Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעשה בטוסטוס בן זונה (73-258-73)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי אני רואה שאנחנו מתקדמים, אתייחס לחלק הראשון של תשובתך כי את השני לא הבנתי בכלל.

נכון, בדיוק כמו אותם בעלי ליסינג. ההבדל- בעל ליסינג לא יכול להתחמק, לרוב כתוב לו "איך אני נוהג" מאחורה עם טלפון, ויש מאחוריו חברה שתפצה אותך בכל מה שצריך עם גב כלכלי. לרוכב הקטנוע אין כלום (ועם איך שהוא נוהג גם לא גב אמיתי בקרוב).

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז בוא נתקדם עוד שלב, רוב הפעמים אתה פשוט מגיע ומגלה שריטה\מכה על הרכב, מעט מאוד פעמים יוצא לך לראות את העבריינים האלו בפעולה.

פורסם

לצורך העניין - אני לא בטוח שאפשר לתבוע עם הצעת מחיר.

יש צורך לסדר את המכה הזו ברכב רק לאחר הצעת מחיר שתקבל משמאי מוסמך (שגם הוא עולה כסף).

לפותח השרשור, הנה מה שאני הייתי עושה:

צור קשר טלפוני עם הבחור. הצע לו לפצות אותך ב-500 ש"ח תמורת ויתור על כל תביעה מצידך.

זה הוגן לטעמי בהתחשב ברכב הישן שאתה נוהג בו - לאף אחד לא באמת יהיה איכפת כשתמכור ונראה לי שעדיף לנסוע כמעט חודש בחינם מאשר לתקן את הנזק.

במידה והוא מסרב, ואתה נחוש לתקן את הנזק - גש לשמאי מטעם מוסך פחחות, תקן את מה שדרוש תיקון ושלח מכתב התראה לפני תביעה עם הסכום ששילמת.

לא שילם? תבע אותו בתביעות קטנות.

נפסק במשפט לטובתך? חכה לתשלום.

לא משלם? יש הוצאה לפועל. היום קל לגבות כספים.

עכשיו תעשה חשבון מה עדיף מבחינתך ומה כדאי לך.

פורסם

האמת היא שאין לי יותר מדי מה לעשות.

הוא לא ישלם גם אם בית משפט יגיד לו לשלם.

ברור לי מי זה וברור לי מה הערך של החוק כלפי קבוצות מסוימות.

אני לא הולך להתחיל בתהליכים חוקיים נגדו שיימשכו שנים, וברור שלא בתהליכים לא חוקיים.

אין מה לעשות, נדפקתי ואף אחד לא ייגע בו.

אני רק מאחל לו שהקארמה כבר תטפל בו, אם יש איזשהו צדק בעולם.

ולעניין הקטנועים, אני לא שונא את כולם. אני כן שונא את אלו ששורטים רכבים, נוסעים בלי ביטוח, עולים עם מדרכות ומתייחסים לקטנוע כאילו שהוא אופניים והם גרים במושב או במקום שבו לא שמים על החוקים.

אין לי בעיה עם אלו שנוסעים כחוק ואפשר לראות אותם.

אין לי בעיה עם אלו שלא נדחפים ושמתחשבים.

ולא, גם אין לי בעיה עם אופנוע שעוקף אותי על השוליים בפקק. להיפך! מבחינתי זה רכב אחד פחות שנמצא על הכביש וגורם לפקק יותר גדול.

הבעיה הגדולה היא שהכלים האלו כל כך קלים, שמי שנוסע עליהם שוכח פשוט שהחוקים חלים גם עליו ושוכח שהמכוניות שמסביבו שוקלות יותר מטון ושהוא ימות אם הוא יפגע בהן.

פורסם

יש הרבה שנוסעים ללא ביטוח כאות מחאה נגד המחירים ולאו דווקא בגלל שאין להם כסף.

