Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבריטית.

לצערי הרב יש צורך לבצע שיפוץ לגיר, היתי במוסך הונדה עפולה והם דורשים לביצוע הפעולה 7000ש"ח.

האם זה מחיר הגיוני?

האם כדאי לשפץ את הגיר דרך מוסך מורשה הונדה או שפשוט לפנות למכון שמתמחה בגירים?

פורסם

רגע רגע, עוד רק קנית את האוטו.

האם לקחת לבדיקה ? - אם כן, גש למכון הבדיקה וברר את הזכויות שלך.

לגבי השיפוץ - לא תמיד הסכומים גדולים, לעיתים יש צורך בהחלפה של רכיבים חשמליים זולים יחסית ולא תמיד מדובר בגלג"ש סוררים שמצריכים פירוק מעמיק.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
רגע רגע, עוד רק קנית את האוטו.

האם לקחת לבדיקה ? - אם כן, גש למכון הבדיקה וברר את הזכויות שלך.

לגבי השיפוץ - לא תמיד הסכומים גדולים, לעיתים יש צורך בהחלפה של רכיבים חשמליים זולים יחסית ולא תמיד מדובר בגלג"ש סוררים שמצריכים פירוק מעמיק.

אכן רק אתמול רכשתי את הרכב.

הרכב נלקח לבדיקה במכון בדיקה בפ"ת, והבוחן טען שהרכב נמצא תקין אך במקביל צויין בדו"ח(לכיסוי תחת) שיש נקישות בגיר וצריך להחליף שמן.

לא התרגשתי מהנקישות מכיוון שהבוחן אמר שבגדול ההילוכים מתחלפים בצורה תקינה ואין ממה לחשוש, רק להחליף שמן גיר וכו'.

אך מה שהתברר לי לאחר שרכשתי את הרכב, שהמוכר נכנס יום לפני הבדיקה למוסך מורשה ואיפס תקלת מנוע(מנורה כתומה) שהתברר שזו המנורה שציינה שיש בעיה בגיר.

שזו גם המנורה שנדלקה לי ממש היום יום לאחר הקניה.

נגשתי למוסך הונדה בעפולה והם בדקו את הרכב במחשב וגילו שהתקלה היא בגיר ולאחר בדיקה מעמיקה יותר התברר שיש לבצע שיפוץ גיר...

שוחחתי עם 2 עורכי דין והתייעצתי איתם לגבי הסוגיה, הם טענו שאני יכול לבטל עסקה ולהחזיר את הרכב, או במקביל לתבוע אותו בעקבות החוק החדש "גילוי נאות", וכן חוק הגנת הצרכן.

התקשרתי במקביל לבחור שמכר לי את הרכב והסברתי לו את המצב ולאחר שיחה ממושכת הוא הסכים להשתתף איתי בתיקון בכך שהוא יעביר לי 2000 ש"ח, אני לא הסכמתי ואמרתי שאני מוכן לפחות בחצי מעלות התיקון(הגיוני לא?).

הוא חזר אלי לאחר כמה שעות והסכים לשלם 3000 ש"ח ואני הסכמתי.

בקשר לשיפוץ עצמו, אז אני לא יודע אם כדאי להתעסק בקטנות בהחלפות מזעריות.

לפי דעתי שיפוץ חלקי יעלה לי גם כן לא מעט, ולכן עדיף אולי לשלם על שיפוץ מלא וכך להפחית את הסיכוי שאני אפגוש בתקלה נוספת הקשורה לגיר בתקופה הקרובה\רחוקה.

פורסם

תבדוק אולי יש לך אפשרות לרכוש גיר משומש במצב טוב עם אחריות כמובן ואז נשאר רק ההתקנה, מה שיכול לעלות יותר זול.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

ואז אני לוקח סיכון מסויים שהגיר יחזיק לי חודש או חצי שנה או שנה או 10 שנים... זה סיכון שצריך לקחת.

אני מעדיף להשקיע במוצר חדש שאני יודע ששילמתי על משהו שאני יודע מה עשו לו, מאשר לקנות קופסאת הפתעות.

