Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה היא מה עליי לשנות מבחינה וויזואלית/פיזית ע"מ לייעל את תיפקודו וביצועיו ובכך

למעשה לקבל ממנו את מלוא התפוקה והכוח ולהאריך את חייו במדינה חמה כישראל אשר הוא לא תוכנן מלכתחילה לעבוד בתנאיה החמים?

המנוע הוא V8 של GM שברולט.

אגב אין הכוונה היא לשיפורי מנוע ע"מ להגדיל את הכ"ס אלא פשוט שהוא יעבוד טוב ויעיל מבלי להתחמם ייתר על המידה "ויינשום" כמו שצריך.

תודה מראש והמשך יום נעים לכולם.

פורסם

אני בטוח שהוא יכול לעבוד גם במזג אוויר חם, אך לדעתי הוא יועד יותר לעבוד בטמפרטורות נמוכות מכיוון שיש במנוע הנ"ל כל מיניי תוספות ואלמנטים שמתאימים יותר לטמפרטורות נמוכות מאשר לגבוהות.

יש פה בפורום כמה אנשים המכירים מצויין את המנועים הללו ואני משוכנע שהם יבינו בדיוק למה כוונתי .

פורסם

במנוע עצמו אין הרבה מה לעשות, רצוי לדאוג למסביב, ראדיטור מוגדל,משאבת מים חזקה יותר (אם קיים) מאווררים חזקים יותר.

כל זה בהנחה שהמנוע מתחממם ולא מצליח לשמור על טמפרטורת עבודה תקינה, מה שקשה לי להאמין שקורה במנוע תקין.

STI 2004

פורסם

מצטער מאוד אני חייב להבין דבר אחד,

אתה נוסע עם הרכב והוא לא מתחמם מה הטעם בכל השיפורים האלו ? אם תגיד לי שהרכב מתחמם או שהמערכת קירור מתאמצת דהיינו כל הזמן המאווררים עובדים במהירות גבוה גם בסרק אני אגיד טוב בסדר,

נוזל קירור במקום מים ? בארץ קרה נוזל קירור יותר חשוב מאשר פה, שם הוא מעלה את נקודת הקיפאון ומונע ממך לפרוץ פקקים בלילה קר או גרוע מזה לסדוק בלוק

פורסם

נוזל קירור לא נועד רק למנוע את קפאון מי הצינון. זאת טעות נפוצה לחשוב כך. נוזל קירור ייעודי מסייע גם להרמת נקודת הרתיחה ובכך להסעת חום עדיפה במי הקירור, כלומר פינוי יעיל יותר של טמפרטורות גבוהות. אגב, מעולם לא שמעתי על מי קרור שגורמים לסדק בבלוק. יש הרבה נקודות חלשות יותר, הרבה לפני היציקה של הבלוק, אשר יכנעו ללחץ של מים. מאיפה הבאת את זה?

פורסם

שוב, לא אמרתי שהוא רק אנטי פריז ברור שהוא גם מעלה נקודת הרתיחה, וגם מכיל נוגדי אבנית וקורוזיה, ובמכוניות עם סגסוגות עדינות אז הוא מכיל סוגים של חומרים "משמרים",

בקשר לסעיף השני : מים שקופאים מתרחבים, ומחפשים לאן לפרוץ עד כמה שידוע לי אחד התפקידים של הפקקים במנוע זה לתת להם לפרוץ כדי למנוע מצב שהם לוחצים את הבלוק עד כדי סדיקה, יתכן ואני טועה

פורסם

כמו שכתב "עתיד" השאלה האם המנוע מתחמם .

שלב א - להתקין טרמוסטט עם נקודת פתיחה 82 מעלות

שלב ב - יוניט מאווררים שתפתח ב 87 מעלות .

שימוש בנוזל קירור איכותי , כדוגמת " פרסטון " מוכן , המתאים לרכבים אמריקאיים .

אם עדיין יש בעיית חום , החלפה לרדיאטור גדול יותר , או הוספת מאוורר נוסף , או מאוורר עם יחס ספיקת אויר גדול יותר .

השלב האחרון - משאבת מיים אחרת , קצת בעייתי להתאמה , אבל אפשרי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אבל כמו שאמרו , אלא אם כן זה רכב פילוס שלג ארקטי - אין שום סיבה שהוא לא יפעל בצורה תקינה לגמרי בכל מקום.

פלורידה , טקסס , אפילו בלוס אנג'לס - יותר חם מבארץ חלק נחמד מהשנה.

לעומת זאת - עבודה בטמפ' לא נכונה תיגרום לשחיקה של מכלולי המנוע , צריכת דלק גבוהה ועבודה פחות טובה של המנוע.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ערב רב

אם הרכב הוכנס לארץ הוא מתאים לתנאי הארץ

במיוחד אם הוא יובא דרך היבואן

ב GM רכבים שמיועדים ליצוא למדינות חמות יוצאים מהמפעל מאובזרים בהתאם

יש פה מספיק בלייזרים ואנדורות סוואנות שנוסעים על מנועי V8

ללא כל בעיה מערכת קרור תקינה ונוזל קרור איכותי יספיקו

קח בחשבון שמנועים אלו מכילים בין 20 ל 30 ליטר נוזל קרור

שזה בין פי 3 לפי 6 מכל מנוע של רכב פרטי מקובל בישראל