Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה שמעניינת אותי (כל שאלה מעניינת את השואל) - נהג האוטובוס מוריד רגל מהגז בכל הילוך

Or05230
שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן,

אתמול נסעתי באוטובוס, זה לא אוטובוס עירוני אלא אוטובוס בינעירוני, זתאמרת מהגדולים יותר.

שמתי לב , שבכל פעם שהאוטובוס מעביר הילוך , הנהג מוריד רגל מהגז ל 2 שניות בערך.

לא שמעתי על אוטובוס עם גיר ידני , אבל אם יש דבר כזה אז אני בטוח שהגיר היה אוטומט , 2 הידיים היו על ההגה גם בזמן הורדת הרגל מהגז.

לא שמתי לב לדבר כזה לעולם באוטובוסים עירוניים ...

רציתי לדעת :

האם השערתי נכונה והוא באמת מוריד את הרגל מהגז ? האם זה כדי לאפשר להילוך להכנס ? למה הוא צריך לעשות זאת ?

תודה רבה וסליחה על הבורות :oops:

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיבה רובוטית?

בדיוק... יש כמות מסוימת של אוטובוסים באגד עם תיבה רובוטית. לא מוצלחת במיוחד. ההחלפה מאוד מורגשת ולכן זה נראה כאילו הוא מוריד את הרגל ומהגז וחוזר אליו בכל החלפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוטובוסים ציבוריים חייבים להיות אוטומטיים, אין אוטובוסים ידניים באף אחת מהחברות הגדולות בארץ מזה כמה שנים טובות.

יש אוטובוסים עם תיבות רובוטיות גם באגד אבל גם במטרופולין ובאגד תעבורה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נסעתי באוטובוס ציבורי עם תיבה ידנית ועד כמה שידוע לי הם עדיין בשימוש.

מדובר באוטובוסים ציבוריים חדשים יחסית של חברת 'קווים' בפ"ת, מהסוג הקטן יותר, שמשמשים לנסיעה בתוך העיר.

seat leon 1.8 tsi DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל פעם שהייתי צריך לנסוע במונית שירות בנתניה [של חברת שי נראה לי?] שנאתי את מי שהמציא את הטרנזיט-ידנית.

ובמיוחד את הנהג שלא מצליח להשתלט על הקלאץ', מרגיש כמו רכבת הרים שמדי פעם לוחצת על הבלם, כמו מטוטלת.. פשוט לא נעים.

ככה שאם זה מעוגן בחוק שכל רכב ציבורי חייב להיות אוטומאטי - אני בעד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק... יש כמות מסוימת של אוטובוסים באגד עם תיבה רובוטית. לא מוצלחת במיוחד. ההחלפה מאוד מורגשת ולכן זה נראה כאילו הוא מוריד את הרגל ומהגז וחוזר אליו בכל החלפה.

מה שאתה מתאר מוכר מאוד מהתיבה הרובוטית שיושב בפיאט 500.

אני מתעסק בתחום יכול להגיד שלא ראיתי לפחות בעשור האחרון אוטובוסים עם תיבה ידנית.

רוב הסיכויים שמדובר בתיבה רובטית.

מחשבה בוראת מציאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה היה הדגם האחרון הידני של אגד

לא נכון, אחריו עוד היתה סקאניה 145

88033_B_2.JPG

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם הליילנד עם גיר הוילסון וגם הסקניה עם הידית עם הכדור הקטן היו עם החלפה פניאומטית וקלץ' צנטרפוגלי,עוד לפניהם היה השסון - הסבאים של הרובוטי - לא ידניים.

לסופרבוס יש רובוטי שבאמת מחליף בגסות והמון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שנסעת באוטובוס תוצרת Volvo עם תיבת ה iShift המזעזעת. מה שגם לא צריך להוריד את הרגל מהגז עם כל החלפה, אך ההחלפה לכשעצמה בהחלט מורגשת (ויש לא מעט כאלה - 12 הילוכים קידמיים). ככל הנראה שהנהג באוטובוס חשב שהוא נוסע בקורולה רובוטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חוויתי את התיבות הרובוטיות המזעזעות האלה באוטובוסים של אגד תיור ונופש מסוג וולוו ודווקא בירושלים התלולה. הדרדרות אחורה בעת התחלת נסיעה עד מצב שהאוטובוס כמעט נכבה והחלפות הילוכים שמותירות אותך עם כאב גב שבועות אחר כך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...