Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביתר, בדיוק נזכרתי שהאוטובוס הדרדר אחורה:twisted:

אכן הסתכלתי על התיבה וזאת הייתה תיבת ה ISHIFT בדיוק זאת.

אז מה הנהג צריך בעצם לעשות בתיבה הזאת? להעביר ל A(כמו ה D) ופשוט כשהוא מרגיש שהמנוע מתאמץ להוריד רגל מהגז ואז המנוע מכניס את ההילוך הבא :? ?

תודה

Miata ND2

פורסם

כל תיבה אוטומטית וגם תיבה רובוטית עם מצמד אחד, תעביר הילוך באופן חלק יותר אם מתזמנים הרפיה קלה מהגז בזמן העלאת ההילוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אביתר, בדיוק נזכרתי שהאוטובוס הדרדר אחורה:twisted:

אכן הסתכלתי על התיבה וזאת הייתה תיבת ה ISHIFT בדיוק זאת.

אז מה הנהג צריך בעצם לעשות בתיבה הזאת? להעביר ל A(כמו ה D) ופשוט כשהוא מרגיש שהמנוע מתאמץ להוריד רגל מהגז ואז המנוע מכניס את ההילוך הבא :? ?

תודה

התיבה הזאת עניינה גם אותי. אני ראיתי אוטובוס עם תיבה כזאת בספרד. ראיתי על הידית A,M,R, ו- N, ישר ניחשתי ש N זה ניוטרל וR זה רוורס, עלה בראש שלי ש A זה אוטומטיק וM זה מניואל , אבל לא הבנתי איך זה הגיוני.

ברגע שהתיבה במצב M, הנהג מעביר הילוכים כמו כל תיבה ידנית רגילה?

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

פורסם
כל תיבה אוטומטית וגם תיבה רובוטית עם מצמד אחד, תעביר הילוך באופן חלק יותר אם מתזמנים הרפיה קלה מהגז בזמן העלאת ההילוך.

חן צודק. נהג האוטובוס נהג בצורה נכונה ומקצועית.

אין שום צורך ללחוץ דוושה בכוח ולחכות עד שמגיעים ליעד (נניח שאין תנועה ורמזורים), זה רק גורם בזבוז דלק ונסיעה פחות נוחה. הרפייה קלה מדוושת התאוצה כאשר הרכב הגיע לסל"ד מתאים - וכל אחד מכיר את הנקודות הרגישות של הגברת שלו - תעלה הילוך בצורה נינוחה, בלי הקפצה ובלי טלטולים. בשיוט נהיגה כזו תחסך הרבה דלק ותשמר מהירות קבועה.

הרגל שימוש נכון וחסכוני ברכב אוטומטי הוא לחץ מלטף על הדוושה, לא בחוזקה, לא בעיטה. להרגיש את התאוצה, להרפות קצת וללחוץ שוב. ככה אפשר להגיע לצריכה מצויינת, ובקלות, מעל 15 ק"מ לליטר ברכב משפחתי.

אז לא תהיה ראשון בזינוק, גם לא אחרון, אלא פשוט אחד שנוסע טוב ובלי טלטולים לך ולנוסעים.

סעו עם מחשב דרך מכוון לצריכה נוכחית ותראו שעם הרפיות כאלו שאפשר לחסוך רבע עד שליש מהצריכה בזמן האצה, והרבה אחריה, גם במהירות תלת ספרתית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
כל פעם שהייתי צריך לנסוע במונית שירות בנתניה [של חברת שי נראה לי?] שנאתי את מי שהמציא את הטרנזיט-ידנית.

ובמיוחד את הנהג שלא מצליח להשתלט על הקלאץ', מרגיש כמו רכבת הרים שמדי פעם לוחצת על הבלם, כמו מטוטלת.. פשוט לא נעים.

ככה שאם זה מעוגן בחוק שכל רכב ציבורי חייב להיות אוטומאטי - אני בעד.

אמן לזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...