Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני אסביר יותר טוב - אנחנו קיבלנו חוזה לרכישת דירה. לא מזמן קראתי פה בפורום, שישנם סטודנטים למשפטים שמציאים ייעוץ וכן הלאה בחינם ולכן אני מחפש אחד כזה שיעזור לי. הבקשה היא קריאת החוזה המשפטי וריכוז הפרטים החשובים והסבר פשוט לי ולהוריי.

אם יש כאן מי שמוכן לעזור, או שאתם מכירים כאלו אשמח מאוד לקבל את עזרתכם!

תודה רבה.

פורסם

בתור סטודנט למשפטים בשנה מתקדמת אני אמליץ לך שלא להיעזר בסטודנט למשפטים (לפחות לא כאסמכתא) מכמה סיבות:

1. הם לא מוסמכיים לייעץ.

2. לייעוץ שלהם אין כל משקל מקצועי.

3. סטודנטים למשפטים מכירים את הכל מהצד האקדמי ולא פרקטית.

4. אין כל ערובה לכך שהייעוץ שקיבלת נכון.

הייתי ממליץ למצוא מישהו שסיים את הלימודים והחל התמחות (החל להשתפשף בפרקטיקה) ועדיף כזה שהמשרד שבו הוא מתמחה מתעסק, בין היתר, עם חוזים ו/או נדל"ן ולו רק בגלל שסביר להניח שהוא יתייעץ בנושא עם עו"ד בתחום ולכן הייעוץ יהיה אמין עד כמה שניתן.

צא גם מנק' הנחה שייעוץ חינם שווה ככזה ולא תוכל לבוא בטענות לאותו אדם במידה ויתברר כי טעה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

משרדנו עוסק בנושא (יש לנו עו"ד ספציפי שמתעסק בזה).

אם תרצה עזרה - פנה אלי בפרטי. היא לא תהיה בחינם כמו שאנו מייעצים בד"כ לחברי הפורום, משום שמדובר בעבודה די ארוכה שאחריות רבה בצידה, אבל היא תתחשב בזה שהגעת מהפורום ;-)

לשיקולך.

איל.

עריכה: ראיתי את תגובתו של בןג' ואני אדגיש: יש פה הרבה מאוד אלמנטים חשובים, ואסור לך (כלומר ממש לא מומלץ) לעשות שימוש בעו"ד שלא מתעסק בתחום (או חו"ח בסטודנט, להם גם אסור מבחינה אתית). יש את נושא הזכויות של מוכר הדירה, יש את רישום הזכויות שלך, יש את המוסכמות הרגילות של חוזים כאלה (כגון לגבי מועדי התשלום), יש את נושא המצגים לגבי הנכס, החוזים האלה שונים בין דירה חדשה לבין יד2, יש כל מיני סוגים של הצמדות (למדד, למדד הבניה, וכו'), יש אלמנטים קריטיים של מיסוי ודיווח, ועוד ועוד. רוב התביעות כנגד עו"ד הן בענייני רשלנות במקרקעין...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

משפטים זה אחד המקצועות הנלמדים ביותר בימינו, ורמת הסטודנטים בהתאם... לך תדע על מי תיפול.

כמו שלפני קניית רכב יד שניה משקיעים בבדיקה, שווה להשקיע כמה מאות שקלים ולהיוועץ בעו"ד אמיתי, רצוי אחד עם המלצות.

פורסם
אהלן. אני אסביר יותר טוב - אנחנו קיבלנו הודעה שצריכים ניתוח לכריתת אונת מוח. לא מזמן קראתי פה בפורום, שישנם סטודנטים לרפואה שמציאים ייעוץ וכן הלאה בחינם ולכן אני מחפש אחד כזה שיעזור לי. הבקשה היא קריאת הבדיקות הרפואיות וריכוז הפרטים החשובים והסבר פשוט לי ולהוריי.

אם יש כאן מי שמוכן לעזור, או שאתם מכירים כאלו אשמח מאוד לקבל את עזרתכם!

תודה רבה.

רכישת דירה היא אחת ההחלטות הגדולות וכבדות המשמעות שעושים בחיים. המשמעות של טעות משפטית יכולה להיות כבירה. אל תהיה חאפר, הוצא סכום קטן מאוד יחסית לסכום העסק וקבל יעוץ משפטי נורמלי ע"י עו"ד מנוסה שגם עומד מאחוריו ונושא באחריות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בכל מקרה תצטרך עו"ד להעברת הנכס וכל הפרוצדורה אז קח אחד כבר עכשיו שייעץ לך גם בנושא החוזה.

אתה הולך לשים מאות אלפי שקלים אז לחסוך כמה אלפים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חברים, אני לא צריך עו״ד שיכתוב חוזה. יש לי חוזה. אני צריך שעו״ד ייקרא אותו ויסביר

לנו את הפרטים החשובים שלא יקרה מצב שנחתום על חוזה ללא ידיעת פרטיו ולקרוא אותו לבד ולהבין זו תהיה בעיה.

פורסם
חברים, אני לא צריך עו״ד שיכתוב חוזה. יש לי חוזה. אני צריך שעו״ד ייקרא אותו ויסביר

לנו את הפרטים החשובים שלא יקרה מצב שנחתום על חוזה ללא ידיעת פרטיו ולקרוא אותו לבד ולהבין זו תהיה בעיה.

Smiro, קרא שוב את התשובות שניתנו לך, תבין למה אתה צריך לקחת עו"ד, ולא כל סוג של ייעוץ קומבינה אחר.

אתם הולכים לשלם מאות אלפי, או מליון ומשהו שקל על נכס, ואתה רוצה לחסוך כמה שקלים על עו"ד?

