Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן לינק מספורט 5.

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=618&docID=60906&lang=HE

האמת, אני קצת חלוק. (אין קשר לכלי רחצה)

מצד אחד ה F1 ניסו לשנות חוקים בכדי שיהיה יותר אקשן.

מצד שני, נמאס כבר עם כל הסירוסים. מנוע חלש עם הגבלת סל"ד, הגבלות הצמדה וכו'.

והאמת, הגיע הזמן להוריד אוויר למוסלי ולברני. הכל הפך להיות כל כך מסחרי שזה מגעיל.

מזכיר לי קצת את עונת אליפות מכבי תל אביב בסופרוליג. זו גאווה מצד אחד ומצד שני, הידע שלא היתה תחרות עם כל הקבוצות הראויות הורס קצת. טוב, יותר מקצת.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לדעתי הם צודקים.

אי אפשר לתת לשני אנשים: מוסלי וברני לשלוט כמו דיקטאטורים.

שיטת הניקוד חייבת להשאר, ואי אפשר להגביל טכנלוגיה או תקציב.

תראו מה עשתה קבוצת בראון לפורמלה 1. זה בגלל אך ורק טכנלוגיה.

אם היו מגבילים אותם לא היה את הבלגן של העונה.

פורסם

בוקר טוב

לדעתי ניתן ואולי צריך לחלק את הדיון הזה לשניים.

עתיד הפורמולה-1 מצד אחד ואיפה היה נמצא הספורט הזה ללא ברני אקלסטון (את מוזלי אני משאיר בצד, לא מסמפט אותו בגלל אבא שלו..) .

אני רוצה להתחיל דווקא עם הצד של ברני אקלסטון. לאיש הזה היה חזון של פורמולה-1 כלכלית כשאף אחד אחר לא חשב על זה עדיין. כאשר היה בקבוצת ברבהאם הוא הבין את העתיד יותר טוב מכולם והוא היה זה שהחל בחוזי הפרסום הענקיים מול ספונסרים ובעיקר בכל הנוגע לזכויות שידור בטלויזיה . הוא זה שאחראי על כך שפורמולה-1 שווה כיום מיליארדים של דולרים, הוא ולא אחר.

לפני שהוא החל במשחק הזה, זה היה "סתם" ספורט, סדרה של מרוצי מכוניות והיום זה שואו שלם (אם זה טוב או לא, זה כבר סיפור אחר) .

ופתאום עכשיו מנהלי ובעלי הקבוצות מבינים שהעסק יצא קצת משליטה והם מנוהלים על ידי הגחמות הכלכליות של אקלסטון ולא על הכול הם יכולים לשלוט ולהחליט ולא הכול תלוי בהם. הם מנסים ללחוץ על הברקסים, לעצור את העגלה הזו ולהראות שהם מסוגלים לעשות את זה לבד, בדרך שלהם .

אני ממש לא מצדיק את מעשיו של אקלסטון וכול החוסר יציבות שקיים בכל הנוגע לחוקי הפורמולה-1 אבל מכאן ועד לקום וללכת , שברו את הכלים ולא משחקים...נו באמת, זה ממש לא רציני , מצטער.

הפיתרון מאד פשוט יחסית. לקחת מצוות האקלסטונים את אופציית ההחלטה בכול הנוגע לחוקים הטכניים של המרוצים. הוא יכול להיות מנהל ההצגה אבל לא להחליט באילו כלים ישתמשו שם. מה זה צריך לשנות לו באיזה מנוע משתמשים שם או מה הגבלת התקציב או אי ההגבלה שלו. אותו צריך לעניין שיהיו 30 מכוניות על הגריד (כן, אני רוצה 30 ואולי יותר) ושההצגה תתנהל כמו שצריך, עקיפות, תחרות וגם שואו.

הבעיה היא שהאגו של כולם גדול מדי וכל אחד חושב שהסיפור הזה, פורמולה-1, קיים רק בגללו . ללא אקלסטון אין פורמולה-1 אה, וגם ללא פרארי ואיך אפשר בלי מקלארן/רנו...תמחקו את המיותר .

אני מניח שהבנתם

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ניר

יש לו ועוד איך, גם אם זה לא משהו רשמי.

נראה לך שלאדם הכי משפיע שיש בפורמולה-1 אין מילה בנוגע לחוקים ? אתה תמים .

ה-FIA ומוזלי בראשם יכולים להגיד שהם אלו שקובעים , מוזלי יכול להציג עצמו כאיש החזק ועדיין - המילה האחרונה תהיה של ברני .

דובי

פורסם

שלום לכולם

היום הודיעו 8 קבוצות מF1 שהם פותחים את עונת 2010 לבד ובלי FIA מה שנשאר לFIA זה עוד 2 קבוצות שהיו מעורבות השנה בסבב ועוד 3 קבוצות שמצטרפות בעונת 2010, FIA הודיע שבמקרה שכזה האליפות של הפורשים לא תהיה אליפות FI ואז התגובה שהגיע היא שלא מעניין אותם בכלל איך שיקראו לתינוק מה שחשוב להם זה החשיפה והספונסרים כך שנראה לי שFIA ברגע זה בצרה צרורה במידה ולא יגיעו להסכמים ובקרוב, כי לדעתי לא יעניין את הצופים השרופים איך יקראו לאליפות החשוב לצופים יהיה לראות תחריות, אבל נמתין ונראה מה שיתפח כי נראה לי שיהיה שמח בימים הקרובים.

