Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פה הרבה שאלות שקשורות ולא קשורות לפורום הטכני אבל אני חושב שזה המקום המתאים ביותר ובמידע ולא המקום בקשה להעביר למקום המתאים ביותר, תודה מראש.

שלום לכולם אני חדש בפורום הזה, דיפדפתי מסביב וראיתי הרבה נהגים\אנשים בעלי ניסיון רב ברכבים ובמידע על רכבים.

אני נהג די חדש (פחות משנה) וללא יותר מדי ניסיון ברכבים, עד כו נסעתי על Ford Connect שזה רכב מסחרי ללא יותר מדי רגש רועש מאוד וממש לא רכב שאפשר להנות מאיכות הנסיעה בו.

ולהחרונה אני שוקל לקנות רכב חדש ומשפחתי ועם להיות יותר מדיוק אני מסתכל על הכיוון של Toyota Corolla 2008 GLI Robotic

תמונה להמחשה בלבד:

314549.jpg

ולמרות הרבה ביקורות ותגובות שלליות של אנשים מסביב אני מעוד אוהב את החברה גם בגלל איכות הרכבים שלהם, ארץ היצור ושמירת המחירון ועוד כמה סיבות..

בחודש-חודשיים האחרונים עברתי יותר מ20 מגרשים(ליסינגים) בדקתי הרבה אתרי מכירת רכבים ואני כבר דיי סגור על המקום ממנו אני רוצה לקנות, אני לא יביא את השם בשביל לא לפרסם ולהפר את חוקי אפורום אבל אני יביא את הפרטים על הרכב ומקווה לקבל חוות דעת של אנשים\נהגים יותר מנוסים ממני, לגבי בעיות נפוצות ברכב, טיפולים נחוצים דרושים באופן קבוע, הגיר הרובוטי ולמה בעצם כולם נותנים ביקורות שליליות לגבי זה, צריכות דלק לעומת גיר אוטומטי ובמידת הצורך יש איזה מדע שאני לא יודע וצירך כמובן לדעת בקשה גם לספר לי.

דגם: Toyota Corolla 2008 GLI Robotic

ק"מ: 86.000

שנה: אוגוסט 2008

מחיר מחירון: 79.000 ש"ח

מחיר מחירה: 59.000 ש"ח

ללא תעונות\ללא נזקים חיצוניים\ביטוח לשנה על הכל מהליסינג.

וזה בגדול מה שידוע לי על הרכב הזה, תודה ענקית לעוזרים וכמובן שאני פה פעיל וזמין.

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

פורסם

בנוגע לגיר הרובוטי-אתה מוזמן לקרוא כאן, כאן, וכאן.

אם נהגת על גיר ידני, אז הגיר הרובוטי זה כמעט אותו דבר-הקלאץ' נשלט ע"י מחשב וצריך להוריד את הרגל מהגז בזמן החלפת ההילוך. על פי יצרן לא צריך להחליף את שמן הגיר, אך החלפה לדעתי אכן מומלצת. הגיר דורש איפוס כל כמה אלפי קילומטרים כי הקלאץ' נשחק וצריך "ללמד" את התיבה את נקודת החיכוך החדשה. התיבה הרובוטית חסכונית יותר מהתיבה האוטומטית בד"כ.

למה נותנים ביקורות שליליות על הגיר הרובוטי? כי לא כולם אוהבים את דרך הפעולה שלו-הנהג הישראלי המצוי רגיל ללחוץ על הגז ולא מעוניין להתאים את עצמו להתנהגות הרכב. הגירים הרובוטיים הראשונים שיצאו סבלו מבעיות והחליפו גם מחשבי גיר ודיסקיות קלאץ'. לאחר מכן יצא גיר של 6 הילוכים+רוורס שלדעתי יותר אמין.

לגבי מחיר המחירון-הרכב רובוטי, אין לו דרישה גדולה וחברות הליסינג רוצות להיפטר ממנו-לכן אין שום סיבה לבקש מחיר כזה, במיוחד עם קילומטרז' של 90 אלף כמעט. נסה לחפש רכבים פרטיים ולא מליסינג.

פורסם

אין טיפולים מיוחדים בקורולה רובוטית, אתה עושה טיפול כל שנה או 15 אלף קילומטרים כמו בטיוטה רגילה.

