Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון, הדיזל עושה בבין עירוני 1-20 ומעלה. אני יכול להעיד שבנסיעה רגילה אני מגיע קבוע ל1-20 עם הדיזל שלי. אם הייתי נוסע בקצב סבתא, הייתי מגיע ל1-25.

עם בנזין מודרני 1.2TSI אפשרי באותו תוואי להגיע ל1-16 ואף ל1-18.

בשביל להגיע עם TSI ל1:18 צריך לא רק לסוע כמו סבתא, צריך גם ירידה ארוכה ורוח גבית. אז אתה לוקח נתון של נסיעה "בריאה" עם דיזל ומשווה עם חסם תיאורטי עליון של TSI?!

כאשר לוחצים הTSI אוכל כמו גדול. אז אם נשווה תפוחים לתפוחים, נניח ש1:18 בבנזין שקול ל1:25+ בדיזל,

על זה תוסיף מחירי סולר נמוכים ב11% (בתחנה בה אני מתדלק 5.73 מול 5.09) ואמינות מוכחת ומופלגת למאות אלפי ק"מ.

אני בוחר בדיזל עם עיניים עצומות.

יום טוב גם לך

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כדי להגיע ל1-18 עם TSI מספיק לנסוע נורמאלי באותו תוואי כמו שאני נוסע. כלומר להאיץ לאט ולשייט עד 120.

זה מה שאני עושה כדי להגיע לצריכה של 1-20 בTDI שלי. בנסיעה "בריאה" כמו שאתה טוען, זה כבר לא יהיה 1-20, אלא 1-16 בTDI. אני מניח שבאותה נסיעה "בריאה" הTSI יעשה משהו כמו 1-12~1-14.

אני לא עושה מירוצים ברמזורים, מאיץ לאט, גולש כמה שרק אפשר ועושה שאר טריקים כדי לחסוך בדלק. אבל אם הייתי נוסע באותו מסלול עד 80קמ"ש והייתי מאיץ יותר לאט מסמי טריילר, הייתי מגיע לצריכה ממוצעת במסלול 4~4.5 ליטר ל100 ק"מ (תלוי מרמזורים, אם היה מזל והכל ירוק, אז פחות דלק). בנסיעה שאני מגדיר כנורמאלית אני מגיע לצריכה ממוצעת של 5~5.3 ליטר ל100ק"מ, בתלות ממזג אויר.

נסיעה "בריאה" אני מגדיר בתור להאיץ מהר, לנסוע מהר בעליות, ולטוס נמוך בבין עירוני. בסוג כזה של נהיגה שום רכב לא יהיה חסכוני. זה סיגנון ליסינג, כאשר על הדלק משלמים בחברה ולא מהכיס של הנהג.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההבדל ברעידות כל כך מינורי בהשוואה ליתרונות של הדיזל. ההשוואה למנוע 3 צילינדר היא מאחר ורק מנועי בנזין קטנים כאלה מסוגלים להגיע לצריכת דלק דומה לשל הדיזל בתנאי שימוש סבירים שכוללים האצות ועקיפות מדי פעם. רוב המנועים האלה רוטטים בצורה מציקה יותר מבדיזלים, אולי חוץ מה 3 צילינדר החדשים של bmw ופיז`ו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

Keyser, האם בתור קונה ברכישת רכב זיהום אויר מהווה פקטור בשבילך?

יותר צריכים להדאיג הדיזלים שמסביב (לרוב ישנים ותקולים ללא טיפול במזהמים, אוטובוסים, משאיות, ואני לא מדבר בכלל על הרכבת על מנוע שתי פעימות).

בכל אופן, הנתונים מכתבה לא מפתעים, לעמוד בדרישות לא ריאליות של EURO6 זה כימעט בלתי אפשרי עבור מנוע דיזל.

SlowRide, אם לדבר על ביצועים, מנוע 1.4TSI "לוקח" או לפחות משתווה בביצועי האצה/עקיפה (גיר יותר יעיל עם יותר הילוכים להזכירך) ל2.0TDI.

מנוע 1.8TSI בכלל לא משאיר ל 2.0TDI הרבה צ'אנס גם לא בעליות, וככל שהמהירות עולה, כך הפער לרעת הדיזל גדל. ו1.6TDI למשל הוא מנוע די אנמי לפי ההתרשמות שלי.

לא יודע איך 1.5 של רנו, אני צריך מתישהו לסגור פער הזה בהשכלה מוטורית :)

הפרש צריכה בין 1.2TSI ו1.4TSI לא גדול. מעבר לכך, זה מנועי 4 צילינדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סיאט טולדו חדשה שכורה עם 1.4 TSI הוציאה 1:9 בנהיגה לחוצה ומהירה. רנו פלואנס דיזל שכורה הוציאה 1:14 באותם תנאי נהיגה עצבניים.

