Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צודק, כנראה שעדיף להפסיק ללכת סחור סחור ולרשום את הנקודה האמיתית פה.

נניח וקיימים שלושה אנשים שהם גאוני מחשבים, כל אחד בתחום שלו, לדוגמא: תכנות או עיצוב גראפי.

שלושת האנשים מחליטים להוציא פרוייקט מעניין לפועל.

האם אדם נוסף, אשר ידע המחשבים שלו הוא חובבני + (בהחלט לא מקצוען), אך יש לו חוש עסקי מפותח ואוהב לחשוב בגדול, יכול לחבור לחבורה הזו?

שלוש נקודות:

1. אני מדבר על שותפות שיוויונית - ז"א ארבעה אנשים, 25 אחוזי השקעה/רווח לכל אחד.

האם האדם הרביעי יכול להיות שווה לשאר ?

2.שלושת האנשים הראשונים הם מאוד מוכשרים, אך ראש עסקי אין להם ולכן החבר הרביעי נכנס לתמונה, הוא זה שיודע למשוך בחוטים ולקדם עניינים מהר ככל שניתן- האם הם באמת צריכים אותו ?

3. חשוב לזכור כי אני מדבר על אנשים "קטנים" שרוצים לעשות את זה ב"גדול". הם כולם מתחילים.

היתרון של החבר הרביעי הוא בחוש העסקי שלו, אבל לא מנסיון עבר עשיר או בכלל.

שאלה קצת מסובכת, במיוחד באינטרנט ולכן נתתי את דוגמאת ה"מסודרים".

נצא מנקודת הנחה שארז הוא אחד התותחים בתחום התכנות בארץ וברלד יוצא לעצב אתרים יותר טוב מאשר ואן גוך צייר (הגזמה, אבל רק כדי להבהיר נקודה), אך ידע/ראש עסקי אין להם. במקרה זה, גיא ובמיוחד תומר דחפו אותם קדימה. האם זה אכן כך ?

אני מאמין שהבהרתי את עצמי :).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב אותך שטויות ותסיים את התואר

אלא אם כן זה איזה פרוייקט שיפיל את כולנו וגם את אינטל על הברכיים.:wink:

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם
צודק, כנראה שעדיף להפסיק ללכת סחור סחור ולרשום את הנקודה האמיתית פה.

נניח וקיימים שלושה אנשים שהם גאוני מחשבים, כל אחד בתחום שלו, לדוגמא: תכנות או עיצוב גראפי.

שלושת האנשים מחליטים להוציא פרוייקט מעניין לפועל.

האם אדם נוסף, אשר ידע המחשבים שלו הוא חובבני + (בהחלט לא מקצוען), אך יש לו חוש עסקי מפותח ואוהב לחשוב בגדול, יכול לחבור לחבורה הזו?

שלוש נקודות:

כן, אבל זה נתון למו"מ. כך בחשבון שכאשר תגייסו השקעה, כולכם תידללו, וגם לא בטוח שכולכם תועסקו בחברה באותו היקף.

2.שלושת האנשים הראשונים הם מאוד מוכשרים, אך ראש עסקי אין להם ולכן החבר הרביעי נכנס לתמונה, הוא זה שיודע למשוך בחוטים ולקדם עניינים מהר ככל שניתן- האם הם באמת צריכים אותו ?

כן. בסוף צריך למכור (את המוצר למשקיעים, למשתמשים, וכו')

3. חשוב לזכור כי אני מדבר על אנשים "קטנים" שרוצים לעשות את זה ב"גדול". הם כולם מתחילים.

נצא מנקודת הנחה שארז הוא אחד התותחים בתחום התכנות בארץ וברלד יוצא לעצב אתרים יותר טוב מאשר ואן גוך צייר (הגזמה, אבל רק כדי להבהיר נקודה), אך ידע/ראש עסקי אין להם. במקרה זה, גיא ובמיוחד תומר דחפו אותם קדימה. האם זה אכן כך ?

