Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שאני ראיתי למשה אין יכולות פחחות אצלו, ואם גם ככה אי אפשר להשיג גשר\ערסל מנוע או איך שקוראים לזה, אז לא יעזור. האמת שנתת לי רעיון, לשאול את משה לגבי החלק.

ו 25K זו הצעת המחיר של המוסך. הביטוח מוכן לשים 55% מחירון שהם 17800.

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אני מבין שמודבר בדור ראשון, אתה תפסיד כ10K ש"ח אם תקבל מחירון לוי יצחק ולא תתקן ותמכור בהמשך.

למשה או לשאפט אין יכולות פחחות, אבל הם יכולים להריץ את הרכב לפחח בלי בעיה.

שוב, אני בטוח שאתה תכנס בתקציב אם תפנה לאחד מהם.

האם יש אפשרות לתקן את הערסל?

אם המכה לא קשה צריכה להיות אפשרות לתיקון, זה לא קשור לשלדה.

אגב, עדיין לא ענית לי אם הרכב במצב טוב והשלדה לא נפגעה?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אז אני מבין שמודבר בדור ראשון, אתה תפסיד כ10K ש"ח אם תקבל מחירון לוי יצחק ולא תתקן ותמכור בהמשך.

למשה או לשאפט אין יכולות פחחות, אבל הם יכולים להריץ את הרכב לפחח בלי בעיה.

שוב, אני בטוח שאתה תכנס בתקציב אם תפנה לאחד מהם.

האם יש אפשרות לתקן את הערסל?

אם המכה לא קשה צריכה להיות אפשרות לתיקון, זה לא קשור לשלדה.

אגב, עדיין לא ענית לי אם הרכב במצב טוב והשלדה לא נפגעה?

השלדה לא נפגעה ע"פ המוסך וע"פ השמאי, וגם לי נראה כך אבל אני לא יודע באמת היכן להסתכל...במוסך אפילו לא הציעו לחשוב על תיקון הערסל. הפגיעה לא נראית קשה, מדובר על קריסה של כס"מ באיזור חיבור המשולש, אבל קשה לי להאמין שאפשר לתקן זאת אם אני רוצה שהרכב ידע לנוע בקו ישר.

אגב ההפרש בין לוי ליד2 הינו כרגע 6700 ש"ח, 32300 לעומת 39000 (משוקללים). מכאן, אם אני מקבל על הרכב 90% מחירון (לוי מן הסתם) זה יוצא 29K, ועם קצת מזל אני מאמין שאוכל להשלים עשירייה ממכירת החלקים, וכך לקבל מחירון יד2 בסופו של יום (או שנה). טרחה לא קטנה אבל זה גם די כיף לפרק אוטו.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

גיא, תשאל את עצמך האם היית קונה קליאו ספורט (עם כל ההערכה לרכב הזה, והסנטימנטים שיש לך לקליאו שלך) אחרי תאונה שכזאת. תפעל לפי התשובה, שקרוב לוודאי תהיה שלילית.

"החיים הם כמו קפה. כל יום שהוא לא שחור-זה נס"

פורסם

לסיכום, תבדוק עם משה או שאפט כמה יעלה תיקון ואם ערסל חדש נכנס לתקציב, אם לא, מה ההשלכות של תיקון.

במידה וזה יפגע ברכב וישפיעה על סחירותו, עוד קליאו אחת פחות בדרכים.

אגב, איזה צבע הרכב?

פורסם
אהלן ישראל!

טוב אז לגבי מחירון - רשום אצלי בפוליסה שזה לפי לוי. מצד שני, אני לא מפוצה ע"י הביטוח שלי אלא ע" הראל של הפוגעת(שמקבלים אישור אי הגשת תביעה מהביטוח שלי), אז אני לא יודע מה אפשר לדרוש אם בכלל. האם זה תלוי בשמאי או בחברת הביטוח? אם זה תלוי בשמאי, האם איגוד השמאים מחייב אותו בצורה כלשהיא?

ובנוגע לבעיות - חוץ ממצמד מקורי שהוחלף לאחר 140K~, בולמים אחוריים(מקוריים גם הם) ואיתות סורר שתוקן בעלות דיודה (7 סנט), לא זכורות לי בעיות. סה"כ בלאי רגיל לגילו של האוטו. אז אל תלכלך!:wink:

גיא

אני מתנצל שלא הפנמתי את זה כבר בהודעה הראשונה שלך אבל אני מתקן וזה יכניס לך כ 6000 ש"ח טבין ותקילין.

