Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים איתך.

אפשר לומר שנכנעתי לפחדים ,כי זה המצב בארץ עם הרכבים.

פשוט חבל לרכוש רכב שיהיה קשה למכור אותו ואם למכור אותו אז מתחת למחירון.

אני יודע שביום מן הימים תהיה לי אלפא,ושירוקו ואפילו הרבה יותר.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שלא תהיה לך מיטו/לאון וכו'.

משום שאתה לא קונה רכב מהלב אלא מהראש.

מאזדה/טויטה תמיד תהיה בחירה רציונלית יותר.

המצב ישתנה רק אם תבחר רכב בגלל מה שהוא נותן לך להרגיש ולא באחוז ירידת הערך שלו בעתיד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כנראה שלא תהיה לך מיטו/לאון וכו'.

משום שאתה לא קונה רכב מהלב אלא מהראש.

מאזדה/טויטה תמיד תהיה בחירה רציונלית יותר.

המצב ישתנה רק אם תבחר רכב בגלל מה שהוא נותן לך להרגיש ולא באחוז ירידת הערך שלו בעתיד.

הבעיה היא שבמדינה שלנו לקנות רכב זה עסק מאוד יקר , מה גם שאדם שחוסך לרכב חדש וכבר מגיע למעמד של רכישה כזו יילך הרבה פעמים מהראש ולא מהלב , מה שהופך את עניין שמירת הערך לחשוב לא פחות כי הקפיצה שהוא צריך לבצע כדי לרכוש רכב חדש היא בעייתית , לצורך השוואה אדם בעל משכורת ממוצעת באירופה זקוק ל- 12-14 משכורות כדי לרכוש רכב בעוד שבארץ אדם ממוצע זקוק לכ- 18-20 משכורות כדי לרכוש רכב אתה מבין את היחס , לכן עניין השמירה על הערך מאוד קריטי פה .

ושתבין אני קונה רכבים מאהבה אילהם לראיה אני רכשתי שני רכבים חדשים בהפרש של חצי שנה , אחד זה VW עם המנוע החזק של הדגם ומצטער לומר שהמחיר ממש לא מצדיק את התמורה , מהבחינה הזו אני ממש מאוכזב ופה למזלי שיכולתי לומר לעצמי שאני קונה את הרכב בגלל שאני אוהב אותו וכי לא איכפת לי מירידת הערך שלו , רק לצורך העיניין כאשר יגיע זמן המכירה שלו לפי חישובים שערכתי אני יהיה חייב להוסיף קרוב ל -50,000 ש"ח שזה לא מעט כסף רק כדי לשמור על אותה הרמה של רכב .

פורסם

אז המאזדה 3 האצ'בק עולה 138K ? כלומר אין שום הנחהאו תוספות ביחס למחירון ?

לאחר שירדתי מהגולף בשל המחיר השערוריתי ולאור המבצע המדהים של סיאט , עולה מתמודדת חדשה מול המאזדה , הלאון...

היום הלכתי לסוכנות סיאט בהרצליה , עשיתי נסיעת מבחן וגם "שריינתי" רכב במבצע : לאון 1.8TSI DSG 160HP גימור STYLE

במחיר מדהים של 132K ש"ח ... כולל מערכת מולטמדיה לא מקורית במתנה שכוללת DVD GPS BT ומצלמת רוורס .

נשמע סגור , אך עדיין קיימת התלבטות קלה בינה לבין המאזדה שהיתה עד היום הפייבוריטית שלי , אך הפעם המאזדה יקרה בכ6K ש"ח.

מבחינת אבזור שתיהן די משתוות , כל אחת עם יתרונות משלה , מאזדה - סאן רוף, וג'נטים 17 , הלאון - מערכת מולטמדיה דיבורית וכו'...

מבחינת עיצוב פנים וחוץ , המאזדה לדעתי הרבה יותר יפה וספורטיבית , הכיסאות יותר גדולים אוחזים ונוחים ... החזית של הלאון די מבאסת אותי , אבל זה אולי משהו אצלי ...

נותרו לי כמה שאלות בלתי פתורות לגבי הלאון , האם המנוע שלה מיושן מ1.4TSI של הגולף , מה צריכת הדלק של הרכב , אמינות וסחירות הרכב בתקופה של 3.5 שנים? כמה זמן הצורה הזאת של הלאון על הכביש , האם עתידה להתחלף בקרוב?

אשמח לשמוע דעתכם הכללית על ההשוואה בין השניים , בדגש על הנקודות שציינתי.

פורסם

צריך לצאת מנקודת הנחה שבקניית רכב תמיד מפסידים - גם אם קונים את הרכב הסחיר ביותר בשוק.

