Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר מבולבל כל אחד נותן לי אפשרות אחרת והשני פוסל אותה, מקווה שהבעיה תיפתר עכשיו

אז ככה הרכיבים שלי:

HU: pioneer P6050

COMP: morel tempo 6.5

AMP : sierra ed-5000 5ch

SUB : ertheqake 12 inch

הרכיבים המשודרגים הם:

מידבאסים של מורל הייבריד + טוויטרים MT23

מגבר phase rs4

בהתחלה אמרו לי שאני יכול להשיג קרוס של אילייט 2 WAY ואז לחבר את המידבאס והטוויטרים (MT23 בהנגדות 6 OHM)

ועכשיו דיברתי עם איזה סוכן מכירות של מורל והוא אמר לי שזה לא אפשרות כי הקרוס של אילייט לא יתאים להייבריד כי הנקודות חיתוך הם שונות... וחוצמזה הקרוסים עולה 1200 שקל!! אז ככה שאין מצב לזה גם אם הייתה אפשרות.

הוא אמר לי שיש אפשרות לחבר bi amp , בשירשורים פה הבנתי שזה דרך הקרוס שבא עם הקומפוננט,האומנם?

כמו כן קרוס אקטיבי חיצוני עולה יקר ואני לא מעוניין בו.

קרוסים של הייבריד יתנו לי מענה בחיבור bi amp? (אני כרגע עם קרוס של טמפו יש לו אפשרות כזאת?)

מה האפשרויות שלי בכלל ?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

בקרוס של הטמפו אין אפשרות לבי אמפ.

תבדוק אם המכשיר שלך יש אפשרות כזו (קרוס פנימי שיכול להגיע לנקודות חיתוך מתאימות)

אם אין את האפשרות, תצטרך לעשות חושבים איזה רכיב אתה רוצה להחליף (רדיו דיסק/ טוויטרים/ מגבר)

מתחדשת*

פורסם
בקרוס של הטמפו אין אפשרות לבי אמפ.

תבדוק אם המכשיר שלך יש אפשרות כזו (קרוס פנימי שיכול להגיע לנקודות חיתוך מתאימות)

אם אין את האפשרות, תצטרך לעשות חושבים איזה רכיב אתה רוצה להחליף (רדיו דיסק/ טוויטרים/ מגבר)

בפיוניר יש לי אפשרות חיתוך לקומפוננט HPF מ50 עד 125

וחיתוך לסאב LPF מה50 עד 125

אין אפשרות להשיג קרוסים של הייבריד ולחבר דרך בי אמפ ?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

יש לך מספר אופציות:

1. פורום יד שניה - אתה יכול לחפש פה בפורום יד שניה קרוסים של הייבריד, סביר גם שזו תהיה האופציה הכי זולה.

2.החלפת HU (רדיו-דיסק) - אתה יכול לרכוש לעצמך HU שתומך ב - 3 WAY אקטיבי, משמע יש לו 3 יציאות RCA והוא מסוגל לבצע חיתוכים שונים לכל אחת מהיציאות הללו, ז"א עבודה ללא קרוס פסיבי וביצוע כל נקודות החיתוך ישירות מהמכשיר, אבל זה אך ורק בתנאי שיש לך 5 ערוצי הגברה פנויים כי כל אלמנט ידרוש הגברה אקטיבית מלאה.

המכשירים המומלצים שתומכים ב-3 WAY אקטיבי הם: ALPINE 9887, ECLIPSE CD7200 MKII, PIONEER P80.

כמובן שיש גם סדרות ישנות של המכשירים האלה אותם תוכל למצוא גם כן בפורום יד שניה כמו ה-9855 של ALPINE

3. בניית קרוס - אם יש לך קצת ידע בחשמל\אלקטרוניקה תוכל לקנות ולבנות בעצמך קרוס פסיבי, מסובך אבל אפשרי.

4. קרוס אקטיבי - אתה יכול גם לחפש לך בפורום יד שניה קרוס אקטיבי.

בהצלחה.

פורסם

בהתחלה אמרו לי שאני יכול להשיג קרוס של אילייט 2 WAY ואז לחבר את המידבאס והטוויטרים (MT23 בהנגדות 6 OHM)

ועכשיו דיברתי עם איזה סוכן מכירות של מורל והוא אמר לי שזה לא אפשרות כי הקרוס של אילייט לא יתאים להייבריד כי הנקודות חיתוך הם שונות... וחוצמזה הקרוסים עולה 1200 שקל!! אז ככה שאין מצב לזה גם אם הייתה אפשרות.