אני לא מכיר בעל אופנוע אחד שיש לו שיש לו ביטוח למען האמת, וזה מחברים שלי שיש 125-250 סמ"ק ולחלקם יש כלים אפילו יותר גדולים, ועד שכן שלי שהוא בחור מבוגר שרוכב על כלי בנפח 1000 סמ"ק ששוה מעל 100 אלף, ואבא של חבר שלי שיש לו רישיון מ1975 ונוהג ללא ביטוח מאז שייקרו אותו.

וכל הקטנועים עולים על מדרכות, גם אופנועים כבדים לא הגיעו לחנות על המדרכה בטעות, ולאלו שמקצרים דרך המדרכה גם איתם אין לי בעיה כי זה בעצם מהות הקטנוע להתנייד במהירות וחסכוניות, כל עוד עושים זאת בזהירות והתחשבות.

פורסם
+1 לאומי על ניתוח הצביעות, אם כי יש לי מספר סיבות למה רוכב קטנוע 50 סמ"ק צריך לשלם יותר ביטוח. ראשית, הביטוח גבוה כי זה כלי מסוכן ולפי הסטטיסטיקה אתה תפגע, כמו כל אופנוע. שנית, עליך לשלם יותר ביטוח מהפן שלדעתי יש להכריח את רוכבי הכלים הללו לעשות גם ביטוח צד ג למען הרכבים היקרים שהם עלולים לפגוע בהם והם פוגעים בהם (בחור עם קטנוע ב800 שקל פוגע בכל רכב ויש בעיה). שלישית, שאלת איך תתנייד, יש תחבורה ציבורית. קטנוע זה עניין של נוחות ועליך לשלם על הסיכון שבו אתה מעמיד את עצמך ואת השאר אם אתה לא רוצה אתה מוזמן לנסוע באוטובוס ו\או לחכות שתוכל לרכוש כלי המסכן פחות את השאר ו\או שנותן תמריץ באמת לרכוש את הביטוחים הנ"ל (כמו אלפים רבים אחרים). יש להטיל מגבלות למינימום נפח זה יעשה טוב לכולם, כמוכן להוריד את גיל רישיון הרכב ולהעלות את גיל רשיון הדו גלגלי שיהיה מינימום 150-250 סמק.

נהגת שודים- יש רחובות מסוכנים יותר בעיר, ויש שיגידו שזהו רחוב "יוקרתי" יחסית בשכונות הערביות, אבל הכל יחסי..

לעניין מחירי הביטוח הנושא נטחן עד אבק בפורום, אני הגבתי כאן רק בגלל הצביעות של יוסי.

משהו פה לא ברור? צריך לחזור על זה עוד כמה פעמים?

אומי, את התשובה למה הם צריכים לשלם יותר, Z4 כבר נתן לך.

סטטיסטית יש הרבה יותר סיכוי שתיפגע וגם שתפגע ברכוש של אחרים (כשאתה עובר בין רכבים למשל).

גם אם אתה לא עושה את זה, הרוב המוחלט של הקטנועים כן עושה את זה.

עזוב רגע את הביטוח, למה אתה צבוע?

(בקטנה לגבי הביטוח: דו"ג זו הקבוצה היחידה שמשלמת על כך שקבוצה אחרת מסכנת אותה, זה נובע מבורות ו"גזענות" אני לא רואה טעם בהמשך הויכוח הניצחי הזה, בעיקר בגלל שרוב הההודעות בויכוחים האלו פשוט חוזרות על עצמן)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מי שהייתה איתי באוטו ממש נבהלה מכל המצב הזה ועכשיו היא במצוקה נפשית

תראה, לא הייתי שם, אבל ככל הנראה מהאמוציונליות של הכתיבה התרחיש שסיפרת הוא נאמן למקור.

אני חושש שהיא במצוקה נפשית מאופן תגובתך ומכך שרדפת אחרי קטנוע והכנסת אותה לסיטואציה רוויית אקשן מהסרטים.

בכל אופן, תגיש את התלונה, תביעה, מה שלא יהיה.

תמלא את חלקך ותמשיך עם החיים.

