Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב:סיטרואן ג'מפי שנת 2000 מנוע 1.9. דגם T.D..

הבעיה:3 פעמים הוכשל בטסט על זיהום אויר.

הפתרונות שנוסו:

1-יומיים לפני בדיקת הטסט,שמנו BG 44K.לאחר מכן ניגשנו לטסט הראשון ונכשלנו.

2-לאחר הטסט הראשון נבדק המסנן אויר ונמצא תקין ולא סתום.כמו כן פנים האגזוז נוקה על ידי מים וסבון על מנת

שכל הפיח שהצטבר שם ייצא.

3-טסט שני שוב ניגשנו שוב נכשלנו.

4-לאחר הטסט השני שמנו שוב BG 44K ובדקנו את צינורות הגדישה של הטורבו.הצינורות הוחלפו לפני כשנתיים לאחר שהייתה

ירידה בסחיבה של הרכב.הצינורות נמצאו תקינים ללא סדקים.יש לציין שהרכב סוחב ומגיב נפלא.

5-טסט שלישי שוב נכשל.רמת העשן 82.

יש לציין שעשן שחור יוצא רק בתחילת התנעה לאחר לחיצה ארוכה על דוושת הגז.לאחר מכן העשן ממשיך לצאת בעת לחיצה על הגז אבל בכמות אפסית לעומת הלחיצה הראשונה.

מוסכים שהיינו אצלם אמרו שצריך להחליף ממיר קטילטי כי הוא סתום,חלק המליצו על ניקוי אינג'טורים,חלק על שיפוץ משאבה.

בקיצור כל אחד ודעתו הוא.

חשוב לציין שאחד המוסכים אמר לנו שאין ברכב זה ממיר קטליטי.

ברשותכם כמה שאלות:

1-האם ברכב זה יש ממיר קטילטי?

2-האם ברכב זה ישנו חיישן חמצן או חיישן טמפרטורה?

3-במידה וישנם את החיישנים הנ"ל האם אחד מהם או חיישן אחר יכול לגרום לשריפת סולר מרובה,ובכך בעצם לגרום לעשן שחור יתר על המידה?

4-במידה וכן איזה מכון או מוסך יכול לבצע את בדיקת המחשב הזאת לבדוק את תקינות החיישנים?

5-האם לרכב זה יש משאבה רוטורית או מסילה משותפת?והאם זה יכול להשפיע על העשן יתר?

6-האם יכול להיות שמדובר במזרקים משתנים או סתומים?.

7-האם יש דרך טכנית ויזואלית לבדוק האם המזרקים משתנים?

בתודה מראש

שי.

נ.ב-אם יש עוד משהו שיכול להועיל לי במציאת פתרון לבעיה אשמח לשמוע.

פורסם

זכור לי בשיעור נהיגה ממש לפני הטסט שלי, המורה הלך לעשות טסט לאוטו

מנוע דיזל, של סקודה הרכב אז עשה משהו כמו 250 אלף ק"מ.

כמה דקות לפני הטסט הוא שם תוסף. ומחץ את הדוושה בערך 3 דקות.

לפי כמות העשן השחור שיצא באותו רגע הייתי בטוח שהרכב לא יעבור טסט.

לבסוף שניגש לטסט הרכב עבר ללא בעיות כלל.

תמיר.

פורסם
מיכל אחד של ביודיזל יפתור לך את הבעיה. סע לטסט לקראת סוף המיכל.

מצטער על הבורות אבל מה זה ביודיזל?איפה קונים את זה?כמה שמים?

אודה לך אם תסביר לי.

פורסם

עשיתי קצת חיפוש וקראתי.בינתיים אין נקודות מכירה רשמיות של הביו דיזל.

שנית אחד מהמשתמשים בפורום כתב את זה:

אבל יש לציין שכאשר עוברים לשימוש בביודיזל בתדלוק הראשון והשני סביר מאוד שלא תעבור את בדיקת הזיהום

מכיוון שהביודיזל ממיס את כל הג'יפה של הסולר ומה של נשער בפילטר סולר נפלט מהאגזוז

אשמח לתשובות אחרות בעניין

שי

פורסם

אם היית מטפל במוסך מורשה של סיטרואן, היית מגלה ששם יודעים מה הבעיה וגם היו פותרים לך את זה בלי תוספים יקרים.

שוב פעם הזול יוצא יקר.

בכל מקרה אני ממליץ להיכנס למוסך מורשה ולבקש פיתרון של הבעיה. הם כבר יציעו פיתרון ותמחור. במידה והבעיה לא תיפתר אחרי הטיפול, זאת כבר בעיה של המוסך.

פורסם

תודה.

ובכל זאת רציתי לשמוע קצת מידע על הרכב ממישהו שאולי מכיר את מערכות הרכב הנ"ל.

בעבר גם החלפנו צינורות גדישה של הטורבו בעלות של 500 ש"ח שבכל מוסך מורשה סיטרואן רצו על הצינורות הנ"ל

לפני עבודה 1800 ש"ח.

