Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

מה שלומכם?

מקווה למצוא כאן תשובות.

עשיתי היום נסיעת מבחן על הסקודה פביה ורציתי לדעת מה דעתכם על המכונית הזו.

אני מבקשת חוו"ד על הגיר הרובוטי ולא הידני.

מנגד, יש עוד 2 אופציות.

השתיים האחרות שציינתי בנושא.

איזה מכונית הכי חסכונית/אמינה?

מבחינת תמורה למחיר, מי נותנת את הכי טוב?

אני מאוד מקווה למצוא כאן תשובות כי ההתלבטות גדולה.

החיפוש אחר רכב כבר התיש אותי לגמרי, וההחלטה לרכוש רכב חדש הגיעה כתוצאה מ 2 בדיקות שביצעתי לדייטסו סיריון, בדיקות שלא צלחו.

הרכבים מבחוץ נראו חדשים, אך מבחינה מכנית, הרכבים היו שחוטים לגמרי. שתיהן מודל 2008, מליסינג.

ירדתי מהדייטסו כי אני לא אקנה דייטסו חדשה ב 100 אלף ש"ח כשאני יודעת שעומדים להפסיק את ייבוא הרכבים לארץ.

תודה רבה לכם

פורסם

היי,

העיצוב של שתיהן מרשים, עם יתרון לפאביה לטעמי, לאור מתיחת הפנים המרשימה של סקודה.

הפאביה מרווחת, חסכונית ובעלת תא מטען גדול.

מבחינת האצה, כוח וזריזות, שתיהן דיי זהות (שוב, יתרון קל לפאביה).

כל שנותר הוא שיקול של מחיר.. וכאן נכנסת הפיקנטו - זולה משמעותית (!), אך גם חלשה ואיטית בהשוואה ל-2 האחרות.

בהצלחה 8)

ענת מאוויס

פורסם

I20. ואני רחוק מלהבין איך גרסת ה-1.4 שלה קרובה בביצועים שלה ל-1.2TSI... ההבדל ביניהן קיצוני, וה-TSI עדיפה גם על גרסת ה-1.6 של הקוריאנית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
"מבחינת האצה, כוח וזריזות, שתיהן דיי זהות (שוב, יתרון קל לפאביה)".

סקודה פאביה מול יונדאי i20

ענת מאוויס

השאלה איזה מנוע בסקודה, אם מדובר על TSI. אז ה I20 רחוקה מאד מלהיות ב"חיסרון קל מול פאביה"

פורסם

אז אתם בעד הפביה? ומה עם תחזוקה? טיפולים.. אני מתארת לכצמי שמדובר בשחיטה.... ולא דיברנו על הסוזוקי סוויפט.. האם היא יכולה חהיות מתחרה טובה לפביה? אני מדברת על צריכת דלק, טיפולעם,חוזק המנוע וכדומה... סאיזו סופר מיני הכי טובה בשוק? האם יש טבלת דירוג? תודה על כל המידע

פורסם

תלוי בדרישות. אם רכב עירוני וקטנטן מספק, אזי הפיקנטו היא בהחלט אופציה מעולה.

במידה ויש צורך ברכב נוח, חזק, מרווח ופרקטי יותר - הפביה תהווה אופציה עדיפה משמעותית על פני I20.

לגבי עלויות האחזקה, הפביה לא יקרה כמו שנוטים לחשוב / לעשות ממנו, והיא סבירה בהחלט.

לצורך העניין - סוזוקי סוויפט (דור יוצא) יקרה ממנה (ובפער לא קטן) בעלויות הטיפולים.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הבנתי שיש לך סקודה פאביה:roll::shock::-D

מה עלות האחזקה שלה? טיפולים? עיניינים? הגיר הרובוטי קצת מפחיד אותי.. אבל חוץ מזה.. נהניתי לנסוע בה (נסיעת מבחן).

בהתחלה התאוצה שלה איטית למדי (לא כמו אוטומטי רגיל) אבל המהירות שלה טובה..

וזאת התרשמות מבחורה שלא ממש מבינה במכוניות.

פורסם
תלוי בדרישות. אם רכב עירוני וקטנטן מספק, אזי הפיקנטו היא בהחלט אופציה מעולה.

במידה ויש צורך ברכב נוח, חזק, מרווח ופרקטי יותר - הפביה תהווה אופציה עדיפה משמעותית על פני I20.

לגבי עלויות האחזקה, הפביה לא יקרה כמו שנוטים לחשוב / לעשות ממנו, והיא סבירה בהחלט.

