Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איני יודע בקשר לסיאט כן, כמו שאמרתי ההשוואה היתי נגד סופרב.

נכון שעל דפי הנתונים יש יתרון וכנראה גם במציאות אני פשוט סובר שבמציאות הוא לא יהיה עצום, גם לפי דפי הנתונים סקודה היה אמורה להיות יותר מהירה גם בשל DSG ובשל הטורבו שנותן כבר 250 ניוטון מ1500 סלד לעומת המאזדה שנותנת 187 ב5000, אבל בשטח למשהו זה לא בידיוק מתבטא ההבדל העצום הזה כמו שרואים על הנייר. (אני מדבר על מאזדה ספיריט דור קודם שמהיר יותר מהנוכחי).

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי באותה התלבטות כמו שלך לפני מס' חודשים.

אני התלבטתי בין הונדה סיוויק 5 דלתות, לבין אלפא מיטו ושירוקו וגם סיאט לאון 1.8 TSIו אפילו אאודי A1,(בקיצור מכוניות חמות ולוהטות).

עשיתי נסיעת מבחן בכולן.

הסיבה שלא הלכתי על הרכבים הללו מסיבת הסחירות הנמוכה ,ירידת ערך גבוהה ואחזקה יקרה.

את המכוניות האלו קשה למכור ,ואם מוכרים אותם זה מתחת למחירון,ביד 2 ,ומגרשים כמו ואוטו דיל וכל מוביל מכוניות אלו תקועים חודשים.

וחבל שבארץ שלנו ולוי יצחק לא אוהבים את המכוניות האלו ,מפני שבחו"ל הן מככבות.

אני מאוד רציתי ופינטזתי אך בסוף ויתרתי.

נכון לעכשיו אני שוקל יותר (כמעט סגור)לכיוון המאזדה 3 ספיריט 5 דלתות מנוע 2 ליטר. עם חישוקים קלים וסאנרוף.

כל כתבות הרכב שקראתי משבחים את הרכב וכותבים שהיא ממש משפחתית "ספורטיבית" עם תחושת נהיגה של מכונית ספורט,ביצועים טובים ואחיזת כביש טובה.(תקרא במגזין אוטו ,הגה ב WALLA רכב).

נכון מאזדה של ליסינג גם אותי מבאס שרואים המון בכבישים, והיא לא ממש מושכת מבטים,אבל המנוע 2.0 האצ'בק זה לא רכב ליסינג ,ולא רואים הרבה.

אני פסלתי את הרכב הזה בהתחלה,אבל משיחות עם בעלי מאזדה וקריאת מבחני דרכים,אמינות גבוהה,אחזקה זולה,

סחירות גבוהה! שזה מאוד חשוב.

וגם 3 שנות אחריות לעומת שנתיים של דגמי צ'מפיון

לא הכל זה אפס למאה! יש פרמטרים נוספים שצריך לקחת בחשבון!

את השרות של צ'מפיון אני לא ממש אוהב הם ידועים כ "דופקים אותך בלי וזלין" במוסכי שרות שלהם!

בקיצור את השיקול תעשה בעצמך.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

מוסיף תיקון.

הונדה סיוויק לא סובלת מסחירות נמוכה!

ולגבי אאודי A1 סחירות עדיין לא ידועה הרכב חדש.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם
וחבל שבארץ שלנו ולוי יצחק לא אוהבים את המכוניות האלו ,מפני שבחו"ל הן מככבות.

אני מאוד רציתי ופינטזתי אך בסוף ויתרתי.

נכון לעכשיו אני שוקל יותר (כמעט סגור)לכיוון המאזדה 3 ספיריט 5 דלתות מנוע 2 ליטר. עם חישוקים קלים וסאנרוף.

עכשיו הבנת למה "בארץ שלנו ולוי יצחק לא אוהבים את המכוניות האלו"? זה לא "הם" (לוי יצחק והאנשים האחרים הרעים) שלא "אוהבים" מכוניות (ומכוניות מהדגמים האלה בפרט).

ברוכים הבאים לעדר.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

בquote]רוכים הבאים לעדר.[/.

