Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שנשמע מדהים! זה מדהים!!!

מה שהשאלה שלי זה האם יש התאמות של העברת הכוח לגלגלים כלומר הכוח שאתה מקבל פה היא ענק! בין אם תיבה הילוכים מיוחדת צמיגים אחרים סרנים מחוזקים שואל כי זה מסקן אותי איך הגוף של הקמארו יחזיק מנוע משופר של קורבט :twisted:

וסתם שאלה האם אתה חושב שהיה כדי כל העסק של המנוע ההרכבה והתאמות [אם יש בכלל] לקאמרו ולא להביא פשוט קורבט? :lol:

למה? ככה!

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האמת, שבאגי רצחנית משמע מנוע מרכזי הנעה אחורית (יש עוד המון קריטריונים כמו מרכז כובד נמוך וכו' אבל לא קשור למנוע).

המנוע של הקאמרו בעל יציאת הנעה אחת לכיוון הסרן האחורי, משמע לא מתאים לבאגי עם מנוע מרכזי הנעה אחורית :idea:

סתרת את עצמך במה שרשמת כאן....

מנוע מרכזי משמעותו שהמנוע ממוקם לפני תיבת ההילוכים, להבדיל ממנוע אחורי הממוקם באחורי המכונית ותיבת ההילוכים מצוייה לפניו. כלומר שאם בבאגי כפי שאתה מגדיר "רצחנית" משמש מנוע מרכזי והנעה אחורית, זה בדיוק המנוע שאתה צריך, מכיוון שגם כיום הוא מוקם לפני הגיר. הכל עניין של מיקום, גודל, חלוקת משקל ומומנט פיתול.

אבל עדיין, רעיון טוב לעשות משהו עם המנוע ה"ישן" ...יש לו 220 כ"ס שיזיזו באכזריות רבה כל באגי.... רעיונות? הצעות? שיתופי פעולה מעניינים? :)

ליאור.

כן...כן...כן... יש לי רעיון מטורף למנוע הישן שלך.... :)

תן לי אותו (תמורת סכום סימלי כמובן..)

אני ישים אותו ב-zx שלי (לא, לא וולקן) ואז תיהיה לי סיטרואן zx סופר וולקן... :lol: משופרת מהתחת.. :twisted:

פורסם

נכון, התכוונתי למנוע אחורי.

המנוע של הקאמרו, כמו שכבר כתבתי, בגלל שיש לו יציאה אחת של העברת כוח בגל הינע אחד לסרן, לא יתאים בתור מנוע אחורי כמובן, ולא יתאים גם כמנוע מרכזי מפני שאז היא (הבאגי) תיראה כך: סרן אחורי, גל הינע קצר לחיבור המנוע עם הסרן, המנוע, המושבים, מערכת ההיגוי. כך הבאגי תהפוך לארוכה למדי - דבר שממש לא נכנס בהגדרה שלי "רצחנית".

בגלל זה מנועים של הנעה קדמית כ"כ מתאימים לבאגי. פשוט "מזיזים" את המנוע אחורנית.

שאלה:

מנוע מרכזי משמעותו שהמנוע ממוקם לפני תיבת ההילוכים, להבדיל ממנוע אחורי הממוקם באחורי המכונית ותיבת ההילוכים מצוייה לפניו.

אני רוצה להיות בטוח, תקן אותי אם אני טועה בבקשה:

מנוע מרכזי - סקירה מאחור לקדימה: מנוע +ציריות לגלגלים (באותו קו), גיר, מושבים, מע' היגוי.

אם מה כתבתי פה עכשיו נכון, אז איך ניראה מנוע אחורי? גיר,מנוע,מושבים, מע' היגוי?

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם

שאלה:

מנוע מרכזי משמעותו שהמנוע ממוקם לפני תיבת ההילוכים, להבדיל ממנוע אחורי הממוקם באחורי המכונית ותיבת ההילוכים מצוייה לפניו.

אני רוצה להיות בטוח, תקן אותי אם אני טועה בבקשה:

מנוע מרכזי - סקירה מאחור לקדימה: מנוע +ציריות לגלגלים (באותו קו), גיר, מושבים, מע' היגוי.

