Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למיטב ידיעתי אין בארץ אף GT6.

מסקרן לראות כיצד מתמודדת השלדה בעלת המיתלה האחורי הגרוע ביותר שיוצר אי פעם והגיר הזוועתי ביותר, עם כוחו של מנוע ה 6 בוכנות.

אפרופו מתלה אחורי של טריומף: בשעתו ניסו בטריומף לשכנע את שובינסקי לקנות מהם את המתלה הזה עבור הסוסיתא, במקום הסרן אחורי חי, בטענה שזה ישפר מאוד את היציבות של הרכב...

אז היה ניסיון כזה, בתחילת שנות השישים, כאשר עבדו על "היורשת" לקוביה. אוטוקרס ייצרו איזה 100 מכוניות עם מתלה אחורי נפרד שכזה ומהר מאוד התברר גודל האסון. המכוניות הוכתרו כלא בטוחות בעליל. מאז דבקה תעשיית הרכב הישראלית בפיתרון המוכח והחסון: סרן חי.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

בגירה, מקווה שחסכתי לך כמה גרושים לטובת יבוא של איזו 'ביטר'...

פעם אחרונה שבדקתי, ביטר אינו יצרן מוכר ע"י משרד הרישוי ולכן לא ניתן לייבא רכבי ביטר לארץ :cry:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הנה ליאור, מצאתי לך SP-2 במחיר שווה לכל נפש!

רק קח בחשבון שיהיה קצת צפוף בפנים... :lol:

http://cgi.ebay.com/Hot-Wheels-Volkswagen-VW-SP2-Sao-Paulo-2-Brazil-model-/360336365044?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53e5b895f4

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם
חן, אותה מחשבה בדיוק עברה במוחי, אבל התאפקתי :lol:. הספיטפייר היתה מיושנת גם כשהיתה חדשה, והמנועים החלושים הם

אמצעי בטיחות שנועדו למנוע מהנהג לעשות שטויות.

מצד שני, מכיוון שהספיטפייר נולד בלי גג, הגרסה הסגורה כבדה משמעותית, והמנועים העלובים של הספיטפייר כבר לא יכלו להספיק.

ומצד שלישי - אני מתקשה להבין את העניין ב GT6, שמאבדת את הדבר היחידי שכן היה לספיטפייר - גג נפתח, עיצוב ומראה א-לה אי טייפ.

הספיטפייר לא היתה מיושנת יותר מה MG מידג'ט, להיפך הוא הנכון, תיאורטית לספיטפייר היה מיתלה אחורי נפרד, ואילו מידג'ט היה סרן אחורי חי.

הבעייה היתה שהמיתלה האחורי החצי נפרד שלה, שהתבסס על קפיץ עלים רוחבי ומפרק בודד היה כה גרוע, ובצירוף עם תיבת ההילוכים האיומה, יצרו מכונית לא מהנה לנהיגה, שהנכסים הבודדים שלה היו מנועים טובים והגה נחמד.

ה GT6 לא אמורה להיות כבדה יותר מהספיטפייר מאחר ושניהן התבססו על שלדה נפרדת (של ההרלד) ולא על מרכב אחוד.

העיניין היחיד ב GT6 הוא העיצוב הנחמד והביצועים הטובים.

כל השאר נע בין גרוע לזוועתי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם נוציא מהמשוואה אקזוטיקות יקרות כמו למבורגיני או פרארי, לשאר התוצרת האיטלקית לא היו מיתלים אחוריים מתקדמים יותר.

לפיאט 1300\1500 היה סרן אחורי חי נתמך ע"י קפיצי עלים, ל 850 ספיידר היה מתלה אחורי פרימיטיבי כמו לחיפושית בעל מפרק בודד ולאלפות היה סרן אחורי חי שנתמך בקפיצי סליל.

הרעיון של טריומף היה טוב ביסודו, רק שהביצוע היה כושל.

