Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך יעוץ ברכישת פיג'ו 205 CTI

הצדיק
שימו לב! השרשור הזה בן 7527 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אתמול הלכתי לראות פיג'ו 205 CTI שנת 92 רק בשביל לקבל את הרושם הראשוני על הרכב, ולא בכדי לעשות בדיקה. אך ממה שראיתי ושמעתי עלו הנתונים הבאים:

1) המנוע אינו מעשן בכלל והמוכר טוען שאינו אוכל שמן - בדקתי את העניין ונראה שהוא צודק. אך לאחר שהתקרבתי שמעתי את אחת הבוכנות עובדת שונה משאר הבוכנות, ז"א קצת דופקת. שאלתי את המוכר מה זה, והוא אמר שהוא מודע לבעיה, והוא הלך לשאול אצל המכונאי שלו מה לעשות, והמכונאי אמר לו לא לגעת בזה, שהמנוע בריא מאוד. אני אישית לא אהבתי את זה שהבוכנה דופקת (אבל באמת המנוע נשמע מצוין ונוסע מצוין), האוטו עבר 173,000 ק"מ.

2)המוכר אמר לי שצריך להחליף סטרטר - הוא אמר לי שהעלות של זה היא 200 ש"ח - זה הגיוני?

3)צמיגים קדמיים שחוקים -צריך להחליף

4)צריך לעשות כיוון פרונט

5)גג - לטענת המוכר צריך להוסיף נוזל למשאבה החשמלית של הגג כדי שהוא יעבוד כמו שצריך, הגג נפתח לבד, אך לא נסגר לבד, לעומת זאת, הגג עצמו דיי חדש שגם זה חשוב

אלו בגדול הבעיות שמצאתי ברכב רק ממבט ראשוני. בגדול הרכב מאוד שמור, לא משופר בכלל, גם מבחינת קוסמטיקה - הוא כמו שהוא יצא מהחברה (מזה קצת התבאסתי).

ועכשיו לעניין - הוא רוצה מחירון - 27,000 ש"ח אפשר לדבר איתו על המחיר ולרדת עוד קצת. אני לא רוצה לטחון אותו כי באמת יש לו אוטו שמור לאללה, והוא יודע מה האוטו שווה.

אבל הסברתי לו שאני פוחד מזה שהבוכנה דופקת ואני צריך לברר מה זה, הוא אמר לי שבמקרה הכי גרוע ילך ראש מנוע וזה 1500 ש"ח והוא יוריד לי במחיר, אבל הוא אמר לי לא להחליף כלום עד שלא יקרה משהו, וזה יכול לקרות עוד הרבה זמן.

לכן השאלה שלי היא - מה יכולה להיות הסיבה שהבוכנה דופקת, והאם זאת בעייה חמורה, או שאפשר להמשיך לנסוע עם זה ככה עד שהיא תתפס?

וכמה הייתם אתם מורידים במחיר כדי שזו תיהיה קנייה טובה?

תודה על התשובות.

עידו.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מצטרף להודעה של אורן ... בהחלט לפי התיאור שלך האוטו שמור וזה דווקא טוב יותר שהוא לא משפור ! - זה יתרון ולא חיסרון ....

מציע שתבדוק מהר לפני שהמכונית תיחטף ... הרי רבים מהפורום רק מחפשים מציאה כזו .

פאדי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלו בגדול הבעיות שמצאתי ברכב רק ממבט ראשוני. בגדול הרכב מאוד שמור, לא משופר בכלל, גם מבחינת קוסמטיקה - הוא כמו שהוא יצא מהחברה (מזה קצת התבאסתי).

עידו.

כל אחד והבאסה שלו ... :?

לך תקנה אוטו שחוט ,תוריד לו עוד כמה אלפי שקלים , ואח"כ תוציא אותם עם ריבית על תיקונים...

שמר

לא מבין אנשים..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים - לא מבינים שמר :p

יש לי הרגשה ש"הצדיק" התכוון לכך שמבחינה קוסמטית האוטו הוזנח , ואמנם זה יכול להיות טוב כי אפשר לראות חלודות וכו' , אבל זה קצת מבאס לראות אוטו שנראה כמו קקה (לא היה לי מילה טובה יותר :roll: )

וואלק אתתתתה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמר - התכוונתי לכך שאין לו שום תוספות למיניהן מבחינת קוסמטיקה וזה מבאס, לא התכוונתי שהאוטו חדש מבחינת מראה "כמו שיצא מהחברה" ושזה מבאס.

האוטו נראה כמו פיג'ו 205 רגילה לחלוטין רק בלי גג, וצבע מעט דהוי, גם ככה המחיר שלהן בשמיים, אז אני מבואס, כי כסף לתוספות אין לי, ורציתי אם כבר לקבל אחת עם תוספות קטנות, לא בומבסטיות. וד.א אני אומר את זה כי עד עכשיו בדקתי כבר כמה כאלה והם היו במצב יותר יפה אך פחות טוב. זה הכל.

עכשיו לגבי הרשרוש בבוכנה - נורמאלי או שווה בדיקה או החלפת ראש או לא יודע?

עידו.