אם מה כתבתי פה עכשיו נכון, אז איך ניראה מנוע אחורי? גיר,מנוע,מושבים, מע' היגוי?

לגבי הדבר הראשון שרשמת, זה עדיין לא ממש מדוייק...כי לדעתי אנחנו כבר נכנסים כאן להגדרה האם המנוע הוא לא רק קדמי/מרכזי/אחורי אלא לשאלה אם הוא מנוע הממוקם אורכית או רוחבית ביחד לגוף הרכב...וגם לזה יש המון משמעויות מבחינת מיקום והינע.

לגבי השאלה השנייה :

מנוע קדמי, הנעה אחורית:

"מכונית עם מנוע, מצמד ותיבת הילוכים המותקנים בחלק הקדמי והנעה אחורית, היא בעלת חלוקת משקל שווה. בזמן האצה, משקל המכונית נע אחורנית. במכונית עם הנעה אחורית, פירושו לחץ גבוה יותר על הגלגלים המניעים, דבר המפחית את הסיכון של החלקת גלגלים. זה נכון במיוחד בעת זינוק בעליה."

DL_FD.jpg

מנוע אחורי- הנעה אחורית

"התקנת המנוע לפני הגלגלים האחוריים המניעים היא פתרון במכוניות קטנות החוסך מקום, משקל ועלות. החיסרון הוא שהמכונית הופכת להיות כבדה מאחור, דבר המביא לחוסר יציבות ולהיגוי יתר בפניות. זה גם אומר שלרוב מיכל הדלק חייב להיות מותקן מלפנים- חיסרון במונחים של התנגשות."

dl_rd.jpg

dl_re.jpg

מנוע קדמי - הנעה קדמית

"הנעה קדמית עם מנוע רוחבי מהווה תצורה החוסכת מקום ואשר יכולה לחסוך עלות ומשקל. בשנים האחרונות, תצורה זו הפכה לסטנדרט במכוניות הקטנות והבינוניות. במכוניות מודרניות בעלות הנעה קדמית, בהן קו ההינע נמצא כולו לפני הגלגלים,כ- 60% ממשקל המכונית פועל על הגלגלים הקדמיים. "

dl_fdl.jpg

מנוע מרכזי - הנעה אחורית

"גירסה למנוע אחורי נקראת גם מנוע אמצעי. במקרה זה, המנוע מורכב אורכית או רוחבית, לפני הגלגלים האחוריים. היתרונות הם פיזור משקל טוב ומשקל על הגלגלים המניעים. החיסרון הוא שהמנוע גוזל נפח רב מתא הנוסעים, דבר המונע התקנת מושב אחורי, גם כאן מיקום המנוע יכול לגרום להיגוי יתר בפניות."

DL_me.jpg

מקווה שעזרתי :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

העניינים ברורים יותר עכשיו. תודה רבה.

אם נחזור לדבר הראשון שכתבתי:

מנועים של רכבי סופרמיני כגון פיאט אונו, פורד פיאסטה ועוד ועוד, בעלות מנוע קדמי הנעה קדמית, המנוע הוא רוחבי. כך שמתקיים מה שכתבתי. הוספתי סקיצה להמחשה.

סקיצה.jpg

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

פורסם

מה ההגיון ששמים מנוע אמצעי כגון MR2 ולא מנוע אחורי?? כלומר בכלליות זה בדיוק אותו דבר אלא שבמנוע מרכזי המשקל קצת מוסט למרכז הרכב האם זה בכלל משמעותי?!

למה? ככה!

פורסם
מה ההגיון ששמים מנוע אמצעי כגון MR2 ולא מנוע אחורי?? כלומר בכלליות זה בדיוק אותו דבר אלא שבמנוע מרכזי המשקל קצת מוסט למרכז הרכב האם זה בכלל משמעותי?!

כאשר המנוע נמצא מאחורה הוא מכביד על החלק האחורי של האוטו דבר שמשפיע על האוטו בסיבוב..