פורסם

אני חושב שתחליף שמן ותבדוק מה קורה, חבל לזרוק אלפי שקלים .

אם העניין נמשך,לך לעוד כמה אנשי מקצוע שמתמקצעים בגירים(לא מוסך מורשה) ושאל דעתם בענין

זאת דעתי בעניין הנ"ל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אם יש לך תיעוד שבעל הרכב נכנס למוסך לאיפוס תקלות + הוא לא יידע אותך שיש בעיה בגיר אתה יכול לתבוע אותו. הרי יש לך הוכחה מהמכון בדיקה שהנורה לא דלקה במהלך הבדיקה, אחרת המכון היה מציין בטופס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אם יש לך תיעוד שבעל הרכב נכנס למוסך לאיפוס תקלות + הוא לא יידע אותך שיש בעיה בגיר אתה יכול לתבוע אותו. הרי יש לך הוכחה מהמכון בדיקה שהנורה לא דלקה במהלך הבדיקה, אחרת המכון היה מציין בטופס.

הבעיה היא שכביכול בטופס הבדיקה כתוב שיש נקישות בהעברת הילוכים+יש צורך בהחלפת שמן, ולמרות שהבוחן אמר בעל פה שתיבת ההילוכים תקינה כתוב שהיא לא ממש תקינה, ואני קניתי את הרכב ביודעין שיש בעיית גיר כלשהי..

ואז כשאני אתבע אותו יש סיכוי שבגלל הסעיף הנ"ל השופט יגיד לי אז בבדיקה התגלתה בעיית גיר ואתה בכל מקרה קנית את הרכב.

אני חושב שתחליף שמן ותבדוק מה קורה, חבל לזרוק אלפי שקלים .

אם העניין נמשך,לך לעוד כמה אנשי מקצוע שמתמקצעים בגירים(לא מוסך מורשה) ושאל דעתם בענין

זאת דעתי בעניין הנ"ל.

זאת בדיוק מה שאני יעשה, אני לא קופץ ישר לשפץ, אני רוצה לקבל כמה חוות דעת ודיאגנוסטיקה לגבי התקלה מאנשי מקצוע נוספים.

ואם כולם יאמרו את אותו הדבר, נשפץ.

פורסם

אני לא התכוונתי לתבוע את המכון אלא לתבוע את המוכר על אי גילוי נאות. או במילים אחרות אם אתה יכול להוכיח שהמוכר ידע שהנורה נדלקה אצלו (כלומר הוא נסע למוסך ואיפס אותה קרוב למועד המכירה) ולא ציין זאת במעמד המכירה אזי יש לך קייס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני לא התכוונתי לתבוע את המכון אלא לתבוע את המוכר על אי גילוי נאות. או במילים אחרות אם אתה יכול להוכיח שהמוכר ידע שהנורה נדלקה אצלו (כלומר הוא נסע למוסך ואיפס אותה קרוב למועד המכירה) ולא ציין זאת במעמד המכירה אזי יש לך קייס.

המוכר יכול בלי קשר לאיפוס התקלה לומר בבית המשפט שאני לקחתי את הרכב לבדיקה ובבדיקה מופיעה בסעיף של הגיר שיש בעייה כלשהי, ולמרות שהבעייה כתובה אני החלטתי לקנות את הרכב.

ואז השופט יכול לפסוק שאכן הרכב נמצא במעמד הרכישה עם בעיית גיר כלשהי והקונה(אני) החליט בכל מקרה לרכוש אותו.

למרות שבפועל הבוחן טען בעל פה שהגיר תקין ומתחלף בצורה נקייה, אך נכתב שיש צורך בהחלפת שמן+נקישות בהעברת הילוכים.

בקיצור אני בברוח רציני אני עובד עצות ולא יודע מה לעשות!

לבטל את העסקה על הרכב או להשאר איתו או לנסות למכור אותו.... וכולה רציתי לקנות רכב אמין ולהנות ממנו. :(

• תוכן חדש...