Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! אני תובעת כבר בים הנתונים לגבי מכוניות.

אני מחפשת רכב חסכוני אמין וזול בטיפולים. כרכב שני במשפחה לכ-20 אלף ק"מ בשנה (בעיקר נסיעות בין עירוניות). אני מעדיפה ידניות אך לא בכל הדגמים הן קיימות. עדיפות לשנתונים מעל 2001.

חיפשתי יאריס או סיריון- יקר מדי לכיסי. עברתי לסוזוקי איגניס- כמעט ואין ידניות, חיפשתי גם מזדה דמיו אבל הן לא כ"כ חסכוניות. שמעתי גם על סקודה פאביה אבל המוסכניק לא ממש המליץ... אני ממש לא יודעת מה כדאי...כרגע עברתי לחפש דייהטסו YRV - האם היא באמת אמינה וחסכונית?!

האם כדאי לקנות את הרכב הבא- YRV שנת 2005יד שניה פרטית, קודמת מהשכרה כשנה וחצי. עשתה 86000 ק"מ מטופלת ללא תאונות (רק פגוש)? מה מחיר שכדאי להוציא על רכב כזה? האם כדאי לקחת לבדיקה?

ורכב נוסף על הפרק- YRV 2001 פרטי יד ראשונה 112000 ק"מ כל הטיפולים רשומים ללא תאונות?

מתחננת להמלצה טובה, כי אני ממש מפחדת לקנות חתול בשק!!!

תודה רבה, קרן

פורסם

בלי ספק, הפאביה עדיפה על כל מה שהזכרת.

כלי רכב, ובכלל מכונה בגיל הנמדד בשנים, יביע את אמינותו כתלות באחזקה לה הוא זכה במהלך חייו, וכאן היתרון הראשוני אליו טוענות המכוניות מתוצרת אסיה הולך לאיבוד. מנגד, הנוחות והבטיחות של הפאביה או דומותיה דוגמת סיאט איביזה, עולות על האסיתיות ולא הולכות לאיבוד עם השנים. את האירופיות יותר קל למצוא עפ תיבת הילוכים ידנית, מה שמוסיף להעדפה שלך, וכן להנאה ולחסכון בדלק.

בהצלחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

1. מהו תקציבך?

2. ארבעת הדגמים אשר ציינת אמורים להפגין אמינות (כמובן שכל אקזמפלר הוא לגופו).

3. היאריס והסיריון אכן מבוקשות (בייחוד עבור מי שמחפש/ת רכב קטן בעל גיר אוטו') ואם אין לך את המגבלה של הגיר האוטו', הדבר פותח בפניך את האופציות האירופאיות ומגדיל את מבחר הרכבים האופציונאליים אשר יכולים לעמוד בדרישותיך.

4. לא הייתי שולל את ה-YRV. היא אמינה והטיפולים בה יהיו זולים (אגב, דייהטסו היא בבעלות טויוטה והמנוע והגיר של האריס מצויים ב-YRV). כמו כן, בתקציבים נמוכים אמינות אף חשובה יותר מאשר תצרוכת דלק.

5. לגבי הפן הבטיחותי, הפאביה אכן מצטיינת בתחום הנ"ל ובשקלול הכולל ביחס לדרישותיך היא בהחלט מתמודדת חזקה.

פורסם

אני מעדיפה יפניות וכמה שפחות אירופאיות כבר אכלנו אותה עם קליאו אחת ולא בא לנו שוב...

לגבי YRV-

1. האם רכב מהשכרה ממש לא כדאי לקנות או שזה שיקול?! במיוחד אם הבדיקה יוצאת טובה?!

2. מה עדיף שנתון גבוה מהשכרה בעבר או שנתון נמוך יותר מפרטי?

פורסם

אכלת אותה פעם עם קליאו ספציפית אז זה אומר מבחינתך שגם הפאביה המצויינת בעייתית כי שני היצרנים באים מאירופה? (ושלא ישמע חלילה שלדעתי הקליאו בעייתית)

ורכב מהשכרה בן 3 וחצי בערך שעשה למעלה מ-80,000(!) לא נשמע בעייתי בעיניך?

פורסם
ורכב מהשכרה בן 3 וחצי בערך שעשה למעלה מ-80,000(!) לא נשמע בעייתי בעיניך?

ק"מ גבוה לא תמיד = בעיות. מה גם שרכב לשעבר מהשכרה צפוי להיות בעל ק"מ רב (אגב, 86K זה לא כזה נורא לרכב משנת 2005) ובין היתר זו אחת מהסיבות שאתה משלם פחות כאשר אתה קונה רכב מחב' השכרה.

יש יתרונות ברכישת רכב מהשכרה (כאשר רוכשים ישירות מחב' ההשכרה), כגון שנתון (לפעמים זה בא לידי ביטוי גם מבחינת דגם, למשל רכישת מאזדה 3 מהשכרה לעומת היכולת לרכוש לאנטיס מהשוק הפרטי באותו המחיר), היסטוריית טיפולים, תשלומים, מגוון מאותו הדגם תת קורת גג אחת, דבר שחוסך זמן בחיפושים. מה גם שלפעמים, אף אם יהיה צורך חס וחלילה להחליף מנוע וכיו"ב מוקדם יותר מהצפוי, בשיקלול הסופי, זה עדין יכול לצאת זול יותר מאשר לרכוש דגם שכזה בשוק הפרטי.

כמובן שיש גם חסרונות כגון רכב שעבר המון ק"מ (בלאי) בתקופה קצרה, המון נהגים שספק אם נהגו ברכב ודאגו לו ביד רחמנית, רמת אבזור נמוכה מאשר ברכב פרטי (לא תמיד), ירידת ערך וסחירות בטווח הקצר וכיו"ב.

אין שחור ולבן. יש מי שמשתלם לו לרכוש רכב מהשכרה ויש מי שלא משתלם לו.

• תוכן חדש...