Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשלבים מתקדמים למכור את הפולו 2003 שלי.

הייתי עם קונה פוטנציאל היום שלקח את הרכב לבדיקה אצל מוסך סוג ז' שהבעלים במקרה דוד שלו.

ידוע לי שהבולמי זעזועים הקדמיים חלשים וצריך להחליף אותם. הוא אומר שזה סיפור של 1000 ש"ח.

ידוע לי שהצמיגים האחוריים סדוקים וחובה להחליף אותם, מקובל עליי. 600 ש"ח במינימום.

אבל הוא גילה שם נזילת שמן קטנה מתחת. ואמר שזה סיפור של 1000 שקלים חדשים כי צריך לפרק את כל הבלוק מנוע?!

האם אני עד פה לנסיון להוריד אותי במחיר, בכל מחיר?

פורסם
יש תיקונים של מחזירי שמן שמצריכים המון עבודה ופירוקים.

לכן אם באמת יש נזילה מסוימת שמצריכה טיפול דחוף, אז סה"כ זה ייתכן.

אבל...1000 שקל? לא קצת הזוי המחיר האסטרונומי הזה?

מילא הבולמים שזה נראה לי מחיר הגיוני..

וחוץ מזה, יש מנורה שנדלקה בלוח שעונים, משהו שקשור לEGR. הסמל נראה כמו ברז כזה בצבע צהוב.

המנורה דלוקה כבר הרבה זמן עוד מהרכישה שלי מהבעלים הקודמים (7 חודשים).

מהתייעצות שלי עם מוסך מורשה אין נזק בגלל החיישן ואפשר לסחוב עם זה הרבה זמן ועלות החלפה של זה היא 1800 ש"ח.

זה נכון?

המוסכניק שהייתי אצלו היום אמר שזה מסוכן מאוד ועלול להרוס את כל המנוע.

פורסם

מחזיר שמן אחורי מצריך פירוק גיר, כמדומני.

תלוי כמובן ברכב, אבל זו עבודה שיכולה בהחלט להגיע לסכומים של 600 - 800 ש"ח.

אני כמובן לא מכונאי או בעל מוסך, אבל כבר יצא לי לשמוע על הצעות כאלה לפתרון של נזילות שמן.

אני גם לא אומר שבאמת יש איזו בעיה דחופה ברכב שלך.

רק ציינתי שתיתכן הצעת מחיר כזו לסידור של נזילת שמן.

לגבי החיישן, אני לא יודע מה זה EGR, אבל ראיתי שזה EXHAUST GAS RECIRCULATOR אולי? אם זה חיישן למבדה - אז הוא בהחלט יקר.

לי זה עלה כ 1600 ש"ח פעם. אצלי זה פתר בעיית דימומי מנוע, אז לא נראה לי שזה כזה טוב "לסחוב" את הבעיה הזו.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

חוץ מזה זה המוסך של דוד שלו........................................

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
חוץ מזה זה המוסך של דוד שלו........................................

אז לך למוסך שלך ותקן את הרכב במידה מספיק סבירה שכל שאר התקלות יהיו רק "בלאי טבעי" כמו הבולמים למשל.

404

פורסם

חבר'ה תנו לי הצעה בכמה אתם הייתם מוכרים את הרכב שלי עם הנתונים הנוכחיים:

בולמים קדמיים חלשים

נזילת שמן

צמיגים אחוריים סדוקים

חיישן למבדה (EGR)

מחירון לוי יצחק כרגע לדגם פולו בייסיק 75 כ"ס יד שלישית הוא 28800. (בדקתי לפני חודש-חודשיים)

רכב כסוף, מושקע מאוד ומטופח מבחינה קוסמטית.

חוץ מהתקלות הנ"ל הכל בסדר. מנוע-גיר-שסי. וכן גם הקלאץ'.

האם אפשר להצדיק חלק מהתקלות כבלאי טבעי ולדרוש מחירון או קרוב לזה?

