Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כך סוף סוף מצאתי רכב שאני רוצה לקנות.

סיאט קורדובה בנזין, 2005, ידני, יד 2.

מה מוזר אז? נפגשתי עם הבחור שממנו אני קונה את הרכב (הוא יד 2), הבחור אמר לי שהוא קנה את הרכב ממישהו בחיפה. בדקתי את הרכב, לקחתי אותו לבדיקה, בדקתי טיפולים אחרונים מול המוסך מורשה. הכל תקין. בבדיקה לפני קנייה הרכב יצא תקין לגמריי ווללא בעיות מיוחדות, ללא תרונות שלדה.

עד לפה הכל בסדר.

אנחנו מגיעים לדואר להעביר בעלות ומסתבר שהרכב ממושכן על שם 2 אנשים, עולים חדשים מרוסיה שהבחור בכלל לא מכיר.

מפה לשם, בחיפוש מהיר ובעזרתם המהירה של אנשים מצאתי את הבן של האנשים האלה, בחור בגילי. וזה מה שהוא מספר לי.

הם קנו את הרכב מהחנות, כלומר היו יד 1.

הרכב נמכר לסוחר רכב במחיר מחירון לפני שנתיים, לרכב הייתה תאונה (נכנסו בהם מאחור). הבחור שאני קונה ממנו לא מודע בכלל שהוא קנה את הרכב מסוחר רכב. כלומר הכל מסתדר, הבחור שאני קונה ממנו אמור להיות יד 3 בעצם, אבל הוא יד 2 בגלל שקנה את הרכב מסוחר.

עכשיו, בבדיקה לפני קנייה מצויין ככה:

שלדה ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון תאונה מאחורה, הוחלף פח אחורי, מכות+לחיצות פח מסביב, תיקוני פח וצבע, שריטות ופגמים בצבע.

שלדה ליקויים בעלי משמעות גבוהה: חיבורים לא מקוריים לרוחב הרכב.

חוץ מזה נאמר לי במכון בדיקה שהרכב במצב מכני תקין לחלוטין.

יש לציין שכל הבעלים טיפלו ברכב במוסך מורשה בלבד.

כמובן שעד שלא יסדרו את נושא המשכון ברכב, אני לא הולך לקנות אותו.

מה אתם אומרים? לקחת את הרכב? לא לקחת? עצות יתקבלו בברכה.

פורסם

די דומה להמלצות במקרה הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=345270

אצלך גם יש פגיעת שלדה מוצהרת. אצלו עדיין לא עלה על זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
על פי מה אתה יודע שיש פגיעת שלדה?

במכון בדיקה אמרו לי שהשלדה נקייה.

מה אתה צוחק עלינו? :

שלדה ליקויים בעלי משמעות גבוהה: חיבורים לא מקוריים לרוחב הרכב.

די דומה להמלצות במקרה הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=345270

אצלך גם יש פגיעת שלדה מוצהרת. אצלו עדיין לא עלה על זה.

זה ממש לא דומה, ברגע שיהיה לי אפילו ריח קל של שעבוד או פגיעת שלדה אני בורח כמו חתול מכלב.

Bimmer

פורסם

סתם משהו שמענין אותי אתם כל ההזמן ממליצים להתרחק כמו מאש מרכבים עם פגיעות שילדה, אז לפי דבריכם רכבים עם פגיעות שילדה צריך לזרוק לפח הזבל , או לגרוט ?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
סתם משהו שמענין אותי אתם כל ההזמן ממליצים להתרחק כמו מאש מרכבים עם פגיעות שילדה, אז לפי דבריכם רכבים עם פגיעות שילדה צריך לזרוק לפח הזבל , או לגרוט ?

אני לא יודע מה הסטנדרטים במדינות קצת יותר מפותחות מישראל, אבל באופן כללי התשובה היא לא, לא כל רכב עם "שאסי" דינו מוות. מאידך גיסא, התנאים להגדרת רכב כטוטאל-לוס היו צריכים להיות קצת יותר מחמירים. במדינת הקומבינה (להלן מדינת ישראל) חוזרים לכביש אלפי רכבים שהיו אמורים להיות מושבתים, רובם ככולם ע"י חאפרים ורמאיים שנוקטים בשיטות לא חוקיות בעליל ונופלים על אנשים תמימים שלא מבינים כלום בנושא.