IDO.G

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמר - התכוונתי לכך שאין לו שום תוספות למיניהן מבחינת קוסמטיקה וזה מבאס, לא התכוונתי שהאוטו חדש מבחינת מראה "כמו שיצא מהחברה" ושזה מבאס.

[...]

עכשיו לגבי הרשרוש בבוכנה - נורמאלי או שווה בדיקה או החלפת ראש או לא יודע?

עידו.

עידו, פשוט כי נראה שלא כל כך הבנת את הפואנטה שידידיי המלומדים מנסים להעביר לך - 205 CTI במצב מקורי, טוב, ללא שיפורים בכלל היא רכב נדיר. רכב כזה במצב כזה הוא רצוי מאוד אצל חובבי ספורטיביות ישנות מכיוון שניתן לשפר אותו מהשריטה (from scratch - טוב, באנגלית זה נשמע יותר טוב) בלי לסבול מטעויות אפשריות של בעלים קודמים. חובבי המודל האמיתיים ישקיעו ברכב במטרה להביא אותו למצב מקורי כמו חדש.

אם לא בהשקעה לטווח ארוך חפצה נפשך, אלא בתענוג זריז ומוכן מראש, המשך לחפש. רק תן למי שרוצה כאן את המספר של הבעלים. אם הוא כמו שאתה מתאר, האוטו יחטף תוך שעה.

לגבי המנוע - ברור ששווה בדיקה. אם צריך להוריד במחיר תוריד במחיר.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר'ה, בחיית ראבק, תעזבו כבר את הקטע שהתבאסתי עח המראה - זה לא העניין כאן, באמת.

מה שחשוב זה המנוע - זה שהאוטו נדיר, זה לא אומר שצריך להיות עיוור לבעיות שלו, אז בבקשה תענו רק על השאלות - 1)כמה צריך לעלות ראש מנוע ברכב הזה (מנוע 1,600)?

2)כמה סטרטר חדש עולה?

3)שני צמיגים חדשים? (של חברה נורמאלית)

תודה רבה לעונים!!!

עידו

IDO.G

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון לא נשמע לי הגיוני שיש רעש מהבוכנה-וצריך לגעת בראש,הבוכנה בכלל נימצאת בבלוק ולא ניראה לי שלפתוח ולעשות ראש יפתור את בעיית הראש...ראש מנוע יכול להגיע עד 3500ש"ח-הכל תלוי במה קרה לראש,יכול להיות רק אטם ואז תצא "בזול".

אם לא הייתה בבעלותך מעולם פיגו/סיטרואן הרשה לי לברך אותך למישפחתינו ה"מרעישה" ו"המקרקשת" ובעלת ה"שסתומים הדופקים". כל אלה הן סימפטומים אופיניים למנועים שלנו.

אל תחשוש ואל תפחד-ה' עמך (וגם המוסך) סתם בצחוק-אין מקום לדאגה מרעשים-כל עוד המנוע ניבדק ונמצא תקין ע"י מכון בדיקה ו/או מכונאי רכב מוסמך ומקצועי,שלא הרעשים יהיו מה שימנע ממך לרכוש את רכב חלומותיך-ועוד קבריולט לפני הקיץ זה להיט סוף!!!

לגבי סטרטר-לא קונים חדש אלה משפצים אותו-עלות עד 300 ש"ח בלחץ.

לא ציינת מידות צמיגים אבל אני מניח ר14 185/60 איזור ה500-700 ש"ח גג.

כיוון פרונט-איזור ה200 גג

עניין יותר מדאיג-התיפעול של הגג-שלא תאמין לאף אחד בקשר להשערות למקור הבעי (נוזל משאבה?!) תתעקש שהמוכר יטפל בעניין או שיבדוק את העניין מוסך של פיגו/סיטרואן לקבל עלות תיקון התקלה.

כל אלה הן הערכות גסות -תיתכן סטייה קלה של כמה עשרות שקלים לכאן או לשם.

בהצלחה-אוטו יפה עם פוטנציאל-וזה שהוא מקורי,אין לך מושג כמה שזה ברכה משמיים.מניסיון.

בהצלחה רבה!!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רועי תודה רבה, אמן וירבו אנשים כמוך שעונים ישר ולעניין, מבלי ל"רדת" על השואל התמים.

ובלי קשר, תודה לכולם על העזרה.

ברגע שהעניין ייבדק ע"י מכון מוסמך, בעצם כל האוטו, אז אני אעדכן בפרטים בהמשך השרשור הזה.

תודה,

עידו.

IDO.G

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשעה טובה, קניתי את האוטו.

ולגבי הרישרוש - מכונאי ששמע את זה אמר שזה לא אמור כל כך להיות כך אבל האוטו נוסע מצוין ולא מעשן בגרוש, ולא מתחמם, אז להוריד לו במחיר את העלות של הראש מנוע בשביל להיות רגוע וזהו, ולהמשיך לנסוע ככה.

ובאמת כך היה - הורדתי לו 2,000 ש"ח מהמחירון וקניתי,בד"כ עד שמוצאים רכב כזה אז הוא נמכר מעל המחירון.

עידו.

IDO.G

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7527 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...