Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו 19 מודל 93. המצבר והסטארטר עבדו מצויין, עד שהיום בצהריים נסעתי לקנות משהו, ומייד עם החזרה לאוטו

האוטו לא מניע. הנעתי בדחיפה, וכך הגעתי הביתה.

התחלתי ישירות לערוך בדיקות - מתח המצבר כשהרכב מונע - 14V, כשהרכב כבוי - 12V.

ניסיתי להטעין את המצבר, אך ללא הועיל - עדיין סטארטר לא עובד.

עובדות שאולי יעזרו:

-כשהרכב כבוי ואני מדליק אורות, הם נחלשים לאט לאט עד כיבוי מלא (מצבר מתרוקן).

-כשמדליק אורות, מנסה לתת סטארטר - כל האורות נכבים ונשמעים תיקתוקים של ניסיות הנעה, אך אין מספיק כח

במצבר. כשבדקנו את המתח - הוא היה 12 כשהרכב כבוי, ומייד עם ניסיון ההנעה המתח צנח ל 0 וכשהפסקתי לנסות חזר ל12.

(האם זה נורמלי?)

חשוב לציין שהרכב בעל נעילה מרכזית. ויש צמת חוטים שיוצאים מכיוון הדשבורד ומתחברים למעין קופסא (האזעקה של הרכב, שלא נמצאת בשימוש עוד מהבעלים הקודם). הצמה תמיד הייתה מנותקת, אך לאחרונה גרמה לקצרים - והנעילה התחילה להשתגע, לפתוח את הדלתות ולסגור במהירות. זה קרה גם היום כשניסיתי להניע...אבל רק פעם אחת

-האם יש סימנים מקדימים למות מצבר הוא שהוא ככה פתאום מת ביום בהיר?

-אני חושד לזליגה רצינית או קצר שקשור בצמת החוטים, למרות שעטפתי כל חוט בניפרד באיזו והחלפתי פיוזים?

-מה לדעתם הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה/לוודא מהיכן נובעת הבעיה?

אודה לכולם על כל תשובה, אני כבר נואש...

חולה על גיר ידני!

פורסם

יכול להיות שהקצרים שהיו גמרו על המצבר. בן כמה הוא?

כעיקרון אתה יכול לעשות בדיקה פשוטה- תטעין את המצבר (רצוי בעזרת מטען חיצוני). אחר הטעינה תשאיר אותו מנותק לכמה שעות ותבדוק את מתח הקטבים. בנוסף נסה לשים אותו ברכב ולהניע. אם המתח ירד יותר מידיי או שלא ניתן להניע איתו אז ברור שהוא הלך. מעבר לזה אפשר לעשות לו בדיקת עומס (עם מכשיר) ובוודאי שכדאי, לאור המצב, לבדוק זרם זליגה.

תריץ חיפוש בפורום ותמצא הוראות מפורטות לאיך מבצעים את הבדיקות.

פורסם

אצל כל חשמלאי יש מכשיר שבודק את עוצמת המצבר .

לגבי מותו של המצבר , זה מה שקורה היום .

אין סימנים מוקדמים , אתה בא לאוטו ופתאום הוא מת .

אם המצבר בן 3 אז רב הסיכויים שהוא התפגר .

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שענה עד עכשיו.

לגבי גילו של המצבר - לא יודע, האוטו אצלי רק כמה חודשים.

לגבי עוצמת המצבר - אבדוק מאוחר יותר ואעדכן

עידכון:

עכשיו הלכתי לאוטו, שום דבר באוטו לא נידלק (לא אורות קטנים - כלום), זאת למרות שהמצבר מראה על

מתח של 11V כשהאוטו כבוי... זה הזוי, לא?

יש באוטו נורה של אימבולייזר - היא עדיין עובדת, ומהבהבת בכל מיני צבעים ותדירויות למרות שהיא לא מחוברת בפועל

לאזעקה. איך אפשר לנתק את האזעקה מבלי לנתק את הנעילה המרכזית?

אביב - אין צורך לבדוק, כי עובדה שהאוטו כבר כמה שעות כבוי, ועדיין מתח המצבר עומד על 11-12 V ... האם זה מבטיח

שיש זליגה?

תודה,

חולה על גיר ידני!

פורסם

עידכון:

ניתקתי את האזעקה והאימבולייזר, עדיין אותה הבעיה. שומעים את הסטארטר מנסה לפעול (ועל הדרך הוא שואב

את הכח מכל המערכות....)

בנוסף, ראיתי שחסרים מים במצבר (הם אמורים להגיע עד החלק העליון שלו, לא?)

אין מישהו שיכול להציע משהו מלבד לגשת לחשמלאי? אם הייתי רוצה ללכת לחשמלאי לא הייתי שואל כאן מלכתחילה...

לגבי המצבר - האם יכול להיות שחסר מים, ועדיין המצבר מראה על מתח 11V כשהאוטו כבוי?

אגב, עומת המצבר היא 60

תודה,

חולה על גיר ידני!

פורסם

לפי דעתי המצבר שלך מת ואם תמשיך לנסוע איתו קח בחשבון שהוא עלול לגמור לך את האלטרנטור.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...