Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים אני מגיע לאוטו ורואה פתק עם מספר טלפון, ישר הבנתי שדפקו אותי ואכן צד שמאל קדמי של הטמבון משופשף וירד צבע אבל למזלי אין פגיעה בפח.

באותו היום התקשרתי לבחור והוא אמר שהוא מתנצל ושהוא רוצה שנסגור ביננו - אני אתקן איפה שאני רוצה והוא ישלם.

השיחה הייתה ברוח טובה מאד, הבחור לקח אחריות ונראה שמבחינתו לא סיפור גדול והוא רוצה לסגור את זה יפה.

לאחר שקיבלתי המלצה למוסך אמין ואיכותי הלכתי לתקן את השפשוף, בעל המוסך אמר שבכדי שהצביעה תהיה איכותית ואחידה יש צורך לצבוע את כל הטמבון הקדמי (נשמע סביר) וסגרנו על 500 פלוס מעמ - סה"כ 580 ש"ח.

היום התקשרתי לבחור ואמרתי לו שתיקנתי, שהתיקון עלה 580 ש"ח.

פתאום הטון משתנה, אני לא אפרט את השיחה אבל בשורה התחתונה הוא טוען שהוא עובד הרבה עם מוסכים ושלא היה צורך בצביעה של כל הטמבון, היה צריך לתקן נקודתית ושזה לא צריך לעלות יותר מ250 ש"ח.

זה מה שהוא מוכן לשלם לי ולא אגורה יותר.

אמרתי שזה נראה לי מגוכך שבשביל 330 ש"ח אני אפעיל ביטוח וההשתתפות העצמית והפרמיה יעלה לו יותר.

הוא נשאר בשלו.

השאלה שלי היא מה לעשות עכשיו? הכסף ממש לא מזיז לי זה עיקרון.

אם אני מפעיל ביטוח והוא מודה באשמה האם תחול עלי פרמיה בשנה הבאה?

האם חברת הביטוח שלי תחזיר לי את מלוא הסכום (יש לי תמונות ועדי ראיה להוכחת הנזק)

האם אני צריך לשלם השתתפות עצמית?

כבר חשבתי לרדת מהנושא, שהכסף יהיה לו לתרופות.

אבל כמו שאמרתי זה עיקרון ובמיוחד כשהוא מודה באשמה אבל לא מוכן לשאת בעלות התיקון.

תודה

שששששששששירוקו אדומה

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום סיבה להפעיל ביטוח בסדר גודל כזה של מחירים. אם תתווכח איתו לא תראה גם את ה-250. אני מציע שתקח ממנו את ה-250 ותסגור עניין.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אבל כמו שאמרתי זה עיקרון ובמיוחד כשהוא מודה באשמה אבל לא מוכן לשאת בעלות התיקון.

שאלה מצוינת. אני נוטה להצטרף לרוני במקרה הזה.

בנוגע לעיקרון, אתה יכול להתנחם בעובדה שלפחות הוא הודה באשמה, גם זה משהו...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בדיוק כך. היית אמור לשאול אותו כמה הוא מוכן לשלם. ניתן בהחלט היה לבצע תיקון נקודתי בפחות מחיר.

חיכיתי לתגובה כזאת.

אם יש לו רף שהוא מוכן לשלם, הוא זה שהיה צריך לאמר אותו מראש, או לפחות סדר גודל. להגיד לאחר התיקון שהוא לא מוכן לשלם זה ממש לא בסדר - אני ביצעתי את התיקון הסביר במחיר סביר והוגן.

הוא לא הגביל אותי במחיר או מקום לתקן, רק ביקש שאני אהיה "פייר" איתו כמו שהוא איתי. וזה מה שעשיתי.

באתי למומחה, מומחה טוען שצריך צביעה של הכל (ושאלתי במפורש אם אפשר לעשות נקודתי) אז מי אני ומי הוא שנתווכח על זה.

