Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי מספר גלונים 5 ליטר כ"א

רשום עליהם שהם מתאימים למרבית המכוניות הגרמניות לא הבנתי אם זה לדיזל או בנזין

לרכב בעל מנוע בנזין 1600 השמן הזה מתאים?

הוספה: השמן עומד בתקן SM

פורסם

בספר הרכב שלי כתוב שאני צריך לשים שמן מינרלי 20/50...

אני שואל בכללי האם השמן הזה מתאים למנועי בנזין 1600.. לא אכפת לי שהוא סינטטי מלא והוא בהרבה יותר יקר משמן חצי סינטטי 10-40 שאני בדר"כ שם ברכב שלי. אין פה שיקול של לחסוך קיבלתי את הגלונים הנ"ל במחיר עלות ואני רוצה לבצע החלפה לרכבים הבאים.

מאזדה 3 2008- 90K

טויוטה קורולה 2006- 70K

הונדה סיויק 98- 210K

פורסם

הכי טוב שתעלה תמונה ברורה של המיכל ונוכל להבין למי מיועד השמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש ברשותי מספר גלונים 5 ליטר כ"א

רשום עליהם שהם מתאימים למרבית המכוניות הגרמניות לא הבנתי אם זה לדיזל או בנזין

לרכב בעל מנוע בנזין 1600 השמן הזה מתאים?

הוספה: השמן עומד בתקן SM

במידה והשמן עומד בתקן SM אז הוא מתאים למנועי בנזין.

האות S מציינת שהשמן מתאים למנועי בנזין.

איזה כייף לי :)

פורסם

"לחיסכון מירבי בצריכת דלק ולביצועים משופרים" LOL

למאזדה ולקורולה אני משוכנע שאם השמן הזה אכן מתאים הוא יעשה רק טוב.

השאלה היא האם לסיויק לאחר שעברה 210K בשימוש בשמן 10/40 חצי סינטטי זה כמו כוסות רוח למת?

או עלול להזיק חלילה?

פורסם

להערכתי אם השמן היה משמש למנועי בנזין היה אמור להיות עליו אזכור. אין אזכור כזה לא מקדימה ולא מאחורה באותיות הקטנות, רק שיש בו חבילת תוספים המותאמת למנועי דיזל.

ככל הידוע לי שמן הנושא דירוג SM של ה API אמור להיות מתאים לשימוש בכל כלי הרכב, אבל יש כאן נושא ששווה לחקור עליו לפני שמוזגים את השמן למנוע.

טיתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מהיכן רכשת אותו?

צ'מפיון - לפחות בחודשים האחרונים - חזרו להשתמש בשמנים של "סונול"...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
להערכתי אם השמן היה משמש למנועי בנזין היה אמור להיות עליו אזכור. אין אזכור כזה לא מקדימה ולא מאחורה באותיות הקטנות, רק שיש בו חבילת תוספים המותאמת למנועי דיזל.

ככל הידוע לי שמן הנושא דירוג SM של ה API אמור להיות מתאים לשימוש בכל כלי הרכב, אבל יש כאן נושא ששווה לחקור עליו לפני שמוזגים את השמן למנוע.

טיתמר.

אין מה לחקור השמן מתאים למנועי בנזין וגם דיזל.

כתוב במפורש SM/CF.

בנוסף כתוב שהשמן מתאים למפרט של VW502.00 שהינו שמן מתאים למנועי בנזין.

איזה כייף לי :)

פורסם

השמן נרכש מקרוב משפחה שמספק למוסכים ולצ'מפיון בין השאר את סוג השמנים הנ"ל ..אם אתם רוצים לעשות קבוצת רכישה לשמן הנ"ל אני מוכן להפנות אתכם אליו הוא יתן לכם את אותו מחיר כמו שאני מקבל. בדיחה לשמן סינטטי מלא מהסוג הזה)

ממש לא התעניינתי באיזה סוג שמנים צ'מפיון חזרו להשתמש או השתמשו בעבר.

אני רק מבקש לדעת האם לסיויק 98' שעברה 210K בשימוש בשמן חצי סינטטי (לפחות בשנים האחרונות אני לא יודע אם מאז שהרכב יצא מהסוכנות) אפשר "להשתדרג" ולשים שמן סינטטי מלא. האם זה יטיב עם המנוע?

פורסם
במאזדה למיטב ידיעתי שמים 5W30

לא מומלץ לערבב

במאזדה שמים 5W30 סינטטי מלא

ובקורולה שמים 10W30 חצי סינטטי

בהונדה שמים 10W40 גם חצי סינטטי

בכל זאת, אני שואל..

• תוכן חדש...