כמות הפעמים שתרחישים בכביש עלולים לגרום לעצבים יכולים להרוג אדם קצר בתגובה כמותך.

אז עדיף לשתות מים ולהתקדם.

אופנוען

פורסם
יש הרבה שנוסעים ללא ביטוח כאות מחאה נגד המחירים ולאו דווקא בגלל שאין להם כסף.

אני לא מכיר בעל אופנוע אחד שיש לו שיש לו ביטוח למען האמת, וזה מחברים שלי שיש 125-250 סמ"ק ולחלקם יש כלים אפילו יותר גדולים, ועד שכן שלי שהוא בחור מבוגר שרוכב על כלי בנפח 1000 סמ"ק ששוה מעל 100 אלף, ואבא של חבר שלי שיש לו רישיון מ1975 ונוהג ללא ביטוח מאז שייקרו אותו.

וכל הקטנועים עולים על מדרכות, גם אופנועים כבדים לא הגיעו לחנות על המדרכה בטעות, ולאלו שמקצרים דרך המדרכה גם איתם אין לי בעיה כי זה בעצם מהות הקטנוע להתנייד במהירות וחסכוניות, כל עוד עושים זאת בזהירות והתחשבות.

wtf:shock: :shock:

הכל בסדר אצלך בקופסא??

אתה יותר גרוע מאלה שעושים את זה למרות שהם יודעים שאסור, אתה אשכרה חושב שזה בסדר לנסוע במעברי חצייה ודרך מדרכה, אני מקווה שייקחו לך את הרישיון כמה שיותר מהר!

ודבר בשם עצמך והחברים העבריינים שלך.:evil:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

איך אפשר באמת לעשות פה צדק?

לתבוע?

לא לתבוע?

מה שכן ברור זה שבפעם הבאה שאני רואה את הטוסטוס הזה חונה איפשהו, אני מפרק אותו לגורמים, או שאני גורם לזה שיתנו לו קנס כלשהו.

ואם אני רואה שהבעלים קרוב, אני מתקשר לכמה חברים שיבואו להסביר לו מה זה כבוד לרכוש של אחרים.

אני מתעב את הטוסטוסונים הדפוקים האלו וצריך לדעתי להעלות להם את הביטוח אפילו יותר.

אלו לא אופנוענים, אלו ילדים דבילים על אופניים ממונעות.

יוסקה, תשווה את הפוסט הראשון שלך (גזרתי ממנו חלקים נבחרים) לזה האחרון:

רצית לעשות צדק. זה מובן ומבורך. מי שאשם צריך לשלם.

חשבת על נקמה אקטיבית.

לכלכת על כל הקטנועים, וטענת שיש להכביד עליהם את הביטוח עוד יותר (כי 4000+ ש"ח בשנה לביטוח חובה בלבד זה לא מספיק).

האמת היא שאין לי יותר מדי מה לעשות.

הוא לא ישלם גם אם בית משפט יגיד לו לשלם.

ברור לי מי זה וברור לי מה הערך של החוק כלפי קבוצות מסוימות.

אני לא הולך להתחיל בתהליכים חוקיים נגדו שיימשכו שנים, וברור שלא בתהליכים לא חוקיים.

אין מה לעשות, נדפקתי ואף אחד לא ייגע בו.

אני רק מאחל לו שהקארמה כבר תטפל בו, אם יש איזשהו צדק בעולם.

ולעניין הקטנועים, אני לא שונא את כולם. אני כן שונא את אלו ששורטים רכבים, נוסעים בלי ביטוח, עולים עם מדרכות ומתייחסים לקטנוע כאילו שהוא אופניים והם גרים במושב או במקום שבו לא שמים על החוקים.

אין לי בעיה עם אלו שנוסעים כחוק ואפשר לראות אותם.

אין לי בעיה עם אלו שלא נדחפים ושמתחשבים.

ולא, גם אין לי בעיה עם אופנוע שעוקף אותי על השוליים בפקק. להיפך! מבחינתי זה רכב אחד פחות שנמצא על הכביש וגורם לפקק יותר גדול.

