Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבות דובר בפורם על חוסר כדאיות והסכנה בקניית רכב מליסינג. דובר שוב ושוב על כך שהרכבים אינם מטופלים כמו שצריך- שמנים לא איכותיים, חלפים זולים וכו'.

לפי איך שאני רואה את הדברים, רכבים פרטיים גם הם על פי רוב לא יקבלו את הטיפול האולטמטיבי, רבים מבעלי הרכבים מעדיפים חלפים מחודשים על חדשים, לא שמים דגש על איכות שמנים אלא קונים את השמן הראשון שנקרא בדרכם העיקר שיתאים לרכב.

ובל נשכח ספר טיפולים, שאומנם מליסינג הוא לא ממוסך מורשה ומסודר אלא של החב', אבל לפחות קיים, מה שאני בספק אם קיים אצל רוב הרכבים הפרטיים.

לסיכום עם כל החסרונות שמצויינים בפני רבים על קניית רכב מליסינג לפחות בקניתו ניתן לדעת מה אתה קונה ואיך בדיוק טופל לעומת רכב פרטי.

אשמח לשמוע האם יש השגות בנושא.

פורסם

דווקא אני "מעדיף" במידה מסויימת רכישה מליסינג, היו לי 2 מכוניות שנרכשו מליסינג + אבי גם רכש רכב מליסינג וכולנו היינו מרוצים.

אומנם רכב אחד נגנב אחרי חצי שנה אך את השני החזקתי מעל 3 שנים ללא תקלות או בעיות מיוחדות.

יש כמה יתרונות לרכישה של רכב מליסינג ודווקא אינן קשורים לרמת תחזוקת הרכב אלא לעניין הכלכלי,

קניה מליסינג מבטיחה לך שהרכב אינו משועבד\גנוב\משוכפל או שעבר תאונה רצינית, כמו כן אתה מקבל הנחות די משמעותיות במחיר שמאפשרות לך למכור לאחר מכן את הרכב בלי בעיה כיוון ש 10% הנחה מ 100000 ש"ח שוות ערך להורדה של 20% מ 50000 ש"ח כאשר תמכור את הרכב לאחר כמה שנים. (זה אולי לא כדאי למי שרוצה להחליף רכב כל שנה).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

היי,

לדעתי האישית, ומנסיון אישי עם שלושה רכבים גם כן, אם אתה קונה רכב מחברה גדולה ומסודרת, לא אמורה להיות שום בעיה.

מעבר לסיכון שרכבים פרטיים רבים לא טופלו טוב, בד"כ רכב מחברה גדולה ומסודרת יהיה שמור יותר או מטופל טוב יותר,

תקבל גם אחריות מסויימת על חלק מהרכיבים (ככה שאם גיר או מנוע יקרוס אחרי חודשיים - שלושה תהיה מכוסה (נכון שזה לא מושלם, אבל זה יתרון על פרטי שלא יהיה לך בכלל). גם תיקונים קטנים, וכל מיני קשקושים יסדרו לך אם תבקש במעמד הרכישה.

בחברה גדולה ומסודרת, וזה היתרון העצום, אף אחד לא יתעסק בקומבינות, רכב גנוב, משועבד, משוקם וכו'.

יש להם מספיק אפיקים (סוחרי רכב בלשון העם) שלשם נמכר הג'אנק על בסיס משקל:-).

מנסיון אישי, על רכבים טובים באמת עם היסטוריה מצויינת וק"מ יחסית נמוך, וכמובן דגמים מבוקשים, אף אחד לא יוריד לך

עשרות אחוזים, יתנו לך הנחה מסויימת, אבל בד"כ בניגוד למה שחושבים לא יורידו את התחתונים ולא ירדפו אחרייך.

כמובן שאם אתה קונה במזומן ולא לוקח הלוואה אז ההנחה גדולה יותר.

שים לב שהרכב עובר על שמך באופן מיידי , ולא נשאר רשום על שם חברת הליסינג (אם לקחת הלוואה).

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

רכבי הליסינג ברובם מגיעים בגרסא הבסיסית ביותר ולרב הכי פחות בטיחותית. בנוסף הטיפולים ברכבים נעשה בצורה חפיפית ותמיד שאתה בא לחברה כזו הם מבטיחים לתקן את הליקויים ברכב שימצאו וזה במוסכים שלהם - ומישהו בודק את הרכב שוב אחרי התיקון שלהם? לא נראה לי... המילים שלהם יפות ומבטיחות במעמד קנייה ולאחר מכן הם מתאדים ברוח...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

לא לגמרי נכון שהם פחות בטיחותיים זה תלוי בדגם הרכב.

לדוגמא MPV הדגם אינו שונה מהדגם שנמכר לקונה פרטי, ה מאזדה 6 השוני הוא רק ב"איבזור" יופי כגון מגנזיום וריפודים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מניסיון של שנים רבות אצל אלדן - הם לוקחים את המכוניות לטיפול במוסך מורשה של יבואן.

והכל מטופל שם. כולל אם יש בעיות וצריך חלפים.

כך שמבחינת טיפולים אין שום חיסרון.

מבחינת שמירה על הרכב עצמו ועדינות השימוש - אכן לא פעם יש בעיה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני את כל הרכבים קניתי מאלבר. אני מציין על מנת שלא יהיו אי הבנות, אין לי שום קשר מסחרי אליהם, אך אני מכיר איך הדברים מתנהלים שם טוב טוב. הרבה יותר טוב מקשרי ל' - חברה.

ממה שאני מכיר אין שום חיפופים או חוסר התיחסות, גם הבדיקות שהם עושים אמינות (כמובן וכמובן חד משמעית גש גם אתה תבדוק את הרכב).

