Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סביר להניח שמי שהחליף לך מצבר בדק גם טעינה, זו בדיקה מקובלת.

אם אין לך בכלל אורות בלוח המחונים בפתיחת סוויץ', לא תצליח להניע את האוטו בדחיפה, גם אם תדחוף עד 100.

תתניע את האוטו עם כבלים, ולאחר ההתנעה. תנתק את הכבלים מבלי לדומם מנוע.

תן לו לעבוד 15 דקות לאחר ההתנעה כשלאחר 5 דקות תבדוק אם עובדים האורות ראשיים והצופר לרגע ותפסיק.

אם האורות חלשים מאוד או לא עובדים או אם הצופר חלש או לא עובד. כנראה שאין טעינה.

אם הם עובדים חזק וטוב, כנראה שיש טעינה והשארת אורות דולקים (או שיש לך זליגת מתח) שרוקנו את המצבר.

אם הם עובדים חזק וטוב, סע למקום שתוכל להניע בו בדרדור ותמתין שיעברו 15 דקות בערך (עדיף 20 או יותר)

אחרי 15 דקות, תכבה את המנוע ותפתח סוויץ' מחדש. המנורות אמורות לדלוק ואמור להיות לך סטרטר.

אם אין, תניע בדרדור וסע לחשמלאי.

אם יש, סע קצת עם האוטו שהמצבר יתמלא ובסוף היום תבדוק 3 פעמים שכיבית אורות ואין כלום דולק. ותחכה לבוקר לראות אם שוב אין תגובה.

יש בבוקר סטרטר? סבבה

אין? סע לחשמלאי.

עזוב אותך דאגות.. אוטו ראשון ותקלות כאלה זה דברים שאני מסתכל עליהם בנוסטלגיה.

פורסם

כשאתמול ניסתי להתניע לא היו שום אורות מלב האור של המצבר.והצלחתי להניע בקצת דחיפה.

היום כשהתנעתי, גם את זה אין,למרות שהמצבר חדש כאמור (אתמול)

ואגב,אני באזור ירושלים,קרוב לתחנה מרכזית,למי ששאל..

פורסם

האור של המצבר אמור לכבות לאחר התנעת הרכב.

אם הוא לא דולק בעת פתיחת הסוויץ' (כשיש מתח במצבר) צריך לבדוק שלא התנתק הקצה שלו שמחובר לאלטרנטור.

{לאלטרנטור מאחורה מתחברים 2 חוטים, עבה ודק, תבדוק שהחוט הדק מחובר וכראוי}

פורסם

הייתי בודק את הכוון של אלעד-יתכן והמתג עצמו תקול או שיש נתיך שרוף.

אם לא נדלקת שום נורת ביקורת כשמסובבים את המתג-הרי שהחשד בו גובר עוד יותר.

אם לא הוא-הרי שסטרטר תפוס הוא גם אפשרות סבירה.

הכל תלוי במה כן קורה כשאתה פותח סוויץ' - המערכת נדלקת? יש אורות? איתותים?

אם יש חשמל יציב ברכב, הייתי מנסה להקיש בעדינות מעט על הסטרטר עם קת של פטיש (לא 5 ק"ג, כן?:-P ). באזור האחורים שלו ובאזור הבליטה שיש לו על הגב (סולנואיד). יש מצב בהחלט שזה יגרום לאוטו להתחיל להניע.

(אם זה מניע, אתה עדיין צריך לשפץ סטרטר,הטריק הזה עובד לתקופה קצרה בלבד.)

לשאלתך (מהפרטי) פלוק (או מולטימטר) הוא מכשיר מדידה שאם תכוון אותו על מצב מדידת מתח ולבדוק על הקטבים של המצבר. צ"ל לפחות 11.5V (במצבר חדש יותר,אבל 11.5 אמור להספיק להתנעה). יש עוד בדיקות שאפר לבצע כדי לבדוק האם האלטרנטור מטעין (או שהוא תקול) אבל זה רק כשהרכב כבר מונע- צ"ל 13.5-14.5V. יותר מזה זו טעינת יתר שגומרת את המצבר (ועוד כמה מערכות חשמליות בדרך) פחות מזה זו טעינת חסר (או חוסר טעינה...). כשאתה משחק עם המצערת ("נותן גז") הנתונים אמורים להשאר יציבים. יש שינוי? הלך המיצב זרם ("הדיודות במיישר") באלטרנטור.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
אחרי שהוא התקין את המצבר החדש,היה ברכב אור של מצבר. ניסתי היום שוב להתניע (בערך אחרי 20 שעות מאתמול להיום) ושום מנורות לא נדלקו.

יכול להיות שזה הבעיה ? אם כן-אני צריך מצבר חדש!?

מצאנו!

דלקה לך נורת הטעינה והתעלמת ממנה.

אתה כנראה צריך שיפוץ אלטרנטור.

אני מקווה שלא היתה לך טעינת יתר.

בכל מקרה המצבר באחריות.

