Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום ב-10 בבוקר נסעתי למקום עבודתי כאשר פתאום הגיח לו רכב ממול וחתך אותי.

כל החלק הקדמי השמאלי של האוטו נפגע.

הנהג הפוגע הודה באשמתו והביטוח שלו יכסה את עלויות התיקון המכני + פחחות וצבע.

הנהג הפוגע נהג באוטו של חברת החשמל .

אני צריך המלצה טובה למוסך טוב (עדיף מורשה פולקסווגן) שיש לו מחלקה לפחחות וצבע ברמה טובה ומקצועית

באיזור בית שאן\עפולה\נצרת.

הייתי במשארקה עפולה אך אין להם מחלקה לפחחות וצבע והם עובדים עם מוסך פחחות צבע אחר שאינני יודע מה טיבו.

מחר אני צריך לשחרר את הרכב ולגרור אותו למוסך כלשהוא, אשמח מאוד אם יש למישהו המלצה טובה וחמה למוסך טוב

שיעשה אחלה עבודה.

ובהזדמנות אני רוצה לשאול עוד 2 שאלות:

1. האם זה סביר וזה מקובל לבוא ולטעון שלמרות שרק החלק הקדמי באוטו נפגע שיש צורך לצבוע את כל הרכב?

הרי הרכב שלי הוא מודל 2000 והצבע שלו אינו נראה כמו ביום שיצא מהמפעל ואם יצבעו אך ורק במקומות שנפגעו אז המקומות שנפגעו ייראו צבועים חדש לעומת שאר הרכב שייראה בצבע אחר .

2. השמאי (מטעם חברת הביטוח של הרכב הפוגע) קבע שעליי לקחת את הרכב למוסך על מנת ששם ובהתנהלות שלו מול המוסך הוא יוכל לקבוע טוב יותר מה מידת הנזק.

השאלה שלי האם יש מקום לסמוך על שמאי מטעם חברת הביטוח של הרכב הפוגע?

תודה רבה.

פורסם

שמתי לב שיש פורום משפטי שמתאים ככל הנראה להודעה שכתבתי אז העתקתי חלק מההודעה גם לשם.

אך עדיין אני מבקש פה המלצה טובה למוסך טוב שיעשה לי עבודה טובה בתיקון הרכב והפחחות\צבע, באיזור עפולה\נצרת .

האוטו שלי הוא כסוף מטאלי.

פורסם

אם אזור המרכז מתאים לך אז יש לך את מוסך קלדס באזה"ת הישן של ראשל"צ.

הפוגע מן הסתם ישלם על הנזק שהוא גרם, הוא לא אמור לצבוע לך את כל האוטו. על אותו משקל גם אם מישהו היה שורט לך את הדלת היית צובע את כל האוטו?

מה שכן, אתה יכול להגיע להסדר עם הפחח שתוסיף לו סכום מסויים והוא "על הדרך" יצבע לך את כל האוטו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם מישהו היה שורט לי את הדלת לא הייתי עושה כלום, אבל איפה פה ההשוואה?

נגרם לי בוודאות נזק למכסה מנוע, לכנף הקדמית שמאלית ולדלת הנהג וייתכן שבעוד מקומות כי לא יצא לי לראות הכל, אם יצבעו רק את החלקים האלה הם יהיו ממש בולטים לעומת שאר הרכב.

הרכב אחרי התיקונים ייצא כאשר המצב החיצוני שלו ייראה בעצם גרוע יותר מאשר היה קודם.

אם הפחח יבטיח לי שהצבע ייראה כמו שאר הרכב אז אין לי שום בעייה אך נראה לי שהסבירות לכך היא מאוד נמוכה כי את הצבע הוא יצבע לפי קוד הרכב.

פורסם

חיפה רחוקה מידי עבורי, אבל המליצו לי מהעבודה 2 חברים על צמפיון בנצרת (ג'ורג) אחרי שנכוו במשארקה, הבנתי מהם שלצמפיון יש מחלקה מיוחדת לצביעה ופחחות וכרגע זה נראה לי יותר מתאים .

תודה רבה.

