Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוסכניק שלי שהוא גם חבר נמצא כבר 6 שעות בחדר הניתוח אחרי שאוטו נפל לו מהליפט על הרגל.

לו היה "מזל" שזו רק רגל אבל דברים כאלה קורים ויכולים להיגמר רע מאוד (ויש מצבים יותר גרועים ממוות) אז כשאתם מחליטים לעמוד ליד הליפט למרות שמבקשים מכם לא לעשות את זה תדעו שאתם מסכנים את חייכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוד לא יודע פרטים. פשוט אימא שלי מתנדבת בחדרי הניתוח וראתה אותו שם. כשהוא יצא אני אדבר עם הבת שלו ואדע יותר פרטים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לרוב המוסכים יש שלט שרשום לא לעמוד לידו או מתחתיו.

למוסכינק שתהיה לו החלמה מהירה.

סאב-וופר: Rockford P1

מגבר: BOSS 4CH 800W

אחוריים 9*6: Kenwood 350W

פאנל: Pioneer Deh-P7950UB.

פורסם

אין מה לעשות, מדובר במצב מסוכן קצת.

מצד שני, גם לחיות במדינה הזו זה מסוכן- אם הזיהום לא יהרוג אותך, אז תידקר. אם לא תידקר, תהיה בפיגוע. אם לא תהיה בפיגוע, אז יפול עליך טיל. אם לא יפול עליך טיל, תיפגע בתאונת דרכים.

אתם מבינים לאן אני חותר.

אני חיפאי אגב, מה שיסביר את הזיהום, הפיגוע, הטיל והדקירות. תאונות יש בכל הארץ.

ישנם גם מקצועות מסוכנים.

מישהוא מכם תיפעל מלגזה פעם? ראיתם את הריקוד המשוגע של המלגזה מסביב למשאית? ואת המפעיל שעולה על השיניים למשל?

אישית כמעט התרסקה לי היד, כשרק נסעתי ליד משאית עם המלגזה, מזה שהנהג האדיוט של המשאית זרק "עוגן" במשקל של כ-3 קילו (הערכה גסה) מעל לגג כדי לקשור בצד השני. העוגן פגע במלגזה כ-2 סנטים מהיד שלי, והשאיר שקע קטן ונחמד. וגם כמעט דרסה אותי עם המלגזה ביחד משאית עם קונטיינר על הגב, ובמזל ברחתי בזמן, ורק שיני המלגזה נדרסו בחלקם הקדמי ביותר.

אני לא רוצה לדבר על הטירוף שהולך עם מלגזות והמפעילים שלהם, מילים לא יעזרו.

הנקודה היא,

מה לעשות ויש מקצועות מסוכנים. צריך להיות ערניים כל הזמן (איך כתבו פה? 48 שעות ביממה ו-10 ימים בשבוע) ולהיזהר, ולתכנן נתיבי בריחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כניראה אותו מוסכניק פשוט שם את האוטו עקום והוא החליק. אם שמים את הרגליים של הליפט כמו שצריך מתחת לאוטו הוא בחיים לא יחליק.

*אחד שתמיד עומד מתחת לאוטו שלו כשמטפלים לו ברכב.:arrow:

פורסם

לא חושב שזה משנה לצורך השרשור - אם מישהו מציב את הליפט כך או אחרת.

עובדה היא שדבר כזה קרה, ולא פעם.

שי הזהיר אתכם כדי שתהיו מודעים לאפשרות, לא כדי שתנחשו מי אשם.

פורסם

מנסיון אישי לגמרי - אצלי זה קרה כשעליתי עם רכב על ליפט מסילות במכון לכיוון פרונטים והליפט התרסק וצנח כשאני עדיין בתוך הרכב- זה קורה גם כשהמכוון עושה את מלאכתו נאמנה.

במקרה שלי לא קרה שום אסון כי הנפילה היתה מגובה של כ20 ס"מ בלבד ועוד לא הספקתי לצאת מהרכב.

פורסם

לפי דעתי, בעל רכב טוב, אמור לדעת מה השלבים הדרושים ממכונאי, כדי לבצע פעולת אחזקה זו או אחרת ולעקוב אחרי ביצוע פעולת אחזקה, כדי שהמכונאי לא יפספס אף פרט. בזמנו, כאשר הייתה ברשותי אלפא 164, הצלתי אותה מנסיעה ללא שמן גיר ומהתקנת פילטר שמן לא נכון, בעל שסתום אל-חזור במקום לא נכון.

