Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי כיום דייהטסו שרייד מודל 92 , אוטומטית שאני מאוד ורצה למכור , אך כרגע בשל חוסר בתקציב גבוה יותר , אני מעדיף להמתין ולעבוד קצת יותר .

יחד עם זאת , צצה לנגד עיניי סיטרואן סקסו מנוע 1.1 של חבר של אבי , הרכב עם 160,000 ק"מ , יד רביעית , שנת 97 או 98 (לא זוכר פשוט) , הרכב ידני .

המחיר המבוקש : 6200 ש"ח , הרכב לאחר טיפול , בנוסף הורדו 1200 ש"ח מהמחיר בגלל גג שרוף וכנף פגועה (המחיר המצויין לאחר ההורדה הנ"ל), צבע הרכב ירוק כהה .

לעומתה , יש את השרייד שלי .

דייהטסו שרייד 92 מנוע 1.3, אוטומטית , עם 208,000 ק"מ , מטופלת מכל הכיוונים והושקעו בה מאז שנרכשה ועד היום אלפי שקלים שזה כולל יישור הקו וניקוי רידאטור \ קרבורטור (ראו אשכולות שלי) .

הרכב נוסע והוא אמין מאוד , אני עושה לו טיפול פעם בשנה ויש לי שנה שלמה שקט .

אבל , הסקסו קורצת לנגד עיניי , גם שנתון מתקדם יותר וגם ידנית , שזה אומר חיסכון בדלק , לעומת השרייד שקורעת לי את הכיס מבחינת דלק (נוסע הרבה) וכמובן הק"מ , 208,000 מול 160,000

וכל זה - בשביל לשלם פחות , כי השרייד עלתה לי יותר וכנראה תימכר ביותר בגלל שטיפלתי בה מכל הלב .

שאלות מרוכזות יותר :

1. איך בדיוק מתנהגת הסקסו 1.1 על הכביש , ממה בנויים מכלולי המנוע שלה ומה מספר כוחות הסוס (בתקווה שחלק מהסוסים לא ברחו) ואיזה סוג מנוע ?

2. מחלות ידועות בסקסו ? קראתי על מזגן לא מקורי , אבל כל החיפושים מלבד "מזגן לא מקורי" לא סיפקו אותי . לדעתי מזגן קצת חלש זה לא כזה חסרון (למרות שבשרייד הוא מקפיא) .

3. בשורה התחתונה: מי עדיפה ? הסקסו הידנית או השרייד הבזבזנית ? מה לגבי הסחירות של הסקסו לעומת השרייד ?

אנא , התחשבו בכך שאיני מכיר את הצרפתיות , אבא שלי חובב יפניות מושבע אבל אני חובב איכות נהיגה ולפי מה ששמעתי , הסקסו לא כאלה נוראיות מבחינת אמינות .

תודה לעונים !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

תראה , אני אישית חושב שסקסו 1.1 - פוסלים אוטומטית אלא אם אתה רוצה רכב חסכוני לעיר בשנתון מתקדם.

תלוי מה אתה יותר צריך מהאוטו .. השרייד לעומת זאת בעל שנתון יותר נמוך אך מנוע 1.3 עם 16 שסתומים ואומרים שהמנוע בשריד הוא סוס עבודה לא קטן לעומת הסקסו 1.1 שעדין וחלש ללא סחיבה.

- מומחה F I A T + P E U G E O T -

פורסם

לא דיברתי על סקסו אוטומטית - דיברתי על ידנית בלבד .

כשאתה אומר מנוע חלש - כמה חלש ?

מבחינתי זו ירידה במחיר הרכב ועלייה בשנתון , השאלה היא האם לרכב יש מחלות או דברים שצריך להיזהר מהם , האם יש לו אמינות מינימלית וכו' .

אשמח לקבל עוד תשובות לשאלות שנשאלו .

תודה !

פורסם

מנסיון על רכב דומה (כ - 5 שנים עם 1.1 קרבורטור ב - 205 ג'וניור):

• המנוע מרגיש "חי" יחסית לגודלו. לדעתי קח אותו לסיבוב. אם הכל תקין, אני חושב שלא תרגיש במחסור בכוח יחסית לשרייד האוטומאטית.
  • לי היה מזגן "אלכס אורגינל". אכלתי קש ממנו. הוא לא קירר באופן משביע רצון (למרות שיפוץ כללי שכלל מדחס משופץ ועוד).
  • אם אתה מחפש תחבורה בסיסית וזולה - הכל תלוי ברמת התחזוקה של 2 כלי הרכב. את זה קשה לראות מאחורי המקלדת. ה - 205 שלי הפגינה אמינות סבירה לחלוטין. כנ"ל 205 1.4 מוזרקת נוספת שאני מכיר מקרוב.

נטיית הלב שלי (בין ה - 2 הספציפיות) - סקסו.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אוקיי , למישהו יש ניסיון בכלל עם הסקסו 1.1 חוץ מזה שרשם מעליי ?

אני מחפש דעות ותגובות על הרכב ומחלותיו ואני לא ממש מקבל אותן .

אפשרי ?

פורסם

לי יש נסיון עם סקסו 1.1

היתה לי כזאת לפני כ- 4 שנים, כל מה שאומרים על הסחיבה שלו הם שטויות , הסחיבה שלה סבירה מאוד למנוע קטן כזה כמובן שעם מזגן יותר קשה לו והסחיבה פחות טובה ,

מדובר במנוע אמין מאוד וחסכוני מאוד בדלק 1:17 ברכב שלי להייתה שם בעיה עם המזגן שקירר כמו שצריך.

כך את הרכב לסיבוב תאמין לי אתה תהנה מכל רגע .

פורסם

השיפור באיכות חיים ובחומרים יהיה משמעותי מאוד.

זה בניגוד לשרייד רכב מודרני (ואל תדאג - הוא לא סוחב פחות מהשרייד).

לדעתי רק בשביל זה שווה לעבור.

אבל! המחיר נמוך , מאוד נמוך! ולי זה מדליק נורה אדומה.

למרות שזה חבר של אבא וכו וכו וכו - הייתי בודק טוב מאוד את מצב הרכב , במיוחד שהמערכת חימום וקירור שתיהן עובדות , מה מצב הקלאץ' , מתי יש לעשות טיימינג ועוד כל מיני "הפתעות" שיכולות בקלות להפוך את המחיר של הרכב למעשה בכמה אלפים טובים גבוהה יותר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא חשבתי לרגע אחד קטן אפילו , לרכוש את הרכב מבלי לבדוק את הדברים הנ"ל .

מישהו יודע מה המחירון של הסקסו ? לפי חיפוש ב YAD2 עלה בידי כי המחיר המבוקש לרכב נע בין 10,000K ל- 20,000K משנת 97 ועד שנת 02 בהדרגה , לפעמים קצת יותר יקר .

המטרה שלי בשורה התחתונה- חיסכון בדלק , מה שהשרייד לא מאפשרת לי .

בכל אופן , אני חושב שאיקח את הרכב לסיבוב ואראה מה בדיוק מצבו .

אגב מחירי תחזוקה - האם החלקים של הסקסו נחשבים זולים (תקנו אותי אם אני טועה) כמו ה 205 ?

פורסם

הסקסו זולה למדי לאחזקה , עם חלקים פשוטים שזהים לחלקים של ה106 (ובחלק מהמכניקה גם ל205).

אין שם שום תחכומים מיוחדים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...