לך יש הסכם עם חברת הביטוח שלך שאומר שבמקרה של נזק היא משלמת לפי יצחק לוי וזה מחייב אתכם

אין לך שום הסכם עם הראל.

אתה לוקח שמאי שלך פרטי !!!. הוא חלק מאיגוד השמאים אז מחירון יד 2 מחייב (קרוב ) לליבו. לא של הראל.

הוא מעריך את שווי הרכב לפי יד 2 תראה את האמור במחירון יד 2

את ההערכה הזו אתה מגיש להראל ועל פי זה היא אמורה לשלם. היא כמובן תעשה קצת שרירים אבל בגדול זה התהליך.

כדי להפחית מהערך של השמאי שלך היא צריכה לבוא עם שמאות משלה.

אתה יכול להפעיל לחץ על הראל גם דרך הבחורה שפגעה בך

לא תגיע לסכום שנראה לך ואתה זקוק לכסף קח את הכסף מחברת הביטוח שלך ויש לך את הרשות לתבוע את הבחורה את בעל הרכב אם זה אביה נניח ואת הראל על היתר בבית המשפט לתביעות פח ( בית משפט לתביעות קטנות ).

ובנוסף ישאר בידך הרכב ותמכור את החלקים ממנו ותעשה עוד כסף מזה.

עזוב מלתקן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההמלצה שלי היא לבדוק היטב במקום מקצועי שלא נגרם נזק מהותי ל"שלדה", כלומר שאין שינויים במיקום נקודות עיגוני המתלים ואין שינוי בגאומטרית ההיגוי. אם באמת אין שינויים כאלו הייתי אולי מתאמץ (כפוף לכמות הזמן הפנוי שלך) ומחפש עריסה כזו ומתקן את הרכב...היה מישהו בצפון שיש לו מספר פגרים של קליאו ספורט דור ראשון ואולי יש לו ערסל...נסה למצוא פרטים עליו בפורום PSI.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כספר

עבודה תיקונים ולבסוף סימן שאלה .

יקח הכסף ויקנה קליאו ספורט מתוקתקת.

הכאב היחיד הוא שמספר הקליאו ספורט ירד מ X לX -1

גיא

במחשבה נוספת

פרסם ביד 2 אולי שווה למישהו לקנות את הרכב במצבו , ואז שהוא יעשה את מה שכספר מציע, יחד עם הכסף שחברת הביטוח מציעה ותראה איפוא אתה מקבל יותר

הגרוטאה כך או כך תישאר אצלך, כך "תחסוך" את הזמן למכור אותה חלק חלק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לדעתי תשבית ותתקדם הלאה. יש כמה למכירה כרגע ,אפילו בפורום ולפי הזמן שהן מפורסמות, אפשר לקחת במחירון.

האופציה השניה, להשבית, לקנות את הגרוטאה ולהזמין מחו"ל את כל הפרונט חדש במחיר נמוך יחסית.

אייל - לא עשו את הביטוח באצבע :)

ברגע שהרכב שלך מושבת השמאי לוקח את הרישיונות ומוריד אותו מהכביש

הרכב הזה לעלות לכביש יותר לא יעלה.

פורסם

אם זה אובדן גמור אז כן.

אם זה אובדן להלכה אז לא...

הבעיה של פותח השרשור היא שהרכבים הללו ,אם הם שמורים , על פי השמועה הם הולכים מעל המחירון ,

כלומר הוא יצטרך לקבל מחיר מחירון על המושבת (שבטח שילם עליו מעל המחירון ברכישה) ולקנות שוב אחד מעל המחירון (שאולי דורש החלפת קלאץ').

אבל אין מה לעשות, זה המחיר של החזקת רכב ספורטיבי. אני הייתי משבית ומתקדם הלאה, אולי להרפתקאה חדשה ואולי להרפתקאה זהה.

גם לי זה קרה בעבר, רכב מושבת שבוע אחרי החלפת קלאץ' וטיימינג. SHIT HAPPENS....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפי הבנתי לא היה שמאי עד עכשיו.

המוסך נתן הערכה חברת הבטוח אמרה אני מוכנה לשלם X

אז X מחברת הבטוח + Y מקונהדרך יד 2 = Z או...

שמאות שלך והורדה מהכביש אובדן גמור .

