Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צינור ופילטר אידוי דלק בפיאט ספיידר

ravivhaik
שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי לכולם

אני בשלבי החזרה לכביש של פיאט ספיידר 2000, שנת 1979. הדגם עם הקרבורטור.

הרכב יובא מארה"ב ויש לו פילטר אידוי דלק (GASOLIZE VAPOR FILTER) שמחובר על הצינור הראשי ישירות לקרבורטור.

זה נראה כמו מיכל שחור עם חור פתוח מלמעלה שיש בו בפנים חול או אבקה או משהו כזה. ראו תמונה.

מכיוון שהחלפתי את הצינור דלק מההתחלה עד הסוף, נאלצתי לוותר על הפילטר הזה כי הוא כולו מטונף וייתכן שעדיין מקורי (הרכב לא נסע 20 שנה רצוף).

הבנתי שזה פילטר שהיה מקובל בארה"ב בלבד וחלק מהדרישות האמריקאיות של הזיהום אויר.

אז קודם כל אם יש פה מישהו מומחה לקרבורטורים (צביקה?) שיכול לאשר שלא יקרה שום אסון אם אני אוריד את הפילטר הזה ואשים פילטר קטן סטנדרטי במקומו, אני אודה לו.

שנית, מכיוון שאני מבטל את הפילטר הזה, שמחובר לקרבורטור (צינור שמחזיר טיפות דלק אולי לתוך המיכל), עכשיו נותר לי צינור שיוצא מהקרבורטור ואין לי לאן לחבר אותו. מה עושים איתו ? אוטמים ? מחברים חזרה לצינור ראשי ?

הנה תמונות להמחשה. כתבתי באנגלית כי העליתי את זה גם באתר שמתמחה בפיאט ספיידר בחו"ל, עבור יומיים ואין שום תשובה.

בקיצור, מה עושים עם הצינור היתום עכשיו ?

תודה מראש

רביב

filter.JPG

filter2.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב !

לדעתי הבלתי מחייבת, אתה יכול לבטלו, ולהחליף אותו עם מסנן דלק בעל 3 יציאות, או מסנן קניסטר בעל 3 יציאות.

ההשפעה על ביטולו המוחלט, עקב בעיות זיהום אוויר, אינה אקטואלית בארצנו הקטנה וה"ירוקה".

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי צביקה. קודם כל תודה רבה !

וסליחה על הבורות. מה זה מסנן קניסטר בעל 3 יציאות ?

והאם אני מבין נכון ? לחבר את התינור היתרום חזרה למסנן עם הצינור המרכזי חזרה לקרבורטור ?

איפה ניתן להשיג מסנן כזה ?

תודה מראש!

רביב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רביב שלום רב !

מסנן קניסטר, הוא מסנן פחם למניעת ריחות דלק ברכב, ואו משמש כמסנן למניעת לחצים בטנק דלק ואוורור למניעת תת לחץ בטנק, על ידי צינור שלישי המחזיר דלק לטנק.

הצינור יתחבר למסנן, יצא לקרבורטור, ויציאה שלישית חזרה לטנק דלק באם קיים צינור שלישי, חסימת הצחנור השלשי אפשרית, אך לא רצוייה.

נסה לחפש מסנן דלק, בחנויות חלקי חילוף לרכב, או חלקי חילוף לקרבורטרים.

תמונות בקלוז אפ, והתמקדות על אזור משאבת הדלק, הקרבורטור, ואזור פילטר האדוי הישן, יעזרו לאבחנה והמלצות בנושא.

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאוד מענין, וגם לא ממש ברור. למה בדיוק צריך קניסטר בתא מנוע??? נראה לי מוזר משהו.

למיטב זכרוני הבלתי מחייב, בפיאט ספיידר אירופאית, באים שני ווברים במפרט זהה לאלפות מהשנים הללו. זה חלק נכבד מהכיף במנועים הללו. ממה שאני מצליח להבין, אצלך יש קרבורטור אחד מסוג כלשהו (אמריקאי?) ואם זה ככה, רוב הסיכויים שהמנוע מסורס וזה חבל מאוד. אם זה המצב, הייתי מעיף את כל המערכת, ומביא או מוצא סעפת +קרבורטורים אירופאיים (וובר או דלאורטו) שיעירו את המנוע לחיים "אמיתיים".

בכל מקרה, מן הסתם ספר "היינס" או דומיו, אמורים להסביר על המפרטים השונים. אם לא - כמו שצביקה אמר, כדאי מאוד להעלות צילום ברור של הקרבורטור בשביל שנבין ואולי נוכל לייעץ מה יש שם.

בפורשה שלי, דבר ראשון שעשיתי היה להעיף את כל מערכת ה"אייר פאמפ" המיותרת והמסורבלת שנמצאה שם בגלל תקנות זיהום אויר אמריקאיות. זה עשה למנוע רק טוב. למזלי מישהו כבר ביטל חלקים אחרים של המערכת (טרמל ריאקטורז) שפשוט מבשלים את המנוע למוות, ופוגמים בביצועים. אם תתן תמנוה או דגם של הקרבורטור, בטח נמצא את המפרט שלו איפשהו ונראה אם אפשר לבטל את הפ"פילטר" הזה או מה שהוא לא יהיה, ומן הסתם אפשר.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקרבורטור הוא וובר כפול לועות. דלאורטו מעולם לא באו על ספיידר.

זוג הוובר IDF40 שבאו בדגמים האירופאיים אכן יותר ספורטיביים, אבל ידועים לשמצה בצריכת דלק, קושי בכיוונון וסרק לא יציב.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז הנה התמונות

הצינור שאני מחזיק ביד היה מחובר לפילטר אידוי הדלק השחור (אדים שחוזרים אולי?)

הצינור עם הפילטר השקוף הוא הצינור הראשי שמגיע היישר מן המיכל דלק ועבר קודם דרך הפילטר אידוי. שמתי בנתיים פילטר קטן שקוף.

1.JPG

2.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב - DATSUN 280Z שלי קיים מסנן זהה ( למרות שהמנוע מוזרק .. ).

בתחתית הבית קיים מסנן רשתית שניתן להחלפה בקלות ( עלה ב - E-BAY - 4$ בלבד .. )

לדעתי במידה והבית במצב טוב וניתן לניקוי תשמור על המקוריות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז הנה התמונות

הצינור שאני מחזיק ביד היה מחובר לפילטר אידוי הדלק השחור (אדים שחוזרים אולי?)

הצינור עם הפילטר השקוף הוא הצינור הראשי שמגיע היישר מן המיכל דלק ועבר קודם דרך הפילטר אידוי. שמתי בנתיים פילטר קטן שקוף.

רביב שלום רב !

איני רואה שום מניעה , בהרכבת המסנן דלק שהרכבת, אם כי הוא מיותר, ויכולת לוותר עליו, ולהרכיבו ישירות לקרבורטור.

אפרופו קרבורטור, לפי התמונה, הוא ראה ימים יפים יותר, והוא זקוק לנקוי שיפוץ וכוון, דבר שיחזיר לקרבורטור ולמנוע את עלומיו.

שיפור משמעותי מורגש , מובטח.

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי צביקה

דיברתי איתך בטלפון לפני כמה שבועות

אל דאגה, אני מתכוון להגיע אליך בנסיעה. לא חשבתי אחרת.

חבל לי על העלויות של הגרר. ואני מעדיף לא לפרק ולהרכיב. הרכב יכול לנסוע ככה בנתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...