Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב צח

הכותרת מדברת בעד עצמה- מחפש אינסטלטור הגון שמתעסק במערכות סולאריות בבניין משותף, רצוי מאיזור כפר-סבא\פתח-תקוה והסביבה.

המשאבה החשמלית דורשת החלפה עקב תקלה (היא אינה עובדת למרות שמקבלת מתח - וגם נוזלת קלות מצד אחד).

מבדיקה שעשיתי המשאבה עצמה תפוסה (מתחממת קלות ברגע שמקבלת מתח אבל אין סירקולציה של מים) והטרמוסטט הדיפרנציאלי תקין.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תחליפו משאבה לבד. חבל להזמין לזה איש מקצוע.

תכל'ס לא התעסקתי עם זה אף פעם, זה נראה דיי פשוט אבל אין לי מושג מאיפה להשיג את החלק ומה לעשות עם החיבור שנוזל (יש שם מעין מאריך של כמה סנטימטרים והוא נוזל, לא ברור אם הנזילה היא מהחיבור או מהמאריך עצמו).

יש לך ניסיון עם זה ? עלות של משאבה ?...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי מושג לגבי עלויות אבל מבחינת חלקים חוץ ממשאבה וניפפל או קופלונג לא צריך להיות שם שום חיבור מיוחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תחליפו משאבה לבד. חבל להזמין לזה איש מקצוע.

טוב, מצאתי 10-15 דקות לעלות לגג היום עם 2 מפתחות צינורות וחזרתי הביתה עם המשאבה, היה הרבה יותר קל ממה שחשבתי.

הנה תמונות של הנבלה.

בין החלק העליון (הרוטור) לגוף היו 2 ברגים עם ראש משושה, פירקתי אותם אבל עושה רושם שהעסק לא נפתח לשניים.

הרוטור הפנימי זז ולא תקוע.

הקבל נבדק ונמצא תקין.

האם יש משהו שניתן לעשות שהמשאבות הללו יחזיקו יותר זמן מעמד ? (לטענת וועד הבית הקודם, המשאבה "הולכת" כל איזה שנתיים).

יש למישהו מושג מאיפה משיגים כזה דבר חדש ? האם ניתן לתקן ?

איציק

IMG_0135.JPG

IMG_0136.JPG

IMG_0137.JPG

IMG_0138.JPG

IMG_0139.JPG

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היו ימים של שמש ומה שתציאו על החשמל יהיה יותר ממה שהייתם מוציאים על תיקון. בבניין עם מערכת סולרית יש בדרך כלל הרבה דיירים זוהי הוצאה יחסית קטנה. אין מה להתעסק עם המשאבה לך תקנה חדשה לפי אותו הספק ותבדוק שאתה מצליח להתאים את ההברגות לפי הקוטר ושומר על האורך מקצה לקצה.

פורסם
היו ימים של שמש ומה שתציאו על החשמל יהיה יותר ממה שהייתם מוציאים על תיקון. בבניין עם מערכת סולרית יש בדרך כלל הרבה דיירים זוהי הוצאה יחסית קטנה. אין מה להתעסק עם המשאבה לך תקנה חדשה לפי אותו הספק ותבדוק שאתה מצליח להתאים את ההברגות לפי הקוטר ושומר על האורך מקצה לקצה.

לא מדובר בבניין גדול, סה"כ 12 דירות (5 קומות עם 2 דירות בכל קומה, כולל קומת קרקע).

ממה שזכור לי בעל פה הוועד הקודם פעם אמר לי שמשאבה כזו עלתה להם בסביבות 2000 שח (זה כולל העבודה של בעל מקצוע שהגיע להחליף אותה).

יש לך המלצה על מקום שאפשר לקנות בו משאבה כזו ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא מדובר בבניין גדול, סה"כ 12 דירות (5 קומות עם 2 דירות בכל קומה, כולל קומת קרקע).

ממה שזכור לי בעל פה הוועד הקודם פעם אמר לי שמשאבה כזו עלתה להם בסביבות 2000 שח (זה כולל העבודה של בעל מקצוע שהגיע להחליף אותה).

יש לך המלצה על מקום שאפשר לקנות בו משאבה כזו ?

איציק

בדרך כלל אני מגיע לבניין עם הרבה יותר דירות כשיש מערכת סולרית.

לשאלתך ז'בוטינסקי ב"ב ליד מכון מור.

פורסם

איציק, לרוב לא ניתן לתקן את המשאבות הללו, וגם לא משתלם כלכלית, הן מבחינת סכום התיקון (אם תמצא בכלל מישהו שיסכים לנסות לתקן) והן מבחינת הזמן שבו המשאבה תחזיק מעמד.