זה הפרש משמעותי. בשתי המכוניות לא הרגשנו נחיתות מבחינת כח לעומת שאר התנועה.

פורסם (נערך)

כמו שכתבתי קודם, מי שרוצה לחסוך דלק, צריך לנסוע רגוע ואז ההפרש בין בנזין ודיזל מצטמק. עם בנזין יותר קל לצרוך יותר דלק. וגם זה לא נכון להשוות "אותם תנאי נהיגה עצבניים". צריך באותו מסלול ובאותו תנאים לבדוק באותו זמן שני רכבים.

היתרון של דיזל זה פחות הנושא של צריכת דלק (בהשווה לבנזין קטנים בנהיגה רגועה), אלא יותר מחיר מכירה גבוה לאומת דגם מקביל ועמידות לאורך זמן. לא נדיר לראות מוניות 2.0TDI עם DSG6 שעברו 400Kק"מ וכוחם עדיין במותניהם. משום מה יש לי ספקות שמנוע 1.2/1.4TSI או אפילו 1.8/2.0 יוכל לגרד קילומטרז'ים כאלה במהלך חייו.

תוספת/סיכום:

1. אני תמיד בעד הדיזל, זה כבר הדיזל השלישי בבעלותי ותמיד אעדיף דיזל על בנזין. אבל אני מסתכל על הנושא הזה בתוך ניסיון אישי בצורה אוביקטיבית ויודע לציין את היתרונות והחיסרונות של הדיזל.

2. בנהיגה עצבנית בדיזל לאומת הבנזין בנהיגה עצבנית, לדיזל יש יתרון משמעותי בצריכת הדלק, אבל היתרון בנהיגה רגועה קטן. ובכלל אני לא רואה סיבה למה צריך לנהוג בצורה עצבנית. הרבה יותר כיף לנהוג רגוע לטעמי.

3. ביצועים, רוב זה לא אחד היתרונות לאומת טורבו בנזין עם הספקים דומים.

4. אם אפשר ברכב להבדיל לפי רעש או ויברצייה הבדל בין דגם בנזין מקביל, הרי זה הוכחה שהדיזל רועש ורועד יותר.

5. אחד החיסרונות של ביצועים בדיזל זה מחסור בטווח הסל"ד של עבודת מנוע אפקטיבית (עד 4000סל"ד תלוי מדגם, אחרי זה המנוע נכנס לרוויה).

6. מי שהולך על הדיזל, צריך לדעת על מה הוא הולך. אני חושב שהתדמית של מנוע רועש ורועד מוגזמת, אבל ההבדל קיים. יש אנשים שזה מפריע להם. ברכבים עממיים לרוב בידוד רעשים לוקה, ההבדל בין בנזין לבין דיזל גדול אף יותר. צריך להשוות בין בנזין ודיזל באותה קטגוריה. אי אפשר להשוות אוקטביה 2.0TDI עם אראז', צריך להשוות עם אוקטביה TSI.

7. ודבר הכי חשוב: דיזל לא מתאים לנסיעות קצרות. לוקח לו יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה ויש לו DPF. דיזל מתאים בעיקר לשימוש כאשר רוב הנסיעות בין עירוניות ללא פקקים, אחרת תסבלו מתופעות כמו סולר בשמן, פילטר DPF ייסתם מהר, ושאר נזקים.

תוספת

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אותו מסלול, אותו נהג, רק רכב שונה בכל פעם.

ברור שיש הבדל בין דיזל לבנזין אבל צריך להיות ממש הנסיכה והאפון כדי שרעד בדיזל מודרני יפריע לך, במיוחד ברכבי סלון ששם חוץ מהצליל השונה בקושי מרגישים משהו.

גם אם תנהג ממש ברוגע בבנזין, לא תצליח להגיע לצריכה דומה בדיזל באותם תנאי נהיגה. ההפרש בצריכת הדלק הוא יתרון גדול מאד. אתה נהנה מזמינות כח טובה ולא חייב לנהוג כמו סבא כדי לחסוך בדלק. לפעמים אתה רוצה לעקוף ולהתרחק מכל מיני מוזרים בכביש ואתה חייב ללחוץ.

טורבו בנזין יהיה מהיר יותר אבל הביצועים הטובים שלו יתבטאו בצריכת דלק גבוהה. הדיזל מציע גם ביצועים לא רעים וגם חיסכון.

פורסם

לגבי רכבי סלון אתה צודק. אבל מעטים הם בני תמותה הרגילים שיכולים להרשות לעצמם רכב סלון חדש.

אני בכלל חושב שמרצדס E220 דיזל זה הרכב האולטימטיבי בשבילי. אבל מה שמפריד אותי מרכב כזה זה עוד אוקטביה TDI וחצי.

