Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ב-106 XS 1600

הבעיה היא כזאת:

א. הגיר לא מרגיש חלק בהעברת הילוכים (בעיקר ראשון ושני... ורוורס)

ב. בלי קשר אם האוטו חם או קר (לרוב כשהוא חם דווקא) הכנסה להילוך ראשון דורשת מספר נסיונות,(כאילו שהוא תקוע בחצי)

ג. לפעמים ברוורס גם נכנס רק עד החצי, ולפעמים עושה רעש של שחיקה של הגיר

ד. הוחלף כבל קלאצ' לפני חודש, אבל משום מה אני חושד בכל העניין כי לקח כמה ימים עד ששלחו את הכבל ה"נכון" וגם הוא כשהסתכלתי מתחת לרכב נמצא רופף, כ-15 סנטימטר מהכביש

זה פחות או יותר הסיפור

יש לכם רעיונות מה אני עושה??? אני מבואס טילים, האוטו נקנה רק לפני חודש, וזה אוטו ראשון שלי, נעשה לו טיימינב, החלפת משאבת מים, וכבל קלאצ' ואטם ראש מנוע (הכל אצל אותו אחד שעשה את הכבל קלאצ' ואני מתחיל לחשוש שכל השאר אותו עבודה)

ולפני שבועיים החלפתי רדיאטור חדש

מבקש ממכם לעזור לי, לייעץ לי מה יכולה להיות הבעיה? (גיר, כבל קלאצ, קלאצ' עצמו) אני מפחד לגרום ליותר נזק

בנוסף אני מאיזור נתניה, ואני ישמח אם תמליצו לי למי ללכת כי אין לי מושג ברכבים, זה רכב ראשון שלי (כמובן שהחשש הגדול שלי הוא החור שיהיה לי בארנק) העיקר שיבדקו לי את כל מערכת ההילוכים

בלי כל קשר אם אתם מכירים מקום אמין שיכול לעשות לי בדיקה כללית לרכב בתשלום (מכל הבחינות כי אני רוצה לעשות פעם אחת ושיהיה לי כבר שקט מהאוטו) יש עוד כמה בעיות פחות קריטיות

המון המון תודה (וסליחה על הסיפור הארוך :) )

פורסם

זה היה ככה מהתחלה שקנית את האוטו ?

הכי סביר להניח שמדובר בכבל קלאץ' לא מתאים או לא מתוח טוב, אני מציע שתבצע חיפוש בפורום על "מוסך שאפט" ותדבר איתם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עוד דבר... לא מזמן פתחתי את הגומי שמכסה את הידית הילוכים, וראיתי שהכדור הלבן סדוק לגמריי

יש קשר?!?!

תמונה לדוגמה:

untitled.JPG

פורסם

probebly clutch cable and the mounts for the tranmission.

you should take it to a good shop and tell them exactly what you wrote here

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

yup, i agree with the writer above me. you should take it to a good garage and tell them the story. i bet they can solve thep problem.

in the other hand you can try to tune the clutch cable and see if the problem gone.

:-) סתאאם, בטח לכותב מעלי אין מקלדת בעברית כעת.

אתה צריך לנסות כיוון של כבל קלאץ'. יש מצב שהוא לא מכוון טוב.

פורסם

ימישהו יודע איך מכוונים קלאצ'? (למרות שאני מעדיף להחליף כבל קלאצ', כי רוב הסיכויים שהוא שם לי אחד שלא מתאים)

או אם למישהו יש מדריך מדוייק זה מאד יעזור..

תודה

פורסם

אני לא יודע אם ברכב שלך זה אותו הדבר אבל בהרבה רכבים יש מתחת לדוושה של הקלאץ' בורג שניתן לסובב עם היד והוא נעול על ידי אום (10 או 12) יש לשחרר את האום ולשנות את הכיוון ולאחר מכן לחזק חזרה את הנעילה של האום

פורסם

אם הכבל עובר מתחת לרכב, כנראה שמדובר בכבל מתיחה אוטומטי, אם זה המצב אין ממש מה למתוח שם.

תוודא קודם איזה כבל יש לך, יש לו כמו מפרק באמצע של הכבל מתחת לאוטו? אם כן מדובר בכבל מתיחה אוטומטי ואז סביר להניח שאין קשר למתיחה. אם אין, אז יכול להיות שמדובר בכבל מתיחה רגיל מהדגם הארוך יותר ואז יש צורך במתיחה.

לידע כללי יש 3 כבלים לגיר רגיל בפיג'ו.

1. כבל מתיחה ידני ארוך

2. כבל מתיחה ידני קצר

3. כבל מתיחה אוטומטי ארוך

באיזה גובה נמצא הדוושה של המצמד ביחס לדוושה של הבלמים?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שתי הדוושות כמעט באוטו גובה, אך יש משחק של 5 סנטימטר, של חופש בלחיצה על הקלאצ' עד שמרגישים שהוא מתחיל להיות קשה

פורסם

עושה רושם שהדוושה מעט נמוכה, תבדוק אם הכבל אחיד לכל אורכו או שיש לו סוג של מפרק באמצע שלו. זה יתן כיוון לגבי הבעיה

in the face

with a chair

פורסם

זה פחות או יותר כמו הכבל שיש לי

http://i15.ebayimg.com/04/i/001/2d/20/b0e4_1.JPG

מהגם ששכחתי לציין, בגלל שהוא היה ממש רופף מלמטה, חזרתי לבנאדם והוא שם לי אזיקון שתופס אותו באמצע (בדיוק איפה שהחלק של האקורדיון) כלפי מעלה, באיזור התחתון של המנוע, איפה שהוא מצא מקום לתפוס

פורסם

זה כבל עם מתיחה אוטומטית, אין אפשרות לבצע לו מתיחה לפי מה שידוע לי.

בעיקרון מתחת לגיר צריך להיות לך תושבת אליה דוחפים את הכבל והוא נתפס שם.

in the face

with a chair

פורסם

אז אם זה אוטומטי אין לו שום כיוון?? פשוט מרכיבים אותו איך שהוא?

ואם כן, אז זה שולל את כל מה שאמרו פה שזה הכל עיניין של כיוון הכבל...? :(

נ.ב: לגביי הכדור הלבן שבידית הילוכים שסדוק אצלי (זה שסימנתי בתמונה) זה קריטי?

בכל אופן ניראה לי שאני יקפוץ למוסך העיר בנתניה (מה שהומלץ לי) ונקווה לא לצאת עם חור בארנק

תודה לכולם

פורסם

יכול להיות כל מיני בעיות אחרות ועדיף שמוסך שמבין יבדוק את הנושא. בכבל כיוון אוטומטי אין אפשרות לכוון אותו, פשוט מרכיבים וזהו.

יכול להיות שמשהו דפוק בחלקים של המצמד ויכול להיות שאולי השטנגות לא תקינות וכ"ו.

in the face

with a chair

• ספונסר פורום
פורסם

אני מתפלא שאף אחד לא רשם לך קלאץ,יתכן בעיה בכבל הקלאץ,אך לדעתי הבעיה היא במצמד גמור שזקוק החלפה.

אורן

• תוכן חדש...