באוטו של 200 אלף כמעט במצב חדש אני לא אתפשר על 300 שקל בשביל משהו פחות ממושלם.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

תיגש לתביעות קטות - תכין כתב תביעה ובו תצרף את הפתק שהוא השאיר לך המודה בחבותו. צרף גם את הקבלה של התיקון ושיהיה בהצלחה.

פורסם

סכם איתו על חצי חצי (אולי מצידו עוד 50 ש"ח) וסגרו עניין, סה"כ הוצאה של 250 ש"ח מצידך זה לא כזה נורא

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יש לך רכב בשווי 200 אש"ח שנפגע.

יש לך תיקון בשווי 580 ש"ח.

יש לך סירוב של הפוגע לשלם את עלות התיקון :evil:

יש לך הודאה בכתב מאת הפוגע.

גש לתביעות קטנות. תן לשופט להחליט אם 580 ש"ח הם סבירים בנסיבות העניין.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
סכם איתו על חצי חצי (אולי מצידו עוד 50 ש"ח) וסגרו עניין, סה"כ הוצאה של 250 ש"ח מצידך זה לא כזה נורא

גם לשלם 580 זה לא כזה נורא.

אבל למה שאני אוציא שקל על נזק שהוא עשה ועוד מודה באשמה.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

כי תמיד עדיף לקחת מה שיש לו לתת מאשר עכשיו להתחיל להתנגח. אם מישהו היה נכנס בי ככה במצבי הכלכלי הנוכחי הייתי מתווכח איתו על כל הסכום כי 500 ש"ח עבורי הם סכום גבוה יותר משתיארת שהם עבורך, כך שאם אין לך בעיה קח מה שתוכל להוציא ממנו בפשרה וזהו, לא חבל שחוץ מהפגוש הוא גם יפגע לך בזמן ובכוח שתבזבז עכשיו על תביעה או ביטוח או כל דבר אחר?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

זה בדיוק הטיעון שבגללו לא הלכתי על ביטוח/תביעה עד עכשיו

מעצבן אותי שעד שמישהו יוצא גבר ומשאיר פרטים הוא יוצא אפס ולא מוכן לשלם.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

מיהרת לתקן את הנזק.

היית צריך לקחת הצעת מחיר מהמוסך, להתקשר לפוגע ולבדוק האם בכוונתו לשלם.

לתקן - רק כשהכסף אצלך בכיס.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

כמו שכתבו יש לך הכל כולל הודאה בכתב, לך עם זה לתביעות קטנות ותבע אותו ב:

580 ש"ח עבור התיקון

+

מספר שעות שהפסדת בעבודה כדי לחפש מוסך להכניס, להוציא וכו'

+

השכרת רכב במידה ושכרת, אם לא אז נסיעות במונית או מה שזה לא היה

+

יום עבודה שלך שאתה מבלה בבית המשפט איתו

+

ירידת ערך של הרכב על תיקון

+

אולי עוגמת נפש על הסירוב לתשלום

אולי תוסיף עוד משהו שלא חשבתי עליו

אם העיקרון חשוב לך והכסף פחות אז אתה תהנה מהתביעה הזאת. זה מה שאני הייתי עושה למי שהיה עושה לי ככה

פורסם

אמיר אהלן!

מעצבן אותך?

לך תגיד את זה לשופט (לא יורד עלייך, מהנסיון בעבר פשוט), הוא יצחק לך בפרצוף ויגיד: התביעה נדחית.

בשביל 600 שקל תלך ותריב איתו? אמר 250 שקל גג?

אז תבחר:

לשלם בעצמך את כל הסכום, או להגיש לו חשבונית של 600 שקל ולהגיד: אוקי תשלם חצי.

יש נבלות בעולם, אפילו אוכפי/שומרי/ממציאי החוק הם נבלות, זה עוד לא אומר שיש מה לעשות נגד זה.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

• תוכן חדש...