Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

הסקסו שלי מאבד מים , כמעט בכל שבוע אני מוסיף לרדיאטור חצי בקבוק נוזל קירור ובודק אחרי יומיים - שלוש ושוב חסר אותו כמות של מים ..

הלכתי למוסך עשייתי בדיקה בלחץ אויר הכל נמצא תקין המוסכניק אמר לי להחליף את הפקק של הרדיאטור , כמובן החלפתי אותו .

ושוב בדקתי אחרי יומיים ושוב חסר את אותו כמות מים , הלכתי למוסך אחר הפעם הוא גם עשה לי בדיקת לחץ אויר והכל תקין ..

הוא חיפש נזילות ולא מצא .

בדקתי את השמן ואין סימני מים בשמן .

בדקתי אם יש מים בשטיח ואין כלום ..

בסקסו אין מיכל עיבוי לכל השואלים .. הרדיאטור עצמו חדש (7 חודשים + -)

האמת אני כבר לא יודע מה לעשות .. למישהו יש רעיון?

פורסם

לדעתי שווה לשאול אותך שאלה חשובה: האם כתוצאה מאיבוד המיים הרכב מתחמם ? אם כן ייתכן שאתה בצרות כי יש אפשרות שנוזל הקירור יוצא דרך האגזוז ושיש למעשה סדק בבלוק המנוע.

כמובן שזה לא אומר שזו הבעיה אך לאורך זמן איבוד מיים ללא סיבה (צריך לבדוק :צינורות /משאבת מיים,חיבורים/אפשרות לתקלה אחרת במע' הקירור או מאווררים שלא נדלקים בזמן) מובילה להוצאה גדולה.

למרות שנעשתה בדיקה בשני המוסכים כדאי לעשות בדיקה נוספת,יש בדיקה עתיקה שבודקת מעבר CO2 למע' הקירור ע"י שינויי צבע הנוזל-ערוך חיפוש בנושא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני יבדוק את העניין בתחתית הגיר ויעדכן .

הרכב לא תתחמם (אין לי מד חום לכן יש לי רק מנורה) , דרך האגזוז לא יוצא עשן לבן ובכלל האוטו נוסע רגיל בלי שום בעיות ..

צינורות הוא בדק וגם אני אין נזילה .. משאבת מיים הייתי רואה אם יש נזילה ..

מחר אני יבצע בדיקה CO2 ויעדכן ..

למי שיש עוד רעיונות מוזמן להציע ..

תודה לכם על העזרה בנתיים :-)

פורסם

בדיוק מה שרציתי להציע לך לבדוק CO2 בנוזל הקירור. זה מה שנחוץ לבדוק כמו כן כדאי לבדוק עליית לחץ ברדיאטור על ידי חיבור מנומטר (צמוד למשאבת הלחץ) להתנע מנוע ולבדוק במשך כ-1/4 שעה בסל"ד 1200 .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

האם יש פקק מיים נסתר? הייתה לי פעם דליפת מים במיצובישי סופר לנסר שנוצרה מחריר בפקק מים במנוע. התקלה הייתה קשה לאיתור מכיוון שהפקק נמצא בין המנוע לגלגל התנופה והדליפה הייתה זעירה.רק לאחר שהמתנע התקלקל בפעם השנייה כתוצאה מחדירת המים שנתזו מגלגל התנופה - התגלה מקור הדליפה.

פורסם
תבדוק רדיאטור פנימי (חימום)!

בדרך כלל זאת התקלה .

נתן

ואתה לא חושב שהיה סביר שיעלו על זה בבדיקת לחץ?

פורסם
יכול להיות שאתה ממלא עד הסוף?

שי

כן , אני ממלא עד הסוף ..

גם המוסכניק הוסיף לי מיים ומילא עד הסוף ..

פורסם

קודם כל לא ברור כמה אתה מוסיף. "חצי בקבוק"- איזה בקבוק?

בכל אופן אני לא מומחה גדול, אבל נוזל הקירור לא חייב להיות על מקסימום, יש גם סימון של מינימום. כך שאם הנוזל בתחום זה בסדר. המינימום הוא די עמוק.

אולי אם לא תוסיף נוזל עד הסוף כל פעם, המפלס יגיע לאיזשהו גובה יציב (בתוך התחום) ואז זה בסדר. אולי זה קשור לזה שהרדיאטור הוא לא כמו זה המקורי, ואז כשנוזל במקסימום יש יותר לחץ, ומשתחרר חלק מהנוזל, וכדומה.

שוב, אני ממש לא מומחה, אבל זה הגיוני.

פורסם

אין למלא עד הסוף.

נוזל הקירור מתפשט בחום ולכן צריך להיות אויר במערכת, ואם אין מיכל עודפים אין למלא את הרדיאטור עד הסוף.

בפיג'ו סיטרואן בד"כ מדובר בגובה של בערך 7 ס"מ מפקק המילוי אם איני טועה.

אני מציע שלא תוסיף נוזל קירור, סע ככה כפול ממה שאתה נוסע בד"כ בין מילוי למילוי, ושים עין על מד הטמפ'.

אם בסוף הניסוי "יחסר" נוזל קירור כמו בד"כ ולא יותר - סביר להניח שזו הכמות שצריכה להיות שם, ושמה שאתה ממלא כל פעם נפלט החוצה דרך שסתום העודפים שעל הפקק.

HFturbo

פורסם

בטח שלזה שאתה או המכונאי שלך ממלאים עד הסוף מים יש קשר לכך שהמים נעלמים .

אומנם זה לא כל כך ברור אבל אם תפתח ספר רכב תראה שקיים קו מינימום ובעיקר, קיים קו מקסימום וכמו שקודמי כתב, בחום המים מתפשטים וכאשר אתה ממלא עד הסוף אין להם לאן להתפשט והם יוצאים משסתום הלחץ שבמכסה.

שי

• תוכן חדש...