יותר מזה, אני יכול להעיד מנסיעה במרצדס S350CDI שברכב הזה בכלל קשה מאוד לזהות אם המנוע הוא דיזל או בנזין. הבידוד מדהים ורק חדי שמיעה יבחינו את ההבדל. אפילו אין בכלל ויברצייה על סרק.

אבל, ברכב מקטגוריה C (משפחתית קטנה) כמו אוקטביה, אין את הבידוד המדהים של המרצדס ואת המנוע שומעים היטב בנסיעה. אם מאמצים את המנוע, רעש המנוע כבר נעשה ניכר הרבה יותר מבנזין. רק בשיוט עד 100 הרעש של הדיזל לא משמעותי, בשיוט על 2500סל"ד לאומת זאת שומעים את המנוע היטב וזה מתיש בנסיעה ארוכה.

הבעיה של מנוע דיזל זה רעש בתדר נמוך, זה רעש חודרני שהכי מפריע.

פורסם

התחשב בהפרש במחיר בין הרכבים של כK30~55K ש"ח, על מנת לפצות על הפער במחיר, עם הדיזל צריך לנסוע יותר בהמון.

כבר לא.

עיין ערך רנו פלואנס, מגאן וכו', ופז'ו 208.

פורסם

רעידות - בפלואנס אני לא מרגיש שום דבר. שום הבדל ביחס לכל מכונית מונעת בנזין אחרת. אם הייתי חרש אני מניח שלא הייתי יכול להבדיל כלל.

רעש - כן, יש רעש. מורגש במיוחד בנסיעה עירונית, ועוד יותר עם מנוע קר. במהירות בין עירונית לא שומעים הרבה מעבר לזמזום מונוטוני, הרעש נבלע ברעשי הרוח והצמיגים. ב-2000 סל"ד אני ב-104 קמ"ש, 2500 סל"ד = 130 קמ"ש שזה ממילא מבחינתי כבר מעבר לתחום שנוח לשיוט לאורך זמן.

זיהום אויר - כן, ידוע, וגם הפתרון (או חלק ממנו) ידוע - מערכת SCR, שהיצרנים האירופאים ניסו להמנע ממנה עד עתה ע"י תעלולים. בכל אופן, המודעות שלי לנושא בהחלט קיימת ואף התגברה לאחר פרשת הדיזלגייט. אני משתדל להמנע מעמידה עם מנוע מונע לא לצורך בקרבת אנשים - לדוגמה, לא לעמוד מונע בזמן שאני מעמיס את הרכב והנוסעים מתיישבים, אלא רק לאחר מכן.

חזיר דיזל

פורסם

בפלואנס דיזל שהייתה לי ב2013, הרעידות מהגיר במהירות נמוכה הורגשו(ככה זה היה, הגיר היה תקין, במגאן 2015 למשל הרעידות צומצמו כמעט לגמרי) הרבה יותר מהמנוע.

פורסם (נערך)

אגב, מי שלא משתכנע בחיסכון של דגמי הTSI, יש גם הייבריד. בעיר הייבריד חסכוני יותר מדיזל באופן משמעותי, וגם מתאים לשימוש בעיר הרבה יותר (אין DPF למשל). מחוץ לעיר, הייבריד גם די קרוב לדיזל ובמקרים מסויימים אפילו מעט חסכוני יותר (במיוחד עבור נהגים שהרכב הצליח לחנך אותם לנהוג חסכוני - למשל כל מי שמשייט על 49קמ"ש רק כדי שלא יתחיל לעבוד מנוע בנזין :lol:).

זה נכון שפלואנס, טולדו, ראפיד, פיג'ו 208 מצעים דיזלים במחירים נמוכים מאוד יחסית. בקטגוריה משפחתית יש אוריס הייבריד שתציע יתרון בצריכת הדלק בעיר לפחות.

כך שיש לדיזל אלטרנטיבות, גם TSI למי שמסתכל על VAGיות וגם הייבריד למי שמחפש רכב בקטגוריה משפחתית קטנה.

מה שמענין, הקאמרי ממש לא חסכונית יחסית לדיזל, הם מדברים על 1-17 במשולב, זה אומר שבמציאות צפוי להיות פחות. כך שבקטגוריה של משפחתית גדולה לדיזל עדיין יש יתרון.

כך שבעיקרון, אני חושב שלדיזל יש הצדקה היום בעיקר למי שרוב הנסיעות שלו בין עירוניות (אלא אם כן מדובר על רכב עם SCR או מזרקים נפרדים בתוך DPF וכרגע זה רק ברכבים יקרים מאוד).

פורסם

לאו דווקא ברכבים יקרים מאוד. SCR יש החל מ 2013 במנועי 1.6HDI ו 2.0HDI של פיז'ו סיטרואן - כלומר ב 208, C3 ו C4 פיקאסו ועוד.

פורסם

בוקי, בדגמים שהזכרת יש מיכל נפרד לנוזל האוריה?

• תוכן חדש...