Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים.

ברשותי גולף דור 5 מנוע 2.0 רמת גימור גנריישן שנת 2006.

הייתי היום במורשה לצורך בעייה כלשהיא ו"על הדרך" הוצע לי לעשות עידכון גרסה למחשב ניהול מנוע לצורך שיפור ביצועים, צריכת דלק יותר טובה, והקטנת זמן טורים גבוהים בזמן הנעה שהמנוע קר (אצלי הטורים גבוהים בדקה הראשונה שהמנוע (fsi) קר) אלו הם הדברים שהם טוענים שעדכון הגרסה יעשה לטענתם.

משך זמן העדכון: כ3 שעות.

מחיר: 250ש"ח.

שאלתי היא האים מישהו יודע על מה מדובר? האם "עדכון הגרסה" תשפיע לטובה על צריכת הדלק אצלי?

האים ניתן לקצר את זמן "הטורים הגבוהים" שהמנוע קר?

אציין שאני יד 2 הרכב עבר 65000 ק"מ, ולא נראה לי שבוצעו עדכונים למניהם בשנים עברו.

תודה לעונים.

פורסם

אם זה באגים של היצרן והיצרן מוציא עדכון תכנה מדוע הצרכן צריך לשלם על העידכון?

זה כמו שווינדוס יבקשו תשלום על העידכונים שהם מוציאים כל שבוע.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

250 ש"ח נראה לי ממש גניבה לאור יום, גם העניין של ה 3 שעות נראה לי מוגזם ביותר, עדכון תוכנה זה עניין של כמה דקות, מחברים את הרכב למחשב ומעדכנים תוכנה, מה זה 3 שעות? זה לא עדכון תוכנה לחללית, ניתן לכתוב את הקוד של העדכון ב 3 שעות. משום מה נראה לי שבמוסכים אומרים 3 שעות כדי שאנשים ישלמו על "זמן עבודה". המוסכניק לא עושה עבודה פיזית, מחבר את המחשב לרכב ולוחץ על כפתור, איזו גניבה.

חוץ מזה, למה באמת צריך לשלם את עדכון תוכנה? הצרכן צריך לשלם על פאשלה של היצרן? אם כן, בכל "ריקול" שיצרן עושה הצרכן צריך גם לשלם.

פורסם

קצת נסחפתם עם ה"גניבה" .

הרכב לא חדש ולא באחריות ונוסע תקין , גם המוסך צריך להתפרנס.

מדובר בסה"כ ב 250 שקלים , לא סוף העולם.

אני הייתי עושה עדכון ושוכח מהעניין .

אני גם עשיתי עדכון כזה ברכבי לפני כ שנתיים שלוש .

פורסם

250ש"ח זה המחיר שלוקחים על התחברות לסורק,יש כאלה שלוקחים 300ש"ח,אני מדבר על מוסכים מורשים.

כל העניין 10 דקות,למה זה צריך לקחת 3 שעות?!

פורסם

ייתכן שתהליך צריבת התוכנה ( + כוס התה של הטכנאי בהפסקה שלו) ייקחו 3 שעות (ברוטו), ולכן זה מה שנאמר לך.

שים לב רק להשוואה, ששעת עבודה במוסך כזה, מתומחרת גם היא בכ-300 ש"ח.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לעונים.

,michael אין לי בעייה לשלם, וכמו שpoint ציין הרכב לא חדש ולא באחריות וכמו שכתבתי העדכון הוצע לי ואני בעיקרון לא צריך אותו.

אין המדובר בריקול או משהו כזה.

לadidas1 הארת את עיני לגבי משך זמן העדכון אני יבדוק מחר את הנושא אולי יתכן שאומרים לאנשים שעת מוסך במקום מחיר העידכון.

עוד תגובות?

מוסך רון?

פורסם

הייתי מבקש מהם את הקוד המזהה של העדכון בשביל לנסות למצוא מידע נוסף עליו או את התדפיס מVW שבטח יש למוסך ומפרט את תכולת העדכון שהם מתכוונים לבצע.

בכל זאת זה רכב ולא אפליקציה לשליחת SMS בטלפון הסלולרי (וגם בתוכנות מפורט ע"י המהנדסים מה בדיוק שונה מגרסא לגרסא).

נ.ב.: למי שתוהה למה התכוונתי -

http://www.google.co.il/search?q=android+bug+sms&hl=en&safe=off&pwst=1&prmd=ivnsu&source=univ&tbs=nws:1&tbo=u&ei=tDkjTYHVKsuyhAe8zq23Dg&sa=X&oi=news_group&ct=title&resnum=1&ved=0CC0QqAIwAA

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים.

