Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו קרב : 15W40 נגד 10W40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי קצת בארכיון של הפורום נתונים והמלצות לגבי השוואה בין שני סוגי השמנים ולא מצאתי יותר מדי מקורות להשוואה.

האם יש יתרונות ל-15

מה עדיף בחישוב עלות מול תועלת?

עד כמה אם בכלל ה-10 עדיף על ה-15 מבחינת ביצועי המנוע וכן לגבי נקודת הארכת אורך חייו?

(למרות שהמשווקים דוחפים בד"כ את היקר יותר שמעתי כבר מישהו שטוען שליונדאי גיר רגיל

עדיף 15)

מה דעתכם

למשל אצלי ביונדאי ידני- ואני מניח שהשאלה תקפה גם ללא מעט רכבים מיני משפחתיים אחרים או בסגנון?

האם יש השלכה לגבי האיזור- נאמר איזור לח (נגיד מישור החוף למול יבש יחסית כמו (רושלים והנגב?

פורסם

ד"א עד כה השתמשתי ב-15 והרכב תיפקד באופן סביר . אותי באופן אישי הרבה פחות מעניינת יכולת ביצוע בנושא של פיתוח מהירות,למשל -אלא שמירה על אורך חייו של המנוע ושמירה על רמת תיפקוד תקינה.

פורסם

ולמה אתה לא מכניס את 5W40 ?

שהוא בעצם הכי טוב לרכבים שלא מיתחממים מהר

או כאלו שהוציאו להם את הטרמוסטט

וגם לא מגיעים לטמפרטורות עבודה וסלד בשמיים

(יש להבדיל בין או/וגם :puzzled:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמן 15w40 הוא בדר"כ שמן מינרלי .

שמן 10w40 הוא חצי סינטטי או סינטטי (כלומר לא מינרלי).

כמובן ששמן סיננטטי הוא הכי טוב החיסרון- המחיר....

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

נו ו 5'40 זה סינטטי מלא

אני מישתמש בזה של VALVOLINE

עכשיו זה מגיע ב גלוניםשל 5 ליטר (לא 4) זה שמן אירופאי סופר מיקצועי וכימעת לכל הרכבים שיש באירופה ניכנס 5 ליטר

לא כמו בארץ שרוב המכוניות הם 1600 סמק

בכל מיקרה עלה לי 125 שקל שזה מממש ממש זול ולא ניראה לי שבעל החנות ביכלל יודע כמה אמור לעלות השמן הזה

....הערכה שלי ..לפחות 45 שקל לליטר לי יצא 25...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נו חבר'ה, עדיין לא קיבלתי שמץ של מושג עד כמה 10 עדיף על 15?

*מצטער 5W40 נשמע לי יקר מדי ביחס עלות תועלת לפחות לנהג משפחתי כמוני ולא רלוונטי לדיון.

זה שחצי סינטטי עדיף מול מינרלי כבר ידוע מזמן, לא מחדש דבר, השאלה היא עד כמה

השאלה היא האם מי שמחליף כל חצי שנה פונט שמן מנוע יכול להמשיך להסתפק בשקט ב15

למרות שהוא "רק מינרלי" -.

למעשה אני הולך ומתחזק בתחושה שמי שיאץ לי בזמנו כי מי שדואג להחליף שמנים כל חצי שנה עדיף לו להשאר עם 15W40- לא טעה.

דרך אגב ביונדאי ממלאים 3.3 ליטר בכל סיכה.

מה דעתם של מומחי הפורום?

• תוכן חדש...