Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב בסכום של 8000 ש"ח.חשוב לי שיהיה בעל גיר אוט', אמין וחסכוני בדלק, משנת 97 לפחות. אני מחבב את היפניות כי הן נעימות ורכות עבורי (למרות שרבים יגידו שהן דווקא לא נוחות בהשוואה לאירופאיות).

די התלהבתי מקאיה ספיה 1500 סמ"ק 98 אוטו', אמנם לא יפנית, אבל מרווחת, (נוחה ורכה?) ומשנה מתקדמת יחסית לסכום. אבל עדיין השאלה אם היא אמינה וכדאית? כמו כן, מצאתי פיאסטה 97 אוט', מנוע חלש יותר (1300)

מה דעתכם? אשמח לקבל עוד המלצות לרכבים בסכום זה (לא מעוניין באירופאיות כגון רנו, פיז'ו וסיטרואן).

בנוסף לכך, האם באמת חשוב למצוא רכב עם מעט קילומטראז', נגיד 160,000 ובשום פנים ואופן לא 200,000 ומעלה?

אגב, מצאתי כל מיני מציאות (סיריון מהשכרה, פורד אריקה 98 ב - 4500 ש"ח, אפלאוז ולנטרה זולות), כדאי או שאין מתנות בחינם?

ולבסוף, רכב ישן כדאי לבדוק במוסך ולחסוך או שי להשקיע, לדעתכם, בבדיקה במכון?

תודה רבה!

פורסם

די התלהבתי מקאיה ספיה 1500 סמ"ק 98 אוטו', אמנם לא יפנית, אבל מרווחת, (נוחה ורכה?)

בתור אחת שנסעה על קאיה ספיה 14 שנה ממליצה בחום ...מנוע מאזדה סוס עבודה עם מינימום תקלות ראתה מוסך רק מטסט לטסט...מחלה ידועה של הקאיה זה הדש בורד שאיבד את צורתו מהשמש אך רפד טוב יכול לכסות בקלות את הצלקות ....בקיצור אם יש אחת כזו שמורה לך על זה.

פורסם

הפיאסטה האוטומטית לא ממש מומלצת - לך על הקאיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי הקאיה.. מצד אחד, אומרים לי להתרחק ממנה. מצד שני, אני מקבל המלצות בחום שזה הרכב שכדאי לבחור.

כך גם לגבי הפיאבטה, יש לאח שלי והאוט מצויין. נכון יש לו רכב בעל גיר רגיל, אבל בעצם למה היא לא מוצלחת? מצידי שלא תגיע ל 100 קמ"ש בעליות של חיפה, גם 60 קמ"ש זה בסדר.

מה אתם אומרים?

פורסם

הבעייה בפיאסטה היא לא בביצועים, אלא באמינות הגיר האוטומטי, שהינו רציף ולא פלנטרי כמקובל.

האמת שכבר לא שרדו פיאסטות אוטומטיות רבות - רובן המכריע קיבל תיבת הילוכים רגילה, במקום לשפץ את הקיימת, מאחר ועלות שיפוצה עולה על ערך המכונית כולה.

הקאיה ספייה הינה מזדה 323 (בערך) שיוצרה ע"י קאיה, כששני החברות עדיים שיתפו פעולה בינהן.

למעט איכות גימור נמוכה יחסית, מדובר במכונית אמינה בהחלט וסבירה ברוב הפרמטרים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לקאיה? מצאתי אחת שנת 98, 138,000 ק"מ יד שניה, נראה שהדשבורד בסדר...

מה עם הדייהו נובירה והלאנוס?

יש לי נסיעות ארוכות מחיפה לירושלים וחזרה כל שבוע. צריך רכב אוט' חסכן בדלק, אמין מבחינת תיקונים וזהו בערך...מצאתי כמה לנטרות ואפלאוזים אבל עשו בסביבות 200 אלף קילומטר....

פורסם

דייהו נוברה ולאנוס פחות מוצלחות מהספיה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...