פורסם

עצה שלי תמנע ככל האפשר מלצבע מה שלא צריך, איכות העבודה בארץ היא על הפנים. זה אף פעם לא יתקרב לאיכות של הצביעה של המפעל. אולי אם יעשו ניקוי חול, אבל אז זה יעלה הון עתק. בארץ צובעים על צבע קיים ותוך 3-4 שנים מתחיל להיות בועות בצבע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אם מישהו היה שורט לי את הדלת לא הייתי עושה כלום, אבל איפה פה ההשוואה?

נגרם לי בוודאות נזק למכסה מנוע, לכנף הקדמית שמאלית ולדלת הנהג וייתכן שבעוד מקומות כי לא יצא לי לראות הכל, אם יצבעו רק את החלקים האלה הם יהיו ממש בולטים לעומת שאר הרכב.

הרכב אחרי התיקונים ייצא כאשר המצב החיצוני שלו ייראה בעצם גרוע יותר מאשר היה קודם.

אם הפחח יבטיח לי שהצבע ייראה כמו שאר הרכב אז אין לי שום בעייה אך נראה לי שהסבירות לכך היא מאוד נמוכה כי את הצבע הוא יצבע לפי קוד הרכב.

אז מה שאתה אומר זה שהמצב החיצוני של הרכב לא היה משהו לפני התאונה אז אתה מבקש שאם יתקנו חלק מהרכב אז שיתקנו כבר את הכל. ואם כבר סידרו לך שהרכב שלך יראה חיצונית כמו חדש אז המנוע כבר לא מושך כמו שהוא משך בעבר אז אולי גם תבקש שהביטוח ישלם על שיפוץ מנוע כדי שהמראה החדש של הרכב יתאים גם לאיך שהוא נוסע ...

אתה יודע מה, בוא נלך בכיוון ההפוך, בטוח היו לך שפשופים על הטמבון הקדמי, אם אתה רוצה ללכת על הסוף אז אחרי שיצבעו לך את הטמבון יחזירו לך את השפשופים שהיו לפני זה, הרי לטענתך צריך להחזיר לך רכב במצב כמה שיותר קרוב למה שהוא היה קודם, לא?

בקיצור, אני מקווה שאתה מבין שהאופציות שלך הם או לחיות עם המצב החיצוני שיתקבל לאחר התיקון או להוסיף כסף בעצמך ולהקנות לרכב מראה חיצוני חדש.

פורסם

לא מדוייק redroze,

המצב לפני התאונה היה בסדר גמור יחסית לכל אוטו שנמצא על הכביש 10 שנים.

גוון הצבע לאחר 10 שנים על הכביש הוא שונה מעט.

ההנחה הייתה שאם כמעט חצי מהאוטו יעבור צביעה מחדש אז החצי השני ייראה שונה כלומר גרוע מבחינה חיצונית מאשר היה לפני התאונה, לאחר ששוחחתי עם הפחח נוכחתי לדעת שהרבה אנשים היו רוצים זאת אך לצערם הביטוח לא מכסה את זה והדרך היחידה להתעקש על צביעה מלאה היא לתבוע ישירות את הביטוח בבית משפט שזה כבר תהליך שבכלל לא משתלם ובכלל לא בטוח שתזכה בו..

חוץ מזה הפחח אומר שיש שיטות להתאים את הצבע כך שייראה כמה שיותר תואם וההבדל בכלל לא יהיה בולט.

עכשיו בו אני אגיד לך משהו אחר, למה אוטו בעל חלקים מקוריים מהיצרן עובר תאונה ונאלץ להסתפק בביטוח בחלקים תחליפיים ומשומשים?

אז זה שאני מבקש צביעה מלאה זה לא בסדר אבל שהביטוח דוחף לי תחליפי במקום מקורי בשביל לחסוך עלויות (ובעצם גם עליי) אז זה בסדר נכון?

ולצורך העניין מסתבר שהאוטו ככל הנראה יושבת ואני אקבל מחירון שזה כנראה הדבר הכי עדיף מאשר לתקן רכב שיהיה מסוכן לנהיגה (לציבור) ויהיה קשה מאוד למכור.

פורסם

ד"א, אפשר לשנות את התנאים של הפוליסה כדי שבמקרה של תאונה ישתמשו רק בחלפים מקוריים. אבל האם היית מסכים לשלם כל שנה פי 2 או 3 על ביטוח מקיף? אני בטוח שיש חברות שיסכימו לעשוק אותך.

• תוכן חדש...