זה לא עניין של עדר , לבחור ישנה התלבטות רצינית ושיקולים כלכליים שחשובים עבורו יותר מאשר שיגידו שהוא נוסע ברכב עדר או לא, למה לרכוש הונדה זה לא עדר כנ"ל לגבי סובארו טיוטה וכדומה , או לחילופין כל רכבי ה -4X4 למינהם (ראב 4 IX35 ) וכל השאר סתם ביטוח יקר וביזבוז של דלק אין להם שום יתרון מלבד ישיבה גבוהה ופוזה , בתור אחד שיש לו שני רכבים אירופאים בבית הסחירות שלהם לא כמו של היפניות עובדה ככה זה בארץ כאשר אדם קונה רכב חדש הוא כבר חושב מה יהיה במכירה .

אני חושב שעדיף ללכת על המאזדה כי לפי חשיבות הערך הכספי אז במכירה המאזדה היא עדיפה , (מבלי לזלזל בלאון ) , לבל לשכוח שהתמורה של האיבזור במאזדה על פני הסיאט היא עדיפה גם ביחס למחיר, בוא נציין ששניהן לא מכוניות מירוצים ולשימוש היום יומי שלו הן תספיק ואפילו יותר , גירסאת החמש דלתות של המאזדה יותר נדירה במיוחד במנוע 2.0 ולכן הם שומרות על המחיר יותר טוב בכלל מ-1.6 (עניין הליסינג) מה גם שהיא מכויילת לאופי יותר ספורטיבי מאשר אחותה מרובעת הדלתות , ובנימה אישית אני מעדיף להיות זאב בעור של כבש נראה כמו כולם אבל ממש לא מתנהג כמוהם .

פורסם

זה ממש לא עיניין של עדר.

וגם אם כן , במקרה זה העדר לא טועה!

זה המצב, בארץ שלנו יקר לנהוג על במוו או מרצדס ויגואר ,אאודי,פורש וכו'...

לכן העדר פונה אל רוב העם שיכול להרשות לעצמו.

נכון שבמדינות מסויימות המצב שונה מפה.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

נכון שעל דפי הנתונים יש יתרון וכנראה גם במציאות אני פשוט סובר שבמציאות הוא לא יהיה עצום, גם לפי דפי הנתונים סקודה היה אמורה להיות יותר מהירה גם בשל DSG ובשל הטורבו שנותן כבר 250 ניוטון מ1500 סלד לעומת המאזדה שנותנת 187 ב5000, אבל בשטח למשהו זה לא בידיוק מתבטא ההבדל העצום הזה כמו שרואים על הנייר. (אני מדבר על מאזדה ספיריט דור קודם שמהיר יותר מהנוכחי).

אתה כנראה שוכח שיש דברים אחרים שמשפיעים על התוצאות.. קילומטראץ, טיפולים, צמיגים, נהג וכו...

רכבי ספורט מעבדים הרבה מהיכולת\סוסים שלהם עם הזמן וטיפול לא ראוי מחסיר עוד יותר.

כאן למשל יש לך TT בעלת מנוע משופר ל240 נותנת בראש ל3 MPS למרות שהMPS חזקה בהרבה.

כשמדברים על ביצועים כול דבר הוא יחסי וכול מירוץ האו אימור. פשוט יותר כוח נותן לך יותר סיכוי

פורסם

שאני חיפשתי מאזדה 3 ספיריט מנוע 2 ליטר שמורה לא מצאתי, אם כן אז דרשו כמה אלפים מעל המחירון.

בקיצור המאזדה ספיריט אם היא שמורה היא תימכר כמו חלה לשבת :-D. לך על המאזדה, עזוב שטויות של עדר שמדר, עדיף להיות מהעדר ולא לאכול אותה בכיס :wink:

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

אני מחפש מישהו שירגיע אותי לגבי הסחירות של הרכב...

אני לא מבין מה יגרום לבן אדם בעוד 3 שנים להעדיף את המאזדה משומשת על פני הלאון במידה ולא יהיו בעיות אמינות בלאון...

פורסם

זה לא 6K עודף.

