Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני עוזר לחברה שלי להשכיר את הדירה שלה, וראיינו כמה וכמה דיירים שבאו ומאוד מעוניינים.

הבעיה שכל דבר מחשיד אותי, קשה לי לתת אמון, ובגלל זה פסלתי בנתיים את כולם.

מה אני צריך לדעת? איך אני אמור לכסות את עצמי הכי טוב והכי בטוח? שמעתי על כל כך הרבה מקרים שדיירים לא שילמו ולא פינו את הדירה, על חובות ארנונה, מים וחשמל שהצטברו ולבסוף בעלי הדירה שילמו, יש כל כך הרבה סיפורים מפחידים. איך אפשר להמנע מהם? יש למישהו שהתנסה ומכיר את הנושא קצת טיפים ועצות? עדיין אין לי אפילו חוזה ביד, יש הרבה חוזים להורדה באינטרנט, אבל אני רוצה להיות בטוח שיש לי חוזה שמכסה אותי לגמרי,מישהו מכיר אחד כזה?

פורסם

מצטרף לשאלה, גם אני עומד להשכיר דירה שברשותי.

האם לדוגמא שטר ערבות שהורדתי מהאינטרנט תופס הוא שצריך גם חתימה של עורך דין וכיו"ב.

אשמח לעצות.

תודה

פורסם

קודם כל, תסמכו על האינטואיציה שלכם. תנסו להרגיש מי עומד מולכם.

אם משהו לא נראה לכם, תמשיכו הלאה.

חוץ מזה, צריך חוזה מסודר שמגדיר חובות וזכויות של כל צד, ואת הפרטים והתנאים הכלליים.

לגבי ערבויות וכד', אני אישית מתעקש תמיד על ערבות בנקאית, גם אם היא לא בסכום גבוה,

היא למימוש מיידי, ובנק חייב לתת לכם את הכסף על פי דרישתכם.

שטר חוב או צ'ק אישי, הם דברים שעדיין תהיו חייבים לגשת להוצאה לפועל במקרה של חוב או נזק,

וזה ממש לא בטוח שתקבלו את הסכום שכתוב בשטר החוב או הצ'ק.

חוץ מזה, אני ממליץ על החתמת ערב או שניים לחוזה, שיהיה עוד מישהו בתמונה.

שאתה בא לערב ודורש ממנו חוב של מישהו, גם אם זה הבן שלו או אחיו, פתאום הכל מתנהל

אחרת, כי הוא וידע בדיוק איך להפעיל לחץ על החייב, ומה מצבו האמיתי.

חשבון חשמל/ארנונה/מים/גז, אפשר להעביר על שם השוכר, וככה החוב יהיה עליו תמיד, גם אם הוא

עזב את הדירה ולא שילם, ולא יוכלו לבוא אליכם בטענה שזה לא שולם.

ותזכרו, כמעט אף אחד לא יתייחס לדירה שלכם כמו שאתם התייחסתם. קחו את זה בחשבון, ומצד שני

תזכרו תמיד שאתם משכירים את הבית לבני אדם, ולא לחיות, ואם משהו מתקלקל, או צריך לטפל במשהו,

אל תזניחו או תחסכו, כי גם הדייר שלכם לא יהיה מרוצה, וגם בסוף תשלמו על תיקוני חפיף בריבית דריבית.

פורסם

רוצה רק לחזק את הודעת אושרי שממצה די טוב את הפרובלמטיות בהשכרה מצד המשכיר.

קח ערבות בנקאית בגובה 10000 ש"ח + שטר חוב בסכום של 20-30000 ש"ח שחתום על ידי השוכר ובנוסף על ידי שני ערבים טובים .

בקש לראות תלושי שכר הן של השוכר והן של הערבים וראה בעיקר את גובה השכר ואת וותקם במקום העבודה. לא ערובה מוחלטת אבל מעיד על משהו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תקרא שוב, הוא כותב שהוא עוזר לחברה שלו להשכיר את הדירה שלה, לדיירים שישכרו את הדירה.

:mm_yeah:

רוצה רק לחזק את הודעת אושרי שממצה די טוב את הפרובלמטיות בהשכרה מצד המשכיר.

קח ערבות בנקאית בגובה 10000 ש"ח + שטר חוב בסכום של 20-30000 ש"ח שחתום על ידי השוכר ובנוסף על ידי שני ערבים טובים .

בקש לראות תלושי שכר הן של השוכר והן של הערבים וראה בעיקר את גובה השכר ואת וותקם במקום העבודה. לא ערובה מוחלטת אבל מעיד על משהו.

סכומים כאלה של ערבויות זה חלומות באסמפיא, מי ייתן לך ערבות בנקאית של 10,000 ש"ח ?

חשבון חשמל/ארנונה/מים/גז, אפשר להעביר על שם השוכר, וככה החוב יהיה עליו תמיד, גם אם הוא

עזב את הדירה ולא שילם, ולא יוכלו לבוא אליכם בטענה שזה לא שולם.

(היה הרבה הצעות טובות במה שכתבת) אני רוצה להתייחס לקטע המצוטט.

ארנונה ניתן להסב על שם השוכר רק אם חוזה השכירות הוא לשנה לפחות.

