Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום הגיע הזמן לעשות טיפול הרכב לאנטיס 2004 נפח 1600

בעיקרון אני מעוניין להחליף מסנן אוויר שמן ומסנן שמן ופלגים

הכל אני הולך לקנות מקורי עכשיו השאלה איזה פלגים עדיף של דנסו או ngk או אירידיום מה עדיף? וכמה פלגים צריך לקנות?

ושמן לפי הספר הרכב רשום מוטורוסינט 10w40 מה עדיף חצי סינטטי או מלא? והאם החברה הזאת טובה או שיש משהו שעדיף?

בעיקרון אני יקנה את כל החלקים וילך למוסך כללי שיבצע את זה המוסכים המורשים גובים מחיר לא הוגן לדעתי. האם זה קריטי לא לעשות במורשה ?

פורסם

שלום לך.

פנה לחנויות לחלקי חילוף ורכוש:

* מסנן שמן מקורי של מאזדה עולה 50ש"ח.

* שמן מנוע חצי סינטטי 10W40 של ליקוי מולי מיכל צהוב או ולווליין 10W40 חצי סינטטי. יעלה כ 100ש"ח

*פלאגים של דנסו skj16cr-a8 אלו מסוג אירידיום עלותם גבוהה(כ350ש"ח) אך מוחלפים כל 120Kק"מ.

או פלאגים מסוג סטנדרטי KJ20CR-L11 מוחלפים כל 45Kק"מ.

לגבי המצתי שים לב בדגם שלהם אחרי האות J ישנו מספר 20/16 אז זה ממש לא קריטי אפשר גם 20 וגם 16, ה20 נחשבים למעט יותר "קרים" ואלו יותר נפוצים בארץ.

סטנדרטיים עולים 50 ש"ח ל 4, ואירידיום יעלו לך כ 350 ש"ח ל4.

מסנן אוויר אני ממליץ על מקורי, יכולת הסינון שלו הרבה יותר טובה מחליפי, חליפי גם נסתם מהר בהשוואה למקורי, מקורי עולה 75-80ש"ח וחליפי עולה 35-40ש"ח.

אין צורך בשמן סינטטי מלא, עלותו גבוהה, מספיק להשתמש בשמן חצי סינטטי איכותי, למרות שכן תוכל להשתמש בסינטטי מלא 5W30 אבל אם יש לך צריכת שמן במנוע אז עם השמן הזה צפה לצריכה מעט יותר גבוהה.

לגבי מסנן האוויר מקורי יכול להיות שלא תמצא בחנות לחלקי חילוף אלא תצטרך לפנות למוסך המורשה ושם תוכל לרכוש כל מה שתרצה בחלקי הרכב.

פורסם

תודה רבה על ההשובה המפורטת יקיר עזרת לי מאוד פתחתי את הנושא גם בפורום מאזדה כן ירבו אנשים כמוך ישר כוח!

לפני מה שאני מבין מדברייך המצתים של דנסו הם בעצם מסוג אירידיום ?

ומה הכוונה פלגים מסוג סטנדרטי? מה ההיבדל בניהם לבין דנסו ? איכותם או מועד ההחלפה קרוב יותר?

פורסם

שני הדגמים שרשמתי לך הם של דנסו, פשוט דגם אחד הוא מסוג אירידיום, שזהו מצת בעל אורך חיים ארוך (90-120Kק"מ) ועלותם גבוהה. העלות לא סתם גבוה משום שהמצתים עשויים ממתכות יקרות מאוד (ממש כמו זהב) וזאת כדי להבטיח שהצת יחזיק הרבה זמן ויש הטוענים כי שימוש במצתי אירידיום מקטין את צריכת הדלק מעט ומשפר את הביצועים אישית אני ממש לא חושב שזה נכון.

הדגם השני הוא סטנדרטי ז"א לא אירידיום אלא מצתים רגילים שעלותם זולה והחלפתם מתבצעת ע"פ הוראות היצרן ברכב שלך זה 45K'"מ.

פורסם

אוקיי עכשיו הבנתי תודה רבה על העזרה השבוע אני יכניס את הרכב לטיפול לדעתך אין בעיה ללכת למוסך כללי שיעשה את העבודה? למרות שאני יודע שהסיפור פשוט ואפילו פחות מחצי שעה

• תוכן חדש...