שאתה הולך לרכוש רכב שעולה אולי 10% מדירה, אתה לוקח תלמיד מכונאות שיבדוק לך את הרכב?

סלח לי על הבוטות, אבל מה שאתם עושים כאן זו טפשות, שכל אדם שקצת הגיון בראשו לא יעשה.

אם אחרי זה תגלה שדפקו אותך בזכויות, מועדי מסירה, איכות וכד', למי תפנה? לסטודנט?

החוזה שיש לך, נכתב בידי הצד השני, וככל הנראה הוא מקפח אותך בכל מיני דברים, כמו שבד"כ נבנים חוזים כאלה.

העו"ד שלך, שמייצג אותך, ורק אותך, ידאג לבקש ביטול/שינוי סעיפים מסויימים, ובמקרה של סירוב הוא יסביר לך טוב

טוב מה ההשלכות של דבר כזה.

פורסם

תקרא מה כותב כאן עו"ד בהודעה

רוב התביעות כנגד עו"ד הן בענייני רשלנות במקרקעין...

ואני מוסיף

וכאלה שחלקם בענף שנים רבות.

לכן אתה זקוק לעו"ד מנוסה בעינייני מקרקעין!!

מקווה שהבנת. יותר נכון מקווה שהוריך הבינו!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני יכול להמליץ לך בחום בפרטי במידה ותרצה על העו"ד שייצג אותי שמשרדו בראשון לציון,הוא ייצג אותי ברכישת הדירה שלי וכמו כן גם את הורי מלפני 13 שנים כאשר רכשו מקבלן.

כמו שכבר רשמו לך אחרים,זהו נושא שיש להתייחס אליו בכובד ראש ולא במציאת קומבינות כאלו ואחרות,אמנם הסכום של שכר הטירחה של עו"ד הוא יכול להגיע לסכום לא מבוטל(בד"כ אחוז מסויים מערך הבית),אולם הנזק שאדם ללא ניסיון מוחשי יכול לגרום הוא גבוה בעשרות מונים.

אתה נשמע לי בחור צעיר למדי וכנראה בגלל זה אתה לא מפנים את חשיבות העניין אולם כדאי שתסביר להורייך שלא כדאי לחסוך בעניין הנ"ל.

בהצלחה.

פורסם

אל תסתמך על עו"ד של החברה המוכרת!!!

הוא מייצג אותה ואת האינטרסים שלה. נראה לך שאתה מעניין אותו בתור רוכש?

גם אם אתה חייב לשלם לעו"ד שלהם, קח אחד משלך. תאמין לי שזה ישתלם לך.

כמה אלפי שקלים, זה לא משהו שחוסכים בייעוץ משפטי ברכישת דירה.

אחרי שתראה כמה סעיפים הוא משנה, או מבטל, ומה ההשלכות של כל סעיף כזה,

תבין למה זה היה כדאי.

סתם להזכיר משהו, אם כל אותם רוכשים בפרשת חפציבה היו לוקחים עו"ד מטעמם,

הם לא היו מגיעים למצב בו הם שילמו כסף ולא קיבלו תמורה.

פורסם

החברה מציעה עו"ד משלה. פשוט בדיחה. עכשיו תנחש למי הוא נאמן ועל האינטרסים של מי הוא ישמור.

לפי המעט שכתבת פה, אני מניח שמדובר בחוזה מול קבלן. יש הרבה נושאים בעייתיים בחוזים כאלה, בין היתר מה שלב הבניה ואלו אישורים ניתנו (לפעמים מוכרים נכס על הנייר עוד לפני היתר בנייה, לפעמים הבניין גמור ואין אישורים אחרים, זה הכל משפיע על תנאי החוזה, על הערבות לפי חוק וכו'). נושאים נוספים זה למשל הזמן עד לרישום בטאבו (כבניין משותף; זה יכול לקחת שנים), כמה עולה להזיז כל נקודת חשמל - נראה לך שולי אבל יעלה לכם בהערכה גסה עוד כ- 10K ש"ח, וכמה כסף אתם משלמים לעו"ד של הקבלן כדי שירשום לכם את הנכס. אתה לא משלם לו על ייעוץ!! רק על פעולת רישום הנכס. למעשה אסור לעו"ד לייצג אותך אם הוא מייצג את הקבלן לעניין העסקה.

לידיעה כללית בלבד: ה"עסקאות" האלה בד"כ גורפות הרבה כסף לכיסו של עו"ד הקבלן, במקרים מסויימים אפילו הקבלן לא משלם לעו"ד שלו אלא רק ה"לקוחות" שקונים את הדירה. יש מקום למיקוח בנושא זה.

לידיעה2: אני לא יודע איפה הדירה וכמה היא עולה, אבל אם נניח עלות עו"ד של 0.5% עד 1% לכל התהליך (בדירות מאוד יקרות זה יכול להיות פחות), זו תהיה טעות קשה לא להיעזר בעו"ד (במשרד שלי או באחר, כמובן). לפני מספר שנים נכחתי בדיון משפטי בו אדם ששילם עבור הדירה לא קיבל אותה בסוף, בגלל קשיים של החברה ,שנקלעה לכינוס נכסים, והדירה נמכרה למישהו אחר על ידי הכונס. כשהשופט שאל אותו למה עו"ד שלך לא דאג לרישום הערת אזהרה + תיקון ההסכם בסעיפים אלה ואלה, אמר לו הבן-אדם, שלא לקח עו"ד... כל עולמו (הפיננסי) חרב עליו כי חשב שיחסוך כמה אלפי ש"ח... אל תטעה - אתה צריך כבר עכשיו עו"ד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם תקרא את החוזה תראה שמצויין שם בפירוש שהעון"ד מייצג אותם ולא אותך. תתייחס אליו כאל חלק ממחיר הדירה ולא כאל עו"ד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...