עכשיו קצת יותר טוב ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• אחראי פורום
פורסם

בגדול זה אכן כך. ההבדלים מובנים, אחרי הכל רצו ליצור סדרה סקסית ומגניבה והחיים הם קצת פחות מזה.

סטארטאפים שרוצים להתקדם לאנשהו, מעבר לייתכנות המוצר, חייבים לעשות גיוסים של אנשי מקצוע.

רוב הזמן אכן מדובר באנשי שיווק מקושרים תותחי מו"מ, ובעלי הרעיון מבינים שכדאי להשקיע באחד כזה

כמה אחוזים מהנתח שלהם (לא חלק שווה אבל מכובד מאוד) כדי שלבחור יהיה טריגר אמיתי לדחוף קדימה,

והם מנגד יקבלו תמורה שבעצמם הם לא היו מצליחים לייצר.

בנוסף כמו שאייל ציין, גם אנשי כספים וניהול חשובים לקידום רעיון טוב.

אני בכלל בעד פיזור אחריות. לא צריך רחב מדי (כי תמיד יכול להיות אדם ששולט בכמה תחומים,

לנו היה איש שיווק שגם היה המנכ"ל וגם איש כספים ועשה עבודה מדהימה) אבל צריך לתת לבעלי מקצוע לעשות את עבודתם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שלוש נקודות:

בעיקר תלוי בכמה הוא "תותח עיסקי"- אם הוא באמת כזה אז בהחלט הוא יהיה שווה את ה-25%.

אם אין להם ראש עיסקי אז אין להם סיבה להתחיל מייזם כי הם לא יצליחו (כנראה) למכור אותו ברווח.

השורה התחתונה כמו שכבר כתבו- אתה מתחיל מייזם במטרה למכור אותו ברווח גדול ככל הניתן, לשם כך אתה צריך מישהו שיוכל לנהל עיסקה כזאת בצורה טובה.

חוש עיסקי מפותח זה דבר טוב, כדי למכור מייזם רציני אתה צריך "תותח" אמיתי, אחרת יישבו איתו רוכשים פוטנציאלים שלהם יש נסיון וידע ויאכלו אותו בלי מלח, דבר שיביא לכך שהמייזם יימכר ברווח קטן יחסית, בהפסד, או לחלופין פשוט לא יימכר.

.

אין שום בעייה שמי שינהל את מכירת המייזם יהיה מישהו שלא בא מהרקע הספציפי, זה דבר מקובל בכל העולם ויש חברות שאפילו מעדיפות שמי שינהל את החברות שלהן יהיו כאלה שלא באים מהרקע הטכני, אלא באים עם רק עיסקי פרופר.

כמו שאומרים, איש מכירות טוב ידע למכור טוב הכל (כמובן שטרם המכירה הוא ילמד את המוצר היטב על יתרונותיו וילמד גם איך למזער או להעלים את חסרונותיו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אנסה לענות לך באופן טכני

קוראים לי אסף, אני המנכ"ל ויושב הראש של EQOPPA LTD. חברת פיתוח תכנה בעלת 27 עובדים אשר נפתחה לפני כשנה וחצי.

בעלי החברה - 3 שותפים. 2 מתוכם בעלי ידע בתחום המחשבים, תואר שני במדעי המחשב, ותואר ראשון במדעי המחשב. כאשר שניהם גאוני מחשבים גדולים, עם רזומה עצום של חברות סטרטאפ.

עד חברת איקופה הם עבדו לבד, וניסו לגייס כספים דרך קרן הון סיכון. וכשלו.

פעם נוספת הם הלכו על חבר עם קשרים, ורצון וחוש עסקי מפותח, אך ללא השכלה בנושא. (לא מדובר עליי).

לאחר כחצי שנה, שוב הודיעו על פשיטת רגל.