תנאי עבודה במוסך קשים מאוד, חם וכל היום על הרגליים. מכונאים שותים מאוד מאט במהלך העבודה. רק מזה שאני עומד ליד הליפט ועוקב אחרי עבודה, אני אישית מאוד מתעייף. תחשבו על זה, שמכונאים עובדים ועובדים קשה מאוד.

לכן, לא תזיק השגחה.

מעבר לזה, תקינות רכב זה בטיחות שלכם. רכב לא תקין, עלול להיות מסוכן. חשוב מאוד, למנוע ליקויים בטיחותיים עד כמה שאפשר.

מוסך שלא נותן לי לעמוד ליד הליפט ולעקוב אחרי ביצוע העבודה, אני לא מוכן לטפל במוסך כזה ברכב שלי. אני מקבל את זה שמעיפים אותי מליפט, כמוסר לא נקי, כלומר אותו מוסכניק מבחינתי רוצה לעשות קומבינות ולעשות משהו לא כמו שצריך.

אני מאוד אוהב מוסך שנותנים לי לעמוד ליד הרכב שלי כשמטפלים בו. אני לפעמים מגלה כל מיני דברים שדורשים טיפול. גם במהלך הטיפול אני שואל שאלות, כי חשוב לי מאוד להבין.

אני אוהב שיש לי מוסך קבוע, ככה שלא צריך לחפש שירות בשום מקום אחר.

מוסך קבוע שלי, יכול להיות רק מוסך הוגן, שמאפשר לי לעמוד ליד הליפט ויהיה מספיק סבלני לענות על השאלות שלי.

אני את המוסך שלי מצאתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בדרך כלל מוסכים מורשים לא נותנים לאנשים להכנס בכלל לשטח המוסך.

צריך להזהר מאוד,אבל לא תמיד יש לנו שליטה.

בברכת החלמה מהירה לחבר.

פורסם

מסכימה עם ALFA למרות שבהחלט יש בעיה של ביטוח.

הפתרון הוא לעמוד במרחק סביר, זה גם מקל על עבודתו של המוסכניק.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
אין מה לעשות, מדובר במצב מסוכן קצת.

מצד שני, גם לחיות במדינה הזו זה מסוכן- אם הזיהום לא יהרוג אותך, אז תידקר. אם לא תידקר, תהיה בפיגוע. אם לא תהיה בפיגוע, אז יפול עליך טיל. אם לא יפול עליך טיל, תיפגע בתאונת דרכים.

אתם מבינים לאן אני חותר.

אני חיפאי אגב, מה שיסביר את הזיהום, הפיגוע, הטיל והדקירות. תאונות יש בכל הארץ.

ישנם גם מקצועות מסוכנים.

מישהוא מכם תיפעל מלגזה פעם? ראיתם את הריקוד המשוגע של המלגזה מסביב למשאית? ואת המפעיל שעולה על השיניים למשל?

אישית כמעט התרסקה לי היד, כשרק נסעתי ליד משאית עם המלגזה, מזה שהנהג האדיוט של המשאית זרק "עוגן" במשקל של כ-3 קילו (הערכה גסה) מעל לגג כדי לקשור בצד השני. העוגן פגע במלגזה כ-2 סנטים מהיד שלי, והשאיר שקע קטן ונחמד. וגם כמעט דרסה אותי עם המלגזה ביחד משאית עם קונטיינר על הגב, ובמזל ברחתי בזמן, ורק שיני המלגזה נדרסו בחלקם הקדמי ביותר.

אני לא רוצה לדבר על הטירוף שהולך עם מלגזות והמפעילים שלהם, מילים לא יעזרו.

הנקודה היא,

מה לעשות ויש מקצועות מסוכנים. צריך להיות ערניים כל הזמן (איך כתבו פה? 48 שעות ביממה ו-10 ימים בשבוע) ולהיזהר, ולתכנן נתיבי בריחה.

תפעלתי מלגזות ולא מעט , לפחות עשר סוגים של מכונות ניידות וטרקטורים הזויים.

יש כללי בטיחות וזהירות ,תשמור עליהם והסיכוי לתאונה קטן , כדי להרים אדם לגג קונטיינר יש כלוב מיוחד ,אם אתה מוכן לעמוד על שיניים, זו בעיה שלך, זה לא המקצוע מסוכן זה האנשים הלא מקצועיים שעושים שטויות.

זה שנהג משאית זורק עוגן בלי מישהו שמביט על הצד השני, זה עבירת בטיחות.

זה שמישהו עומד על שיניים זו עברת בטיחות ואני מתערב שיש אפילו מדבקת אזהרה נגד זה על המלגזה.

סיכונים יש ,ויש דרכים להפחית אותם במאות מונים , השאלה היא אם אנשים מקפידים קצת או לא.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...