הבעיה הגדולה היא שהכלים האלו כל כך קלים, שמי שנוסע עליהם שוכח פשוט שהחוקים חלים גם עליו ושוכח שהמכוניות שמסביבו שוקלות יותר מטון ושהוא ימות אם הוא יפגע בהן.

אח"כ גילית שבעל הקטנוע שייך לאוכלוסיה מסויימת שיש לך דעות שליליות עליה, ואולי גם קצת פחד.

צדק כבר לא בא לך לעשות. ממש חבל שזה לא איזה חנון צהבהב עם משקפיים שאפשר להיכנס בו והוא רק יבכה בפינה.

כבר לא כל הקטנועים הם מאנייקים, אתה אפילו בעד חלקם.

השנאה שלך באחת הופנתה כנגד אותו מגזר שאליו משתייך הרוכב המאנייק שפגע בך (והוא בהחלט מאנייק). העיקר שיש את מי לשנוא.

ויתרת לאותו רוכב מגזרי מייד, כי אין סיכוי שישלם, או כי הוא עלול להתנכל לך. בלי ליצור איתו קשר בכלל ברור לך שהוא מתנהל בדיוק עפ"י כל תכונות האופי שהחלטת שמאפיינות מגזר זה.

אתה, שמתהדר בתואר באנתרופולוגיה, יכול ללמוד הרבה מאוד מהפוסטים שלך עצמך.

ולעניין עצמו - יש לך את הפרטים של הפוגע, בתקווה גם את עדותו של נהג הסאוונה, אני בהחלט ממליץ על המשך רדיפת הצדק, בדרך החוקית. או להגיע איתו להסדר כספי או לתבוע בתביעות קטנות. זה לא עניין של שנים, בד"כ מספר חודשים מועט.

פרוצדורה פשוטה שכל מטרתה היא לתת לאזרח כלי משפטי קל וזול לשימוש בדיוק למקרים כאלה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ירדת מרעיון התלונה, התביעה והנקמה...

נשארה רק אופציית הנקמה הידועה בכינויה "נקמה-כיתה ד'"

נניח שמישהו מתקשר למשטרה ומודיע לה שהרגע ראה רוכב קטנוע שמספרו XX-XXX-XX מוציא נשק/סמים/אלבומי צביקה פיק/נערות ליווי/כל מה שמעצבן את המשטרה מתוך הארגז שלו.

2-3 תלונות שכאלו בהפרש מס' ימים יעלו את הסעיף לאיזה קצין בחיפה, שיחליט לקבל כותרות.

התוצאה- בעל הקטנוע יטורטר בחיפושים ובבדיקות.

הערך המוסף-

1. זו עדיין נקמה

2. אולי באמת ימצאו אצלו משהו .(אזרח שומר חוק לא בורח בשעת תאונה כידוע) והצדק ייעשה.

:evil:

בשורה התחתונה, שכח מכל הסיפור.

הרי אם היית מחנה את רכבך, חוזר אחרי שעה ומגלה את אותה שריטה, היית מתעצבן באותה המידה אבל לא היתה לך כתובת לפריקת עצבים.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם
דיג׳י- אתה מודע לעובדה שאתה לא עושה שירות טוב לך ולחבריך? התגובה הזאת שוות ערך לתמונה השווה אלף מילים.

רבים הם האנשים שלא משלמים לביטוח, רק כנס לפול גז ותעשה סקר וזה ייפתח לך קצת את העיניים, יש מחאה בנושא הזה והם כבר יצאו בעבר לרחובות.

פורסם

וזה אומר שזה בסדר?

קבוצה לא קטנה מהקהילה שלכם (רוכבי דו"ג, לא פולגז) מבצעת עבירות תנועה על ימין ועל שמאל ומשתתפת בלא מעט תאונות עם נזקים בגוף שמובילות להוצאות גדולות של חברות הביטוח, לכן עלות הביטוח גבוהה.

