור עם בעיה בפיקנטו שים לב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412477

מה גם שהסיכוי לכך שהמנוע בן 5 שנים יהרס נמוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחריות לגיר ובעיקר לגיר אוטומט ל7 שנים זה גורם משמעותי ביותר. ולא הייתי מקל ראש באחריות שיש גם על המנוע.

אם אתה מעוניין באוטומטית, אז אין ספק שהפיקנטו הכי משתלמת מכל הבחינות (זה במידה והגודל מספק), בטח בהשוואה לאלטו.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם בכל זאת תחליט ללכת על מכונית מיני (היתרונות הן חסכון בדלק וגם מבחינת גודל הרכב, אם אתה גר באיזור עם בעיות חניה ברור שזה עוזר..) שים לב שיש לא מעט מבצעים מדי פעם. היונדאי למשל עולה פחות ממה שציינת במבצע "חבר" שיש עכשיו.

פורסם

עצם זה שהם נותנים 7 שנים על הרכב זה אומר הרבה.

גם אם הרכב לא יהיה אצלך 7 שנים, זה רק מראה את האמונה שלהם ברכב

פורסם

בעיה אחת היא שמאז שקיה יצאה עם האחריות ל-7 שנים עדיין לא עברו 7 שנים וצריך לקרוא את האותיות הקטנות בחוזה האחריות להבין מה כלול ב-7 שנים האלו...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

• תוכן חדש...