בכלל, יחסית לשאר התוצרת הבריטית, טריומף תמיד היו מתקדמים יותר, רק חבל שחלק לא מבוטל מהיתכנונים שלהם הפכו לכישלונות קולוסאליים - הטריומף 1300\1500 והסטאג הינן דוגמאות מצויינות.

פורסם

הביקורת מתיחסת ל-Mk1 עד mk3.

החל מ-mk4 המתלה האחורי שונה לחלוטין !

ניתן למצוא GT6 עם המתלה החדש והטוב. למעשה רוב ה-GT6 היו עם המתלה הטוב.

קוריוז - כאשר הבקאקסל של ה-spitfire mk3 68 שלי הלך. הוא הוחלף על ידי "רכב ישראל" מיפו לאחד מפירוק של קוביה ! בידיוק אחת מהקוביות שציין חן ....

פורסם

מי שמחפש תשובה להנאה בנהיגה (כימעט) כמו בפורש, במחיר שפוי,

קלאסיקה אמיתית, היסטוריה מוטרית אגדתית. אם גג או בלי גג.

אין לו מה לחפש באנגליה, שיחצה את התעלה ויגיע עד לארץ המגף.

אלפא ספיידר, ג'וניור (רצוי 1750 וצפונה) ג'וליה או ג'וליטה.

קלאסיקה מהנאה במחיר שפוי, ושאף אחד לא יזכיר לי חלודה או בעיות

חשמל...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מתלה אחורי חי הוא אינו ארובה לאחיזה או התנהגות כביש רעות.

באלפא למשל המתלה אמנם חי אך מעבר לקפיצי הסליל הוא מוחזק במקומו באמצעות שתי זרועות רדיוס. בנוסף לכך בזכות המיקום והתכנון של ה-T BAR המונע תנועה לא רצויה של הציר נהנות כל מכוניות הסדרה 105 מאחיזה והתנהגות שהתוצרת הבריטית המקבילה בשנת הייצור יכולה רק להתקנא בה. (אני עובד בסדנא לשחזור אוסטין הילי ולא חסרה לי סימפטיה למכוניות הקלאסיות הבריטיות)

דוגמה נוספת הינה הציר החי הפרימיטיבי לכאורה האחורי של הפיאט דינו MK1 שנחשב (ואמנם הדבר נתון בוויכוח) למעניק למכונית אחיזה והתנהגות טובים יותר מה MK2 המצוידת ב-IRS.

פורסם
מתלה אחורי חי הוא אינו ארובה לאחיזה או התנהגות כביש רעות.

באלפא למשל המתלה אמנם חי אך מעבר לקפיצי הסליל הוא מוחזק במקומו באמצעות שתי זרועות רדיוס. בנוסף לכך בזכות המיקום והתכנון של ה-T BAR המונע תנועה לא רצויה של הציר נהנות כל מכוניות הסדרה 105 מאחיזה והתנהגות שהתוצרת הבריטית המקבילה בשנת הייצור יכולה רק להתקנא בה. (אני עובד בסדנא לשחזור אוסטין הילי ולא חסרה לי סימפטיה למכוניות הקלאסיות הבריטיות)quote]

בכל מכונית בעלת סרן אחורי חי הנתמך ע"י קפיצי סליל חייבים להיות זרועות רדיוס וטורסן בר, אין אפשרות אחרת.

כך זה באלפות מסדרת 105, בוולבו 144\240\740 ובפיג'ו 404\504.

ה MGB לדוגמא, הגיעה לאחיזה מצויינת והתנהגות כביש טובה למרות הסרן האחורי בעל קפיצי העלים, כך שהרוב זה עיניין של כיול.

פורסם

דווקא הפיג'ו 404 למיטב זכרוני (אין לי גישה לשרטוט) אמנם מצוידת בקפיצי סליל אך אין לה זרועות רדיוס, ותנועת הציר מוגבלת ע"י הTORQUE TUBE ומוט פנהרד .

סמוך על הצרפתים- הם תמיד מוצאים דרך.

• תוכן חדש...