הייתי אתמול במורשה והם טענו שהם לא אחראים לעדכון ויתכנו נזקים כתוצאה מהעדכון, לדוגמא: אמר לי בעל המוסך שניסה לעשות עדכון תוכנה למחשב ניהול וננעל לו המחשב (פולקסוואגן פאסאט 2008) ואמרו לו בצמפיון צריך להחליף מחשב ניהול כי הוא ננעל!!! (כמובן שבעל הרכב שילם) לטענתו ישנם דגמים שפתוחים וישנם כאלו הנעולים ואים מנסים לעדכן והמחשב נעול אז המחשב ננעל.

לשאלתי אים הוא יכול לראות איזה עדכון הוא מתקין טען שהוא לא יכול לדעת כי הוא עושה את זה "און ליין" וכדי לעדכן את המחשב קודם הוא מוחק את הגרסא הישנה מה שלא מאפשר לחזור אחורה ואז מתקין את החדשה לאחר המחיקה אים המחשב נעול אז ישנה "בעייה רצינית" וצריך לדבר עם צמפיון!!!

שאלתי היא כזו:

1.האם שווה לקחת את הסיכון ולעשות עדכון למרות שהמוסך (מורשה) לא לוקח אחריות במקרה של תקלה? או להשאיר ככה ולא לעדכן?

2.האם משהו נתקל בתופעה דומה או שהמוסך הזה הוא סתם לא מקצועי?

תודה לעונים.

פורסם
שלום חברים.

הייתי אתמול במורשה והם טענו שהם לא אחראים לעדכון ויתכנו נזקים כתוצאה מהעדכון, לדוגמא: אמר לי בעל המוסך שניסה לעשות עדכון תוכנה למחשב ניהול וננעל לו המחשב (פולקסוואגן פאסאט 2008) ואמרו לו בצמפיון צריך להחליף מחשב ניהול כי הוא ננעל!!! (כמובן שבעל הרכב שילם) לטענתו ישנם דגמים שפתוחים וישנם כאלו הנעולים ואים מנסים לעדכן והמחשב נעול אז המחשב ננעל.

לשאלתי אים הוא יכול לראות איזה עדכון הוא מתקין טען שהוא לא יכול לדעת כי הוא עושה את זה "און ליין" וכדי לעדכן את המחשב קודם הוא מוחק את הגרסא הישנה מה שלא מאפשר לחזור אחורה ואז מתקין את החדשה לאחר המחיקה אים המחשב נעול אז ישנה "בעייה רצינית" וצריך לדבר עם צמפיון!!!

שאלתי היא כזו:

1.האם שווה לקחת את הסיכון ולעשות עדכון למרות שהמוסך (מורשה) לא לוקח אחריות במקרה של תקלה? או להשאיר ככה ולא לעדכן?

2.האם משהו נתקל בתופעה דומה או שהמוסך הזה הוא סתם לא מקצועי?

תודה לעונים.

אין מצב בעולם שמחשב כלשהו מאפשר לבצע עדכון ומחשב אחר לא והם גם לא "ננעלים", אלא אם כן המכונאי בחר בדגם הלא

נכון של הרכב ועדכן לו גירסה לא נכונה - אז יכולה להיות בעיה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

בעל מקצוע כזה, שלא לוקח אחריות ועוד על עבודה שהוא הולך לבצע - זו בעיה.

מדבריך ניכר שהוא אינו מכיר את התהליך מספיק טוב (ו/או שאינו מיומן בו). ייתכן והוא צודק בקשר לכך, שלא ניתן לעדכן תוכנה ברכבים / מחשבים משנת ייצור / סדרה מסויימת, אך אם אינו יודע למה כן ולמה לא - אל תבצע ! (לא אצלו לפחות)

תשובה כזו היתה גורמת לי (לפחות) להחליף מוסך.

alfa 156 2.5.

פורסם

מוסך שלא לוקח אחריות על מעשיו לא יכול להקרא מוסך, עם כל הכבוד ויש כאן הרבה מוסכניקים בפורום הזה, מצטער אבל אין חיה כזו שמוסכניק לא יכול לקחת אחריות על מה שהוא מבצע, יותר מזה אם הוא לא יודע מה הוא עושה עדיף שגם לא יגע ברכב בכלל !!!

אגב, עדכון הגרסא היה צריך להיעשות כחלק משירות, לדעתי זו גניבה מצד צ'מפיון לקחת על זה כסף, זה בדיוק כמו שמישהו כאן רשם בת'רד איך תרגישו אם תרכשו ווינדוס במיטב כספכם ומייקרוסופט יגבו מכם תשלום על תיקון באגים בתוכנה שהיא עצמה מכרה לכם.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...