לצורך העניין - סוזוקי סוויפט (דור יוצא) יקרה ממנה (ובפער לא קטן) בעלויות הטיפולים.

אוראל, מהיכן הבאת את הנתון שעלויות הטיפולים של הסוויפט יקרים בפער לא קטן מעלויות הטיפולים בסוויפט??

כאחד שיש לו (גם) סוויפט דור יוצא בבית, אני יכול להעיד על:

מחיר לטיפול "קטן" (כל 15K) - נע בין 350-400 ש"ח

מחיר לטיפול "גדול" (פעם ב- 60K)- נע בין 600-700 ש"ח.

מחירי הטיפולים הנ"ל הם ללא החלפת רפידות וכמובן שמתייחסים למוסך מורשה יבואן.

לדעתי אתה טועה בגדול ומטעה. מקריאה שלי הפורום (הרווי בבעלי פאביות) מחירי הטיפולים השוטפים של הפאביות יקרים יותר מהמחירים שהזכרתי.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אכן, יש ברשותי פביה TSI, אבל ידנית.

ל-DSG ישנה השהייה קלה בתחילת נסיעה. מתרגלים לזה עם הזמן - וכפי שכבר ציינתי, במצב SPORT המצב משתפר מהותית, גם מבחינת תחושת הזריזות. רק צריכת הדלק מעט נפגעת מכך.

עידן, לשניים מחברי הטובים היו (עד לא מזמן) סוויפטים - אשר נרכשו כחדשות בזמנו (אחת מהראשונות והשנייה מהמתוחות פנים). אחת טופלה במורשה ברחובות והשנייה טופלה במרכזי בפ"ת. עם החדשה יותר אני אישית ניגשתי לטיפולים.

עלויות הטיפולים היו גבוהות מאלה שאתה טרחת לציין. לפחות במוסך המרכזי בפ"ת.

טיפול ראשון (15K) גירד את ה-700 ש"ח, לעומת 400 ש"ח בפביה TSI (או 480 ש"ח ב-1.6).

טיפול שני (30K) חצה את ה-900 ש"ח, לעומת כ-730 ש"ח בפביה 1.6 (אין לי מושג לגבי TSI. אפשרי לברר).

חשוב לציין שלא נעשה שום דבר חריג בטיפולים. בלמים אכן הוחלפו אך על חשבון האחריות.

הפביה לא כזו יקרה לאחזקה - רק עושים ממנה כזאת, בעיקר כי היא VAGית / בת למשפחת צ'מפיון ישראל...

כון שהיא לא זולה ברמת פונטו (והפונטו זולה להחריד ברב המקרים), אבל רחוקה מלהיות קורעת כיסים ומרוקנת חשבונות בנק. היא יותר מסבירה, ולקוחות ותיקים יזכו גם להנחה מסויימת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עידן, לשניים מחברי הטובים היו (עד לא מזמן) סוויפטים - אשר נרכשו כחדשות בזמנו (אחת מהראשונות והשנייה מהמתוחות פנים). אחת טופלה במורשה ברחובות והשנייה טופלה במרכזי בפ"ת. עם החדשה יותר אני אישית ניגשתי לטיפולים.

עלויות הטיפולים היו גבוהות מאלה שאתה טרחת לציין. לפחות במוסך המרכזי בפ"ת.

טיפול ראשון (15K) גירד את ה-700 ש"ח, לעומת 400 ש"ח בפביה TSI (או 480 ש"ח ב-1.6).

טיפול שני (30K) חצה את ה-900 ש"ח, לעומת כ-730 ש"ח בפביה 1.6 (אין לי מושג לגבי TSI. אפשרי לברר).

חשוב לציין שלא נעשה שום דבר חריג בטיפולים. בלמים אכן הוחלפו אך על חשבון האחריות.

.

אוראל,

המחירים הנ"ל נשמעים לי תמוהים ויקרים להחריד, אם אכן הטיפולים היו סטנדרטים עפ"י הוראות היצרן.

במשפחתי קיימות שני סוויפטים (דור קודם) שנקנו כחדשות מהיבואן וטופלו כמובן במוסכי יבואן (אחת בקרית ביאליק והשניה בחיפה),

באף אחד מהטיפולים, לא הגענו (ולא התקרבנו) למחירים שציינת.

אני מציע לך לעשות טובה לחבריך הטובים ולבחון את המוסכים בהם טיפלו בריכבהם :-)

שבת שלום

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן, כמו שאמרתי - הרכבים טופלו במוסכים מורשים בלבד. כאשר אחד מהם הוא המרכזי של סוזוקי-קרייזלר בפ"ת...

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...