Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אנו מעוניינים לקנות רכב חדש.

הכי חשוב לנו:

1. חסכוני בדלק.

2. זיהום אוויר מועט.

3. טיפולים זולים.

4. בטיחותי.

 

הרכב יעשה חמישה ימים בשבוע 120 קילומטר כל יום לפחות (מקציר לראש העין וחזרה כל יום) ובסופי שבוע לפעמים יותר לפעמים פחות.

 

מבחינת התקציב: אנחנו בוודאי נקנה רכב חדש, אז פשוט תציעו מה שהכי נראה לכם ונראה איך מתקדמים.

כמובן שאם חשבתם על שתי מכוניות שהן דומות מאוד בכל הפרמטרים אז הזולה מביניהן עדיפה.

 

נשמח לדעת מה אתם חושבים שהכי כדאי לנו.

 

תודה,

יובליאת.

פורסם

אמרו שהמכוניות האלו מסרטנות, לא? (אני שואל, לא בא לעקוץ חלילה).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המכוניות האלה בהחלט פולטות קרינה, אבל תעשה את השיקול

זיהום אויר, חור באוזון, קירנה מהשמש--> מסרטן.

 

רכב שנוסע הרבה ולא מזהם חסכוני זול לאחזקה וטיפולים ובטיחותי, זה קשה מאוד למצוא.

 

נניח i30 דיזל יכול להיות חסכוני, בטיחותי, לגבי עלויות אחזקה אין לי מושג

אבל מה שכן הוא בדרגת זיהום 13 או 14 שזה המון לרכב כזה!

 

אתה תצטרך כמובן להתפשר פה על משהו,

נניח אם תתפשר הדייהטסו סיריון לדעתי היא הבחירה הטובה.

היא מרווחת מאוד, חסכונית, בטיחותית ודרגת הזיהום שלה נמוך - 4.

עלויות האחזקה לא יקרות.

אז ויתרת מעט על הגודל, היא לא 5 כוכבים אלא 4 שזה ציון טוב, והיברידית צורכת בהרבה פחות דלק.

שלומי.

פורסם

לא, אמרו שהן פולטות קרינה אלקטרומגנטית מעל המותר לשהייה לטווח ארוך, דבר אשר עלול לגרום (שוב בטווח הארוך מאוד) לסרטן. האם אתה יודע מה רמת הקרינה האלקטרומגנית במטבח שלך? או בחדר השינה שלך ליד השקעים? [רמז, מעל המותר].

 

מצד שני - זהו בהחלט דבר שלא צריכים להתעלם ממנו. זה מעיד על הקמצנות של יצרניות הרכב שחסכו באמצעי סיכוך.

בדיוק כמו שמכוניות היום הרבה יותר בטיחויות מפעם בזכות דברים כמו ה EURONCAP, גם הנתון הזה כנראה ישתפר עם הדגמים הבאים של מכוניות שסוחבות איתן בטריות ענק.

פורסם

אולי בכל זאת תציינו גבול לתקציב?

 

סקודה אוקטביה TSI יכולה להיות בחירה מעולה אבל הטיפולים לא כל כך זולים. אבל היא חסכונית, בטיחותית וידידותית לסביבה.

 

היא מצויידת במנוע 1.8 ליטר עם מגדש טורבו שמספק 160 כ"ס, משודך לתיבה רובוטית כפולת מצמדים מסוג DSG עם 7 הילוכים.

 

 

בהצלחה!

פורסם

השמועות על הקרינה בכל אופן מאוד לא ברורות. לפני חודשים מספר הופיע הכתבה ב-וואלה, אך היא הוסרה עקב הבירור המשפטי. אני מעריך כי ישנם מאבקים סמויים וכנראה אפילו אי-אלו גורמים במסדרוני השלטון אשר עמדו מאחרי הכתבה הנ"ל. בכל אופן נכון להיום בשום מדינה לא הוכחה שום סכנה מרכבים היברידיים והדברים נשארים בגדר ברבז העיתון.

 

האינסייט מקבלת ביקורות לא הכי מכמיאות, בעיקר בגלל בידוד רעשים ירוד ואיכות תא הנוסעים. מבחינה זו סיוויק עדיפה בהרבה. אבל ע"מ שרכישה זו תהיה כדאית מבחינה כלכלית יש להסיג הנחה 5-ספרתית מהמחירון. במידה וזה מצליח - מדובר בעיסקה טובה מאוד. ואם לא - לדעתי הכי משתלם להחזיק רכב רגיל מקבוצה 2. סעיף החיסכון בדלק הרי משמעותי פחות מההבדלים במחירונים.

פורסם

טוב,

אז אנחנו חשבנו על מחיר בסביבות ה- 100,000 ש"ח.