הוא אמר לי שיש אפשרות לחבר bi amp , בשירשורים פה הבנתי שזה דרך הקרוס שבא עם הקומפוננט,האומנם?

קרוסים של הייבריד יתנו לי מענה בחיבור bi amp? (אני כרגע עם קרוס של טמפו יש לו אפשרות כזאת?)

מה האפשרויות שלי בכלל ?

חבל שככה נראים האנשים מכירות של מורל, אם הוא באמת נציג של מורל ולא של המשווק או בעל אינטרס סמוי כלשהו.

אין שום בעייה לחבר וופרים של הייבריד לקרוס של האילייט והמחיר שהוא ציין בפניך רחוק שנות אור מהמחיר האמיתי של הקרוסים בחנות, שפעם אחרונה שיצא לי לבדוק עמד על 600 ש"ח (וביד שנייה חצי מזה ומטה).

דרך ה MX22.2 יש אפשרות ל bi wire שזה אומר ערוץ הגברה נפרד לכל אחד מהדרייברים, אך עדיין אין לו את היתרון המובהק של bi amp שכן הסינון עדיין נעשה דרך רכיבים אנלוגיים (סלילים, קבלים ונגדים).

עם זאת, מדובר בקרוס מאוד איכותי ועם הגברה טובה סביר להניח שהוא יספק אותך מעל ומעבר.

הפתרון הכי פשוט ונוח לבי-אמפ הוא רכישת HU תומך כמו ש dannyg רשם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי "היועץ ממורל" הוא סתם איש שיווק של "ניפון" שהם המפיצים של מורל בארץ בחור בשם עופרי כנראה שניסה לחרטט אותי , ועוד בחור בשם אליק שמושך אותי כבר יותר משבוע ולא עונה לטלפונים. מפיצים ביזיוניים יש למורל וחבל שכך.

בשיחה ישירה עם החברה עצמה של מורל דיברתי עם בחור בשם זיו, בחור רציני שנתן לי תשובות ברורות וחד משמעיות, והוא אמר שזה אפשרי לחבר קרוס של אילייט לוופר של הייבריד!! אם הייתה אפשרות לקנות ישירות מהחברה זה היה הפיתרון האולטימטיבי מבלי לעבור סינון אצלי אנשי מכירות "יועצים" מקצועיים.

מישהו מכיר חנות שמוכרת קרוס של אילייט 2 WAY ?

פורסם
אפשר לרכוש ישירות מהחברה, פרטיהם מופיעים בגוגל או בחיפוש בפורום.

אבא שלי ניגש אליהם (לאחר תאום) ורכש זוג וופרים של דוטק היות ואחד אצלו שווק חיים.

מעניין הם שלחו אותי למפיץ שלהם.

בקיצור מה אתם אומרים נתארגן על MT22 + קרוסים וזהו או נחכה לקרוסים של אילייט

פורסם

המגבר שלך תומך בבי אמפ מלא. יש לו בנדפאס מלא מ- 50 HZ עד- 5000HZ.לאט ובזהירות ותגיע לתוצאה מעולה.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
המגבר שלך תומך בבי אמפ מלא. יש לו בנדפאס מלא מ- 50 HZ עד- 5000HZ.לאט ובזהירות ותגיע לתוצאה מעולה.

סבבה אני מניח שאתה מתכוון לפייז.

אם כך אני לא צריך רדיו דיסק שתומך 3 WAY אקטיבי ?

פורסם

לא אתה לא צריך 3WAY קרוס

אכן התכוונתי לפייז כמו שהיה בבעלותי :wink:,מגבר נהדר ומאד גמיש בכיוונים.לפני שהיה לי את אלפיין ביצעתי את כל החיתוכים דרך קרוס של מגבר גם לוופר וגם לטויטר.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
בדקתי עכשיו באתר של מורל ומצויין שם בנתונים הטכניים של ה-mx22.2/22.2e שהם תומכים באופציית בי אמפינג,הנה קישור:

http://morelhifi.com/products/mob_alignment_cross_mx22e.html

תודה גבר את זה ידעתי :) , אבל מזה בי אמפ בעצם?

כרגע אני בלי קרוסים ונראה לי שעדיף לי לחסוך ולעשות הגברה אקטיבית ישירות למגבר בלי בי אמפ בי וויטר וכל מיני מושגים שאני עוד לא מבין בהם...

פורסם
בי אמפ = הגברה אקטיבית.

בי אמפ זאת לא יציאה מהקרוס למגבר?

כי יש בקרוס 3 אפשרויות standart , bi wire , bi amp

מה ההבדל בין בי אמפ להגברה אקטיבית מלאה?

• תוכן חדש...