Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כאן תיאוריות משעשעות (אהבתי את זו של מחלקות השיווק השטניות).

בימינו, יצרני רכב לא יכרו לעצמם קבר כדי לזכות בהערכה מפוקפקת כזו או אחרת, עקב מרווחי טיפולים גדולים.

אם היצרן אומר 30,000 ק"מ בין טיפולים אז מדובר על 30,000 ק"מ, גם בארץ, אלא אם צוין אחרת. האם למישהו באמת נראה הגיוני שפיאט יפרסמו שיש צורך לטפל אחת ל30,000 ק"מ כאשר בפועל מדובר על 15,000 ק"מ? כמות התביעות, איתן הם יצטרכו להתמודד, היא מטורפת.

זו לא תיאוריה אלא אמת, מרווחי הטיפול נמתחים מאוד עקב לחצים שווקים של יצרני הרכב.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש כאן תיאוריות משעשעות (אהבתי את זו של מחלקות השיווק השטניות).

מה בדיוק משעשע? אתה חושב שזה לא מעשי? תחשוב על זה ככה, בא אחראי אגף תכנון לרכב רנו מגאן ומודיע שמרווח הטיפולים המומלץ הוא 15K, בא מנהל אגף שיווק ובודק אם אפשר למתוח את המרווח ל 30K, יכול מאוד להיות שהוא יקבל "אישור בכוח" שזה אפשרי, אז מה זה אומר שזה מה שמומלץ? לא... אבל זה כן "עובר" ולכן אפשרי אז מודיעים על 30K ושלום על ישראל, שלוש שנים אחריות ואח"כ "אחרי המבול" מה שנקרא.

אני יודע שזה נשמע ציורי אבל יכול מאוד להיות שככה זה עובד, הרי בענינים כאלו כמו בקרת איכות אין דברים מדוייקים עד למילימטר, מדובר הרי בהמון שיערוכים של הסתברויות של מה יכול לקרות במצבים מסויימים, עושים איזשהו סלט ומוציאים בסוף מספר שקובע מרווח טיפולים סביר, האם ניתן למתוח אותו? כנראה שכן, האם כדאי למתוח אותו? לא נראה לי.

שורה תחתונה האם אתה באמת מאמין שרכבים כמו מגאן, פיג'ו, פיאט וכו' עשויים מחומרים עמידים יותר ואיכותיים יותר מרכבים אחרים כמו טויוטה מאזדה ניסן עד כדי כך שאין הפרשים במחיר (להפך, בעצם) אבל מרווח הטיפולים כפול? האם זה נשמע לך בסדר? לי לא.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בכל האלפות החדשות מרווח הטיפולים הוא 30K או שנה וחצי.

בתנאים רגילים לא צריכה להתיורר שןם בעיה עקב כך ואין שום סיבה לסטות מהוראות היצרן.

כמובן שאם הרכב עובד קשה באופן מיוחד או תחת עומס קבוע מומלץ להחליף שמן+פילטרים פעם בשנה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
זו לא תיאוריה אלא אמת, מרווחי הטיפול נמתחים מאוד עקב לחצים שווקים של יצרני הרכב.

ועל מה אתה מתבסס? התואיל לשתף אותנו בכך?

מה בדיוק משעשע? אתה חושב שזה לא מעשי? תחשוב על זה ככה, בא אחראי אגף תכנון לרכב רנו מגאן ומודיע שמרווח הטיפולים המומלץ הוא 15K, בא מנהל אגף שיווק ובודק אם אפשר למתוח את המרווח ל 30K, יכול מאוד להיות שהוא יקבל "אישור בכוח" שזה אפשרי, אז מה זה אומר שזה מה שמומלץ? לא... אבל זה כן "עובר" ולכן אפשרי אז מודיעים על 30K ושלום על ישראל, שלוש שנים אחריות ואח"כ "אחרי המבול" מה שנקרא.

אני יודע שזה נשמע ציורי אבל יכול מאוד להיות שככה זה עובד, הרי בענינים כאלו כמו בקרת איכות אין דברים מדוייקים עד למילימטר, מדובר הרי בהמון שיערוכים של הסתברויות של מה יכול לקרות במצבים מסויימים, עושים איזשהו סלט ומוציאים בסוף מספר שקובע מרווח טיפולים סביר, האם ניתן למתוח אותו? כנראה שכן, האם כדאי למתוח אותו? לא נראה לי.

שורה תחתונה האם אתה באמת מאמין שרכבים כמו מגאן, פיג'ו, פיאט וכו' עשויים מחומרים עמידים יותר ואיכותיים יותר מרכבים אחרים כמו טויוטה מאזדה ניסן עד כדי כך שאין הפרשים במחיר (להפך, בעצם) אבל מרווח הטיפולים כפול? האם זה נשמע לך בסדר? לי לא.

באותה מידה יכולים לבצע התאמות כאלו ואחרות על מנת שיתאפשר מרווח טיפולים של 30,000 ק"מ. זה לא מדע בידיוני כפי שמנסים לצייר זאת כאן. בכל אופן זאת ספקולציה שלך וזהו.

מעבר לכך, טיפול 30K לא עולה כמו טיפול 15K.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בכל אופן זאת ספקולציה שלך וזהו.

ברור שזו ספקולציה. אני פשוט מרשה לעצמי לחשוב קצת לבד. :) אם היה מדובר ברכבים יקרים במיוחד הייתי אומר לך שזה הגיוני. אם לדוגמא מחר תצא מרצדס שהוראות היצרן שלה יורו על טיפול כל 50K אז אני מסוגל להאמין כי מרצדס זו חברה פורצת טכנולוגיה ואולי הם בנו מנוע מיוחד שעובד עם שמנים מיוחדים ופילטרים מיוחדים שעמידים עד כדי כך, כן, בהחלט יכול להיות. אבל... כל עוד מדובר באותה הטכנולוגיה, אותם סוגי מנועים, אותם שמנים(!) אותו פילטר אויר, פילטר דלק ופילטר שמן, אז מה? מנוע של מגאן כל-כך יעיל משמעותית ממנוע של קורולה שהוא זקוק לטיפול רק פעם ב 30K הא? אשרי המאמין. המוניטין לגבי אמינות לאותם רכבים מדבר בעד עצמו במקרה הזה.

בעולם החומרי בן זמננו שבו אנשי שיווק מנצלים תמימות של ילדים ואפילו של תינוקות כדי לסחוט עוד כסף אז אני בהחלט מאמין שאנשי שיווק מסוגלים ועוד איך "לזרוק" 30K לטיפול כדי למשוך לקוחות, ואחרי תקופת האחריות You are on your own.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ועל מה אתה מתבסס? התואיל לשתף אותנו בכך?

ציפור קטנה לחשה לי...

מידע פנימי ממהנדסי רכב מקורבים, העובדים אצל יצרני רכב.

פורסם

תבדקו כמה בוצה יש במנועים של 206......

ענף הרכב הפך להיות כלכלי נטו.

חברות הרכב חושבות על הוזלת העלויות והעלאת המכירות.

מניסיון עם עבודה על כל סוגי הרכבים הנפוצים, עדיף לצמצם מרווח טיפולים ל15000 לפחות.

פיאט דוקאטו עם מרווח טיפולים של 45000 ק"מ ובודדות מגיעות לק"מ הנ"ל ללא מילוי שמן מנוע כמה וכמה פעמים.

קובי

• תוכן חדש...