ניתן למכור את הרכב בחלקים בלבד

ואז בודקים האם זה גבוה מ Z או נמוך ולפי זה יחליט הבחור

אני מעריך כי התמורה הגבוהה ביותר תתקבל על ידי שמאות טובה ( גבוהה ) + מכירת חלקים.

לא מן הנמנע כי יצטרך גם להיות מעורב בתביעה נגד חברת הביטוח ובעלי הרכב הפוגע, אבל זה בקטנה.

כך אני הייתי פועל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני לא בעד תיקון הרכב בכל מחיר והורדה של קליאו ספורט מהכביש עושה למחיר הרכב שלי רק טוב :), אבל למה אתם ממהרים להספיד אותו?

אני מעריך שהפגיעה לא קשה ולא לצמיתות, תיקון טוב יחזיר את הרכב לקדמותו ויחסוך לבעלים כאב ראש של מכירת חלקים והפסד עצום על מחיר המחירון.

שוב, התיעצות עם משה או שאפט יכולה להניב תוצאות מפתיעות.

נמתין לעדכונו של גיא.

פורסם
אני לא בעד תיקון הרכב בכל מחיר והורדה של קליאו ספורט מהכביש עושה למחיר הרכב שלי רק טוב :), אבל למה אתם ממהרים להספיד אותו?

אני מעריך שהפגיעה לא קשה ולא לצמיתות, תיקון טוב יחזיר את הרכב לקדמותו ויחסוך לבעלים כאב ראש של מכירת חלקים והפסד עצום על מחיר המחירון.

שוב, התיעצות עם משה או שאפט יכולה להניב תוצאות מפתיעות.

נמתין לעדכונו של גיא.

אם תעבוד נכון לא יהיה הפסד בכלל על המחירון בטח לא עצום תוסיף על כך את מכירת החלקים יצא מעל מחיר המחירון.

למה להיות עם רכב אחרי תאונה / תאוננת שיהיה קשה גם אח"כ למכור.

קח את הכסף ותקנה מתוקתקת לא יותר כדאי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לך יש הסכם עם חברת הביטוח שלך שאומר שבמקרה של נזק היא משלמת לפי יצחק לוי וזה מחייב אתכם

אין לך שום הסכם עם הראל.

אתה לוקח שמאי שלך פרטי !!!. הוא חלק מאיגוד השמאים אז מחירון יד 2 מחייב (קרוב ) לליבו. לא של הראל.

הוא מעריך את שווי הרכב לפי יד 2 תראה את האמור במחירון יד 2

את ההערכה הזו אתה מגיש להראל ועל פי זה היא אמורה לשלם. היא כמובן תעשה קצת שרירים אבל בגדול זה התהליך.

כדי להפחית מהערך של השמאי שלך היא צריכה לבוא עם שמאות משלה.

אתה יכול להפעיל לחץ על הראל גם דרך הבחורה שפגעה בך

לא תגיע לסכום שנראה לך ואתה זקוק לכסף קח את הכסף מחברת הביטוח שלך ויש לך את הרשות לתבוע את הבחורה את בעל הרכב אם זה אביה נניח ואת הראל על היתר בבית המשפט לתביעות פח ( בית משפט לתביעות קטנות ).

ובנוסף ישאר בידך הרכב ותמכור את החלקים ממנו ותעשה עוד כסף מזה.

עזוב מלתקן.

ישראל, ברגע שאני בא עם שמאות שלי אזי יש שתי שמאויות שחלוקות ביניהן, איך זה נפתר?

בנוסף אמרו לי במוסך שהשמאי שנשלח מטעם הראל הוא שמאי חזק וותיק, איך זה משפיע אם בכלל?

יש בי פחד טבעי מתביעות ובתי משפט, משום בירוקרטיה וסחבת. הייתי ממש מעדיף לא לתבוע עצמאית...

חוץ מזה הראל כבר קיבלו מהביטוח שלי אישור אי הגשת תביעה באישורי, אני מניח שזה אומר שהביטוח שלי לא יכול לתבוע אותם, אבל מה זה אומר לגבי?

אוףף.

תודה על עזרתכם, כולכם. לא יודע מה הייתי עושה בלעדיה.

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אה, ועוד משהו ששכחתי: תביעות קטנות זה עד 30K. אז או שזה לא רלוונטי או שאפשר לתבוע על ההפרש איכשהו..

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...