מכיוון שאחד מהם חבר מאוד טוב שלי, סירבתי במשך שנים להיות שותף מכיוון שלא רציתי לפגוע במערכת החברית (דבר חכם) אך לאחר שכשל מספר פעמים, הסכמתי להיות לעזר, במהלך 3 החודשים הראשונים עד לקבלת כסף, ולאחר מכן לפרוש עם 10 אחוז מהחברה.

אציין כך -

חלוקה שווה של אחוזים תהיה במקרה בו השותפים כולם היוו מפתח ברעיון המוצר. וחלק פעיל מאוד בפיתוחו

אם יש מישהו שחשב עליו, ולא רוצה להיות שותף פעיל, לרוב יקבל בין 3-5 אחוז מהחברה רק עבור הרעיון ולא יותר.

מנכ"ל עובד על אחוזים, ככל שהזמן עובר הוא מקבל עוד אחוזים, כך שלרוב בתוך שנה, המנכל יחזיק ביותר מ50 אחוז מהחברה. וזה מה שנהוג מכיוון שרעיונות יש בכל מקום, ולכל אחד בפורום יש פטנט שלדעתו שווה מיליארדים, אבל כסף אין ומי שינהל אותו גם אין.

מנכ"ל עסקי חייב להיות בעל השכלה בתחום (במקרה שלי, תואר שני במנהל עסקים, תואר ראשון בהנדסה).

הוא חייב להיות בעל יכולת בין אישית מצויינת, וחייב להיות מסוגל לפתח תוכנית עסקית בכתב, כ8 דפים באנגלית מושלמת, מכיוון שזה מה שמחפשים המשקיעים, עם דגש על ROI, נקודת שיוויון, והצעה ל IPO.

חשוב גרפים, וכסף.

לאחר חודשיים מפתיחת החברה, גייסתי 470 אלף דולר לחברה, וזכיתי בשליש מהאחוזים. ביקשתי לעזוב אך התעקשו שאשר עוד.

לאחר כחצי שנה, כשאת הכסף שרפו המתכנתים (שים לב, אני לא מחזיק ברוב האחוזים, ואני לא איש מחשבים כך שלא יכלתי לנהל טכנית את החברה ולכן הכסף נשרף, הניהול היה לקוי) נאלצתי לעבור לגיוס נוסף, וגייסתי 300 אלף דולר.

בנקודה זו זכיתי לכ70 אחוז מהחברה. פיטרתי את המנהל הטכני, ועוד כחצי מהחברה שלדעתי גזלה כסף, קיצצתי את משכורות המנהלים, את הארוחות, ועברתי לשיטת חברה בשיטת קומונה. כולם חברים כולם משפחה. ושיטת הבלון, עובדים קיבלו אופציות של כחצי אחוז על כל שנה, ככה הם מנפחים את הבלון של עצמם. עבדתם טוב, הבלון שווה יותר כסף ובחצי שנה שווי החברה קפץ פי 5. עד לאחרונה, כאשר רוב החברה נמכרה לקונים של המוצר העיקרי שלנו.

אני עדיין מנהל אותה על הנייר, אך את שלי עשיתי ואני ממשיך הלאה.

אם יש לך רעיון טוב, אני גם מוכן לשמוע.

רקע על החברה אפשר לקבל פה

www.eqoppa.com

הרצה של השם שלי באנגלית בגוגל, תניב רקע עליי.

בסופו של יום, גם אלו עם החוש הטכני יוכלו לנהל, אבל הם יהיו בLOW TECH בגלל המחסור בידע ובתשתית לימודית טובה.

אגב, הם יעשו יותר מהייטק לרוב. לכן האיש העשיר בעולם הוא בגלל קרלוס האיום, שלא מבין כלום במחשב ועובד עם נייר.

מצד שני, יש יותר מיליונרים צעירים מתחום המחשבים, מאשר מכל תחום אחר למעט הפשע.

