Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ערים שבהן תמ"א 38 לא תצא לפועל כי מדיניות העיריה היא חד-משמעית: אין מקומות חניה = אין תוספת יחידות.

יאפשרו כמובן לדיירים לחזק ואולי להרחיב, אבל לא תוספת יחידות.

ברשויות כאלה המגמה היא ללכת לכיוון פינוי בינוי - יהרס בית של 4 קומות ותחתיו יקום מגדל של 20 קומות.

ירצו יאכלו,

לא ירצו - יחנקו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמיר, ידוע לך מה המדיניות של עיריית ת"א בנושא? אני מאוד מקווה שהיא לא מתפשרת בנושא החנייה.

אני מעדיף להצטופף ולא לקבל עוד חדר, אבל כשאני בא הבייתה אני לא אצטרך לחפש חנייה ואני לא אצטרך לחשוב פעמיים לפני שאני מזיז את האוטו, שמא כשאחזור לא יהיה לי מקום.

תוכל לפרט? האם במתקן הזה כל מכונית יכולה לחנות \ לצאת חפשי או שצריך להזיז קודם רכב אחר כתנאי? האם יש אפשרות לחפור קומת חניה תחתונה?

יהודה

לפי דעתי הבלתי מקצועית, במתקן חניה יש להזיז את המכונית התחתונה כדי לשחרר את העליונה, אבל אולי יש לזה פתרון שאני לא מכיר.

לגבי חפירת קומת חניה - שוב, אני לא מבין בזה, אבל אני לא יודע אם אפשר לחפור חניה מתחת לבניין קיים.

לדעתי, האפשרות היחידה לבנות חניון תת קרקעי היא בפרוייקט "פינוי-בינוי", שבו הורסים את הבניין הקיים.

פורסם

ישנם מספר סוגים של מכפילי חניה. חלקם עיליים חלקת תת-קרקעיים. ישנם סוגים שבהם לא צריך להזיז את הרכב התחתון כדי להוציא את העליון.

ראה דוגמה:

יתכן וגובה העמודים לא יאפשר הכנסת מתקן שכזה, אך אולי בשילוב של הנמכת קרקע ניתן יהיה להתאימו.

מתקן שכזה יכול להגיע לכ-100,000 ש"ח.

לא יודע מה קורה בת"א - תוכל לברר זאת באגף ההנדסה. לדעתי התשובה שתקבל היא שכל מקרה נשקל לגופו של ענין שכן מדובר בהליך של הקלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עירית תל אביב אינה עומדת על קוצו של יוד בנוושא חניה והיא מעדיפה לגבות כופר חניה.

ראה כאן את הוראות החיקוק המתאים

http://www.lawdata.co.il/Upload/Hok/32471.doc

קרא את סעיף 2 ונצחק או נבכה ביחד.

קיים פס"ד שהוגש נגד עירית תל אביב בנושא שאני לא מאתר אותו כרגע שבו ביקש משלם הכופר את מקום החנייה שלו, במגרש הציבורי. לא רק ביקש , אלא ביקש שהוא ייוחד רק לו. :shock:

התמ"א לא שינתה בנושא החניה מאומה, וחלים אותם הכללים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני מעדיף להצטופף ולא לקבל עוד חדר, אבל כשאני בא הבייתה אני לא אצטרך לחפש חנייה ואני לא אצטרך לחשוב פעמיים לפני שאני מזיז את האוטו, שמא כשאחזור לא יהיה לי מקום.

ולכן המוצא היחיד לבעיה הוא להוסיף חניות, לפחות אחת לכל דירה נוספת שתיבנה. האם להוסיף ע"י חפירה, או על ידי מתקן פטנטי כפי שאמיר שליט הראה, זה ענין של כסף ורישוי. יתכן שתוספת המחיר הזו תטרפד את כל הפרויקט, אבל כדאי לבדוק.

לדעתי, האפשרות היחידה לבנות חניון תת קרקעי היא בפרוייקט "פינוי-בינוי", שבו הורסים את הבניין הקיים.