ברוב החוזים כתוב, שהשוכר מתחייב להעביר את ארנונה/מיים/טלפון/חשמל/גז על שמו תוך פרק זמן מסויים. בדר"כ הם לא עושים זאת מהסיבה הברורה שהזכרת שכך הכל רשום עך שמם והם אחראים.

רעיון טוב שקראתי עליו הוא למסור את המפתח לדירה רק לאחר שהשוכר באמת העביר הכל על שמו - גז וטלפון ניתן בקלות גם דרך הטלפון, ארנונה חייבים לגשת לעירייה, אך באמת כדאי להשקיע חצי יום או אפילו יום עבודה כדי לבצע זאת כהלכה.

פורסם

טרונצ'ו, תתפלא, אנשים נותנים ערבות כזו, ולא מעט, והיה לי מקרה בעבר עם זוג,

שהבחורה פשוט שגעה אותנו שניתן להם את הדירה, ושהם חייבים ממש לגור שם,

אבל מה, הבחור לא רצה לתת ערבות של 15K שקל. אז פשוט אמרתי לו, שאם הוא לא מסוגל

להעמיד ערבות מינימלית כזו, ביחס לדירה שהוא מקבל, אז כנראה שזה קצת גדול עליו.

בסוף באו שוכרים אחרים, שנתנו את הערבות הנ"ל. תאמין לי, זה חוסך הרבה כאבי ראש

במקרים של בעיות, וזה הדבר היחיד הבטוח נכון להיום, חוץ מכסף מזומן שנותנים כערבון.

לגבי החשבונות, אני בתור אחד שגם שוכר וגם משכיר, לא נתקלתי מעולם בבעיה להעביר את

החשבונות של שמי, או על שם הדייר החדש, וזה בדיוק שעתיים עבודה, ושווה את כל כאב הראש.

חייבים לעמוד על זה שהשוכר יעשה את זה, ואפילו לתת סעיף שזו הפרה של החוזה אם לא יעשה זאת

תוך זמן קצוב, ולא ארוך מידי.

פורסם

זה גם באיזשהו מקום טוב לשוכרים - כי כדי להעביר חשבונות - הם צריכים ליהיות ללא חוב - וכך גם השוכר מקבל חשבון נקי ומשלם רק על מה שהוא צריך.

לגבי הערבות בנקאית - היא אכן אידאלית למשכיר , החוסר רצון להעמיד כזו ערבות זה כי צריך לסגור את הכסף / להעמיד משהו כנגד זה (תוכנית חיסכון או משהו דומה) והעלות של זה גבוהה (תבדוק כמה עולה לסגור ככה ערבות בנקאית לשנה).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כדאי מאוד שעו"ד יכין / יעבור על כל חוזה שכירות שאתה רוצה להשתמש בו. משהו שנראה לך הגיוני ותקין יכול להיות מלא פרצות שעו"ד מיומן מטעם הצד השני יכול לנצל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כדאי גם להיזהר מאלה שנראים נחמדים ו"לא בעייתיים". אבא שלי ואחותו השכירו דירה לפני כמה שנים לזוג צעירים

שעשה רושם מאד נחמד בהתחלה, אבל עם הזמן מסתבר שהם עשו לא מעט נזקים בדירה,איחרו לשלם ועוד כל מיני דברים קטנים ומעצבנים.

כבדהו וחשדהו.

פורסם

מניסיון שלי ואולי הדיעה שלי לא תתקבל בהבנה מצד כמה אנשים אבל החיים לימדו אותי כך.

אם זו דירה שאתה תלוי מאוד בשכירות שלה ואתה לא בנוי לאלימות.

לא הייתי משכיר ל אם חד הורית מסודרת ככל שתיהיה.

זוג נשוי עם ילדים שאין לך ביטחונות מצד ג' לגביי שכירות ופינוי.

כל אדם עם חזות מיזרחית בעייתית (אני עירקי ובטח לא הייתי משכיר דירה לעצמי) או ערבים אפילו אם הוא סטודנט כי אחרי זה יגיעו הרבה סטודנטים רק לישון.

בשביל לא לפגוע במגזרים שונים נקצר.

אם הדירה באיזור "נורמאלי" הייתי מתפשר על המחיר קצת כלפיי מטה אם צריך ומשכיר לצעיר אחד או שניים שעובדים או לומדים, הדרישות שלהם לא בשמיים מוסר התשלומים שלהם די טוב ואם הם לא יכולים לשלם הם מתפנים מייד ולא עושים צרות בדרך כלל.

ערבות בנקאית קשה להציא משוכרים כי זה לשים כסף ממש אם אתה מקבל ערבות צד ג' לגביי תשלומים ופינוי זה מצויין כי במידה ויש בעיה עם השוכר מכתב מעו"ד לערב והוא ישר מתקשר ומסדר את העיניינים כי הבעיה עכשיו גם שלו.

פורסם

elkmino

אז מה שנשאר זה סטודנט אשכנזי צפונבוני :shock:שהוריו בעלי יכולת לשים גם ערבות בנקאית וגם לחתום כערבים ( לא בני דודינו)

והחיים נראים דבש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...