Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא מיצובישי סופר לנסר שנת 95 אוטו'.

לפני שבועיים וחצי מלאתי מים ירוקים של american eagle ויום הם נרגמו.

לא היה לי את המים הירוקים בתא המטען ולכן מילאתי מים רגילים עד שאני יגיע הביתה,מלאתי בערך ליטר מים.

הנסיעה הייתה מסוף רחובות עד לראשון,כשהגעתי הביתה ראיתי שזה לקח כמעט את כל המים. ניסיתי לראות עם יש איזו שהיא נזילה מהרדיאוטור אך לא ראיתי,גם לא שמתי לב למים מטפטפים מתחת לראדיאטור.

לפני כן,מלאתי מים ירוקים לפני קרוב ל 4 חודשים.

בבקשה תעזרו לי.

פורסם

שלום רב !

ראשית, חל איסור לפתוח שני שרשורים באותו נושא, יש לשרשר במקום לפתוח נושא שוב מחדש.

שנית, מי קרור לא נרגמים, וגם לא נגמרים.

יש לך בוודאות נזילת מים, או מעבר מים, לשמן המנוע, או לתיבת ההלוכים האוטומטית(לקולר גיר).

יש לאבחן זאת במכון רדיאטורים, בעזרת שעון לחץ יעודי, או במוסך בעזרת , בדיקת לחץ הפוך(ליקייג).

בדוק תחילה האם שמן המנוע לא הפך להיות לבן, כמו"טחינה", ומפלס השמן גבוה מהמקסימום.

בדוק בנוסף את צבע השמן ההדראולי של תיבת ההלוכים.

האם המנוע פולט עשן לבן מצינור הפליטה, והאם המנוע מתחמם לאחרונה?

דרך אגב מי הקירור שאתה משתמש, הם בעלי איכות ירודה, וזאת בלשון המעטה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה.

ראשית כל,אני מצטער, פירסמתי בטעות פעמיים,נודע לי רק כאשר פירסמתי את הנושא פעם שנייה.

שנית,מפלס השמן במצב תקין,השמן במנוע לא הפך לטחינה,את השמן ההדראולי איני יודע היכן לבדוק אך אשמח לדעת,המנוע אינו פולט עשן לבן מצינור הפלט.

שלישית, האם אתה יכול להמליץ לי על מכון\מוסך טוב בראשון לציון שיעזור לי בעניין? ובנוסף לכך על אילו מי קירור אתה ממליץ? אשר יתאימו לאוטו שלי.

לסיום,האם זה יתכן כי הבעיה נגרמה עקב האיכות הירודה של מי הקירור?

תודה מראש.

פורסם

שלום רב !

ראשית אתחיל מהסוף להתחלה:

איכות מי הקירור, אינה הסיבה כרגע לאובדן מסיבי של מי הקירור.

אפ להסץמך על הבדיקות שביצעת עד כה, ללא בדחקת מפלס וצבע נוזל ההדראולי של תיבת ההלוכים, אני הייתי מבצע בדיקה של מכסה הרדיאטור שלא אוטם כראוי, ומשחרר מי קירור, בעת לחץ, גם אם הם לא נראים בעין.

המלצתי פנה למכון רדיאטורים, לבדיקת אובדן מי קירור, מהרדירטור או צנרת גומי או מתכת, או משאבת מים, ולבדוק אטימות של מכסה הרדיאטור כאמור בתחילה.

באזור ראשל"צ, הייתי ממליץ על בני ל., חבר פורום זה, המומלץ בחום על ידי חברי פורום רבים :

בני ל.:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=840

צור איתו קשר בהודעה פרטית.

אנא חזור לעדכן על הממצאים שהתגלו.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה.

שלחתי הודעה לבני היום,ונראה מה יקרה.

בינתיים היום נתקלתי במשהו מוזר שלא הבנתי אותו.

היום בנסיעה הרגילה שלי לרחובות,בבוקר שמתי הרבה מי קירור ועוד הפעם זה אכל לי אותם כמו מטורף.

בדרך חזרה הביתה,מלאתי שוב פעם ונסעתי מרחבות לראשון,בדרך לא היו שום בעיות,המד של הטמפרטורה הראה כל הדרך על האמצע,אך עוד בתחילת הנסיעה המנוע התחמם מהר מהרגיל ועוד ביום שירד גשם לפני כן.

כשהגעתי הביתה,רציתי לבדוק בכמה מי קירור זה השתמש,פתחתי את המכסה מנוע והוא היה די חם יחסית לבעבר,למרות שהמד הראה כי הטמפרטוה במצב תקין,לאחר מכן פתחתי את המכסה איפה שהמי קירור וראיתי שזה מלא באותה מידה כמו שמלאתי לפני תחילת הניסעה הביתה ,אך באותה מידה איך שהוא אחד מהצינורות יצא ממקומו ביתר קלות,לא נגעתי בכלום והשארתי את זה ככה.

האם זה בסדר שזה במצב הזה:כמו בתמונה או שאני אמור להכניס את הניצור הקצר(מסומן באדום) לאן שהוא?כי לפני כן הוא היה לתוך כיוון הראדיאטור כלפי מטה,לכיוון האדמה.

תודה מראש.

תמונה148.jpg

פורסם

זהו צינור לעודפים. לא צריך לדחוף לשום מקום. אולי כלפי מעטה. לא קשור לבעיה !

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

שלום רב !

קודמי צודק, והצינור הוא אכן צינור עודפים, והוא אכן לא קשור כלל לבעייתך.

יש לסובב את הצינור הזה , 180 מעלות שמאלה, קיים חבק ממתכת שאליו צינור העודפים, יהיה מופנה, לשם פליטת מי קירור בעת רתיחה , או מלוי יתר במיכל העבוי.

לא הזכרת פרט חשוב, האם אתה שומע את המאורר החשמלי של הרדיאטור נכנס לפעולה?

בדוק בזהירות ,האם לאחר כ5 דקות של פעולת המנוע, האם צינור עליון ותחתון , חמים במידה שווה?

בדוק בזהירות, על מנת לא חהכוות, האם רשת הרדיאטור חמה במידה שווה?

הרגשתי שהתרמוסטט תפוס, מה שמונע מהמאוור להכנס לפעולה, וגורם לפליטת מי קירור מצינור העודפים.

כל המשך נסיעה מרחובות לראשון, מסכן את המנוע, ועלול לגרום נזק בלתי הפיך, בעלות כספית גבוהה.

אל תמתין למחר, פן יהיה מאוחר, עשה מה שאתה חייב לעשות מיידית, פנה למוסך(בני ל.), כבר מחר.

חזור כמובן לעדכן .

בברכה

צביקה

פורסם

אוקיי,תודה על המידע.

יש חדש בנושא: מצאתי את הנזילה.

היא מגיעה מתוך איזה שהוא ספוג בתחתית המאורר שבצד הימני של המכונית(בתמונה הוא בצד השמאלי,סימנתי חץ שמצביע מאיפה מגיעה הנזילה)

הוא קצת בולט החוצה.

האם מישהו יכולה קצת לפרט על הבעיה,ככל הנראה לי הספוג יוצא מהתעלה שלו ,אך איני מבין גדול.

בנוסף לכך,כמה יעלה לי לתקן דבר כזה?

צביקה אני יבדוק זאת מחר בהזדמנות,אך תוכל לתת לי את מספר הטלפון של המוסך שלו?

תמונה157.jpg

• תוכן חדש...