תוסיף סאנרוף ללאון והגעת לאותו מחיר של המאזדה.

אף אחד לא יוכל להרגיע אותך לגבי סחירות זה מצב נתון.

קח בחשבון את עלויות האחזקה ,מחירי ביטוח,תקרא מבחני דרכים ותעשה נסיעת מבחן.

בכל אופן על מה שלא תלך, תעדכן אותנו.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם
זה לא 6K עודף.

תוסיף סאנרוף ללאון והגעת לאותו מחיר של המאזדה.

אף אחד לא יוכל להרגיע אותך לגבי סחירות זה מצב נתון.

קח בחשבון את עלויות האחזקה ,מחירי ביטוח,תקרא מבחני דרכים ותעשה נסיעת מבחן.

בכל אופן על מה שלא תלך, תעדכן אותנו.

לפחות 6K עודף , להוסיף למאזדה מערכת מולטמדיה BT GPS DVD ומצלמה אחורית יעלה 10K ועוד עלוקה וכספת ומרים חלונות עוד 2500 ש"ח בקיצור...

אני אוסיף שהסאן רוף של המאזדה זה כמו חלון גג ברכב צבאי , סאן רוף מאוד סמלי...

למה מצב נתון ...:|

פורסם

אני קניתי מזדה ספיריט 5 דלתות 2007 לפני חודשיים

המחיר והשוק....מטורף!

היו רכבים שנמכרו תקשיב טוב אחרי שעה כבר לא היה רלוונטי

היה בחור שרצה מחירון ,התקשרתי אליו מייד אחרי שהציפו אותו בטלפון הוא שינה את דעתו והוסיף 3000 למחיר

לדגם הזה (5 דלתות ) יש שוק טוב

המנוע חזק ומגיב טוב ,סביבת נהג נוחה ויש שליטה על המערכת מהגה ( מאד בטיחותי)

כמובן שרכב במצב טוב ויד סבירה

ממליץ בחום על הדגם הספיציפי

נ.ב

לא מכיר את הלאון :wink:

מקווה שעזרתי

פורסם
ברוכים הבאים לעדר.

זה לא עניין של עדר, זה יותר גרוע.

עדר זה אלו שקונים מאזדה 3 כי לכולם יש. הבנאדם חושב לקנות מאזדה 3 למרות שלכולם יש. הוא הרי רצה רכב קצת יותר מיוחד. מיטו, שירוקו, A1. אפילו סיוויק האצ'בק ולאון TSI. אבל בסוף הוא נכנע לפחדים וויתר על כולן בגלל דברים יומיומיים כמו אחזקה, סחירות וירידת ערך. דברים שלפחות עבור חלקם אין לו שום מידע קונקרטי בנוגע למכוניות המדוברות. בשביל הרבה אנשים אחרים הייתי מבין, אבל כשמישהו חושב לקנות מיטו, שירוקו או A1 ומוותר בגלל זה? אולי מגיע לו שיסע במאזדה 3.

ודבר אחרון - נכון, עבור משפחתית אוטומטית ה-3 היא מכונית מהנה לנהיגה. אבל זה לא רכב ספורט, וגם אם יש לך 2.0, יש לך אוטו שמרגיש ונראה מבחוץ ומבפנים - כמו של כולם...

א. למאזדה 3 2.0 האצ'בק דור קודם יש נתון יצרן של 10 שניות.

ב. יש קרוב ל-200 ק"ג הפרש בין השתיים, לא 100. כתוצאה, יחס ההספק משקל הוא לטובת המאזדה אפילו.

ג. מרוץ קטן אחד יכול להיות לא מדויק מעשרות סיבות, תעשו את זה 3 פעמים ותחליפו בין הנהגים תוך כדי.

ד. החשיבות של המומנט היא לא במאוץ מ-0 ל-100 (כמו שעשיתם) אלא בהאצות הביניים. נסה לבדוק את זה ותראה שהסקודה, על אף המשקל העודף, בפירוש חזקה יותר משמעותית. קח את הלאון ששוקלת הרבה פחות, ותקבל שבכל מצב היא תהיה מהירה מהמאזדה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...