רכב עם פגיעת שלדה הוא רכב פחות בטיחותי מרכב ללא פגיעה, בעיקר בשל החלשות מבנה הרכב וההגנה על הנוסעים בזמן תאונה. לרוב לרכב כזה מצטרפות רעות חולות אחרות כגון שחיקה לא אחידה של הצמיגים, בעיות בלימה והיגוי.

כמו שאמרתי, לא כל רכב עם פגיעת שלדה צריך לגרוט, אבל כן צריכה לבוא הורדה משמעותית במחיר, וממש לא 2-3% כמו ששמאים נוהגים לתת כפיצוי (צריך לזכור ששמאים קודם כל מכסים את התחת של עצמם ודואגים לאינטרסים של חברות הביטוח, וסליחה אם יש שמאים שהמשפט הזה מרגיז אותם).

באופן אישי אני לעולם לא ארכוש רכב שעבר תאונה כזו או אחרת. אין שום סיבה להתפשר על מצבו של הרכב והבטיחות שלי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצב השוק המשומשות שהולך ומצטייר יבוסס על שאריות ליסינג ורוב המכוניות שבילו 4-5 ומעלה על כבישי ארצינו עברה אי אילו תאונות.

נכון אתה צודק שרכב עם פגיעת שילדה הוא פחות בטיחותי וגורם לכל מה שציינת אבל, זה לא אומר שהרכב לא תקין. ואם הוא תוקן כראוי והתאונה היא לא היתה קשה (אני מדבר על פגיעת שילדה של 7-10 סמ ומעלה) אז אפשר לשקול את האופציה.

למצוא משומשת טובה זה מאוד קשה, או שיש פסיכופט שרוצה 10 מעל המחירון או שאתה קונה ב5 מתחת למחירון ומשקיע את זה ביישור קו בתקווה שפה תיגמר לך היישור קו והרכב לא היה כזה רגיש לעבר שלו.

אני כרגע בחיפוש נואש אחרי רכב וזה לא קל, לא קל בכלל כל מכונית שהלכתי לראות היתה בעלת פגיעות פח/תיקוני צבע/ פגיעות שילדה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

ברגע שרשום "משמעות גבוהה", אין טעם באמת לקנות. הרכישה לא מסובכת כי הבדיקה הצילה אותך מרכב הרוס.

כיום, בעידן הליסינג, אין כמעט רכב שבסעיף "מרכב" לא יהיה רשום X ליד "לא תקין". החוכמה היא לקנות רק רכב שיהיה כתוב בו "משמעות נמוכה" שזה אומר החלפה של כנף או פגוש, צביעה כזו או אחרת או כיפוף קל.

"משמעות גבוהה" לא קונים פשוט - או מורידים בצורה דרסטית 30-40% מהמחירון (אם לא איכפת לך מהמשמעות של זה).

פורסם

אני מבולבול רצח...

שאלתי את הבוחן במכון ישירות "היו לרכב תאונות? אם כן מה המשמעות שלהן.."

וקיבלתי תשובה ישירה:

"הייתה לרכב תאונה מאחורה, הוחלפו חלקים בחלק האחורי, אין פגיעה בשלדה, מבחינת משמעות אין לתאונה שום משמעות על הרכב."

למכון בדיקה אין שום קשר למוכר וזה בטוח (אזורים שונים לגמריי). אז יוצא מכן ש.. או שהבחון שיקר לי, או שהבוחן לא מבין כלום... או ש...?

פורסם

אתה לא צריך להיות מבולבל, אלא אם אתה בכוח רוצה להתבלבל.

כתוב שחור על גבי לבן משמעות גבוהה. זו הדרגה העליונה. מתחתיה יש עוד שתי דרגות

נמוכה הבינונית , ושולית ההתחתונה ביותר.

כותב לך קומפי - בעל מכון עם נסיון , באדום צועק. סמוך על נסיונו.

ואחרון אחרון חביב, תתעלם ממה שאמר לך הבוחן בע"פ .

את זה לא תוכל להוכיח חס וחלילה. מה שיעמוד אז יהיה מה שכתוב.

או בלשון החבר'ה אז הוא אמר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מצב השוק המשומשות שהולך ומצטייר יבוסס על שאריות ליסינג ורוב המכוניות שבילו 4-5 ומעלה על כבישי ארצינו עברה אי אילו תאונות.

כן אך יש הבדל בין תאונות ככלל לבין תאונות עם פגיעת שלדה...

