Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

ברשותי קורסיקה שנת 94 מנוע V6 שהוא 3100 סמ"ק

אני יד 2, הרכב עשה 130,000 ק"מ! 8 שנים אצלנו.

בכל אופן הרכב למכירה ודיברתי היום עם בחור שמוכר את הפיאט בראבו שלו

הבראבו היא שנת 97 , ידנית, מנוע 1600, יד 3.

בקיצור הוא מעוניין ברכב שלי ואני בשלו, ובמקרה והוא יהיה מרוצה נעשה החלפה.

הוא אמר שיש לה חור באגזוז, אני עדיין לא יודע איפה, כי עדיין לא ראיתי את הרכב.

אכן הרכב של בהתחשב בשוק בארץ שווה מעט יותר מהרכב שלי, רציתי לדעת אם ההחלפה תהיה משתלמת.

פורסם

אתה מקבל בתמורה רכב ידני, חדש יותר ובעל נפח מנוע קטן יותר. כלומר, זה כבר אמור להשתלם בהוצאות דלק.

מבחינת חור באגזוז, אם החור קטן ואפשר לרתח, זה לא סיפור גדול לתקן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבנתי, אז אתה אומר שההחלפה היא סבירה?

ונגיד מבחינת היגיון הוא יבקש תוספת כסף?

מה לדעתך אמורה להיות התוספת שאני אמור להוסיף כדי לעשות החלפה הוגנת?

אל תשכח הרכב שלי יד 2 עם 130 אלף ק"מ בלבד, סטרטר ומצבר חדשים ועוד יש אחריות 10 חודשים עליהם, אלטרנטור שופץ.

ומכניקה מעולה,

גם החיצוניות לא רעה בכלל.

שלו יד 3, עשתה 150 אלף ק"מ.

במקרה הוא יבקש כסף בנוסף, כמה אני יציע לו? כי זה הכי קשה לזרוק את המחיר הראשון, אתה לא יודע אם הוא חושב על 1000 ואתה חושב על 2000

או שאתה מציע 1000 והוא רוצה 5000 סתם דוגמא.

פורסם

מבחינת כסף, זה עיניין של כושר מיקוח.

מבחינת מחירי שוק, לפי אתר: http://www.colbocar.co.il/SearchVehicle.aspx

מחיר שוק של בראבו 1.6 ידני SX 1.6 עם 3 דלתות שנת 97', הוא 14,300, ביד 2 מחירים נעים בין 8 ל-20K.

מחיר שוק של רכב שלך, שנת 94', מחיר שוק 15,200, ביד 2 מחירים נעים גם בערך באותם סדרי גודל.

במילים אחרות, לאור תוצאות האלו, ניראה לי סביר לעשות החלפה ראש בראש ללא תוספת מחיר משום צד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

וזה לא משנה שאומרים שלאמריקאיות אין שוק ושהן שותות דלק כפול וכל זה?

כי הרי יש סטיגמות כמעט על כל רכב, אני גם יכול לבוא אליו להגיד לו שפיאט היא רכב ח*א בגלל שרמת איכות החלקים בה שווים לאפס לעומת רמה של רכב אחר.

בד"כ אנשים מתלוננים שהרכב שותה דלק,

שטויות. רכב לא קל, מנהלים, לא מיני ולא כלום, מנוע גדול כדי שהנהג לא ירגיש שהוא נוסע על עגלה, ואין מה לעשות הצריכה בהתאם

אבל לפעמים אני שומע הפרזות שהאוטו שותה איזה ליטר ל 5 ק"מ! D:

לך תתווכח עם אנשים עכשיו

בקיצור מה שאני מנסה להגיד, הבחור לא יצחק לי בפנים שאני יגיד לו שהרכבים אפשריים להחלפה ראש בראש ללא תוספת כסף?

פורסם

"לעולם אל תחשוש לדרוש יותר מדי כשאתה מוכר או להציע פחות מדי כשאתה קונה"

וורן באפט

מה שאני אומר בכל זה- זה שאין סיבה שתבקש שהוא יוסיף לך כסף גם אם אתה חושב שלא תקבל,

בסופו של דבר האוטו שלך יותר שמור ואם פחות קילומטרז'

פורסם

את צודק, וע"פ מה שאלפא הראה לי מחירי השוק של הרכב שלי עולים בכמעט אלפייה מעל שלו.

אני כמובן מצלם את זה למקרה שאין לו אינטרנט, ואני יראה לו הוכחות בהתסמך על זה שהמחיר שבאתר הוא ע"פ חישוב הק"מ והיד שהרכב שלי - אמור - לעבור.

כמובן שלפי דעתי הסטנדרטים של הרכב שלי קצת מעל המצופה ע"פ האתר ולכן אני יכול להגיד שהערך יותר גבוה.

אני מקווה שהוא כמובן יבין את זה ואני מאוד מקווה שאני יחזור עם רכב שרציתי לקנות, וקיבלתי אפשרות החלפה מה יותר טוב

• תוכן חדש...