לדעתי הלא מקצועית, כל דבר אפשרי , זה פשוט בעיה כספית.

ישנם מספר סוגים של מכפילי חניה. חלקם עיליים חלקת תת-קרקעיים. ישנם סוגים שבהם לא צריך להזיז את הרכב התחתון כדי להוציא את העליון.

ראה דוגמה:

.

יופי של פטנט.

יהודה

פורסם

פטנט נוסף מציין אפילו את התאמתו לתמ"א 38

או עד פטנט

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לכל המתנגדים למיניהם, אני רוצה להזכיר שהמטרה העיקרית של תמ"א 38 היא לחזק בניינים ישנים ולהתאים אותם לתקן לרעידות אדמה - המטרה הזו יכולה להציל חיים!

אז נכון, היא לא חפה מחסרונות, אבל כיום זו הדרך האפקטיבית והזולה ביותר (לדיירים) לחזק את הבניין כך שלא יקרוס ברעידת אדמה. כבר מנסיוני המועט (בתור חבר בנציגות הדיירים) עברתי את כל אלו שתוקעים מקלות בגלגלים בתירוצים של בעיות חניה עתידיות/כי הם רוצים לקבל דברים נוספים/כי הם חושבים שאפשר לעשות לבד/כי הם רוצים פינוי-בינוי, ולמזלי לפחות העיריה שלנו ניפנפה אותם מכל המדרגות, ועורכי הדין עשו את השאר וישרו את הסוררים, כך שלפחות אצלינו הפרויקט מתקדם.

לדעתי האישית, להגיש התנגדויות כנגד בניין שהחל בפרויקט תמ"א, ולתקוע אותם, זו חזירות לשמה - גם בתסריט האופטימי ביותר לא 100% מהבניינים ילכו על פרויקט כזה, ובהסתכלות ברמת המאקרו, מספר הבניינים שיבוצע בהם פרויקט כזה ולא יתווספו חניות בפועל הינו נמוך, כך שתיאור של מצב אפוקליפטי של חיפוש חניה אין סופי בגלל שכמה בניינים הוסיפו מספר יחידות דיור בודדות הינו אולי תסריט טוב להוליווד, אבל לעניות דעתי משהו שלא מעוגן במציאות.

פורסם
, ולמזלי לפחות העיריה שלנו ניפנפה אותם מכל המדרגות, ועורכי הדין עשו את השאר וישרו את הסוררים, כך שלפחות אצלינו הפרויקט מתקדם.

.

והעיריה שלנו היא?????????

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

פייזר ידידי.

אני גר ברחוב קטן שבו יש מקומות חניה בערך כמו מספר המכוניות.

לעיתים כשאני חוזר בלילה אני נאלץ לחפש ואם אין חיה נורמלית אז אני חונה עם שני גלגלים על המדרכה (אבל בצורה כזו שעגלת ילדים יכולה לעבור) או בפתח של החנייה של הבניין, אך בצורה כזו שעדיין ניתן לעבור.

תוספת של שמונה מכוניות לבניין ברחוב (ובמחירי הפנהאוזים שיהיו כאן ברור שלכל משפחה יהיו לפחות שתי מכוניות) תשנה את המצב ותגרום לכך שנחזור הביתה עם זאטוט צורח ונעשה סיבובים כדי לחפש חנייה, תגרום לזה שמכוניתי החדשה, השחורה והיפה תתחיל לאסוף שריטות כי מישהו החליט להשתחל לחניה שקטנה עליו ותגרום לי לחשוב פעמיים לפני שאני יוצא מהבית עם האוטו, כי אולי לא יהיה לי איפה לחנות כשאחזור.

זה משהו שאולי רווק יכול לחיות איתו, לא משפחה עם ילדים.

אני לא רוצה לתקוע מקלות בגלגלים, רק לדאוג שיחד עם עוד דירות יוסיפו גם חנייה.

• תוכן חדש...