פורסם
חבר'ה תנו לי הצעה בכמה אתם הייתם מוכרים את הרכב שלי עם הנתונים הנוכחיים:

בולמים קדמיים חלשים

נזילת שמן

צמיגים אחוריים סדוקים

חיישן למבדה (EGR)

מחירון לוי יצחק כרגע לדגם פולו בייסיק 75 כ"ס יד שלישית הוא 28800. (בדקתי לפני חודש-חודשיים)

רכב כסוף, מושקע מאוד ומטופח מבחינה קוסמטית.

חוץ מהתקלות הנ"ל הכל בסדר. מנוע-גיר-שסי. וכן גם הקלאץ'.

האם אפשר להצדיק חלק מהתקלות כבלאי טבעי ולדרוש מחירון או קרוב לזה?

עם מצב שוק היד שניה היום, אני מתקשה להאמין שבכלל תמכור רכב עם כל כך הרבה בעיות (אפילו אם הן קטנות ופתירות).

הקונה פשוט יעדיף לחפש משהו שהוא לא צריך להשקיע בו זמן וכסף.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
עם מצב שוק היד שניה היום, אני מתקשה להאמין שבכלל תמכור רכב עם כל כך הרבה בעיות (אפילו אם הן קטנות ופתירות).

הקונה פשוט יעדיף לחפש משהו שהוא לא צריך להשקיע בו זמן וכסף.

הרכב שנת 2003, לא 2012. יש בלאי מסויים שאני יודע אותו. אבל אני לא יודע כמה כדאי\עדיף לרדת במחיר.

בגלל זה אני שואל אתכם.

כמה מומלץ לרדת במחיר?

חוץ מהדברים הנ"ל הכל בסדר.

פורסם

אתה בעל הרכב, אתה יודע כמה כסף יספק אותך, תגיד לו שיקח את עלויות התיקון כמו שדוד שלו אמר ותחלקו אותן חצי חצי, זה נראה לי פייר לרכב מהשנה הזו בהנחה שהוא שמור כמו שאתה מספר.

פורסם

מה שעוד גורם לי לחשוב זה העניין עם הבולמים. המכונאי אמר שהם "חלשים" - האם זה אומר שחובה להחליף אותם? זה שיקנה את האוטו יוכל לסחוב איתם לפחות עוד 10~20 אלף קילומטר? האם זה הכרח שהוא חייב להוריד אותי במחיר בגלל שהם חלשים?

פורסם

שום דבר אינו "הכרח". אתה לא מוכר את הרכב תחת איום בנשק. מחירו האמיתי של הרכב יהיה הסכום בו אתה תסכים למכור והקונה יסכים לקנות אותו ברגע נתון.

א. אתה לא יכול להתייחס למחירון בן "חודש חודשיים". הבסיס למשא ומתן יכול להיות מחירון עדכני.

ב. יש ברכב כמה תקלות שאינך יודע מה משמעותן ומה עלות תיקונן האמיתי. גש למוסך נייטרלי ובקש הצעת מחיר לתיקון.

ג. תקלות בלאי צריכות להיות תואמות את גיל הרכב. האם הבלאי בבולמים הוא חריג או שהם ייפסלו במבחן רישוי?

פורסם

השאלה היא מהיכן נוזל שמן. מכאן תגזר עלות התיקון של הנזילה.

קשה לי לומר לך אם כדאי לתקן או לא, אם כי הרגשה שלי היא, שכמו שמצב שוק המשומשות נראה, אם תתקן ותמכור - תצא בנזק כספי יותר גדול מאשר אם תמכור AS IS.

אתה כבר תראה מה יציעו לך על הרכב. אם אתה לחוץ - תתפשר מהר. אם לא - תסחוב את המכירה עוד קצת ותקבל קצת יותר.

alfa 156 2.5.

• ספונסר פורום
פורסם

אם אתה רוצה אתה מוזמן להגיע אליי ולקבל חוות דעת אובייקטיבית למצב הרכב

ללא תשלום .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...