אתם צריכים בעל השכלה בתחום ניהול העסקים, רצוי בתחום שלכם, אשר הידע הטכני שלו יהיה מוגבל, מכיוון שאם הוא יבין את הפיתוח, הוא לא יוכל לדבר בשפה של המשקיעים, שהיא השפה של אלו שלא מבינים.הוא צריך לראות ייתרון מהמוצר הכולל ולא את איך שהוא עובד מאחורי המסך.

אסף.

פורסם

אם כל אחד שם את אותו סכום כסף, זה לא ממש משנה מה הידע שלו ואם הוא מומחה במחשבים או בגידול כותנה.

צא מתוך הנחה שהחבר'ה ממסודרים היו אנשים עם ידע פרקטי במחשבים (קשה לי להאמין שברלד שרד או אפילו התקבל לאיזו מכללה או אוניברסיטה), בעיקר בתחום של עיצוב גרפי. ייתכן שלאחד או שניים גם הייתה השכלה פורמלית בנושא, ואולי עוד אחד עם תואר במנהל עסקים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מפרגן לאסף, אבל מעולם (ואני כבר 10 שנים בתחום, ומלווה סטרט-אפים וחברות בכל הגדלים) לא נתקלתי במנכ"ל שמקבל יותר מעשרה עד עשרים אחוז, וגם זה רק בויתור כלשהו על שכר בתחילת הדרך, אלא אם הוא בעצמו שם את הכסף (מה שלא עולה מהסיפור של אסף, משום שהוא מדבר על גיוס ולא על השקעה).

על כל פנים, שיהיה בהצלחה. אם תרצה להתייעץ בה"פ - בשמחה.

איל.

פורסם

אני גם קצת מתקשה להבין איך עובד החשבון הזה, של 70 אחוז למנכ"ל והשאר לעובדים. אם גייסת כסף, אז חלקים מהחברה לא אמורים ללכת למשקיעים? ומה נשאר ליזמים?

חוצמזה, וזה כבר עניין אחר לגמרי, נכנסתי לאתר שלכם וקראתי קצת, ועדיין לא הצלחתי להבין בדיוק מה אתם עושים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרצה של השם שלי באנגלית בגוגל, תניב רקע עליי.

אסף.

זה מניב בעיקר את עמוד הויקיפדיה (שאני מניח שכתבת על עצמך)...

אני כמובן לא מזלזל, אבל רקע זה לא ממש נותן, גם לא השמות שכתבת ב- LinkedIn שלך...

פורסם

קודם כל, אני חייב להגיד וואו !

קיבלתי יותר עזרה משצפיתי.

כל העקיצות בהתחלה היו שוות את התגובות האחרונות !

תשובה מלאה ומפורטת

תודה רבה על התשובה, קראתי כל מילה בה.

אתה אומר שאתה לא מבין במחשבים, אך ציינת שאתה בעל תואר ראשון בהנדסה.

האם התואר לא מכיל לימודים כלשהם על מחשבים?

על כל פנים, שיהיה בהצלחה. אם תרצה להתייעץ בה"פ - בשמחה.

איל.

תודה רבה כל התגובות בשרשור.

כרגע זהו רעיון בלבד ולא משהו מוחשי, לצערי. בשר אין במקרה הזה.

אני מעוניין להודות לכל מי שהגיב וטרח ליטול חלק בשרשור מזמנו הפרטי.

שאלה אחרונה בהחלט עם תזכורת קצרה:

ארבעה חברים - שלושת הראשונים בעלי ידע מובהק במחשבים והרביעי עם ראש עסקי ללא ידע טכני כלל (הגזמה, אבל לצורך המקרה).

האם זה הגיוני למנות את האדם הרביעי למנכ"ל? (בהנחה וארבעת החברים הולכים עם הרעיון עד הסוף ומגיעים לשלב של להקים חברה).