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

זלמן

בעונת 82 (אם אני זוכר נכון) התנהל עוד מלפני פתיחת העונה מאבק דומה בין שני הגופים שמשכו בחוטים אז - FISA ו-FOCA .

ארגון קבוצות היצרנים בהובלת פרארי ורנו ומולם הקבוצות הקטנות דאז וויליאמס ושות'.

הויכוחים והעימותים הביו לכך שלמרוץ פתיחת העונה בקיאלמי, דרום-אפריקה התייצבו רק קבוצות היצרן והתנהל מרוץ די אנמי מבחינת משתתפים.

לאחר מכן כולם הבינו ששביתות ומחאות זו לא הדרך וחייבים למצוא דרך משותפת לעבוד יחד .

אני מניח שגם הפעם זו תהיה הדרך, הרי לכולם ברור שה-FIA לא יכולים לקיים אליפות עולם ללא הקבוצות הגדולות דוגמת פרארי ומקלארן ומצד שני, גם הם לא יוכלו לטעון לתארים רשמיים ללא הכרה של ה-FIA.

בסופו של יום אליפות זה דבר מצויין אבל אם היא לא אליפות עולם רשמית יש לידה כוכבית...

דובי

פורסם
ניר

יש לו ועוד איך, גם אם זה לא משהו רשמי.

נראה לך שלאדם הכי משפיע שיש בפורמולה-1 אין מילה בנוגע לחוקים ? אתה תמים .

ה-FIA ומוזלי בראשם יכולים להגיד שהם אלו שקובעים , מוזלי יכול להציג עצמו כאיש החזק ועדיין - המילה האחרונה תהיה של ברני .

דובי

אתה טועה. יש הפרדה בין מי שמריץ את הספורט לבין מי שהוןא הבעלים של הזכויות המסחריות. לברני יש אפס השפעה, וכבר היו מקרים בעבר שהוא העביר ביקורת על כל מני חוקים שעברו. לא צריך להמציא תאוריות, גם ככה זה מספיק מסובך.

פורסם

ניר

זה ממש לא מסובך.

בוא נחשוב בהיגיון לרגע - נראה הגיוני שמי משקיע ומרוויח כל כך הרבה כסף מהסיפור הזה שנקרא פורמולה-1 , לא מתערב ?

קשה לי להאמין ויותר מזה, הוא יהיה זה שיפתור הכול כי לכולנו ברור שפורמולה-1 יש רק אחת.

דובי

פורסם

תקשיב, אקלסטון לא יושב בשום פורום שמחליט על תקנות. זהו.

אתה רוצה להתעקש על כל מני תאוריות קונספירציה מתוחכמות? בבקשה.

פורסם

ניר שלום לך

אתה טועה ובגדול ולמה, כול הויכוח הוא על תקציב של 250 מליון דולר אתה רואה מה שכתבתי 250 מליון דולר לכול קבוצה, במידה ואין לך את הספונסרים ואין לך את התקציב הזה אתה לא בעניין של F1 עכשיו מה שFIA רוצה לעשות להוריד את התקציב של הקבוצות העשירות ב65 מליון דולר לעונה, ולתת לקבוצות הפחות עשירות את האפשרות להכנס לסבב, מה ש8 הקבוצות שמאימות לפרוש אומרות זו לא הבעיה שלנו לנו יש את התקציב שהקבוצות האחרות ישברו את הראש, ולכן מה שדובי כותב נכון הוא בעל הממון הוא זה שיכתיב את התנאיים FIA היום בF1 חלשה כי הם אילו שחיים מהמירוצים האלו ומקבלים משכורות מהרוחים שלהם. אז בוא נמתין כמה ימים ונראה מה יוליד יום יהיה מעניין משחק הכוחות הזה.

פורסם

ממש לא מדויק.

ה FIA רוצה מה שנקרא two tier formula. הקבוצות הגדולות יוכלו להשאר בתקציב לא מוגבל, אבל יהיה 'מסלול' נוסף - עם מגבלת תקציב. מי שילך למסלול הזה יקבל אפשרות להשתמש באופציות שיהיו סגורת לבעלי התקציב הלא מוגבל. זה כולל: מנוע בלי הגבלת סלד, אביזרים אווירודינמיים נעים והנעה 4 על 4.

בכל המשחק הזה - ברני לא קובע כלום.

ברני הוא הבעלים של זכויות השידור, הוא זה שסוגר דילים מול מסלולים, יש לו *אפס* השתתפות בועדות השונות שקובעות את התקנות.

אני יודע שהרבה אנשים חושבים שברני הוא כל יכול, רד מזה, הוא איש עשיר ובעל השפעה, אבל הוא לא זה שעושה כאן את הבלגן. מי שהולך ראש בראש זה מקס מוזלי, והשורשים לסכסוך מגיעים רחוק מאוד.

לא לבלבל - ה FIA אחראי על התקנות הספורטיביות והטכניות, ברני הוא הבעלים של זכויות השידור.

פורסם

והנה התשובה לחלק מהשרשור שפה מי החזק??

בפגישה היום בפריז בין שני הצדדים הוחלט כך כרגע הכול נשאר על מקומו ולא יהיו שינויים ב2010 מקס מוזלי הודיע שהוא פורש בסוף עונת המרוצים הזו, אז עכשיו נשאלת השאלה שוב מי האיש החזק בעל הממון ברני, או ראשי FIA שבראשם מוזלי שמקבל את המשכורת שלו מFIA שממומנת עלידי קבוצת הF1 ??

• תוכן חדש...