חוץ מזה נראה לי שמוכרים לך את הרכב במחיר גבוה מידי. לדעתי קורולה רובוטית עם קילומטראז' כזה צריכה להימכר בפחות.

פורצה יובה!

פורסם
בנוגע לגיר הרובוטי-אתה מוזמן לקרוא כאן, כאן, וכאן.

אם נהגת על גיר ידני, אז הגיר הרובוטי זה כמעט אותו דבר-הקלאץ' נשלט ע"י מחשב וצריך להוריד את הרגל מהגז בזמן החלפת ההילוך. על פי יצרן לא צריך להחליף את שמן הגיר, אך החלפה לדעתי אכן מומלצת. הגיר דורש איפוס כל כמה אלפי קילומטרים כי הקלאץ' נשחק וצריך "ללמד" את התיבה את נקודת החיכוך החדשה. התיבה הרובוטית חסכונית יותר מהתיבה האוטומטית בד"כ.

למה נותנים ביקורות שליליות על הגיר הרובוטי? כי לא כולם אוהבים את דרך הפעולה שלו-הנהג הישראלי המצוי רגיל ללחוץ על הגז ולא מעוניין להתאים את עצמו להתנהגות הרכב. הגירים הרובוטיים הראשונים שיצאו סבלו מבעיות והחליפו גם מחשבי גיר ודיסקיות קלאץ'. לאחר מכן יצא גיר של 6 הילוכים+רוורס שלדעתי יותר אמין.

זה לא רק הנהג הישראלי,בכל העולם הגיר הזה פשוט דפוק.

עצה שלי : קח נסיעת מבחן ותבחן בעצמך עם שווה, לפי דעתי יש מותגים אחרים מטויוטה שמתומחרים במחיר אחר ויתנו לך תמורה יותר יפה לכסף מאשר הטויוטה הזאת.

פורסם
לגבי החלק הראשון-איש באמונתו יחיה. +1 לגבי החלק השני-עד שלא תיקח נסיעת מבחן לא תדע.

כן אני חושב על השכרה של 24 שעות, ככה בשביל להיות בטוח ברכב כי בנסיעת מבחן לא תמיד אפשר לבדוק הכל.

אין טיפולים מיוחדים בקורולה רובוטית, אתה עושה טיפול כל שנה או 15 אלף קילומטרים כמו בטיוטה רגילה.

חוץ מזה נראה לי שמוכרים לך את הרכב במחיר גבוה מידי. לדעתי קורולה רובוטית עם קילומטראז' כזה צריכה להימכר בפחות.

אני לא סגור על זה אבל מבדיקה של הרבה טלפונים לאנשים שמוכרים את הרכב ביד2 , לא ראיתי אחד שמוכר של בפחות מהמחיר הזה ובכמות נמוכה יותר של ק״מ או שווה לה, וכן יש שם כמה שמוכרים אבל מדובר בכמות של 100-150 אלף ק״מ ואיזה 3-4 ידיים.

פורסם
כן אני חושב על השכרה של 24 שעות, ככה בשביל להיות בטוח ברכב כי בנסיעת מבחן לא תמיד אפשר לבדוק הכל.

לא חבל על הכסף? אין לך איזה חבר/מכר עם קורולה רובוטית שיכול לתת לך לנהוג?

אתה יכול גם לנסות לגשת לסוכנות טויוטה ולבדוק במלאי הטרייד-אין שלהם אם יש קורולה רובוטית ולבקש נסיעת מבחן ללא תשלום לפני שאתה מחליט לקנות. לא נראה לי שתהייה בעיה.

פורסם
לא חבל על הכסף? אין לך איזה חבר/מכר עם קורולה רובוטית שיכול לתת לך לנהוג?

אתה יכול גם לנסות לגשת לסוכנות טויוטה ולבדוק במלאי הטרייד-אין שלהם אם יש קורולה רובוטית ולבקש נסיעת מבחן ללא תשלום לפני שאתה מחליט לקנות. לא נראה לי שתהייה בעיה.

לא עם הייה חבר כבר הייתי בודק איתו את הרכב, ושאלה לכמה זמן נסיעת המבחן מהתריידאין?

פורסם

לא יודע, קודם כל ברר עם כמה סוכנויות רשמיות של היבואן ובדוק האם יש להם מכוניות בטרייד-אין. לאחר מכן שאל אותם לגבי נסיעת מבחן במידה ותמצא רכב מתאים לדרישותיך.

• תוכן חדש...