שימו לב, כי האדם הרביעי הצטרף כדי להשאר -הוא מעוניין להיות חלק מהחברה. ז"א, שהוא לא מתכוון להוביל את החברה, להצליח ולפרוש, אלא להיות איתה עד הסוף ,כמו כולם.

מהמקרה של SRACK הבנתי שזה אפשרי, האם מהלך זה נפוץ או די נדיר ?

אייל, האם נתקלת, בתור עו"ד, במקרים המכילים את הדברים שרשמתי?

פורסם

נשמע מאוד הגיוני שאם מדובר על ארבעה שותפים ורעיון לחלוטין "מחשבי", ששלושת הגיקים ימונו על הפיתוח, והאחרון יטפל בצד הניהולי. נשמע מיותר לבזבז את יכולותיו של איש מחשבים על ענייני ניהול, במיוחד בסטארט אפ, שלפחות בהתחלה יהיה במתכונת מאוד מצומצמת וללא עובדים נוספים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• אחראי פורום
פורסם

שאלה אחרונה בהחלט עם תזכורת קצרה:

ארבעה חברים - שלושת הראשונים בעלי ידע מובהק במחשבים והרביעי עם ראש עסקי ללא ידע טכני כלל (הגזמה, אבל לצורך המקרה).

האם זה הגיוני למנות את האדם הרביעי למנכ"ל? (בהנחה וארבעת החברים הולכים עם הרעיון עד הסוף ומגיעים לשלב של להקים חברה).

שימו לב, כי האדם הרביעי הצטרף כדי להשאר -הוא מעוניין להיות חלק מהחברה. ז"א, שהוא לא מתכוון להוביל את החברה, להצליח ולפרוש, אלא להיות איתה עד הסוף ,כמו כולם.

אם יש לאדם הזה כישורים מספקים לתפקיד, אז בטח!

אתן לך דוגמא מסטארטאפ שהייתי שותף בו. היינו שלושה אנשי פיתוח (שאחד הוא היזם ובעל הרעיון),

הכאסח על המוצר נע רק בין שלושתנו. היתה עוד אשת QA שבנתה מערך בקרת איכות, בדיקות וניסויים קליניים.

ומעל כולם (בכוונה הגעתי אליו אחרון) היה המנכ"ל, אדם ותיק ומקושר בתחום הרפואה בארץ.

בהתחלה לא היה לו ידע טכני או כל מושג בפיתוח המוצר הספציפי, אבל הוא למד מהר מאוד ברמה מספיק טובה כנראה

כדי לשכנע גוף ענק מחו"ל לשים לא מעט כסף על מוצר פשוט אבל מהפכני.

הוא תותח שגם תוגמל בהתאם, אפילו שלא שם שקל (אבל גייס 5M$).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

גיוס הכסף לא חייב לבוא על חשבון אחוזים, אלא על חלוקת רווחים או הבטחת מניות בIPO

הכל תלוי בהסכם

גיוס מקרן הון סיכון יגזול יותר מגיוס מאנג'לים. לכן עדיף לחפש משקיעים פרטיים

ההנדסה - מדובר על הנדסת מכונות ולא מחשבים, הרקע שלי במחשבים דיי דל, מעבר ליכולת הבנה מהירה.

קרן הון סיכון תדרוש כ20 אחוז מהחברה, כאשר היא תדרוש חלוקת אופציות לעובדי מפתח על מנת לגרום להם ל"התחייב" לחברה.

להלן חלוקה סבירה של מניות כאשר מגייסים מקרן הון סיכון (אגב , במקרה שלי, הגיוס היה ממשקיע פרטי אשר אני הבאתי, חלק מהחוזה היה שעל כך שאני גרמתי לגיוס, אני מקבל את רוב האחוזים)

קרן הון סיכון במקרה של פוטנציאל תשלם עלות פיתוח מקסימלית לפי חישוב הוצאות מקסימליות בחודש שבו ההפסד גדול והרווחים קטנים - להלן סכום הגיוס הנדרש בשלב ראשון. על כך היא תבקש כ30 אחוז, כאשר במשא ומתן אפשר לתת 20 אחוז.