לגבי אבזור, לא מדוייק מה שנאמר. תלוי בדגם ובגימור של הרכב. במקרים רבים מאד (למעשה כמעט באופן מוחלט), ההבדל בין הגרסאות הוא באבזור ולא ברמת הבטיחות. נושא הגטס מוכר לי, אך לא עולה בדעתי רכבים הנוספים שבגרסה ה"פרטית" מגיעים עם ABS,ESP וכו', ובגרסה לציי רכב ללא (אולי אני טועה).

טעות נפוצה לחשוב כי חברות אלו משתמשות רק בחלפים זולים/ בתיקונים זולים. הן יודעות טוב מאד שיום אחד יצטרכו למכור את הרכב. לדוגמא, אבי החזיק מסחריות חלוקה מדגם מסויים באלבר, ברכבי חלוקה בכל יום כמעט יש מכה קטנה, מראות צד נשברות, פה דפיקה, שם דפיקה וכו'. בכל שטות הם התעקשו על תיקון בחלקים מקוריים במוסך מורשה של היצרן.

לדעתי האישית, היתרונות עולים על החסרונות במצב השוק והקומבינות היום בחוץ. כמובן בהנחה שאתה מחפש את רכבי

הלחם והחמאה של החברות האלו (פוקוס, מגאן, קורולה, מאזדה וכו')

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
טעות נפוצה לחשוב כי חברות אלו משתמשות רק בחלפים זולים/ בתיקונים זולים. הן יודעות טוב מאד שיום אחד יצטרכו למכור את הרכב. לדוגמא, אבי החזיק מסחריות חלוקה מדגם מסויים באלבר, ברכבי חלוקה בכל יום כמעט יש מכה קטנה, מראות צד נשברות, פה דפיקה, שם דפיקה וכו'. בכל שטות הם התעקשו על תיקון בחלקים מקוריים במוסך מורשה של היצרן.

לדעתי זה בכל בכל בכל לא קשור.

טיפולים רגילים מתבצעים במסגרת אחריות על הרכב.

נראה למישהו שהם ילכו למוסך אחר כדי לחסוך 100 ש"ח אבל לאבד אחריות על הרכב?

ואם יש תלקות - אז מה איכפט להם? תיקון במסגרת האחריות.

לכן הם הולכים למוסך מורשה.

לגבי תיקונים שנגרמו ע"י המשתמש - למה שהם יתפשרו על משהו פחות טוב?

המשתמש הרי מקבל דוח נזק ומשלם כמו גדול (השתתפות עצמית לפחות) והם מתקנים במקום "הכי טוב" שנראה להם.

אותו מנהל תפעול סניף ממש מעניין את הביצה הסמאלית שלו באיזה מחיר ימכר הרכב.

תפקיד שלו להביא את הרכב למצב כמה שיותר טוב - וזה לא עולה לו גרוש וחצי יותר אם הוא הולך למוסך מורשה של יבואן.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אלבר עובדים עם הצבא אז לפי דעתי לא כדאי להתעסק. למרות שהם גם נותנים שירות לחברות רגילות.

לא כדאי אפילו לחשוב איזה התעללות עוברות המכוניות שנמצאות בצבא.

תקנה רכב משלמה Sixt , את המאזדה שלנו רכשנו משם.

קיבלנו הנחה, הוחלפו דברים שהיו צריכים להחליף וזהו.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

קניה מליסינג לדעתי יותר בטוחה ומשתלמת מקניה פרטית,

בליסינג הטיפולים הם לא כאלה גרועים אל תגזימו, אז מה אם השמן זול? גם הכי זול עומד בתקנים כלשהם לא?

הכי שווה למצוא את הרכבים של עובדי ההיי טק שנוהג נהג אחד על הרכב מהבית לעבודה ולא הרבה מעבר

ואתה קונה רכב יחסית חדש - בזה דווקא הליסינג כן נחשב טוב, הם מאוד מקפידים לשמור על הרכב,

תמיד שלקחו לי את הרכב לטיפול שגרתי יצא שבסוף החליפו צמיגים, הסמל של הרכב היה שבור אז החליפו גם אותו וכל מיני דברים הכי קטנים שלא ביקשתי בכלל. ( הנסיון שלי הוא עם אוויס ואלבר )

ולתגובה שמעליי -

הצבא לא לוקח מאזדה 3, רק שברולט אוואו ביג ויונדאי אקסנט, פה ושם קיה וגטס, אבל מאזדה 3 לא ראיתי אף פעם בצבא

פורסם

ברכישת רכב מליסינג של חברה גדולה, אני אישית הייתי חושש יותר מהתעללות של הנהגים (לפי השיטה: מה שלא שלי- לא צריך לשמור עליו).

חלק מחברות ליסינג (יותר קטנות מאלדן\אלבר\שלומה SIXT ) מחזיקות רשת מוסכים משלהן ומוותרות על אחריות היצרן, תמורת הנחה ברכישה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אלבר עובדים עם הצבא אז לפי דעתי לא כדאי להתעסק. למרות שהם גם נותנים שירות לחברות רגילות.

לא כדאי אפילו לחשוב איזה התעללות עוברות המכוניות שנמצאות בצבא.

תקנה רכב משלמה Sixt , את המאזדה שלנו רכשנו משם.

קיבלנו הנחה, הוחלפו דברים שהיו צריכים להחליף וזהו.

דווקא אצלנו ביחידה כל הרכבים עם משלמה סיקסט.

20120407134826.jpg
  • תוכן חדש...