אני חושב שאתה לא יכול לדעת מה יהיה עוד שנה או עוד שלוש שנים במועד המכירה. ואם בכלל תתלהב מהלאון ותרצה שוב אחת חדשה ותסגור החלפה במחיר מחירון? , שלא נדבר על זה שמחירו וסחירותו של רכב משומש נגזר בעיקר ממצבו הספציפי של הרכב ...לטעמי אתה הולך להפסיד - להפסיד את האופציה ליהיות בעלים של רכב שבאמת אתה רוצה , כזה שלא רואים בכל מקום גם אם זה פחות כלכלי נראה לי פשוט לא כדאי...אה ולשהוות מנוע טורבו מתקדם לאחד מיושן וזה עוד לפני שדיברנו על גיר טיפש עם 5 הילוכים במקרה הטוב אל מול תיבה כפולת מצמדים ... שאין בה הפסדי כח ויחסי העברה שתפורים להוציא את המקסימום מהמנוע ... אני לא חסיד של כל קונצרן פולקסווגן אבל לטעמי בהיתלבטות שלך הלאון לוקחת לאורך כל הדרך

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אז המאזדה 3 האצ'בק עולה 138K ? כלומר אין שום הנחה או תוספות ביחס למחירון ?

תשכח מלקבל הנחות ממאזדה. הם מוכרים מכוניות כמו מים, אין להם צורך לעשות לך הנחות. מבחניתם אתה לא רוצה לקנות במחיר הנקוב? אל תקנה :lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה מגזים, לשכן שלי יש סקודה סופרב 1.8TSI שמעתי הרבה דברים טובים על המנוע אכן מנוע מצויין

והחלטנו לבדוק כמה ה TSI יותר מהיר מ 2.0 אטמוספרי שלי, בדפי נתונים מאזדה ספיריט (דור קודם) המיאוץ ל100 הוא כ 9 שניות, ושל סקודה הוא 8.7 שניות, במירוץ הקטן שעשינו לא היה הבדל.

עוד לא הבנתי איך מיאוץ 0-100 עונה על השאלה איזה רכב יותר חזק?? 0-100 זה קטע נחמד שמביא את ההספק הגבוה יחסית ברכבים היפניים למקסימום בגלל לחיצה מלאה על הדוושה שגורר סל"ד גבוה מאוד (6K וצפונה). לעומת זאת בנהיגה יומיומית כוח של רכב בא לידי ביטוי בעוד המון פרמטרים כמו האצות ביניים, תגובה של קיק-דאון, עליות קשות וכו'... ברכבים יפניים עקומות המומנט הן תלולות מאוד מה שמצריך סל"ד גבוה יחסית כדי להגיע לרמות הגבוהות... לא יודע מה המצב בליאון אבל עקומת מומנט שטוחה יחסית וערך מומנט גבוה בסל"ד יחסית נמוך זה לדעתי מה שמצביע יותר על כמה כוח יש לרכב באמת. כמובן שגם המשקל בא לידי ביטוי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
צריך לצאת מנקודת הנחה שבקניית רכב תמיד מפסידים - גם אם קונים את הרכב הסחיר ביותר בשוק.

אני חושב שאתה לא יכול לדעת מה יהיה עוד שנה או עוד שלוש שנים במועד המכירה. ואם בכלל תתלהב מהלאון ותרצה שוב אחת חדשה ותסגור החלפה במחיר מחירון? , שלא נדבר על זה שמחירו וסחירותו של רכב משומש נגזר בעיקר ממצבו הספציפי של הרכב ...לטעמי אתה הולך להפסיד - להפסיד את האופציה ליהיות בעלים של רכב שבאמת אתה רוצה , כזה שלא רואים בכל מקום גם אם זה פחות כלכלי נראה לי פשוט לא כדאי...אה ולשהוות מנוע טורבו מתקדם לאחד מיושן וזה עוד לפני שדיברנו על גיר טיפש עם 5 הילוכים במקרה הטוב אל מול תיבה כפולת מצמדים ... שאין בה הפסדי כח ויחסי העברה שתפורים להוציא את המקסימום מהמנוע ... אני לא חסיד של כל קונצרן פולקסווגן אבל לטעמי בהיתלבטות שלך הלאון לוקחת לאורך כל הדרך

אני רוצה להוסיף שבנוסף לרכב פרטי יש ברשותי רכב נוסף , רכב שטח ישן , אמנם אספנות אבל גם עליו יש הוצאות שוטפות לא קטנות , ככה שבנוסף לשלם מחיר גבוה מידי לטובת הכיף שבלאון קצת קשה לי ...

הענין הוא לא הכיף שנותת הלאון אלא החבילה הכוללת שהיא נותת , ורכבת הכוח המתקדמת מאוד טכנולוגית , לעומת הסטנדרט הישן של המאזדה .

עוד דבר , ראיתי שיש פה ספקות לגבי הפערים ביכולות האצה של השניים , אז ככה נסעתי על שניהם ... המאזדה הרגישה לי פחות זריזה מהטויוטה הרובוטית שאני מחזיק כרגע , תגובות חלשות ואנמיות מהציפייה מ150כ"ס . לעומת זאת הלאון "נושכת" בכל הילוך , הצמיגים מתקשים לשמור על אחיזה עם הקרקע בכל לחיצה לא מתונה על הגז, בקיצור חיוך גדול.

