Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מי שאחד מבני משפחתו מוכר כנכה בעיני הרשויות,

וגר בבית אחד עם בעל הרכב , יכול לקבל תו וזכויות נכה לרכב

שלא שלו , אלא של בן משפחה אשר משתמש ברכב זה לעיתים לניודו.

?

אני מבקש תשובות רציניות בלבד , ולא משהו בסגנון " אני חושב"

תודה.

פורסם

יש להבדיל בין התו ובין הרכב.

לגבי זכאות לתו:

אם מוכר ע"י ביטוח לאומי כנכה שזכאי לתו - בן המשפחה יכול לקבל תו גם אם הרכב אינו רשום על-שם הנכה, בכפוף להצהרה שהוא משתמש ברכב גם לניוד הנכה, ושלא יעשה שימוש בתו שלא בעת שינוע (סליחה על המינוח...) הנכה.

לגבי זכאות לרכב:

אם לנכה לפחות 60% נכות בניידות ניתן לקנות רכב ולקבל הלוואה עומדת לצורך רכישתו.

על נהג הרכב לגור מקסימום 500 מטר בקו אווירי מביתו של הנכה.

הנהיגה ברכב תותר רק למורשי הנהיגה שיקבעו ע"י ביטוח לאומי.

שיעור ההלוואה העומדת במקרה כזה כ-30000 ש"ח.

ניתן גם לקבל הנחה באגרת רישוי אם הרכב רשום על-שם הנכה ואז תהיה אגרת הרישוי 21 ש"ח לשנה למעט אם מדובר ברכב שמשקלו הכולל מעל 3.5 טון (סוואנה למשל)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי זכאות לתו:

אם מוכר ע"י ביטוח לאומי כנכה שזכאי לתו - בן המשפחה יכול לקבל תו גם אם הרכב אינו רשום על-שם הנכה, בכפוף להצהרה שהוא משתמש ברכב גם לניוד הנכה, ושלא יעשה שימוש בתו שלא בעת שינוע (סליחה על המינוח...) הנכה.

לגבי זכאות לרכב:

ניתן גם לקבל הנחה באגרת רישוי אם הרכב רשום על-שם הנכה ואז תהיה אגרת הרישוי 21 ש"ח לשנה למעט אם מדובר ברכב שמשקלו הכולל מעל 3.5 טון (סוואנה למשל)

כל עניין קנית הרכב לא רלוונטי חוץ מכמובן תו הנכה והחניה הקבועה ( שגם זה לא קריטי)

במידה ובן המשפחה הנכה גר ביחד עם בעל הרכב לא יהיו כל בעיות

בנוגע לקירבה ( לא קירבה ראשונה )

לפי הבנתי לאור דבריך , לרכב פרטי ( לא קנוי בזכויות נכה), אין צורך ברישום נהג ברכב על ידי הביטוח הלאומי .

תודה על התשובות

פורסם

לגבי זכאות לתו:

לגבי זכאות לרכב:

כל עניין קנית הרכב לא רלוונטי חוץ מכמובן תו הנכה והחניה הקבועה ( שגם זה לא קריטי)

במידה ובן המשפחה הנכה גר ביחד עם בעל הרכב לא יהיו כל בעיות

בנוגע לקירבה ( לא קירבה ראשונה )

מדובר על רכב רגיל לכל דבר , הצורך היחידי הוא במקום חניה בעת "שינוע"

ולכן רק תו חניה כזה יספיק , האם גם לצורך זה צריך רישום נהג ברכב על ידי הביטוח

הלאומי ?

תודה על התשובות

הביטוח הלאומי אינו צד בעניין של תו נכה. יש לפנות למשרד הרישוי עם אישורים רפואיים מתאימים. ואם ימצא שהנכה עונה לקריטריונים - יונפק תו כנ"ל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני יכול לומר לך בתור נכה צה"ל,שאני קיבלתי תו ל-2 רכבים,משרד הרישוי אישר זאת[לא רק לי אלא גם לשאר הנכים],כי היום ברוב בתי האב בישראל יש 2 רכבים בבית,כך שיש לי תו נכה על הרכב שלי הפרטי ועל הרכב של אבי שעליו אני נוסע מדי פעם.[תו משולב עם מספר הרכב של שני כלי הרכב].

לגבי זכאות,אני יכול לציין לגבי מי שנכה צה"ל:לנכה שיש לו מעל 30% נכות רשאי לקנות רכב רפואי[בלי מיסים],ועקב כך לקבל גם תו נכה,זה תקף לנכים עם מגבלה ברגליים או בגב,לגבי נכים שיש להם פגימות במקומות אחרים,ראיתי מקרים שקיבלו ומקרים שלא,אז אני לא יודע לפרט על זה.

בנוגע לזה שרשמת אם אפשר לקבל תו לרכב שלא בבעלות הנכה,אני לא חושב שזה תלוי באיזו קירבה זו[זה גם יכול להיות רכב שבבעלות מקום העבודה שלך],אבל אם יתפסו אותך מחנה את הרכב בחניית נכים,והנכה לא היה איתך,אתה תקבל דו"ח,ע"פ החוק.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
אם יתפסו אותך מחנה את הרכב בחניית נכים,והנכה לא היה איתך,אתה תקבל דו"ח,ע"פ החוק.

וגם על פי צדק!

אם יש דבר שמרגיז אותי, זה אנשים שחונים בחניית נכה ללא הצדקה! :evil:

פורסם
אם יתפסו אותך מחנה את הרכב בחניית נכים,והנכה לא היה איתך,אתה תקבל דו"ח,ע"פ החוק.

וגם על פי צדק!

אם יש דבר שמרגיז אותי, זה אנשים שחונים בחניית נכה ללא הצדקה! :evil:

\

אבל איך אפשר לדעת עם הנכה איתו באותו רגע או לא? הפקח הרי לא מחכה ליד האוטו עד שתחזרו?

:roll:

פורסם
זה פשוט מאוד,מראים תעודת נכה

"תעודת נכה" - יש רק לנכי צ.ה.ל. - אין לנכים רגילים (פרט לתעודת עיוור)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...