Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב על לקנות רכב, מחפש רכב שיהיה פשוט וזול, עם עלויות אחזקה נמוכות. חשבתי על הi10, אלטו או 107 (ידניות).

הבעיה שלי היא שאני מתכנן על נסיעה של פעם בשבוע לפחות מתל אביב לירושלים (הלוך חזור). קראתי קצת וראיתי שבעקרון הן עומדות בגבורה בנסיעה בין עירונית, במיוחד כל עוד לא קורעים להן את הצורה. אבל לאורך זמן, זה לא יהרוג את המנוע?

באופן כללי יש הגיון בלקנות אוטו כזה כשברור שהוא הולך לשמש גם לנסיעות בין עירוניות?

פורסם

באמת שפעם בשבוע עליה לירושלים לא תהרוג את המנוע - בטח לא יותר מעמידה קבועה יום יום בפקק בתל אביב. תחשוב שבאירופה גרים אנשים שנוהגים שעתיים הלוך ושעתיים חזור לעבודה כל יום, כולל באזורים הרריים, ולא זורקים את המכונית לפח כל שנה.

ברור שמבחינת ביצועים לא תעקוף את כל הטור, אבל אם יש לך סבלנות ורחמים על המנוע הקטן, הוא ישרת אותך נאמנה.

אני יכול להעיד על אלטו של אחד העובדים שעבדה יפה בקילומטרז' גבוה כולל הררי. נוחה במיוחד היא לא, גם לא הכי איכותית בעולם. אבל נוסעת.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

נכון להיום אני מתנייד במרבית הזמן על פיאט גרנדה פונטו 1.2, ולפניה ביליתי במחיצת פיאט 500 עם מנוע בנפח זהה.

על הנוכחית צברתי כבר כ-2,500 ק"מ ועל הקודמת כ-7,500.

ביליתי עם שתיהן באיזורים נרחבים בארץ, כאשר עיקר פעילותי היא באיזור ירושלים. אני יכול לומר באופן חד-משמעי שאין כל בעיה להתנייד עם מנועים בנפח כזה בשום מקום, וכי במרבית הזמן אני מוצא את עצמי עוקף את כל שאר התנועה.

נכון שאין לי תאוצות מסמרות שיער ושלפעמים צריך הרבה תכנון (ואומץ...) כאשר מבצעים עקיפה בדרך דו-סטרית, אבל באמת שלא מדובר במשהו שאי אפשר לחיות איתו. כבונוס, צריכת הדלק נמוכה מאוד (עם הגרנדה פונטו הצלחתי להגיע ל-606 ק"מ על מיכל דלק אחד, ואני לא ממש מרחם על הדוושה הימנית).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השאלה שלך מובנת ומוצדקת, אך הסר דאגה מלבך.

זכורות לי היטב כמה נסיעות שעשיתי לפירנאים הצרפתים, כאשר בתום טיפוס של שעה לגובה של אלף ומשהו מטר הייתי נתקל לפרקים באיזה ישוב נידח או אפילו בית קטן עם לול תרנגולות, ומהחניה שלו מבצבצת לה בביישנות איזה רנו 5, פז'ו 104 או אופל קורסה מסוף שנות ה-80. שם לא מדובר בכבישים סלולים היטב כמו בעליות של ירושלים, אלא בשבילים צרים שחלקם נסללו לפני שישראל הייתה בכלל קיימת. ואף על פי כן, נוע תנוע.

נסיעות כאלה הן עניין של הרגל וטכניקה. תלמד להכיר את הרכב שלך, תתייחס אליו בכבוד והוא יביא אותך גם לפסגת החרמון, מכתש רמון והרי יהודה. מאידך, תהיה נהג ישראלי טיפוסי, תרתך את הגז לרצפה ותתעצבן "למה האוטו לא סוחב" ובתוך זמן קצר תמצא את עצמך בפורום הטכני מתעניין לגבי עלות מנוע חדש מפירוק. :-)

אין לך סיבה לדאוג, במיוחד אם התכנון הוא לרכב עם גיר ידני. המכוניות של היום בנויות לעבודה הרבה יותר קשה, ונסיעה לירושלים פעם ב... לא תהרוג אותן. עם זאת, אם אתה מעדיף ללמוד מנסיון אישי ולא מעצות של אחרים, שכור רכב מהקטגוריה של i10 ליום או יומיים (קיים בכל חברת השכרה), קח קורס נהיגה מתקדמת אחד על אחד וצא לנסיעה בתוואי הררי. אחרי חצי יום עם מדריך מנוסה (ויש מספיק כאלה בארץ ובפורום) אני מאמין שכבר לא ישארו לך שאלות או ספקות.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מסכים עם החברים מעלי.

כבעלים לשעבר של אופל קורסה שנת 85 (שהייתה אצלי כאשר מלאו לה 18 שנה) מנוע 1.2 גיר ידני, היא החזיקה יפה את העליות של ירושלים, רמת הגולן, בית אורן ומה לא בעצם ?

בגלל היותו רכב ישן, דאגתי למערכת הקרור לרדיאטור חדש ותקין, נוזל קרור טוב, החלפת כל צנרות המים , משאבת מים וזהו.

לשם הקוריוז אספר שהיה לי בה אפילו מזגן בהרכבה מקומית ששימש אותי נאמנה בחום הישראלי.

הדבר היחיד שזה דרש ממני זה תכנון נסיעה נכון תוך הסתכלות לרחוק בעת ביצוע עקיפות של רכבים איטיים בעליות.

לעיתים, בשל המאמץ הרב, דווקא מנוע עם יותר "כח" יתאמץ פחות ובמצטבר תחסוך דלק, אבל זה תלוי בתמהיל הנסיעה שלך

בהצלחה

יוסי

• תוכן חדש...