בקיצור ההתלבטות בעינה , צריך לקחת החלטה בשבוע הקרוב ... (ואז להתלבט על הצבע :wink: )

פורסם
אתה מגזים, לשכן שלי יש סקודה סופרב 1.8TSI שמעתי הרבה דברים טובים על המנוע אכן מנוע מצויין

והחלטנו לבדוק כמה ה TSI יותר מהיר מ 2.0 אטמוספרי שלי, בדפי נתונים מאזדה ספיריט (דור קודם) המיאוץ ל100 הוא כ 9 שניות, ושל סקודה הוא 8.7 שניות, במירוץ הקטן שעשינו לא היה הבדל.

9 שניות עם גיר ידני (שלא נמכר בארץ). האוטומטית מאיצה (ע"פ יצרן) ב-9.9 שניות.

פורסם

ראיתי שיש פה ספקות לגבי הפערים ביכולות האצה של השניים , אז ככה נסעתי על שניהם ... המאזדה הרגישה לי פחות זריזה מהטויוטה הרובוטית שאני מחזיק כרגע , תגובות חלשות ואנמיות מהציפייה מ150כ"ס . לעומת זאת הלאון "נושכת" בכל הילוך , הצמיגים מתקשים לשמור על אחיזה עם הקרקע בכל לחיצה לא מתונה על הגז, בקיצור חיוך גדול.

בקיצור ההתלבטות בעינה , צריך לקחת החלטה בשבוע הקרוב ... (ואז להתלבט על הצבע :wink: )

לי כבר נראה שהחלטת אז לך תבחר כבר צבע ותתחדש לך ברכב הדיון הזה כבר מיצה את עצמו .

פורסם
ראיתי שיש פה ספקות לגבי הפערים ביכולות האצה של השניים , אז ככה נסעתי על שניהם ... המאזדה הרגישה לי פחות זריזה מהטויוטה הרובוטית שאני מחזיק כרגע , תגובות חלשות ואנמיות מהציפייה מ150כ"ס . לעומת זאת הלאון "נושכת" בכל הילוך , הצמיגים מתקשים לשמור על אחיזה עם הקרקע בכל לחיצה לא מתונה על הגז, בקיצור חיוך גדול.

לי כבר נראה שהחלטת אז לך תבחר כבר צבע ותתחדש לך ברכב הדיון הזה כבר מיצה את עצמו .

נשמע ככה אבל ממש לא החלטתי , הפחד מהירידת ערך\סחירות בלאון מרתיע אותי מאוד.

פורסם

לידיעתך, הלאון צריכה להיות מוחלפת באירופה בתחילת 2011, ולפי ההערכות להגיע אלינו באמצע 2011.

חוצמזה, רכב מדהים לדעתי, תבדוק האם הוא מגיע עם הדיפרנציאל מוגבל החלקה (XDS), של רכבי הלאון הספורטיביים יותר.

בהצלחה

פורסם

הלאון תעשה כ14 קמ לליטר במשולב

המזדה עושה 10 (לגרסת 2000)

למזדה תיבת הילוכים מיושנת.

חבר מחזיק אחת שנת 2010, הוא דיי מרוצה, אבל אני רואה את המזדה כשבלונית, עצלה, למרות המנוע ה"גדול" היא ממש לא נותנת לך להרגיש כוח.

בסיבובים היא טובה, יש טוענים שמאוד, הבעיה היא, שבלי כוח, אתה לא יוצא מהסיבוב כמו שצריך, אז מה עשית בזה?

תעשה חושבים כמה אתה נוסע בשנה, תראה כמה ירידת ערך משתלמת לך. תחשוב כמה זמן תחזיק את האוטו.

הלאון פחות סחירה, אבל אתה יכול בקלות לקבל טיפול ראשון חינם, או יותר.

הוצ' אחזקה - טיפולים - אותו דבר בערך במחיר.

ההבדל רק נמדד בכמה תקבל על האוטו.

לדעתי הלאון יפה יותר.

המזדה היא בחירה רציונלית, הלאון היא בחירה אמוציונלית. אל תתן למבצעים להטעות אותך.

אם תלך עם הלב אתה תקנה סיאט.

אם תלך עם האישה אתה תצא עם מזדה.

אגב, ההבדלים בתאוצה מורגשים, יותר משנייה הפרש בין הרכבים. וגם הנוחות. המזדה 3 ממש לא נוחה, הכסא לא משהו, ואני הייתי מאוד מאוכזב שאחרי שעה הייתי צריך לעצור בצד לנוח כי לא נוח. (גם בטויוטה זה ככה).

פורסם

דווקא הראש אומר לי לקחת רכב שהוא פשוט טוב יותר מכל בחינה אפשרית , למעט הסחירות\ירידת הערך...

אבל שיגעתי אתכם מספיק...

תודה , אני אעדכן.

• תוכן חדש...