חשבנו על הטויוטה יאריס הרובוטית.

 

אבל אם מישהו חושב שרכב אחר עדיף למטרות שלנו, יכול להיות שהוא עולה יותר אבל החיסכון מסביב יהיה משמעותי, אז אולי עדיף לנו.

 

נשמח לשמוע את דעתכם.

 

תודה,

יובליאת.

פורסם

לדעתי על פי הדרישות שלך היאריס הרובוטית דיי מצוינת. הרכבים היחידים שיכולים להתחרות איתה על זיהום אוויר הם ההונדה ג'אז והפיאט 500.

 

הסיבה שלדעתי שאף אחד לא המליץ את הרכבים האלה עדיין הם הגיר הרובוטי. האם אתם כרגע נוהגים על רכב אוטומטי או ידני?

בכל מקרה אתם תצטרכו לעשות נסיעת מבחן בכל רכב רובוטי לפני הקנייה שלו, אבל אם אתם מגיעים מאוטומטי אתם צריכים להבין שההתנהגות של רכב רובוטי עם מצמד אחד דומה יותר לידני, וזה לא אותו דבר.

 

אנחנו היינו לפני קנייה דומה לא מזמן והסיבה היחידה שלא הלכנו על היאריס הרובוטית זה אי זמינות. המלאי אזל ישר אחרי שתוכנית המיסוי הירוק נכנסה לתוקף.

 

על פי הדרישות שלך זה רכב מצוין. החסרונות היחידים שלו הם בגאז או מושב אחורי קצת קטן (יש מסילה למושב האחורי אז אפשר לכוונן), חלונות ידניים מאחור והצורך להתרגל לתיבה רובוטית.

פורסם

תודה,

לגבי התיבה הרובוטית אין לנו בעיה עם זה, היינו בנסיעת מבחן על היאריס, ואמנם זה קצת מוזר, אבל זה בסדר בשבילנו.

 

השאלה שנשארה היא:

האם מישהו חושב שלאור הדרישות שלנו יש רכב אחר שהוא יותר מתאים?

 

תודה,

יובליאת.

פורסם
לדעתי על פי הדרישות שלך היאריס הרובוטית דיי מצוינת. הרכבים היחידים שיכולים להתחרות איתה על זיהום אוויר הם ההונדה ג'אז והפיאט 500.

 

טוב, מבין אלו, נראה לנו שהיאריס עדיפה:

1. היא גם הכי זולה (לא גיר ידני).

2. היא פחות מזהמת מההונדה ג'אז ואותו הדבר כמו הפיאט 500.

3. היא צורכת פחות דלק מההונדה ג'אז, ואותו הדבר כמו הפיאט 500.

4. הבנו שהטיפולים שלה זולים (בבקשה תקנו אותנו אם זה לא נכון).

5. הפיאט 500 היא מיני ואולי 120 ק"מ ליום, בעיקר בכביש בין-עירוני זה קצת גדול עליה. היאריס היא סופר מיני אז לא נראה לנו שצריכה להיות בעיה (בבקשה תקנו אותנו אם אנחנו טועים).

6. היאריס כנראה פחות בטוחה מהשתיים האחרות - אבל אי-אפשר לקבל הכל.

 

נשמח אם למישהו יש הצעות יותר טובות וגם נשמח לשמוע אם אנשים מסכימים כדי שנדע אם עשינו את הבחירה הנכונה.

 

תודה,

יובליאת.

פורסם

היינו במצב דומה. קנינו ג'אז 1200 ידנית שמאוד מפתיעה בסעיף תצרוכת הדלק.

הייתה מבצע במאיר ויצא לנו פחות מ100K.

פורסם

היאריס נמכרת בחודשים האחרונים עם מנוע 1,300 חזק (101 כ"ס) ותיבה רובוטית משודרגת עם 6 הילוכים במקום 5.

הכל טוב ויפה למעט סעיפים 3 ו 4 בדרישות שלך, תמחור החלפים של טויוטה הוא בגדר שערורייה ומחיר הטיפולים בהתאם. בסעיף הבטיחות, היאריס הרובוטית מגיעה עם 4 כריות אוויר (והידנית עם 2, לא ברור איך משרד התחבורה מאשר להם), מה שמציב אותה הרבה מתחת לציון 5 הכוכבים שהיא קיבלה באירופה, ששם היא משווקת עם 7 כריות אוויר. למה? ליבואן טויוטה הפתרונים :roll:

למעשה מלבד הלוגו האליפסי בחזית הרכב אין בה שום דבר מיוחד, בטח ביחס לשאר המתחרות (סופר-מיני) שמציעות רמות אבזור ובטיחות עדיפות משמעותית.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

×
×
  • תוכן חדש...