באופן מידי, שווי החברה גדל פי 5 מעלות ההשקעה של קרן הון הסיכון (שילמה X כסף עבור 20 אחוז, אם כך, החברה שווה 5X).

היא תדרוש ווטו בהחלטות דירקטוריון ב99 אחוז מהמקרים.

היא תדרוש חלוקה של עד 7 אחוז למנהל טכנולוגי, וכ5-10 אחוז לעובדים. מה שמשאיר ליזמים דיי הרבה כסף (בדרך כלל המנהל הטכנולוגי הוא אחד מהיזמים).

במידה והולכים על אסטרטגית IPO, יש סיכון גדול יותר, ותלוי גם במספר המניות שרוצים להנפיק (לכן יש חברות שבפועל מרוויח המנכל 16 אלף שקל, אבל נמצאות במדד ת"א 100). אני הייתי הולך על אסטרטגית מכירה לקבוצה גדולה לאחר מספר שנים. לדעתי תמיד עדיף.

שוב, אציין עוד, קרן הון סיכון לא תשקיע כסף בחברה שבה היזמים עצמם לא עובדים בחברה, היא משקיעה באדם, ולא תשקיע בחברה שבה המנכל הוא ללא הסמכה בנושא. יתרה מזאת, אם נלך קיצוני, הם ישתילו בחברה את ה WONDERBOYS שלהם, בוגרי תואר שני במנהל עסקים ללא שום נסיון, שרוב הסיכויים רק יהרוס את החברה, בנוסף, מנהל כספים שלהם, וירצו לראות כל שקל לאן הלך.

שוב, בנוגע לגיוס, הייתי הולך על משקיעים פרטיים, אם תרצו שקט, עדיף מתחום הקבלנות בניין, הם לא מבינים הרבה ונותנים חופש. אפשר להגיע אליהם דרך מתווכים אשר לוקחים FINDERS FEE של כ5% מסכום הגיוס.

מעבר לזה, לא לדפי הפורום. התפקיד שלי הוא לא לגרום לך לעשות הרבה כסף, אלא אם יש לי חלק בכך :)

אגב אם נלך קיצוני, הרמטכל לשעבר, זה שעבר לקמור, קיבל המון אחוזים בחברה, על מעט זמן שירות שם. הוא היה בסופו של דבר מקבל שליטה מלאה על החברה, אם היה נשאר שם לדעתי כ10 שנים.

פורסם

רוב הדברים שכתבת רחוקים מאוד מהפרקטיקה שאני מכיר (ואני מכיר אותה לא רע).

מה שכן, תמיד עדיף משקיעים פרטיים על קרנות, אלא אם אתה צריך BOOST קדימה, שאז לקרנות יש יתרונות גדולים מאוד בקשרים ולפעמים גם כישורים. הן גם בד"כ משקיעות סכומים שאנג'לים לא מתקרבים אליהם.

לקחת משקיע שהוא קבלן ביניין ואין לא שום ערך מוסף לחברה ("כסף טיפש"), לדעתי זו לא מציאה גדולה. להיפך. אני תמיד משתדל לחבר לחברות שלנו משקיעים מהתחום שלהם. כך יש למשקיע תרומה מעבר לכסף, וגם אין אחרי זה טענות של הטעיה וכו' (ולא בטוח שאתה רוצה קבלן בניין שיחשוב שעבדת עליו).

IPO (למי שלא מכיר: הנפקה של מניות החברה לציבור, בבורסה)? מה זה בכלל רבלנטי כעת? זה נשמע יותר כמו מישהו שרק למד את זה ולא חווה את זה. גם מיזוג לתוך שלד בורסאי לא כל חברה תצליח לעשות. ומה שכתבת על קמור פשוט רחוק מהמציאות.

• תוכן חדש...