לדעתי, אתה יכול להיות ה"אביר" של הבניין ולהחליפה לבד, אבל עליך לבדוק כמובן את כל שאר המערכת, בדגש על הטרמוסטט הדיפירנציאלי שמפעיל את המערכת (אחד תקול, למשל, יגרום למשאבה לפעול ללא הפסקה ולקצר את חייה).

עלות החלפה אצל בעל מקצוע (כמוני למשל :wink: ) בתחום של 2000-2600 ש"ח, תלוי בהמון גורמים, ולכן זו הערכה גסה.

נ.ב - לא כל אינסטלטור יודע להתעסק עם מערכות סולאריות (למעשה, הם לא ממש מתעסקים עם זה), ולדאבוננו, גם מעטים הם בעלי המקצוע המתעסקים בדוודי שמש וחשמל, שאכן יודעים לטפל במערכת סולארית. בדוק טוב טוב רקע ונסיון האדם שאתה מביא.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני טיפלתי במערכת הסולארית הזו לפני מספר חודשים (נתק לאחד החיישנים), למדתי אותה דיי טוב ועברתי על הרבה מאוד שירטוטים.

אינני איש מקצוע בתחום. עברתי על המשאבות הישנות שזרוקות בצד, מצאתי באחת מהן שיש שסתום חד כיווני שלא הרכיבו במשאבה האחרונה - חבל.

בכל מקרה עשיתי סקר שוק קצר באיזור התעשיה הקרוב למקום עבודתי. כל המשאבות שמצאתי הן סיניות - אני סבור שאורך החיים שלהם קצר ממשאבה איכותית (מי ישמע, "איכותיות" החזיקו סה"כ שנתיים וכל החלפה עלתה בסביבות 2000 שח).

מאחר ופער המחירים בין מה שביקש בעל מקצוע למחיר של משאבה חדשה בפועל הוא עצום, החלטתי להמר. קניתי משאבה חדשה בעלות של 350 שח + מע"מ. נרכיב אותה ונראה מה יוליד יום... (להזמין מישהו ב 2000 שח תמיד אפשר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ביקשתי המלצה לאינסטלטור הגון - ובסוף יצא שעשיתי את כל העבודה בעצמי :mm_tongue

אני מעדכן בשביל הסיכוי של 1:1,000,000 שאולי מישהו יזדקק למידע הזה מתישהו;

לאחר בדיקה נוספת נמצא שאכן היה מותקן על המערכת שסתום אל-חזור. בכל מקרה קניתי אחד חדש, כולל ניפל חדש וכמו שכבר ציינתי, משאבת סחרור חדשה. הניפל והשסתום אל-חזור עלו 49 שח כולל מעמ, המשאבה עוד 350+מעמ (408 כולל מעמ).

חיברתי הכל, ביצעתי בדיקה (הפעלה ידנית של המשאבה דרך לוח פיקוד של הטרמוסטט הדיפרנציאלי) - המשאבה עובדת.

מחר נראה אם המערכת תצליח לספק לנו מים חמים מהשמש... :mm_cool:

איציק

IMG_0151.JPG

IMG_0152.JPG

IMG_0153.JPG

IMG_0154.JPG

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מאיפה קנית את המשאבה?

איזה הספק?

הקודמת היתה 71W, הנוכחית 100W.

את ההודעה שלך וההכוונה לב"ב צמוד למכון מור ראיתי רק היום בערב - אבל.... יצא שבכל זאת קניתי אצלו :lol:

איך זה קרה ? זה פשוט: ברחוב הירקון (לא רחוק ממכון מור, 2 דקות ברגל) יש את משה גבירץ, ספק ענקי לחלקי אינסטלציה. עברתי דרכו בבוקר (קניתי ממנו שסתום אל-חזור וניפל 1 צול 5 ס"מ) והוא שלח אותי אל ספק המשאבות צמוד למכון מור.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גבירץ אינסטלציה מחזיק רק חלקים איכותיים קנית במקום הנכון גם את הניפל וגם המשאבה.

אני סומך על ההמלצות של גבירץ בעיניים עצומות, יש לו ה-כ-ל והמחירים שלו טובים מאוד (לפחות בדברים שאני הייתי צריך לקנות). רכשתי ממנו (בעבר) גם מחברים לצנרת SP כששיפצתי את הבית (הוא מכר לי את המקוריים של SP, פשוט מעולים - אפילו שקצת יקרים) אבל היה שווה כל שקל (כבר נתקלתי בסיפורים של כאלה ששמו מחברים סיניים שפשוט התבקעו\נסדקו אחרי תקופה של כמה שבועות !!!).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...