Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המון מקומות שבודקים קו"ח קודם כל בודקים שהמועמד\ת בכלל עשו שירות צבאי,בודדים המקרים שבודקים לעומק מה עשית איפה למה כמה ומדוע.

ודאי תסכים איתי ש"טכנאי" נשמע טוב יותר מ"נהג", גם אם מדובר בטכנאי מכונות כביסה צבאיות ונהג רמטכ"ל.

דווקא בגלל שלא בודקים לעומק, הרושם הראשוני חשוב ביותר.

פורסם

אני הייתי לוחם נהג, לדעתי מדובר בתפקיד מצויין.

למרות שלנהגים בצבא (נהגי מפקדה) יש "תדמית" שהם הרוויחו בצדק זה לא העסיק אותי יותר מדי, אני הייתי נהג בצוות של לוחמים וזה שונה לחלוטין.

אתה לוחם לכל דבר ועניין, עושה הכל כמו כולם בתור לוחם רק שיש את היתרונות והחסרונות של התפקיד.

יתרונות: לפעמים לוחמים מוצבים בחור מסריח ותקועים שם 21, הנהג-לוחם הוא זה שלרוב יצא יום יום מהמוצב וישמור על צלם אנוש ביחס לשאר כי הוא רואה עולם ויותר אקטיבי.

האמר, סופה ודיפנדר הם רכבים מאוד מהנים, כל אחד בדרכו שלו.

לראות את כל הארץ ממושב הנהג זה תענוג.

נהיגות לילה עם אמר"ל זה אדיר.

7 שעות שינה רצופות בלילה זה משהו ששאר הלוחמים יכולים לחלום עליו.

הכסא של הנהג תמיד יותר נוח משאר הכסאות ברכבים ובנסיעות ארוכות זה קריטי (ובטוח שאף אחד לא רוצה לשבת מאחור בהאמר רס"פ או להיות במושב אחורי של דיפנדר או סופה כשיש 3 חבר'ה מאחור).

חסרונות: לפעמים מתוקף התפקיד אתה יכול לסגור שבת נוספת ככוננות (ולפעמים גם יכול לקרות ההיפך).

נסיעות ארוכות ומונוטוניות יכולות להוציא אותך מהכלים, במיוחד עם הגבלות המהירות של הצבא (ובמיוחד בהאמר שגם אין בו רדיו-דיסק ומזגן).

כל הטיפולים לפני תנועה ממצים את עצמם דיי מהר ונמאס לבצע אותם כל יום מחדש.

מ.צ אוהבים להציק.

לדעתי מי שרוצה להיות לוחם ולא לצאת לקצונה זה אחלה תפקיד והוא יחסית מאוזן, אני באופן אישי נהניתי מאוד ויותר ביחס לאחרים.

עדיף מלהיות חפ"ש שאוכל את כל החרא או מלהיות מפקד שהוא סה"כ סמרטוט של הקצין שמעליו.

פורסם

כל מה שאתה אומר בקשר לנהג לוחם (אתה בעצם מתכוון ל "ב קודקוד") נכון. זה א-ח-ל-ה תפקיד ואני מכיר אותו מקרוב, אני הייתי זה שיושב מאחורה (קשר מ"פ), ובאמת הרבה פחות נוח שם :-D

למרות זאת, אתה שוכח דבר אחד חשוב וקריטי, הסיכוי להגיע להיות "ב קודקוד" הוא 1 חלקי מספר הלוחמים החפ"שים בפלוגה. זה לא תפקיד שאפשר להתגייס אליו, זה תפקיד של פז"מניק שהמ"פ בוחר אותו ומוציא אותו לקורס סופה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כמובן שזה משתנה בין היחידות בצה"ל והצרכים שלהם.

אני לא הייתי ב' קודקוד/נהג מ"פ, אלא פשוט נהג-לוחם בצוות של 15 לוחמים.

ביחידה שלנו תמיד העדיפו לשלוח לוחמים לקורס הזה (אם יש הקצאות) כי אחרת זה אומר שבמוצב שלך יושב נהג מפקדה שלרוב הוא נוהג כמו משוגע הוא עצלן נרקסיסט שלא עושה כלום חוץ מללכלך, להשתלט על הטלוויזיה, לאכול ולישון.

זה נכון שזה לא תפקיד שאפשר להתגייס אליו, אבל אחרי שמסיימים טירונות מי שיביע רצון לתפקיד נהג-לוחם רוב הסיכויים שישלחו אותם לקורס הזה בצאלים (תלוי בהקצאות) שבשבוע האחרון בו פשוט עושים כיף חיים טהור.

פורסם
ודאי תסכים איתי ש"טכנאי" נשמע טוב יותר מ"נהג", גם אם מדובר בטכנאי מכונות כביסה צבאיות ונהג רמטכ"ל.

דווקא בגלל שלא בודקים לעומק, הרושם הראשוני חשוב ביותר.

הבעיה היא שרוב הנהגים מוקפים במהלך השירות באוכלוסיה מאד לא איכותית.

אינטליגנטים בד"כ לא מגיעים לשם, וגם אם נניח שהחבר המדובר הוא סטיית תקן, הוא עדיין ירגיש כמו בגן חיות.

לבסוף, גם בשביל קורות החיים בהמשך "נהג" זה לא מציאה.

עכשיו קלטתי מי האישיות שמסתתרת מאחורי שם המשתמש Derish.

למה התגובות המגעילות האלה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

האם אתה מגיב לדברים או לאומרם? האם שירתת בצבא בכלל, והאם הייתה לך אינטראקציה כלשהי עם הנהג הממוצע ביחידה צבאית?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני נהג "מפקדה" באחת היחידות הכי מובחרות בחיל האוויר ובצה"ל בכלל.

אומנם לא לוחם (עקב פרופיל נמוך) אבל פרא אדם אני לא,ואני גם לא מרגיש שאני מוקף באנשים כאלה והכללה הזאת די מעליבה.

לאחר שנפלתי מסיבות רפואיות ממסלול לוחם הוצעו לי דיי הרבה תפקידים של תומכי לחימה והעדפתי לעשות את מה שאני הכי אוהב וזה לנהוג.

אצלנו לפחות התפקיד דיי מגוון,יום אחד אתה יכול לשבת במוסך ולמחרת אתה יכול לצאת לפעילות מבצעית. היופי הוא שאתה לא תקוע באותו חור\מוצב\בסיס\משרד מטייל בארץ,יורד לאימונים וחווה הרבה חוויות בשטח עם הלוחמים ורוב האימונים הם במקומות הכי יפים בארץ.

*חשוב לציין שלא התגייסתי בתור נהג ואין לי רישיון ג'.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
האם אתה מגיב לדברים או לאומרם? האם שירתת בצבא בכלל, והאם הייתה לך אינטראקציה כלשהי עם הנהג הממוצע ביחידה צבאית?

גם וגם.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...