במקום מחאה כלפי חוץ על המחיר, תפנו את המאמצים כלפי פנים, כלפי הקבוצה שמוציאה לכם שם כ"כ רע, להסברה ואולי גם איזו סדרת חינוך מחדש. ברגע שהוצאות הביטוח על רוכבי דו"ג ירדו, גם מחירי הביטוח לדו"ג ירדו. ביטוח החובה זה דבר שמפוקח ע"י הממשלה, שצריך הוא עולה, ושצריך הוא גם יורד.

אם אתה חושב שלגיטימי לעלות על המדרכה ולעבור במעבר חציה, גם אתה צריך את אותה סדרת חינוך שהזכרתי קודם.

שיש אור אדום ורוכב דו"ג כלשהו מחליט לעלות על המדרכה ליד ולחצות במעבר חציה את הצומת כדי להימנע מלעמוד, הוא מבצע 3 עבירות תנועה חמורות:

1- מעבר באור אדום. תהפוך את זה איך שבא לך, הרמזור אדום? הגעת מצד אחד של הצומת לשני בלי לעשות עיקוף שכל כולו על הכביש ברמזורים ירוקים? עברת באור אדום.

2- עליה על מדרכה, שזו עבירה בפני עצמה.

3- במידה ומדובר במעבר חציה החוצה 2 נתיבים ויש אי תנועה באמצע, נוספת עבירה של חצית קו לבן. אי תנועה הוא קו לבן לכל דבר ועניין, אסור לעלות עליו ובטח שלא לחצות דרכו לצד השני.

רוצה להתחיל לספור את הקנס והנקודות שמגיעות עם העבירות האלו?

זה שפיזית אפשר לא אומר שמותר

פורסם

נו תעשה לי טובה, חסר תלונות על נהגי אוטובוס? ונהגי משאיות? ומוניות? למה להם לא מעלים את הביטוח? כי הם מאורגנים וקשה לגעת בהם.

נהג מונית יחתוך 4 נתיבים ויגרום לכמעט תאונה קטלנית אם בטעות מישהו במדרכה הרים את היד לכיוונו.

מי מוציא לנו שם רע? אותם בני 16 שקיבלו רישיון לפני יומיים ומשתוללים בכביש? שעל הדרך מביאים לכל חבר סיבוב ולך תדע אם הרוכב שלידך יש לו בכלל רישיון?

הילדים האלו שעושים לנו שם רע לא יתחנכו וחבל על הכסף לנסות לחנך אותם, כי גם אותו מקרה של נער שנהג בלי רישיון למרות שידע לנהוג ועבר את המינימום שיעורים שצריך לא יחנך אותם, ואת האמת גם לא מזיז להם.

אז שהם ישלמו יותר, והרבה יותר, אבל למה אני שרוצה כלי להתנייד איתו שאני חוזר מהבסיס צריך לשלם הרבה יותר בגלל החארות האלה שנוהגים כל היום וכל הלילה בחופש הגדול?

פורסם

אתה משלם יותר מהסיבה שלנפגע בתאונה עצמית בדו"ג יש יותר סיכוי לנזק גוף מאשר לנפגע דומה ברכב אחר, כמעט כל רכב אחר. גם תאונה קלה בדו"ג עלולה לגרום לנזק גוף הדורש טיפול והפעלת ביטוח חובה.

לעניין רכיבה בלי ביטוח - אני מבין את המחאה, באמת. אבל זה עדיין לא מוצדק. אם תנסה להאשים את התגובה שלי ב"גזענות" לדו"ג לא יצא לך כל כך - יש לי רשיון לדו"ג והרבה אהבה לתחום. אבל אין שום הצדקה לנסיעה בלי ביטוח, חרף העובדה שההעלאות פסולות בעיני (המחירים מלכתחילה היו גבוהים ביותר). בדיוק כמו נסיעה בלי ציוד מגן.

לגבי יתר המגזרים שציינת - אוטובוסים, מוניות, משאיות - הביטוחים שלהם לא זולים כלל ועיקר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...