Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי HU 2DIN של פיוניר (DVD P6050), פיג'ו 307.

אני חושב על 6X9 מאחור וקומפוננט מקדימה.

האם אני אצטרך מגבר? איזה יתאים לי?

הדרישה שלי היא צליל נקי, מעט באסים (ולכן לא צריך סאב) ושיהיה אפשר לשמוע בווליום נורמלי - לא צריך להרעיד את החלונות של השכנים כמו שביקשו פה לפניי.

אשמח לכל עזרה בקביעת המרכיבים.

בריאות לכולם!

פורסם

בהחלט יש צורך בתקציב, עם תקציב מוגבל (כמו כולנו :wink:) חפש יד שנייה בפורום.

אך על מנת שנוכל לעזור לך אנא הגדר תקציב.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

לא היה לי כסף כשקניתי את ה HU (ואני מעריך שאתם יודעים מה מחירו בשוק..), לא היה לי כסף כשהוספתי את ה GPS ואת ה BT. גם היום אין לי כסף.

רוצה לומר בעצם שאם משהו מוצא חן בעיניי, אני קונה, כמובן שעדיף בכמה שפחות.

אם איטום בדלתות קדמיות ייתן לי הרבה יותר מרמקול חזק אז אני אשקול גם את זה.

אני מעריך שלא צריך להוציא הרבה אלפים כדי לקבל מערכת טובה ויעילה.

מה דעתכם על רמקולים (6X9 + קומפוננט) של פוקל?

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

מגבר תמיד עדיף על הגברה פנימית של רדיו-דיסק, גם למי שלא אוהב באסים או מחפש ווליום מחריש אוזניים.

מגבר 4 ערוצים פשוט מתחיל סביב ה 400 שקלים ומסתיים בעשרות אלפים. מאחר ואני מניח שאינך מעוניין באף מגבר מקצוות הסקאלה חפש לך מגבר מחברה מוכרת ע"ע JBL, רוקפורד, פניקס גולד, הייפוניקס - רובם ככולם יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר. אל תתפתה לדילים של המגברים הזולים עם ההספקים הגבוהים.

לגבי הרמקולים - פוקל על שלל סדרותיה היא לא הבחירה הראשונה שלי. יש להם אופי שאני לא מתחבר אליו. מורל למשל עדיפה על פניה ולדעתי כל היצע דגמי הרמקולים שלהם נותנים תמורה מצויינת לכסף, במיוחד במדינה שלנו שמחירי מוצריה זולים משמעותית משאר העולם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

MTX הייתה (ואולי עודנה) חברה אמריקאית אסלי והיה לה ציוד טוב. אם היא עדיין לא נרכשה או פשטה רגל צריך להיות לה ציוד מספק בהחלט, לפחות בכל הנוגע למגברים. עם רמקולים מתוצרתה אין לי נסיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הציעו לי מגבר Xplode של סוני, 600W RMS 4 יציאות. 1000 ש"ח, האם זה מספיק מבחינת הספק? איך המגבר מבחינת ביצועים ואמינות?

לאחר בדיקה, אני יכול להחליף את הרמקולים בדלתות במקום 6X9 על המגש, האם יש רמקולים 6.5 שייתנו לי אפקט דומה חזק מספיק?

בריאות לכולם!

פורסם

המוצרים של סוני לא כל כך אהודים בפורום ודי בצדק. בתחום הסטריאו לרכב הם לא מהמובילים, לפחות לא במוצרים שמגיעים לארץ.

עם זאת וכמו שרשמתי לך קודם - לשימושים שלך כל מגבר מחברה טובה יספיק. לא ציינת את הדגם של המגבר, אבל אני מאמין שהוא יענה על ציפיותך.

יש רמקולים 6.5" שיכולים לפרק לך את הדלת, אבל הם בד"כ צריכים בידוד שיבוא איתם, התקנה טובה ולא חפיפניקית ומגברים חזקים. 6X9 בד"כ נשמע הרבה יותר עשיר מהסיבה שיש לו תיבת תהודה טובה בדמות הבגאז'.

אם אתה לא מחפש סאב ורק מעוניין לשמוע חזק יותר ונקי -> מגבר 4 ערוצים + 6X9 + 6.5 יהוו עבורך מערכת מצויינת.

איתמר.

פורסם

אנחנו מדברים על הדלתות האחוריות? ומה בקדמיות - קומפוננט?

על אילו רמות RMS אני צריך להסתכל באופן כללי?

בריאות לכולם!

פורסם

התכוונתי לקדמיות, בדלתות האחוריות לא הייתי משקיע בכלל אם יש לך אפשרות ל 6X9 במגש האחורי. RMS לא אמור לעניין אותך, בטח לא במערכת שאתה מתכנן.

דוגמה למערכת:

מקדימה: 6.5" מורל טמפו או פולס (ולא בגלל שאני מוכר :wink:, זה לדעתי הסט עם התמורה הכי טובה לתקציב נמוך)

מאחורה: 6X9 או 6.5" פולס \ טמפו במגש האחורי. אם אתה לא רוצה להחריב אותו אז תתקין בדלתות האחוריות או שקול סאב קטן במקום.

מגבר: 4 ערוצים מחברה מוכרת, ב 700 ש"ח אתה קונה אחלה מגבר לשימושים שלך.

איתמר.

פורסם

תן לי לנחש שזה היה מתקין, וכמתקין יש לו אינטרס. חבל שהוא לא פירט לך מה בדיוק הם עושים, אולי היינו לומדים משהו חדש :shock:

איתמר.

• תוכן חדש...