נכון אתה צודק שרכב עם פגיעת שילדה הוא פחות בטיחותי וגורם לכל מה שציינת אבל, זה לא אומר שהרכב לא תקין. ואם הוא תוקן כראוי והתאונה היא לא היתה קשה (אני מדבר על פגיעת שילדה של 7-10 סמ ומעלה) אז אפשר לשקול את האופציה.

7 מ 10??? לא יודע איפה אתה מוצא את זה... קל מאוד לבדוק אם לרכב יש פגיעת שלדה עוד בטלפון... לפני שאתה נותן לבן-אדם לדבר בכלל, אתה שואל אם הוא מוכן לחתום על מנוע\גיר\שלדה, אם הוא מתחיל לגמגם תגיד לו תודה רבה ותנתק, אם הוא אמר לך שכן והגעת לראות את הרכב ויש לך צל של חשד שאתה מתעסק עם אדם לא ישר, פשוט תחתים אותו על נייר שאם בבדיקה יש מנוע\גיר\שלדה אז הוא משלם אותה, מאוד פשוט.

רכבים עם פגיעות שלדה שלא נמכרו ע"י אנשים פרטיים במחירים סבירים בד"כ מתגלגלים לידי סוחרים ממולחים שגם קונים אותם בזול וגם מחפשים לעשות קופה על פראיירים. אני אספר לך סיפור אמיתי:

יש לי דוד קרוב שיש לו נכות ברגל מגיל צעיר, משנת 92 הבן אדם כל 4 שנים מחליף טויוטה קורולה עם 40K ק"מ שמורה לחלוטין. בסוף 2003 ממש לפני שהוא מוכר קורולה שנת 2000 במצב נקי לחלוטין הוא עשה תאונה קלה ומזה נהייתה לו פגיעת שלדה קלה ביותר בקורת רוחב קדמית. הוא קיבל אז מהביטוח סכום פעוט ביחס לשווי הרכב (בשווי של היום משהו כמו 4-5K ש"ח לרכב שווה משהו כמו 80K). כשהוא בא למכור, הוא כמובן לא בצליח כי לרכב הייתה מכת שילדה... וכמובן שאחרי הסיפור עקב איזה סוחר שכל שבוע היה מתקשר אליו ואומר לו "נו מכרת כבר?" ושוב מציע לו 20 מתחת למחירון... בקיצור כך נמשך הסיפור עד שהוא כבר לא יכול היה יותר להחזיק ברכב (יש תקופת גג שהוא יכול להחזיק רכב) עד שהוא התייאש ומכר את הרכב ב 20K מתחת למחירון לאותו הסוחר. אחרי שהרכב כבר עבר בעלות אתה יודע מה אמר לו אותו הסוחר? "בוא אני יגלה לך משהו, אני עכשיו הולך לעשות לו יישור קו קליל ולייפות אותו ואז למכור אותו מעל מחירון"

אתה מבין איך זה עובד? יש להם קומבינות עם מכוני בדיקה... קומבינות עם כל העולם העיקר לדפוק את הלקוח התמים בסופו של דבר זה שלא מבין.

למצוא משומשת טובה זה מאוד קשה, או שיש פסיכופט שרוצה 10 מעל המחירון או שאתה קונה ב5 מתחת למחירון ומשקיע את זה ביישור קו בתקווה שפה תיגמר לך היישור קו והרכב לא היה כזה רגיש לעבר שלו.

אני כרגע בחיפוש נואש אחרי רכב וזה לא קל, לא קל בכלל כל מכונית שהלכתי לראות היתה בעלת פגיעות פח/תיקוני צבע/ פגיעות שילדה.

תלוי מה אתה מחפש כי יש ויש, ברור שאת הרכבים ה"חמים" יותר קשה להשיג, אין מה לעשות זה נכון לגבי כל תחום וגם בנדל"ן זה אותו דבר... לדעתי צריך הרבה סבלנות, תמיד תגיע בסוף למשהו מספק. בכל מקרה מפגיעות שלדה תתרחק כמו מאש! בהצלחה :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אתה יכול להסביר לי מה זה אומר תכלס ברכב?

מה זה החיבורים האלה? איפה הם נמצאים וכו'... סתם מסקרנות

החיבורים יכולים להיות במס' מקומות ברכב:

1. באמצע תא המטען.

2. בסוף תא המטען.

3. תחת המושבים האחוריים.

(זה לגבי החלק האח' של הרכב).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...