זה לא עניין של מוסך מורשה או לא,אם אני אדע בוודאות שמדובר בניקוי אינג'קטורים אזי אני אבצע זאת.אבל אם מדובר בדברים אחרים כמו ווסת לחץ סולר,או שיפוץ משאבת סולר,או כל משהו אחר,אין ספק שידע מוקדם ייתן לי אינדיקציה לגבי הטיפול העתידי.

פורסם
אם היית מטפל במוסך מורשה של סיטרואן, היית מגלה ששם יודעים מה הבעיה וגם היו פותרים לך את זה בלי תוספים יקרים.

שוב פעם הזול יוצא יקר.

בכל מקרה אני ממליץ להיכנס למוסך מורשה ולבקש פיתרון של הבעיה. הם כבר יציעו פיתרון ותמחור. במידה והבעיה לא תיפתר אחרי הטיפול, זאת כבר בעיה של המוסך.

סלח לי, אבל אתה לא צודק. ודאי לא ככלל אצבע.

את עשרות אלפי השקלים שהורי שרפו במוסכי סיטרואן המורשים עבור אבחונים שגויים, כנראה שלא אתה תחזיר להם.

סיפור לדוגמא -

קסארה TD 1.9 1999, 300K, התחילה להזיל סולר. המוסכניק (הלא מורשה) אמר להורי שהבעיה היא משאבת סולר נוזלת.

אבי הגיע יום אח"כ למורשה בי-ם, שבדק את הרכב ואמר שהכל בסדר.

חודש אח"כ , הגענו לאותו מוסך שוב, שהחליף להורי חצי רכב בעלות של מעל 10K מהסיבה - המשאבה שלך נוזלת כבר תקופה והכחיש את כל הבדיקה הקודמת. תוכל למצוא את השתלשלות העניינים בשרשורים השונים בפורום.

אין תחליף לאמינות ומקצועיות, אבל לא תמיד היא נמצאת במורשים. (ע"ע רון מול צ'מפיון)

ואני בטוח שחנן יכול לשפוך עוד מידע בנושא.

צביקי

פורסם

מסכים איתך ב-100%.

אני בטוח שיש אנשים כאן שידעו להפנות את הבנאדם למוסך מקצועי וטוב שהוא גם מורשה.

לא כל מורשה הוא גם טוב.

בכל מקרה רוב השאלות שלו די פשוטות, אני מאמין שבכל מורשה יוכלו לענות עליהן.

• ספונסר פורום
פורסם

אל תלך רחוק,המערכת ברכב שלך היא מאוד פשוטה,אין ממיר קטליטי,ומערכת ההזרקה היא מכנית לחלוטין.

בדוק שוב טוב טוב את צינורות הגדישה.

אם כולם תקינים,יש לבדוק תקינות שסתום EGR, במידה ותקין,הבעיה היא או במזרקים או במשאבה,לך למכון דיזל מקצועי,והבעיה תיפתר.

אורן

פורסם

שי,אולי בכל זאת יש סדק בצינורות הטורבו?!

תנסה לשמוע אם יש בריחת אויר מאיזור הצינורות,ברגע שאתה נותן טורים גבוהים מאוד,

מנסיון שהיה לי עם רכב כזה הבעיה הייתה בצינורות העליון והתחתון

פורסם
אל תלך רחוק,המערכת ברכב שלך היא מאוד פשוטה,אין ממיר קטליטי,ומערכת ההזרקה היא מכנית לחלוטין.

בדוק שוב טוב טוב את צינורות הגדישה.

אם כולם תקינים,יש לבדוק תקינות שסתום EGR, במידה ותקין,הבעיה היא או במזרקים או במשאבה,לך למכון דיזל מקצועי,והבעיה תיפתר.

אורן

איפה יושב השסתום EGR?

לגבי המזרקים שאמרת,באיזה בעיה מדובר?במזרקים סתומים,או משתנים?יש לציין שהרכב מגיב טוב וסוחב נהדר ללא גמגומים או קרטועים.

פורסם
שי,אולי בכל זאת יש סדק בצינורות הטורבו?!

תנסה לשמוע אם יש בריחת אויר מאיזור הצינורות,ברגע שאתה נותן טורים גבוהים מאוד,

מנסיון שהיה לי עם רכב כזה הבעיה הייתה בצינורות העליון והתחתון

בדקנו.הכל תקין לחלוטין.

מצד שני יכול להיות שיש בריחת אוויר מהאגזוז?אולי הוא סדוק?האם זה יכול להשפיע על פליטת העשן?

פורסם
מיכל אחד של ביודיזל יפתור לך את הבעיה. סע לטסט לקראת סוף המיכל.

עשן שחור ניגרם ממזרקים לא תקינים תדלק בביודיזל או תקנה תוסף על בסיס ביודיזל של גרין התוסף

מגיע במיכל של 5 ליטר בצבע ירוק ניתן להשיג אותו ברוב המוסכים שמטפלים ברכבי דיזל

• תוכן חדש...