פורסם

הוא רשם שנדלקה לו הנורה של המצבר.

לפותח השירשור- ברגע שנדלקת נורת מצבר הבעיה היא לא במצבר.

הבעיה היא בטעינה, המצבר לא נטען ואתה נסעת על החשמל שמספק המצבר וגמרת אותו.

אתה צריך דבר ראשון לבדוק רצועות(כי אני מאמין שהחשמלאי בדק שהאלטרנטור תקין), האלטרנטור מחובר לרצועת האביזרים.

לאחר מכן, יש לבדוק שהקטבים של המצבר מחוברים ומהודקים כמו שצריך.

נסה להניע, לא עזר? הנע עם כבלים.

ברגע שהרכב דולק אתה משאיר אותו עם הכבלים עליו כמה דקות ומנתק.

אם הרכב נשאר דולק אתה יוצא לנסיעה לחשמלאי שיטעין לך את המצבר(כ30 ש"ח).

קובי

פורסם

קובי, אתה נותן יותר מידי קרדיט לחשמלאי.

(חוץ מזה, אם הוא כזה צדיק ואכן בדק טעינה, הוא לא זרק מבט לראות שהרצועה שלמה ומתוחה?)

אם אכן מדובר באלטרנטור תקול, הרי שהייתי מהמר שהמצבר החדש מלא חומצה שפרצה מהתאים (טעינת יתר) והשיב נשמתו הצעירה לבורא העופרת , ולא מדובר בחוסר טעינה. מצבר חדש היה מחזיק די הרבה זמן לפני שהיה מתרוקן למצב של "אין אפילו תקתוק של הסולנאויד או נורות ביקורת".

או שטעינת היתר שרפה משהו יותר רציני מהמצבר שנמצא באחריות.

נתקו

פורסם

אחזור בשנית את סדר האירועים בקצרה.

אתמול בצהריים קניתי את הרכב.התנעתי נסעתי (והכל עבד כמו שצריך,והיה אור של מצבר כמדומני-מה שמראה שזה עובד)

עצרתי את הרכב לכמה דקות,חניתי. כשחזרתי לרכב וניסתי להתניע - לא צלח ההתנעה. אבל היה אור חלש של המצבר.

אחרי זה דחפתי את הרכב והצלחתי בסופו של דבר להתניע והגעתי למוסך והוא החליף לי מצבר חדש.אחרי שהוא התקין,המנוע לא עבד והמוסכניק הסביר שהמצבר צריך להתרגל לאוטו או משהו כזה,אחרי כמה שניות הוא ביקש ממני עכשיו ללחוץ על הגז ,לחיצה ממושכת חלשה.וזה עבד. ואחרי כמה שניות הוא ביקש שאני אלחץ על הגז לחיצה חזקה יותר (בקצת) .לחצתי והוא אמר שזה סבבה. יותר מזה הוא לא אמר כלום,לא לגבי ההטענה,לא לגבי ההמתנה וכו' וכו'.הוא רק אמר שזה עכשיו טוב ואני יכול לסוע..

נסעתי לבית שלי והכל טוב ויפה (אני לא זוכר אם כעת היה אור של המצבר או לא.כמו"כ אני לא זוכר אם השארתי אורות דולקים..כמודומני שלא,כי ירד גשם אבל היה אור ולכן לא זכור לי שהדלקתי את זה,אם כי זה ייתכן)

יום למחרת,כעבור 20 שעות,באתי לאוטו.ניסתי להתניע- וכלום. אין שום אורות,לא של פנסים ולא שם מצבר ולא שום כלום! כמו"כ לא היה תזוזה ולא רטט ולא כלום! כאילו לא ניסתי להתניע בכלל.פשוט לא מגיב (מקווה שהבנתם בדיוק מה "כן" קרה-כלום כלום!!!)

א"כ,לסיכום-בלי להסתבך יותר מידי בבקשה כי גם ככה אני מסוך מכל הגדרות האלו.. מה צריך לעשות,לדעתכם!?

פורסם

מתי שאתה מסובב את המפתח למצב של ON כלומר מדליק סוויצ' בלי להניע האם נידלקות נורות בלוח הבקרה או שגם שם אין כלום?

כי אם גם שם לא נידלקות נורות אני מציע לך לעבור לבדיקה של מנגנון הסווייצ' עצמו.

:)
פורסם

הסברתי שוב ושוב שאין שום אורות .לא בשום מצב.כלום כלום.

יש מצב שהשארתי את האורות דלוקים כל הלילה.(אני לא בטוח) - האם זו הסיבה לכך שאין שום תגובה ושום אורות (ולא בשום מצב.פשוט כלום כלום כלום כלום ) ???????

או שאפילו שהמצבר נגמר לגמרי (בגין אורות דלוקים לדוגמה ) אזי בכל זאת אמור להיות איזהוא אור,בלוח בקרה,או אור של המצבר או כל אור אחר!?!?!?

• תוכן חדש...