(קורה בעיקר בפורשות למיניהן בהן המנוע ממוקם מאחורה.)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ניראה לי רצחני ויותר לעשות איזה באגי חמודה שתיקרע לכל הג'.ט'.איים את התחת ברמזורים....

למצוא איזה חיפושית ישנה.. לקחת קצת ממנה את החלקים...

תאמת אני לא מבין כלום בקטע המכני, אבל אחלה רעיון לדעתי. תמשיך עם זה אחרי שתסיים עם האוטו. אגב, מה עם התמונות...? :lol:

פורסם

אז ככה.............

נכון לעכשיו השלדה שופצה לחלוטין, הורכבו כל המתלים, אחוריים וקדמיים, קוני, מוטות ייצוב, Traction Bars, פוליגרפיט, תיבת הגה חדשה, בלמים אחוריים וקדמיים, דיפרנציאל חדש עם נעילה וכו'......

בתחילת השבוע הבא, יותקנו המנוע והגיר וכן יתר המערכות הנלוות מתוך מטרה לסיים את פרוייקט קמארו בשבוע הבא.

ניתן לתמונות לדבר.................

חלקי הפרונט וההיגוי לפני התקנה - עשויים מפוליגרפיט העמיד פי כמה מגומי, קשיח (מונע שקיעה בסיבובים) ועמיד לאורך שנים רבות

7.jpg

משולשים תחתונים ועליונים לאחר ניקוי וצביעה מחדש

9.jpg

ההאדרס - אחד לפני ציפוי והשני מצופה בחומר המוריד ב70 אחוז (!!!) את החום בתא המנוע

8.jpg

השלדה מונחת על בוקים, לאחר ניקוי וצביעה והחלקים מתחילים להתחבר אליה לאט לאט. מוט ייצוב, תיבת הגה, משולשים ועוד (רואים את המילה קוני משתרבבת לה שם בבולם? :)

10.jpg

השלדה כבר מחוברת לאוטו ואיתה כל המערכות הנלוות, השלב הבא היה לחבר בלמים וגלגלים ובזה הסתיים שיפוץ החלק הקדמי

11.jpg

בשבוע הבא, תמונות של סיום הפרוייקט :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

בהקשר לדיון על תצורות מנועים והנעות, התעלמתם משיטה מוצלחת למדי: הטרנסאקסל שהופיע בדגמים שונים של אלפא רומיאו,פרארי ופורש. המנוע קדמי אך הגיר יושב מאחורה וממנו יוצאות הציריות לגלגלים האחוריים. בצורה זו מתקבלת חלוקת משקל אופטימלית.

אחד החסרונות, לפחות אצל אלפא, הוא פעולה מעורפלת של בורר ההילוכים.

פורסם

אני מצטרף למחמאות על הפרויקט המדהים. יש בודדים בארץ שמסוגלים לזה.

ארבע שאלות:

1. איך עושים את זה street legal בארץ?

2. איך עשית את חישובי העומסים - איפה ואיך לחזק או לשפר - או שהתבססת על זה שכל חלק בנפרד עומד בתקן כזה או אחר? אם לחדד את השאלה, האם קיימת חברה המסוגלת לומר לך אם שילוב החלקים שאתה מתקין ברכב הספציפי הזה הוא אמין ובטוח ומה תהיה התנהגותו בסוף התהליך?

3. bushings מגרפיט ידועים כבעייתים ברכבי שטח. כל הויברציות מועברות לשלדה ישירות וגורמות בטווח ארוך לסדקים וכשלים מכאנים. ברכבים שנועדו לשימוש רצוף ולא לתצוגה/תחרות חד פעמית, ממשיכים להשתמש בגומי כי יותר כדאי להחליף את הגומי לעיתים קרובות מאשר לתקן את השלדה. האם אתה לא מוטרד מזה?

4. איפה עשית את ה blueprinting של המנוע? מה עשו לו בדיוק ואיך חישבת את ההספק הסופי המשוער?

נמרוד

פורסם

אז ככה נמרוד.

בושינגים מגרפיט מאוד מקובלים על רכבי ספורט אמריקאיים גם בגלל עמידות והפחות גמישות שיש להם , כך שאני משאר שכל עוד הזעזועים לא ברמות של שטח הם בהחלט לא מהווים סכנה לשילדה.

בקשר לבלו פרינטס , יש לפי מיטב זכרוני תוכנה יעודית לנושא שבודקת לפי בלוק וחלקים בדיוק ומציגה עד לרמת גרף ההספק/מומנט.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני מצטרף למחמאות על הפרויקט המדהים. יש בודדים בארץ שמסוגלים לזה.

ארבע שאלות:

1. איך עושים את זה street legal בארץ?

2. איך עשית את חישובי העומסים - איפה ואיך לחזק או לשפר - או שהתבססת על זה שכל חלק בנפרד עומד בתקן כזה או אחר? אם לחדד את השאלה, האם קיימת חברה המסוגלת לומר לך אם שילוב החלקים שאתה מתקין ברכב הספציפי הזה הוא אמין ובטוח ומה תהיה התנהגותו בסוף התהליך?

3. bushings מגרפיט ידועים כבעייתים ברכבי שטח. כל הויברציות מועברות לשלדה ישירות וגורמות בטווח ארוך לסדקים וכשלים מכאנים. ברכבים שנועדו לשימוש רצוף ולא לתצוגה/תחרות חד פעמית, ממשיכים להשתמש בגומי כי יותר כדאי להחליף את הגומי לעיתים קרובות מאשר לתקן את השלדה. האם אתה לא מוטרד מזה?

4. איפה עשית את ה blueprinting של המנוע? מה עשו לו בדיוק ואיך חישבת את ההספק הסופי המשוער?

נמרוד

היי נמרוד,

קודם כל, תודה.

לשאלותיך....

1. בשנה ובדגם של המכונית שלי הוצעו כאופציות רוב השיפורים שעשיתי, כך שעל כל שיפור ותוספת יש לי "סימוכין" של GM על ייצור אותו שיפור באותה שנה. ההבדל הוא, שרכשתי את אותם שיפורים בסטנדרטים ובתקנים של היום, מה שאומר שהם טובים בהרבה אך עם זאת חוקיים ואוטנטיים.

2. לגבי התכנון ו"איך זה יעבוד"....לפני מספר חודשים הייתי Wallnut Creek אשר בקליפורניה, במקום שמתעסק בבניית מכוניות Street ו Pro Street. יחד איתם תכננו יחד את המכונית, מה יהיה בה, מה יש לשפר ולשנות וכן הלאה על-פי הנסיון האדיר שלהם בבניית מכוניות. הם הכינו לי "רשימת קניות" ובעזרת שתי חברות בארה"ב רכשתי עוד שם את כל מה שהייתי צריך ושלחתי לארץ.

3. קיט הפוליגרפיט שהתקנתי מיועד למכוניות STREET, הוא אמנם מקשיח את הנסיעה וזה בא על חשבון נוחות אך מבחינתי זו כל המטרה. לגבי בלאי וכו', זה קיט המותאם למכונית ולאופי הנהיגה במכוניות אלו.

4. המנוע הגיע אליי "סגור", כלומר מוכן להתנעה, מה שנותר לי לעשות היה לחבר סעפת יניקה, קרבורטור, שרשרת טיימינג כפולה, משאבות וכו' וזה הכל, החישוב נעשה על בסיס של הספק של 350 כ"ס במקור, לפני כל השיפורים ולפי טבלאות שמראות באחוזים ובהספק את התוספת של כל שיפור באופן יחסי. אני מניח שהדיינו יראה 420-430, למרות שהטבלאות מראות 450-460.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

הרכב מוגדר כרכב אספנות או רכב "רגיל" ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הרכב מוגדר כרכב אספנות או רכב "רגיל" ? :roll:

"רגיל".....הוא לא עונה על קריטריוני האספנות מכיוון שהוא "צעיר מדי, עדיין לא בן 30, אך עם זאת הוא מוגדר כרכב קלאסי ותוכל למצוא אותו ברוב הספרים שמקטלגים מכוניות קלאסיות.

חלומות נועדו להתגשם

• תוכן חדש...